• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuma karşı neden böyle tahammülsüz oldum ben?

Hakaretin dibine vurmuşsun allahın yarattığı ailesine nasib ettiği yarulara aradan çıksın diye yapmışlar demişsin şimdideKıvırıyorsun
Sakın bana cevap fln da yazma😡
Ben konu sahibinden özrümü diledim genel konuşmuşum biraz evet karşı komşum arka arkaya Allah vermiş diye 2 tane doğurmuş bir kadın ve ben her gün o kadının çocuklarına bağırmasını dinliyorum dün bir konu da da sıkıldım çocuk yapayım yazanı görünce genelleme yaparak konuştum

Hepimiz bunaliyoruz. Buna karşi kendine zaman ayarlamalisin. Annen yakinda oturuyorsa bir iki gün annende kalsin cocuk. Yada eşin ona baktiğinda sen balkonda bir kahve iç gibi gibi.

Kizi kreşe yadz oyun gruplarina yollayabilirsin. Enerjisini atmis olur ayni zamanda akranlarindan biseyler ögrenir.

Düzeni nasil? Saat kaçta uyuyor?

Merhaba hanımlar benim 2,5 yaşında bir çocuğum var ve gerçekten çok fazla hareketli yorulmak oturmak nedir bilmeyen bir çocuk bebekliğinden beri bu böyle. Hamilelikte 21 kilo almıştım doğumdan çıkınca 3 kilo vererek eve dönmüştüm ve bebeğim 9. Ayına girdiğinde ben 20 kilo vermiştim bile anlayın diye diyorum tek başıma baktım hiçbir akraba yanımızda yoktu ücretsiz izindeydim ve sürekli koşuşturma içinde geçen 2,5 yıl. Eşim sağolsun ilgilenir ama tüm gün bir arada olunca ve pandemiden sonrada eve hapsolunca iyice bunaldım bir haftadır tuvalet eğitimi yapalım dedim iyice kahroldum halılar battaniyeler parkeler çiş kaka bağırmadım kızmadım hep tatlı dille hadi tuvalet dedim yok lazımlık dedim yok en sonunda pes ettim beze döndük ama çocuğuma tahammülüm gitti inanın ki vicdanım sızlıyor ama kendime engel olamıyorum bazen görmek dahi istemiyorum çocuğumu ben nasıl böyle kötü bir anne oldum bu halim düzelir mi bana bir akıl verin lütfen.
27 aylık çocuğum var bugün sokak ortasında bağırdım zerre umursamadı. 5 dk bile olmayan bir mesafede yürümemiz gerekiyor (kendisi bebek arabasına asla binmez) elimde bi çanta bir de 6 kiloluk yük var. Elinden tuttum yürümücem diyo kucak istiyor. Kızım yürü yok dikiliyo orda. Kucağıma alıyorum 2 adım atıyoruz incem diye atıyo kendini. İniyoruz gene kucak istiyor. Ter içinde kaldım 47 kiloyum kızım 11 kilo. Bağırdım ben gidiyorum geliyosan gel yeter yapma böyle diye. Sonuç olarak hiçbir şey olmadı kucak dedi aldık gene. Sağ kolum şu an kasılmış kalmış vaziyette.
2 sene iyiydik de şu son bi kaç ay bitirdi beni. Gece gündüz her şeye hayır diyor. Hayır hayır hayır başka laf yok. İstediğini yapınca da kızıyor yapmayınca da. Ben havlu atıcam gerçekten

Yalnız değilim değil mi ben bu halim normal eşimde öyle diyor bırak boşver kasma kendini diyor
Normal tabi insanız, bu tempoya nasıl dayanabiliriz. Her gün aynı her gün aynı insanın sinirleri yıpranıyor. Yalnız değilsin merak etme, hepimiz aynıyız.

27 aylık çocuğum var bugün sokak ortasında bağırdım zerre umursamadı. 5 dk bile olmayan bir mesafede yürümemiz gerekiyor (kendisi bebek arabasına asla binmez) elimde bi çanta bir de 6 kiloluk yük var. Elinden tuttum yürümücem diyo kucak istiyor. Kızım yürü yok dikiliyo orda. Kucağıma alıyorum 2 adım atıyoruz incem diye atıyo kendini. İniyoruz gene kucak istiyor. Ter içinde kaldım 47 kiloyum kızım 11 kilo. Bağırdım ben gidiyorum geliyosan gel yeter yapma böyle diye. Sonuç olarak hiçbir şey olmadı kucak dedi aldık gene. Sağ kolum şu an kasılmış kalmış vaziyette.
2 sene iyiydik de şu son bi kaç ay bitirdi beni. Gece gündüz her şeye hayır diyor. Hayır hayır hayır başka laf yok. İstediğini yapınca da kızıyor yapmayınca da. Ben havlu atıcam gerçekten
Benimkinin de doğum günün olacak yakında bu ara asırı anlattığınız gibi.
Git diyor. Nereye gideyim diyorum okula diyor😁okula gideni gözü görmüyor ya. Gözüm görmesin seni demek istiyor heralde. Nasıl atom karınca nasıl muzip nasıl döküp sacıyor anlatamam.

