• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumun özgüvenini nasıl geliştirebilirim

Hiç üzülme. Yıllar önce o kadar yıprattım ki kendimi. Parka götürmek isyemiyodum, elindeki herşeyi kaptırıyodu. Asabım bozulup geliyordum. Şimdi 15 yaşında dört dörtlük bir çocuk. Derslerinde başarılı, özgüvenli. Sadece fikirlerini önemsedik, istemediği şeylere zorlamadık. Evde aldığımız kararlara ortak ettik. Çok kitap okuduk, okuttuk. Herleyinde bir sınırı olduğunu bildi tabii ki.

Herseyi beraber yapmak istıyo yalnız bisey yapamıyo
Tam olarak sevildigini hissetmiyor gibi. Sozle, sarilip operek sevginizi hep gosterin. Isiniz varken birakip sarilin. Babasi da. Bir de boyle gozlemleyin. Oz guvenden ziyade sevilmek istiyor gibi geldi. Siz mutlaka seviyorsunuzdur da cocugun istedigi gibi, istedigi zaman ve istedigi miktarda degildir. Bazi cocuklar dokunmayi sever. Bazi erkek cocuklari dokunmayi da dokunulmayi da sevmez. Bireysel farkliliklar da var cocuklarda. Babasinin ilgi alakasi nasil?

Tam olarak sevildigini hissetmiyor gibi. Sozle, sarilip operek sevginizi hep gosterin. Isiniz varken birakip sarilin. Babasi da. Bir de boyle gozlemleyin. Oz guvenden ziyade sevilmek istiyor gibi geldi. Siz mutlaka seviyorsunuzdur da cocugun istedigi gibi, istedigi zaman ve istedigi miktarda degildir. Bazi cocuklar dokunmayi sever. Bazi erkek cocuklari dokunmayi da dokunulmayi da sevmez. Bireysel farkliliklar da var cocuklarda. Babasinin ilgi alakasi nasil?

Hiç üzülme. Yıllar önce o kadar yıprattım ki kendimi. Parka götürmek isyemiyodum, elindeki herşeyi kaptırıyodu. Asabım bozulup geliyordum. Şimdi 15 yaşında dört dörtlük bir çocuk. Derslerinde başarılı, özgüvenli. Sadece fikirlerini önemsedik, istemediği şeylere zorlamadık. Evde aldığımız kararlara ortak ettik. Çok kitap okuduk, okuttuk. Herleyinde bir sınırı olduğunu bildi tabii ki.
Belkide aynen bu kadar takmamam mı gerek ki

Tesekkur ederim denıycem pekı bısey daha sorsam hala uyandıgında yanıma gelıp benımle uyumak ıstıyor bunun ıcın ne yapmalıyım
Eee annesi bu normal belki biyerde hata yaptınız farkında değilsiniz sizin kokunuza ilginize muhtaç böyle sırnaşıyor size bunun önüne geçmek istiyorsan ondan önce uyanıcaksın

Bulundugunuz yerdeki devletin anaokuluna bir bakin. Giden cocuklarin anneleriyle gorusun. Genelde iyi olduklari soylenemez. Ama her ozel de iyi degil. Iyi okul benim icin sinifta en fazla 10 cocuk ve 2 ogretmen (ogretmenin niteligi,kurumda ogretmen istihdami surekli olmamali), temiz ve cocuk dostu siniflar, yemekler temiz ve doyurucu, idare tecrubeli, merhametli, yeniliklere acik. Cocuk gelisimini on planda tutan ogretmen ve idare cok guzel etkinlikler yapiyor. Populer diye sacma etkinlikler yapilmasi goz boyamadir. Dikkatli gozle bakip degerlendirirsiniz. Spor bu yas cocuklarda cok guzel geri donuslere sebep oluyor. Yine spor hocasi ve kurum onemli.
[/QUOT
Eee annesi bu normal belki biyerde hata yaptınız farkında değilsiniz sizin kokunuza ilginize muhtaç böyle sırnaşıyor size bunun önüne geçmek istiyorsan ondan önce uyanıcaksın
Olabilir

Oncelikle giyeceği kiyafete ve masadan neyi ne kadar yiyeceğine o karar versin. Onune iki secenek koyun misal pantalon hangisini istersin gibi... yabancılara karşı çok cekingense de parkta topu kaçarsa bir yere ki kaçsın yani siz yapın... ilk önce birlikte gidin isteyin sonra yavas yavas ona bırakin bu işi. Saat sordumak da işe yarar. Markette parayı onun uzatması vs bu tür şeylerle halledilebilir.

