- 27 Şubat 2016
- 15
- 6
- 36
- 31
- Konu Sahibi dreamer_blue
-
Evet zaten düşünüyorum anaokuluna göndermeyi ama orada da kendıni ifade edemezse diye korkuyorumAnaokuluna yazdırınÇocuklar en iyi kendi yaşıtlarıyla birlikteyken özgüvenleri gelişiyor sürekli anneyle birlikte olan çocuk içibr kapanabilir ve sorumluluklardan kaçabilir
Evde de sürekli kendisi değil bizimle oynamayı istiyor tek başına oynanak istemiyor,akranları ile de oynamıyor kendinden büyükler ile oynamayı seviyr pek paylaşımcı değilçok detaylı bir konu ama kısaca cesaretlendirerek, tatlı sözle ama ikna edici bir üslupla başlayabilirsiniz. herhangi bir aktiviteyi önce onunla birlikte yapın sonra onu cesaretlendirerek onun da yapabileceğini denemesini isteyin, ona güvendiğinizi belirtin. kendiniz de bu süreçte rol modelsiniz onun için unutmayın. akranlarıyla ilişkisi nasıl? onlarla oldukça, oyunla çocuklar aşama kaydederler. eğer ilerleme olmazsa klinik psikolağa başvurmanızı tavsiye ederim.
Bende öğretmenlik yaptım ve bu şekilde öğrencilerim vardı zamanla açıldılar sosyal bir ortam olması önemli evde bu sorunu çözmek biraz zorEvet zaten düşünüyorum anaokuluna göndermeyi ama orada da kendıni ifade edemezse diye korkuyorum
Evet onları yapıyor ıstıyorda yapmak ama dısarısı ıcın ole degılKendi kıyafetini, kahvaltıda ne istediğini, kendisiyle ilgili şeyleri birkaç seçenek içinden kendisinin seçip karar vermesini sağlayın.
Evde sorumluluk vermekte çok hoşlarına gidiyor çocukların, yaptığını görünce mutlu oluyorlar özgüvenlerine de olumlu yansıyor bu durum.
Ev içerisinde de dışardada kendine zarar vermediği sürece hiç bişeyine karışmayın müdahale etmeyin sabahları günaydın geceleri iyi geceler desin bişey alınacağı zaman salın gitsin kendi bulsun alsın restorantı cafeye gidince siz sipariş vermeyin kendi istesin çok güzel olur onun özgüveni için çocuğum yok ama çoçuk gelişimi okudum..ve arkadaşımın kızı var aynı yaşlarda özgüveni cesareti çok yüksek bu taktikleri oda uyguladı ve başarılı oldu markete gidince koca arabayı itekler eline geçeni sepete atar arkadaş hiç müdahale etmez kasada zaten gereksiz olanları geçirmez sabah uyanınca ev içinde herkesi öper günaydın der kılık kıyafetini dolabından kendi seçer mağazaya gidince ne isterse gider bulur getirir yemeğe gidince menü verirler eline resimlere bakar ne isterse söyler bunlar size fikir olabilir4 yaşında bir çocuğum var çok özgüvensiz ben olmadan birinden bir şey istemiyor göz teması kuramıyor sürekli sen yap diyor,çocuğumun özgüvenini nasıl geliştirebilirim yardım edin lütfen
Tesekkur ederim denıycem pekı bısey daha sorsam hala uyandıgında yanıma gelıp benımle uyumak ıstıyor bunun ıcın ne yapmalıyımEv içerisinde de dışardada kendine zarar vermediği sürece hiç bişeyine karışmayın müdahale etmeyin sabahları günaydın geceleri iyi geceler desin bişey alınacağı zaman salın gitsin kendi bulsun alsın restorantı cafeye gidince siz sipariş vermeyin kendi istesin çok güzel olur onun özgüveni için çocuğum yok ama çoçuk gelişimi okudum..ve arkadaşımın kızı var aynı yaşlarda özgüveni cesareti çok yüksek bu taktikleri oda uyguladı ve başarılı oldu markete gidince koca arabayı itekler eline geçeni sepete atar arkadaş hiç müdahale etmez kasada zaten gereksiz olanları geçirmez sabah uyanınca ev içinde herkesi öper günaydın der kılık kıyafetini dolabından kendi seçer mağazaya gidince ne isterse gider bulur getirir yemeğe gidince menü verirler eline resimlere bakar ne isterse söyler bunlar size fikir olabilir
