Çocuğuma ingilizceyi nasıl öğreteceğim :(

Öncelikle kendinizi diğerlerinden aşağıda görmekten vazgeçmelisiniz. Çünkü özgüven gelişimi de ailede başlar .benim meleğim henüz doğmadı .benim az çok İngilizcem var tam anlamıyla orta seviyedeyim bama kullanmayinca çok çabuk unutuluyor. Ben de şu etiket stikirlardan alıp evdeki tüm eşyaların üzerine ingilizcelerini yazicam ve bebeğime o eşyaları gösterirken ingilizcelerini soylicem . Yavaş yavaş o da öğrenecek . Kelime bilgisini bokula başlayana kadar 200-250 ye çıkarmayı planlıyorum. Bazı basit kalıp cümleler öğreteceğim. Sonra her yıl Kelime bilgisini arttırmayı planlıyorum zaten gramer "svo" başka bişey yok.
İnsal o sabrım ve o gücüm olur ve meleğim de buna eşlik eder

Merhaba, ben dil mezunuyum. Youtube'da daylight ingilizce ve almanca videoları sizin için faydalı olabilir. Ayrıca yine Youtube'da Özer Kiraz videolarına bakabilirsiniz. Çocuğunuz için ise Youtube'da SuperSimpleSongs gibi kanallar aracılığıyla İngilizce çocuk şarkılarını çocuğunuza öğretebilirsiniz. Böylece çocuğunuz hem dinler, hem konuşur hem de ritme uygun hareket eder. Bir sorunuz olursa özelden yazabilirsiniz.

Daha çok erken oğlunuza bence ama siz kendiniz az çok bi temele sahipseniz ingilizce altyazılı diziler (friends) izleyerek duolingo gibi uygulamalarla öğrenip oğlunuza da sayılardan renklerden öğretebilirsiniz. Dizi izleyemeyecekseniz kitaplar okuyun (onun bile uygulaması var telefonda)

Merhaba! Bir İngilizce öğretmeni olarak ;
Baby bus
Tiger Daniel's Neighbourhood
Peppa Pig
Blippi
Bu çizgi filmleri önerebilirim. Yazılan yorumlara katılmıyorum , dil eğitimi için ne kadar erken o kadar iyi :)
2 yaşında bile başlanabilir. Çok faydasını görürsünüz :)
Sevgiler :)

İngilizce öğretmeniyim. O ‘en kötü üniversitede hazırlıkta öğrenir’ tarzı cümleleri asla dikkate almayın. Çok iyi bir karar vermişsiniz öğretmek istemekle. Bu yaşlar dil öğrenimi için çok önemli. Yavaş yavaş günlük belirli sınırlar içerisindeki tv süresini İngilizce yayınlara çevirin. Yaşına uygun Disney filmleri, çizgifilmler izletin siz de onunla birlikte izleyin. Türkçe altyazılı olsunlar hem siz anlayabilin, sıkılmayın hem de ikinizin de kulak aşinalığı gelişir. Bu özellikle oğlunuza sadece okulda alacağı İngilizce eğitimine dahi muhteşem destek verir. Ben böyle öğrendim zaten İngilizce’yi. Ne bir kursa gittim ne bişi. Daha okuma yazma bilmeden tonlarca İngilizce film izlerdim yetişkinlerin izlediği, tonlarca İngilizce şarkıyı ezbere bilirdim bazen kendi uydurma dilimi icat etsem de. Bir de yaşına uygun İngilizce şarkılar öğretebilirsiniz. Nursery Rhymes diye aratırsanız bulabilirsiniz.

bana sorarsanız tam dil öğrenmelik yaşta en azından açın önüne çizgi film ingilizce tureng uygulmasını telefonuza indirin oğlunuz çizgi film izlerken sizde alt yazılı izlemeye çalışın işin eğlenceli tarafına bakın inanının tam konuşamasada anlamam becerisi varsa iyi bir temel ilerde dil öğrenmesini kolaylaştırır.

aslında haklısınız çokk erken ama o kadar tedirginim ki geleceğinden.. şimdiden kafayı yicem sanırım
Aslinda erken degil. Dil ögrenme icin 0-6 yas ideal diyor uzmanlar. Sonrasinda ne kadar iyi egitim alirsa alsin anadil seviyesine cikamazmis. Ben sadece izledigi videolarla dil ögrenen cocuk gördüm. Youtubeda cocuk sarkilari var klipli bence onlar ise yarar. Ayrica ders seklinde videolar da var ama cocuk onlardan sıkılır, siz yararlanabilirsiniz. Baba ingilizce biliyorsa o destek olabilir.

Daya ingilizce çocuk filmlerini. Hic turkce tv izletme.
Cizgi filmlerden kaşif dora'yi onerebilirim. Netflixiniz varsa mesela açın cizgi filmleri dublajsiz.
Tabletine indirdiğiniz oyunlarin turkce secenegini unutun.
Evde muzik olarak ingilizce muzikler dinleyin...