Öğlen 1-5 arası dışardaydık; parkta oynadı, koştu, hopladı, zıpladı. Ki bu süre yazın daha fazla oluyor. Evdeyken de oynuyoruz, zıplıyoruz ama yine enerjisi bitmiyor çocuğun. 24 saat durmadan oynayıp zıplayabilir. İlgiyle alakası yok bu dediklerinizin.
Hanımefendinin bahsettiği çocukların günlük bataryası %100 dolu onu tamamen boşaltmamışsınız demek ki. Enerji bitince bir köşeye geçip şarj olmayı bekleyecekler :)

Benim çocuklarım her gün bahçede. Her gün koşuyorlar zıplıyorlar ağaçlara tırmanıp çamura bulanıp geliyorlar. Ama evde yine at gibi ordan oraya.

Benim oğlanda yeni konuşmaya başladı aynen herşeye hayır hayır😭

2 yaş sendromunuz hayırlı olsun 😂 Allah yardım etsin hepimize ya ne diyim

Hanımefendinin bahsettiği çocukların günlük bataryası %100 dolu onu tamamen boşaltmamışsınız demek ki. Enerji bitince bir köşeye geçip şarj olmayı bekleyecekler :)

Benim çocuklarım her gün bahçede. Her gün koşuyorlar zıplıyorlar ağaçlara tırmanıp çamura bulanıp geliyorlar. Ama evde yine at gibi ordan oraya.
Ya evet biz çocuklarla ilgilenmiyoruz, dışarı çıkarmıyoruz ondan hep böyle yaramazlar, hareketliler😀
Bazı çocuklar böyle gerçekten hiç durmuyorlar, çok yoruyorlar. Hiç bitmeyen enerji yapmışlar yahu😄

Ben tam tersi aşırı aktivite in de çocugu sarj ettiğini düşünüyorum. İki üç saat bedensel aktivite yapıyorsak sonrasında sakin aktivitelerden yanayım ama her cocugun yapısı da farklı. Bir cocugumu camın önüne koyardım bir saat izlerdi
Öteki çocugum bıraksan tavanda koşacak.
Mizaç

Pedagoglar söylüyor ama siz onlardan daha iyi biliyorsanız bişey diyemiycem.
hangi pedagogmuş o? ayrıca sizin uzmanlığınız ne? ben de anne değilim çocukla ilgili yorum yapmam eğer bilmiyorsam. ama siz bence biraz da hazırlanın anneliğe. büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz çocuğunuz olunca.

Ben bu akşam bu konuyla ilgili çok doluyum valla. Tam üstüne tuz biber oldu.
Gece uyku uyumam diye bişey yok düzenli aralıklarla (2 saatte bir haayyırrr diye bağırarak uyanıyor)
Sabah 8 de açıyor gözünü akşam 8 e kadar durmak yok

Evde parklarda olan boyutta bir kaydırak
Salıncak
Büyük boy Top havuzu
Büyük boy trambolin var. (Evet salonun ortasında trambolin var evde)

Hepsine binip iniyor defalarca.
Saat 1-4 arası sokağa mutlaka çıkıyoruz parka da gidiyoruz.
Saklambaç ve yakalamaca oynuyoruz odadan odaya koşuyor ev 170 m2 ben yürürken yoruluyorum

Akşam bunlar babayla tekrarlanıyor. Sonuç uyku saati denilince hayır uyku gelmediiiiii diye kendini oradan oraya atan bi çocuk.

Bu arada kendisi tüm gün boyunca salatalık domates gibi kalori yoksunu şeyler yer. Normal bir yemek yediği yok. Bu enerji neredenn

Bende bu yüzden kızıyorum kendine çocuk bu çocukluğunu yapıyor ben neden böyleyim diye başlarda böyle değildim yani iki yıl ücretsiz izindeydim bir şekilde idare ediyordum bunyıl mecburen işe geri döndüm ve evde gem ders anlat hem çocuk bak beni yıprattı gerçekten
Eşiniz de destek vermiyormuş azıcık destek verse böyle yıpranmazsınız. Pandemi var biliyorum ama belki böyle durumlarda yarım gün kreş hem sizin için hem de çocuk için iyi olabilir gibi sanki. Düşündünüz mü hiç?

Ben bu akşam bu konuyla ilgili çok doluyum valla. Tam üstüne tuz biber oldu.
Gece uyku uyumam diye bişey yok düzenli aralıklarla (2 saatte bir haayyırrr diye bağırarak uyanıyor)
Sabah 8 de açıyor gözünü akşam 8 e kadar durmak yok

Evde parklarda olan boyutta bir kaydırak
Salıncak
Büyük boy Top havuzu
Büyük boy trambolin var. (Evet salonun ortasında trambolin var evde)

Hepsine binip iniyor defalarca.
Saat 1-4 arası sokağa mutlaka çıkıyoruz parka da gidiyoruz.
Saklambaç ve yakalamaca oynuyoruz odadan odaya koşuyor ev 170 m2 ben yürürken yoruluyorum

Akşam bunlar babayla tekrarlanıyor. Sonuç uyku saati denilince hayır uyku gelmediiiiii diye kendini oradan oraya atan bi çocuk.