önce psikoloğa gidebilirsiniz. zaten size kreş tavsiye eder muhtemelen. yaşıtlarıyla da oynamalı. bu şekilde özgüveni artar. oyun kurar, oyun kazanır, kaybedince grup arkadaşlarıyla üzülür, kazanınca onlarla sevinir sonra bireysel başarı ve başarısızlıkları kontrol etmeyi öğrenir ve özgüvene kesinlikle katkısı olurEvde de sürekli kendisi değil bizimle oynamayı istiyor tek başına oynanak istemiyor,akranları ile de oynamıyor kendinden büyükler ile oynamayı seviyr pek paylaşımcı değil
Iyi bir anaokulu+spor tavsiye ederim.4 yaşında bir çocuğum var çok özgüvensiz ben olmadan birinden bir şey istemiyor göz teması kuramıyor sürekli sen yap diyor,çocuğumun özgüvenini nasıl geliştirebilirim yardım edin lütfen
Normal anaokulu mu yoksa özel mi olmalıIyi bir anaokulu+spor tavsiye ederim.
Kız çocuklarını 3, erkek çocuklarını 2 yaşından sonra yanınızda yatırmayıp, kendi yatağında kendi odasında yatırarak özgüven temelini atmasına yardımcı olabilirsiniz :)4 yaşında bir çocuğum var çok özgüvensiz ben olmadan birinden bir şey istemiyor göz teması kuramıyor sürekli sen yap diyor,çocuğumun özgüvenini nasıl geliştirebilirim yardım edin lütfen
Herseyi beraber yapmak istıyo yalnız bisey yapamıyoKız çocuklarını 3, erkek çocuklarını 2 yaşından sonra yanınızda yatırmayıp, kendi yatağında kendi odasında yatırarak özgüven temelini atmasına yardımcı olabilirsiniz :)
Ayrıca onun adına konuşmayıp, onun adına bir iş yapmayıp, ona sorumluluk yüklemeniz de özgüvenini artırır :)
Sofraya götürmesi için kaşık, peçete benzeri, kesici olmayan ve kırılmayacak şeyleri verip sofra kurmanıza yardım ettirin mesela..
Kreşe verebilirsiniz, dans kursuna verebilirsiniz bu yaşlarda çocuklar çok esnek olurlar, hem bir hobisi olmuş olur :)
Bulundugunuz yerdeki devletin anaokuluna bir bakin. Giden cocuklarin anneleriyle gorusun. Genelde iyi olduklari soylenemez. Ama her ozel de iyi degil. Iyi okul benim icin sinifta en fazla 10 cocuk ve 2 ogretmen (ogretmenin niteligi,kurumda ogretmen istihdami surekli olmamali), temiz ve cocuk dostu siniflar, yemekler temiz ve doyurucu, idare tecrubeli, merhametli, yeniliklere acik. Cocuk gelisimini on planda tutan ogretmen ve idare cok guzel etkinlikler yapiyor. Populer diye sacma etkinlikler yapilmasi goz boyamadir. Dikkatli gozle bakip degerlendirirsiniz. Spor bu yas cocuklarda cok guzel geri donuslere sebep oluyor. Yine spor hocasi ve kurum onemli.Normal anaokulu mu yoksa özel mi olmalı
E siz de 4 yaşındaki çocuğa uyup onun istediğini mi yapıyorsunuz? :)Herseyi beraber yapmak istıyo yalnız bisey yapamıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?