• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuma karşı neden böyle tahammülsüz oldum ben?

Ben yarın çalışıyorum, eşim de çalışıyor. Ama çocuk da o kadar bunaldı ki haftasonu zaten komple yasak diye yarın biz yasağı deleceğiz. Cezayı falan göze aldım. İş çıkışı çocuğumu havalar kararana kadar kimsenin olmadığı açık bir alana götüreceğim. İstediği kadar koşsun oynasın kendi gitmek isteyene kadar dışarıda duracağız. Bi de böyle deneyeyim valla yoksa ne bende ne babada sabır kalmadı. Eşimle bir evlilik yaşadığımızdan da emin değiliz zaten, adamcağız aylardır kanepelerde uyuyor. Sabah kalkıp kendi kendine işe gidiyor akşamları kızım izin vermediği için aynı koltukta oturup sarılamıyoruz da. Öyle uzaktan merhaba ediyoruz birbirimize :KK70: gerçekten birileri bu günler geçiyor desin. Ben hamilelik doğum lohusalık ve geri kalan tüm süreci tek başıma yaşadım ama hiç bu kadar zorlandığım bir dönem olmadı
Canım yaa aynı biz .bide 2.bebeği istitoruz kardeşiyle oynar fln diyoz yumurtlama gününü eşim anlamıyor uyumuş ve sabah çok erken gitmiş oluyor oğlum 23 ten önce uymadığından bide bizi ayırıyor küçükprens 😜

Canım yaa aynı biz .bide 2.bebeği istitoruz kardeşiyle oynar fln diyoz yumurtlama gününü eşim anlamıyor uyumuş ve sabah çok erken gitmiş oluyor oğlum 23 ten önce uymadığından bide bizi ayırıyor küçükprens 😜
İnşallah denk getirirsiniz valla arada derede artık

Evet tam da bunun içim açtım konuyu yalnızca ben böyle değilim değil mi diye sormak için çünkü bir arkadaş var komşu oğlu öyle sakin uslu ki habire aktivite videoları çekip atar ben eziliyorum bu sefer onları görünce düşünün kadın iç çamaşırlarını bile ütülemeye vakit buluyor benim ütüleri eşim yapıyor
Ah asla değilsin yanlız değilsin.benim 3evladim var.her günümüz ayrı.bazi günler daha sorunsuz geçiyor bazı günler baş ağrısından yerimde duramıyorum. Bende tek büyütüyorum .eşim çok yoğun çalışıyor.herbgece bak bugünde bitti her günümü Z geçiyor bu günleri onların beni ileride sevgi ile saygı ile hatırlayacağı bir şekilde geçirmek istiyorum.basarili oluyor muyum asla 100 💯 değil.dlpte olduğum günlerde oluyor ama pedagogla r derki normal yaşamına ixinde bu yaşanılan tatsizlkklar olağan sınırlar içinde bilakis çok faydalı .onları hayata hazırlıyor.dusunsene herşey sutliman anne sevgibdokubasla sinirlenmiyo babada ile.cocuk böle pamuk larnicinde büyüyor.iste asıl o ocuklar hayata daha zor adapte oluyorlar.anlatabildim umarım...

Merhaba hanımlar benim 2,5 yaşında bir çocuğum var ve gerçekten çok fazla hareketli yorulmak oturmak nedir bilmeyen bir çocuk bebekliğinden beri bu böyle. Hamilelikte 21 kilo almıştım doğumdan çıkınca 3 kilo vererek eve dönmüştüm ve bebeğim 9. Ayına girdiğinde ben 20 kilo vermiştim bile anlayın diye diyorum tek başıma baktım hiçbir akraba yanımızda yoktu ücretsiz izindeydim ve sürekli koşuşturma içinde geçen 2,5 yıl. Eşim sağolsun ilgilenir ama tüm gün bir arada olunca ve pandemiden sonrada eve hapsolunca iyice bunaldım bir haftadır tuvalet eğitimi yapalım dedim iyice kahroldum halılar battaniyeler parkeler çiş kaka bağırmadım kızmadım hep tatlı dille hadi tuvalet dedim yok lazımlık dedim yok en sonunda pes ettim beze döndük ama çocuğuma tahammülüm gitti inanın ki vicdanım sızlıyor ama kendime engel olamıyorum bazen görmek dahi istemiyorum çocuğumu ben nasıl böyle kötü bir anne oldum bu halim düzelir mi bana bir akıl verin lütfen.
Tuvalet eğitimi sabır ister belki siz buna hazır değilsiniz doğru zamanı beklemek ikiniz içinde daha iyi olur

Tuvalet egitimini hic kafaya takma gecen yil bu zamanlar benim de oğlum 2.5 yaşındaydı herkes ogrer artik ogret artik diye başımın etini yediler ama denemedim bile yazin yani 3yasini doldurunuz temmuzda basladik ve 1gunde çiş 3gunde kaka bitti o yüzden şu an unut tuvalet egitimini bi de inan 2 ile 3 yas arasi çocuklar için değişik bi donem 3 yaştan sonra bilişsel anlamda daha iyiler ve emin ol yazin rahata edeceksin sadece birazcık daha sabir....