Beyinleri sunger gibidir,hemen alirlar.
ben 20 ulke gezdim hala en sevdigim sarki olan cheap thrillsi ezberleyemedim,yuvarlaya yuvarlaya sarki soyleyemiyorum ve dinledigim sarkilari anlayamıyorum. Ama bir zamanlar baktigimi bir kuzenim vardi. Daha 5 yasindayken bizim dinlediğimi sarkilari ezberleyip sifir aksanla söylerdi.

Bi tanıdığım çocuğuna çizgi filmleri hep İngilizce izletti. Çocuk bi ara cidden konuşuyordu İngilizce 4-5 yaş aralığındaydı. Ama ailede İngilizce bilen kimse olmadığı için gelişmedi ingilizcesi ve unuttu. Çünkü kimseyle doğru düzgün anlaşamadı, Türkçe konuşmak zorunda kaldı hep.

Çizgi film izleyerek yapılabilir ama çocuğun karşısında bu dili de konuşabileceği biri olmalı bence. Siz de çocuğunuzla öğrenir onunla konuşursanız süper olur.

İnternette ve YouTube da bu konu ile ilgili çok güzel videolar var. Göz atmani öneririm. Ben de sular seller gibi İngilizce bilmiyorum ama doğunca cocukcegizime en azından kulak aşinalığı olması açısından İngilizce şarkılar dinletmeyi vs düşünüyorum. Büyüdükçe de İngilizce Türkçe oyun kitapları vs alıp onunla birlikte gostere gostere öğretme planım var. Ama tabi nereye kadar işe yarar bilmem ama en azından cabalayacagim bence çok güzel bir düşünce. Bellir bir yaştan sonra kafa almıyor ama kucukken içinde olduğunda daha kolay kavrayacaktir diye düşünüyorum

ınsanların yası buyudukce ogrenmesı zorlasıyor suan ne versenız ogrenır sunger gıbı herseyı alır
ben kızıma ıngılızce sarkılar soyluyorum ve dınletıyorum suan tum hayvanları 1-30 sayıları renklerı saklambac oynarken tum terımlerı super olmus begendım nasılsın ısmın ne gıbı bazı basıt terımlerı bılıyor 3 bucuk yasında ve bu yaz ogrendı bunların hepsını

yanı benım kızım super yeteneklı zekı oldugundan degıl cevremızdekı tum cocuklar boyle genelde sarkılarla ve oyun oynarken kolay oluyor hemen kapıyor

daha bugun bana ıcerken odadan moooommm mammmyy where are youuuu dedı yanıma geldı mesela bunu da oynadıgımız saklambac oyunundan ogrendı cunku ben onu oyle arıyorum

Çok erken diyenler var fakat dil öğrenmek için ne kadar erken o kadar iyi çocuğunuz şuanda aynı anda bir sürü dili öğrenebilir yaşı itibariyle. Dil öğrenmek asıl ergenlikten sonra zorlasiyor

Cocomelon, Super Simple Songs, Super Simple Learning, Pinkfong gibi kanallardaki videolar çok yararlı. Fakat karışık izletmeyin.

Örneğin sayıları öğretecekseniz "Numbers Cocomelon" şeklinde aratın.

Yengem kendisi iki dille büyüdüğü için ( Türkçe ve Kürtçe) kendi bebeğiyle de Almanca konuştu. 2-3 yaşındayken “burnun nerede? gözün nerede?” diye sorunca doğrudan işaretle gösteriyordu. Sonradan Almanca çizgi film izletti ve şimdi (5 yaş) biraz daha anlıyor. Siz şarkılarla ve videolarla deneyin.

Erken diyenler olmuş ama dil öğrenmek için en doğru yaşlar aslında. Sonrasında öğrenmek zor ve zaman alıyor. Sizin ingilizce öğrenmeniz çocuğunuzla birlikte zor gibi. Yetişkinlere daha farklı sistem uyguluyorlar. Ama çocuğunuza kelime kitapları oluyor alabilirsiniz. İngilizce çocuk şarkıları var.
Sizde çevrenizde böyle insanlar varsa rica edebilirsiniz yakın bulduğunuz birinden. Olmadı ingilince öğrenme videoları izleyin pekiştirmek içinde çocuğunuza öğretin

Bizim 4 dil bilen hoca kurslar için para tuzağı demişti.Cidden de çoğu yerler öyle.Bana parayla istersen yüksek kura geçebilirsin dediler.İnternete erişiminiz varsa şanslısınız internet bunun için harika bir fırsat.Dil öğrenirken ilgi en başta gelir.Beni 17 yaşımdayken 25-30 yaş grubuna aldılar herkes beni yaşımla vuruyordu.Hoca adeta çocuk muammelesi yapıyordu bilerek sınıfta bıraktılar para için.

sürekli, ingilizce çizgifilm izlet ve ingilizce çocuk müzikleri dinlet...

