- Konu Sahibi kackaloribu
Öncelikle kendinizi diğerlerinden aşağıda görmekten vazgeçmelisiniz. Çünkü özgüven gelişimi de ailede başlar .benim meleğim henüz doğmadı .benim az çok İngilizcem var tam anlamıyla orta seviyedeyim bama kullanmayinca çok çabuk unutuluyor. Ben de şu etiket stikirlardan alıp evdeki tüm eşyaların üzerine ingilizcelerini yazicam ve bebeğime o eşyaları gösterirken ingilizcelerini soylicem . Yavaş yavaş o da öğrenecek . Kelime bilgisini bokula başlayana kadar 200-250 ye çıkarmayı planlıyorum. Bazı basit kalıp cümleler öğreteceğim. Sonra her yıl Kelime bilgisini arttırmayı planlıyorum zaten gramer "svo" başka bişey yok.Kızlar kafama kaç gündür takılıyor. ben lise mezunuyum sekreterim. üniversitei 2 yıllık açıktan okuyordum ama maddiyattan dolayı 2. sınıfta dondurdum. ingilizcem nerdeyse yok. oğlumla birlikte evde ingilizce öğrenmek istiyorum, oğlum 4 yaşında. durumumuz iyi olmadığı için herhangi bir kursa vs. gönderemiyorum. evde ona dil öğretmek ve bende onunla öğrenmek istiyorum. setler var baktım ama o kadar param yokki alamıyorum. tavsiyeniz nedir?
oğlumun bişeyleri başarmış olmasını istiyorum, benim gibi kendi başına yarım yamalak çabalayarak bişeyler yapsın istemiyorum. çalıştığım firmada herkes lisans yada yüksek lisans mezunu, en az 1 yabancı dil bilen, iyi eğitim almış, çok kültürlü insanlar. ve ben onların yanından bile geçemem. konuşurlarken sohbet ortamımızda onlara bakmakla yetiniyorum.
derdim şu ki oğlum ilerde benim gibi cahil kalmasın iyi eğitimli olsun istiyorum..
ne uzun yazmışım şimdi farkettim.![]()
İnsal o sabrım ve o gücüm olur ve meleğim de buna eşlik eder