Evde çocuklar da çok bunaldı, büyükler de. Gün boyu oyalamak çok zor oluyor, ama sakin olmaya çalışın o daha minnacık bir bebek 😍
Tuvalet eğitimi için alıştırma külotu ve çiş yapan bir oyuncak öneririm.
Iki çocuğumda da çok isime yaramıştı.

Sevgili konu sahibi,
Tuvalet eğitiminde acele etmişsiniz sanırım. Ondan bu aralar sinirlerinizi germiş. O süreç zaten özellikle yıpratıyor. Geçecek biliyorsunuz. Annelik böyle gün içinde iyi kötü binlerce duygu, pişmanlık vicdan azabı bolca sevgi.
Yalnız tuvalet için 2,5 yaş tamam 3 geç diyen eskiler yüzünden telaşa kapıldıysanız biraz sakinleşin. Benim oğlumun doktoru mesela zamanını o bilir. Çocuğa güven acele etme derdi. Üç aşamaya bak demişti. Sabahları kuru bez, merdivenden bizim gibi sıralı ayak atıo inebilme ve alçak basamaktan hoplayıp inebilmek. Bunların üçünü yapıyorsa kaslar hazır derdi. Biz 37 aylık ancak tamamladık. Acele etmeyin, sakinleşin. Eninde sonunda öğrenecek

27 aylık çocuğum var bugün sokak ortasında bağırdım zerre umursamadı. 5 dk bile olmayan bir mesafede yürümemiz gerekiyor (kendisi bebek arabasına asla binmez) elimde bi çanta bir de 6 kiloluk yük var. Elinden tuttum yürümücem diyo kucak istiyor. Kızım yürü yok dikiliyo orda. Kucağıma alıyorum 2 adım atıyoruz incem diye atıyo kendini. İniyoruz gene kucak istiyor. Ter içinde kaldım 47 kiloyum kızım 11 kilo. Bağırdım ben gidiyorum geliyosan gel yeter yapma böyle diye. Sonuç olarak hiçbir şey olmadı kucak dedi aldık gene. Sağ kolum şu an kasılmış kalmış vaziyette.
2 sene iyiydik de şu son bi kaç ay bitirdi beni. Gece gündüz her şeye hayır diyor. Hayır hayır hayır başka laf yok. İstediğini yapınca da kızıyor yapmayınca da. Ben havlu atıcam gerçekten
sabır sınıyo ya resmen 😂😂😂

Hissettiklerinin çok normal. Bunlar sizi kötü anne yapmaz . İnsanız yorulup sıkılıyoruz . Ayaklarını uzatıp boş boş yatmak istiyoruz bazen . Ne yapalım. .
Keşke kendinize vakit ayırabilecek zaman bulsanız gün içinde. Ev işlerini aksatın bazen. Oturup dinlenin. Kahve için. Ben mesela şuan tatilde olmama rağmen cocugu bakıcıya bırakıyorum. Kötü anne olmuyorum bu yüzden. Dinlenmem lazım.

Bende diyorum ki annelik zor ve sabır gerektiren bir süreç hazır olmadan göze alması zor diyorum tahammülsüz olan çocuğuna bağıran insanların ebeveyn olmaması gerektiğini söylüyorum yaram var evet çevremde bağırılan ilgisiz çocukları gördükçe üzülüyorum yorumlarımı da ona istinaden yaptım amacım konu sahibini kırmak değildi ve ondan özrümü diledim yanlış anlaşıldım kelimelerimi yanlış seçtiğim için
Hazır olmadan göze almamak nedir?
Ben de anne değilim ama söylediğiniz insan doğasına aykırı.
Bir şeye bir kere psikolojimizi hazırlayınca olay tamam mı oluyor? Bir sınava bile hazırlanırken her an aynı gayreti ve sabrı gösteremezsin.
Ki annelik ne aylar ne yıllar istiyor.
Anneysen ömrünce annesin artık. Hangi hazır psikolojiymiş bu bir ömür sürecek?
Tüm cevaplarınızı okudum sonradan çevirmeye çalışmışsınız ama olmamış kusura bakmayın