Ben ilkokul öğretmeniyim ve işim gereği ufaklıklarla beraberim 20 küsür senedir.Özgüvenli çok öğrencim oldu ve tam terside bir o kadar çok.Gözlemlediğim kadariyla özgüvenli çocukların ortak özellikleri genel olarak ebeveynlerinin de özgüvenli olmaları ve deger görmeleri.Degerden kastım öyle şımartmak değil bildiğin fikrine saygı duyulan ,ailenin prensiplerine uymasi beklenilen ,sınırları çizilen ve sorumluluk verilen bir değer.Birde çocuklarını şımartan bir grup var ve onlar da çocuklarının özgüvenli oldugunu gururla söylerler ama o dedikleri şey özgüven degil maalesef her an patlayacak bir balon gibi bir sey veya boşluk saygısızlık bencillik gibi bir şey.Özgüvensiz çocukların aileleri ise çok mudahaleci çocuğuna yardim ettigini sanip onun pek cok isine koşturan veya onun adina konuşan,cocuklariyla ayni yatakta yatan veya bu konuda gecikmis olan ,cocugu ağlasa düşse incinse onda daha fazla cani yanan ebeveynler oluyor.Simdilik aklima gelenler bunlar.Sizde benzer davranislar bulursunuz belki diye yazdim insallah ise yarar.

Ben ilkokul öğretmeniyim ve işim gereği ufaklıklarla beraberim 20 küsür senedir.Özgüvenli çok öğrencim oldu ve tam terside bir o kadar çok.Gözlemlediğim kadariyla özgüvenli çocukların ortak özellikleri genel olarak ebeveynlerinin de özgüvenli olmaları ve deger görmeleri.Degerden kastım öyle şımartmak değil bildiğin fikrine saygı duyulan ,ailenin prensiplerine uymasi beklenilen ,sınırları çizilen ve sorumluluk verilen bir değer.Birde çocuklarını şımartan bir grup var ve onlar da çocuklarının özgüvenli oldugunu gururla söylerler ama o dedikleri şey özgüven degil maalesef her an patlayacak bir balon gibi bir sey veya boşluk saygısızlık bencillik gibi bir şey.Özgüvensiz çocukların aileleri ise çok mudahaleci çocuğuna yardim ettigini sanip onun pek cok isine koşturan veya onun adina konuşan,cocuklariyla ayni yatakta yatan veya bu konuda gecikmis olan ,cocugu ağlasa düşse incinse onda daha fazla cani yanan ebeveynler oluyor.Simdilik aklima gelenler bunlar.Sizde benzer davranislar bulursunuz belki diye yazdim insallah ise yarar.
Aa evet dogru mudahalecı olabiliyoruz

çocuğa karar mekanızması tanımamışsınız bence. önce bi fanustan çıkarın karışmayın her şeyine bir şey yaparken izleyin kendine zarar verecek durumda değilse müdahale etmeyin yemeğini kendi yesin üst baş değişmeyi öğrensin neyse artık ne yapıyorsanı gün içinde yapma ben yaparım diye çocuklarına iyilik yaptığını sanarken pasifize ediyor yeni ebeveynler hep yazıktır.

Anaokuluna gidince düzelir, gönderin bence bir okula. Yaz kursu da olabilir.
Benim kardeşim paylaşmayı okul sayesinde öğrendi.
Cesaret içinse biz en başından beri aşıladık, ufak tefek düşmelerinde kaldırmadık, sohbete dahil ettik. 4 yaşındayken girdiğimiz her dükkana “hayırlı işler” diye giriyordu :KK70::KK70:

Dışarıya daha fazla çıkartıp sohbet havasında konuşarak da aşılayabilirsiniz belki.

4 yaşında bir çocuğum var çok özgüvensiz ben olmadan birinden bir şey istemiyor göz teması kuramıyor sürekli sen yap diyor,çocuğumun özgüvenini nasıl geliştirebilirim yardım edin lütfen
4 yildir nasil bir iliskiniz vardi ki cocugunuz ozguvensiz oldu? Bunu bir dusunun

Back