Uni yarim biraktim 16 yasnda evlendim anne oldum kendi kendime calistgm yerler dolayisiyla 2 dil ogrendim egitim almadim cahillik tartisilir 16 yasnda evlenmek ve cocuk dogurmak kimine gore cahillik ama bn mutluyum cocugumu en guzel okullara dil kurslarina gonderdim baba da ayni sekilde 3 dil biliyor. Ama cocuk sdc ing konusabiliyor o da belirli cumleler maalesef dil yetenegi sifir tabiki ogrenecek ama kafaniza takmayin onc siz ogrenirseniz cocugunuzda ogrenir . Daha kolay olur Cahil demeyelim kime sorsan bz cahiliz kucuk evlendgmz icin kendinize de bu kdr yuklenmeyin ingilizce alt yazili cizgi filmlerle sizdr bastan baslayabilirsiniz daha anlasilir olan my little pony calliou bunlar cok net konusmalari anlayabilirsiniz alt yaziyla birlikte biraz da hikaye kitabi

Çocuğunuz için nasıl bir yol izleyebilirsiniz bilmiyorum ama sizin ne yapacağınızı biliyorum sanırım,çünkü bende bu şekilde İngilizce öğrendim :).

Yabancı müzik dinleyip sonra Türkçe anlamlarına bakın yani bu cümlede böyle diyormuş gibisinden, film dizi izleyin yabancı ve kesinlikle alt yazılı izleyin inanılmaz şekilde etkili oluyor. Bir süre sonra (üzerine gitmeniz lazım 2 ayda olacak bir şey değil bu maalesef belki 1 2 senenizi alacak) baktınız 'İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum.' durumuna geldiğinizde de ya yaşadığınız yerde çok yabancı insan varsa markette vs onlara yardımcı olmaya çalışın ya da bir uygulama var isim söylemeyeceğim reklam olur diye, ondan üyelik alın yabancı hocalarla görüntülü İngilizce konuşuyorsunuz.

İngilizce konuşmaktan korkmayın, yabancılar da Türkçe konuşurken yanlış konuşuyorlar ama biz anlamak istediğimiz için anlıyoruz. Bu anlattığım şeyin çok faydasını görürsünüz.

Sakın kursa gideyim, kaynak kitap alayım bulaşmayın. Ben bu güne kadar bunları yapıpta öğrenen görmedim ( work and Travel gibi etkinliklere katılanlar dışında).

Sonuçta siz de doğduğunuz zaman Türkçe bilmiyordunuz değil mi? İlk başta cümle yapısını öğretmekle yabancı dil öğrenilmez, önce kelimeleri,telaffuzu vs öğrenmeniz lazım. Konuşmayı öğrendikten sonra düzgün cümle kurmayı rahatlıkla öğrenirsiniz zaten :)

Bence bazı çocuklar farklı dillere ilgi duyuyor, bazıları ise ilgilenmiyor. Sizin için şuan önemli olan yabancı dillerin çocuğunuzun ilgisini çekip çekmediği. Büyük kızım bebekliğinden itibaren farklı dillere ilgi duyuyordu. İki yaşında kreşe başladı ama benim için sosyal bir çocuk olması önemli olandı. Kavramları karıştırmaması, ana dilini konuşurken yabancı kelimeler kullanmaması önemli.

Çocuklarda çevremde gördüğüm kadarı ile muhakkak ingilizce konuşan biri ile iletişim halinde olmaları önemli. Kızımın okulunda da eğitim o şekilde. Bir öğretmenleri tamamen ana dil diğeri ise ingilizce konuşuyor. Yabancı dil öğretmenlerinin türkçe konuşması yasak. İlk temelde ana dil konuşan öğretmenleri türkçe olarak söylüyor, yabancı dil öğretmeni tekrar ediyordu. 2 yaşta ingilizce saymayı 5'e kadar öğrenmişlerdi koca bir senede ve bunları seviye seviye yapıyorlar. Çocuğa hop diye one, two diye saydırmıyorlar. Çocuğun önce ana dilinde rakamları öğrenmesi ve kavraması önemli. Yani saymayı bilmeyen, rakamları tanımayan bir çocuğa ingilizce olarak da ana dilinde de rakamla öğretmeye çalışmak yanlış. Şöyle düşünelim; bir çocuk ezbere 5'e kadar sayabiliyor ama önüne üç elma koysanız elmaları saymayı bilmiyor. Bizim okulumuz saymayı, renkleri, hayvanları seviye seviye öğretti.

Kızımın yabancı dile olan ilgisini ise türkçe şarkılardan değil, yabancı şarkılardan hoşlandığını fark ettiğimde anladım. Mesela şuan Netflix'ten peppa pig izlediğinde türkçe izlemek istemiyor veya maşa ve koca ayıyı ana dilinde izlemek istiyor.

Eğer ilgisi yoksa zorlamayın. Sadece evde iş yaparken falan siz telefonunuzdan yabancı çocuk şarkıları açın ve eğlenerek dinlediğinizi gösterin. Kulak aşinalığı dilde bence çok önemli. Hoşlanmıyorsa zorlamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…