Hazır olmadan göze almamak nedir?
Ben de anne değilim ama söylediğiniz insan doğasına aykırı.
Bir şeye bir kere psikolojimizi hazırlayınca olay tamam mı oluyor? Bir sınava bile hazırlanırken her an aynı gayreti ve sabrı gösteremezsin.
Ki annelik ne aylar ne yıllar istiyor.
Anneysen ömrünce annesin artık. Hangi hazır psikolojiymiş bu bir ömür sürecek?
Tüm cevaplarınızı okudum sonradan çevirmeye çalışmışsınız ama olmamış kusura bakmayın
Şöyle anlatayım anne olmayan kişi de o bebeğin gece gündüz ağlayacağını bilir 2 yaş sendromunu bilir sürekli oyun diye çekiştireceğini sürekli ilgi isteyeceğini bilir ve çocuk bunları yaparken bilinçli yapmaz anne bağırdığı zaman neden bağırdığını anlayamaz sadece korkar dediğiniz gibi annelik bir ömürlük sorumluluk buna katlanabilecek kişiler anne olmalı diyorum

Şöyle anlatayım anne olmayan kişi de o bebeğin gece gündüz ağlayacağını bilir 2 yaş sendromunu bilir sürekli oyun diye çekiştireceğini sürekli ilgi isteyeceğini bilir ve çocuk bunları yaparken bilinçli yapmaz anne bağırdığı zaman neden bağırdığını anlayamaz sadece korkar dediğiniz gibi annelik bir ömürlük sorumluluk buna katlanabilecek kişiler anne olmalı diyorum
Tüm anneler bunlara katlanıyor zaten.
Siz daralıp bunalmış bir anneyi üzmüşsünüz burda. Her neyse iyi geceler size

Psikolojikmen hazır olmadığım için anne olmuyorum bağıran anne olmamak için pişman olmamak için
Psikolojik olarak hazir olmadiginiz icin degil o, eski konularınizda var ama neyse mevzu açıp uzatmak ya da sizi kırmak istemiyorum. Bence siz de benim size yaptığımı yapın insanları kırmamaya çalışın. Üzmemek için çabalayın. Hicbir cocuk anne ilgisizliginden hareketli olmaz bu yapi meselesi. Benim çocuğum da aşırı hareketli ama sokakta oyun oynar futbol okuluna gidiyor ve yazın her gün yüzüyor evde de benimle ve babasıyla oynuyor enee noldu sizin tez çöktü gitti

Psikolojik olarak hazir olmadiginiz icin degil o, eski konularınizda var ama neyse mevzu açıp uzatmak ya da sizi kırmak istemiyorum. Bence siz de benim size yaptığımı yapın insanları kırmamaya çalışın. Üzmemek için çabalayın. Hicbir cocuk anne ilgisizliginden hareketli olmaz bu yapi meselesi. Benim çocuğum da aşırı hareketli ama sokakta oyun oynar futbol okuluna gidiyor ve yazın her gün yüzüyor evde de benimle ve babasıyla oynuyor enee noldu sizin tez çöktü gitti
Sağolun kırmadınız çocuğun olmuyor demeye getirdiyseniz eski konuları eşip gereksiz bir çabaya girdiniz çünkü yıllardır hap kullanıyorum gerçekten hazır hissetmediğimi anladığım için çünkü herkes üremek zorunda değil

Sağolun kırmadınız çocuğun olmuyor demeye getirdiyseniz eski konuları eşip gereksiz bir çabaya girdiniz çünkü yıllardır hap kullanıyorum gerçekten hazır hissetmediğimi anladığım için çünkü herkes üremek zorunda değil
Siz de kırıp dökmüssünüz yapmayın o zaman. İstediğini söyleyen istemedigini işitir, iyi geceler.

Nasıl yok ben değilim işte
Ben de onu diyorum zaten kimse tamam ben oldum artık mükemmel anne olacağım deyip çocuk yapmıyor öyle bi dünya yok. Hiç bilmediğin bişeyr nasıl hazır olabilirsin ki. Ben 30 günlük anneyim şimdiye kadar her gün ağladım ne kadar zormuş diye kötü bi anne mi oldum ben şimdi?

Siz de kırıp dökmüssünüz yapmayın o zaman. İstediğini söyleyen istemedigini işitir, iyi geceler.
Ben kırmak amacıyla yazmadım konu sahibinden özrümü de diledim zaten size tavsiyem bir uğraş bulun kendinize yaklaşık 5 yıl önceki konuları incelemek ağır bir işsizlik çünkü neyse kalbiniz gibi bir hayat dilerim size

Back