Bu arada kendisi tüm gün boyunca salatalık domates gibi kalori yoksunu şeyler yer. Normal bir yemek yediği yok. Bu enerji neredenn
Hoşgeldin aramıza

hangi pedagogmuş o? ayrıca sizin uzmanlığınız ne? ben de anne değilim çocukla ilgili yorum yapmam eğer bilmiyorsam. ama siz bence biraz da hazırlanın anneliğe. büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz çocuğunuz olunca.
Hayal kırıklığı yaşayacağım bir çocuğu neden doğurayım? Ben uzmanım demiyorum yorumumu genel olarak yaptım çünkü bağıran anneleri gördükçe ben çocuklara üzülüyorum. Anne olmak tecrübe sahibi olmak değil bence annelerimiz bir sürü çocuk büyütmüş şimdi onlar uzman mı üstelik saçma sapan yöntemlerini de dayatmaya çalışıyorlar torunlarına şimdi onlar tecrübeli biz sırf doğurmadık diye tecrübesiz mi oluyoruz

Hoşgeldin aramıza
Ama bu hiç hoş değil:) 10-20 ay arası diş çıkardı dünyanın en zor diş çıkarışı bana denk geldi heralde dedim :D tam 2-3 ay rahat ettim gibi oldu ki buna sendromlu haller geldi. Konuşmasıyla beraber daha feci oldu. Akşam yarım saate yakın neden o uyku tulumunu giydirdim diye ağladı.
Tulum üstüne tütü etek giyip öyle yatıyor. Gerçekten kafa bi milyon modundayız ikimiz de. Bak uyuyamıyorum şu an çünkü yarım saate uyanır. Sebep? Yok öylesine. :D öğrenilmiş çaresizlik gibi bişey yaşıyorum uyusam nolacak yine uyanıcam bari hiç uyumayayım diye :D

Haftada 3 gün kreşe gidiyor. Yarın kreş günü biraz da oradakiler düşünsün :)

Hayal kırıklığı yaşayacağım bir çocuğu neden doğurayım? Ben uzmanım demiyorum yorumumu genel olarak yaptım çünkü bağıran anneleri gördükçe ben çocuklara üzülüyorum. Anne olmak tecrübe sahibi olmak değil bence annelerimiz bir sürü çocuk büyütmüş şimdi onlar uzman mı üstelik saçma sapan yöntemlerini de dayatmaya çalışıyorlar torunlarına şimdi onlar tecrübeli biz sırf doğurmadık diye tecrübesiz mi oluyoruz
Elbette okuyup arastırdıklarınızdan ve gözlemlerinizden dolayı fikriniz vardır. Ama çocukla ilgili bir gercek var ki o da mizac. Karakterin bir kısmı var ki o da mizaç ve doğuştan geliyor. Çok ilgili çok sevecen sabırlı bagırmayan annelerin de zor uyumsuz cocuklar olabiliyor. Benim çocugum da mesela cokkk hareketli ama uyumsuz değil dünya tatlısı. Onu parkta gören herkes sarılmak istiyor öyle sevimli ama sabır diliyorlar baba. Biz parktayken herkesin eli kalbinde bisey olacak diye. Saniyede gözden kaybolup neseli neseli koşuşuyor. Çok hareketli diye geri mi verelim ne yapalım?

dünyanın en sabırlı insanlarından biri olabilirim çünkü 31 yıllık hayatımda sanırım 3. Kez birine bağırdım ben bugün.
Şunu söyleyebilirim ki bu yorumunuz ideali olmakla beraber gerçekçi değil.
Çocuğumu da bile isteye yaptım üstelik mesleğim de eğitimle ilintili. Ama unuttuğunuz bir şey var ki o da annelerin de insan olduğu ve bazen yorgun, üzgün, hasta vb olabileceği. Çocuğa sistematik bir şekilde duygusal şiddet uygulamıyorsa bazen böyle şeyler olması mümkün malesef.

Elbette okuyup arastırdıklarınızdan ve gözlemlerinizden dolayı fikriniz vardır. Ama çocukla ilgili bir gercek var ki o da mizac. Karakterin bir kısmı var ki o da mizaç ve doğuştan geliyor. Çok ilgili çok sevecen sabırlı bagırmayan annelerin de zor uyumsuz cocuklar olabiliyor. Benim çocugum da mesela cokkk hareketli ama uyumsuz değil dünya tatlısı. Onu parkta gören herkes sarılmak istiyor öyle sevimli ama sabır diliyorlar baba. Biz parktayken herkesin eli kalbinde bisey olacak diye. Saniyede gözden kaybolup neseli neseli koşuşuyor. Çok hareketli diye geri mi verelim ne yapalım?
Tabiki her çocuk bir olmuyor ben biraz genel bir yorum yaptığım için yanlış anlaşıldım dediğiniz gibi gözlemlerim sonucu biraz sivri dil kullanmışım aslında anneleri kırmak istemedim sadece çocuklara üzülüyorum

Back