Çocuğuma ingilizceyi nasıl öğreteceğim :(

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.810
548
31
Kızlar kafama kaç gündür takılıyor. ben lise mezunuyum sekreterim. üniversitei 2 yıllık açıktan okuyordum ama maddiyattan dolayı 2. sınıfta dondurdum. ingilizcem nerdeyse yok. oğlumla birlikte evde ingilizce öğrenmek istiyorum, oğlum 4 yaşında. durumumuz iyi olmadığı için herhangi bir kursa vs. gönderemiyorum. evde ona dil öğretmek ve bende onunla öğrenmek istiyorum. setler var baktım ama o kadar param yokki alamıyorum. tavsiyeniz nedir?

oğlumun bişeyleri başarmış olmasını istiyorum, benim gibi kendi başına yarım yamalak çabalayarak bişeyler yapsın istemiyorum. çalıştığım firmada herkes lisans yada yüksek lisans mezunu, en az 1 yabancı dil bilen, iyi eğitim almış, çok kültürlü insanlar. ve ben onların yanından bile geçemem. konuşurlarken sohbet ortamımızda onlara bakmakla yetiniyorum.

derdim şu ki oğlum ilerde benim gibi cahil kalmasın iyi eğitimli olsun istiyorum..

ne uzun yazmışım şimdi farkettim.

şu an durumunuz yoksa kasmayın 4 yaşında daha.okumaya teşvik edin, ders çalışmaya teşvik edin.iyi bir lise kazanınca orda iyi bir temel alacak zaten , o sırada kurs bakarsınız , iyi bir üniversite kazanınca hazırlık sınıfında okur 1 sene ilerletir, o sırada kursa gider.daha çoook yolu var.şu an buna paniklemen gereksiz.

aslında haklısınız çokk erken ama o kadar tedirginim ki geleceğinden.. şimdiden kafayı yicem sanırım

4 yasindski bir cocuk zaten renkleri sayilari belki meyve hayvanlar falan bunlarin ingilizcesini ogrense yeter.hic imkaniniz yoksa youtubetan ingilizce renklr,sayilar falan acin birlikte izleyin tekrar edin.gun icinde kirmizi legoyu getir ingilizcesi neydi bunun gibilerinden sohbet edin .bukadsr endiselenip kendinizi uzmeyin.

Lütfen kendi yaşadığınız olumsuzlukları 4 yaşındaki cocugunuza yansıtmayan. Öğretmek istemeniz çok güzel, ama 4 yaşında henüz. Kendinizi böyle stres altına alsanız en cok ona negatif yansır. Su an en çok sizin sevginize ve sizinle kaliteli zamam geçirmeye ihtiyacı var.

Okuma yazma bilmeyi bilmeyen bi çocuğa İngilizce eğitimi daha zor olur canım . Çocuğuna bu yaşta öğrettiğin renkler ve meyvelerin ileride öğreneceği akademik düzey İngilizceye katkısı olmaz .Dil öğrenme alanında sağ lobu geliştirir.Bu da akademik başarısına etki eder .Ama bence gereksiz bu yaşta .Onun yerine satrancı öğretip zekasını geliştirsen 20 yaşındayken bile alacağı 6 aylık kursla şakır şakır İngilizce konuşabilir . Tabi karar sizin

Arkadaşım anasınıfını özel bi okulda baya pahalı bir fiyata okumuştu.Ona anasınıfına gitmediğini söyledim ,şaşırdı .Ben anasınıfındayken İngilizcem çok iyidi falan dedi .Ben de dedim ki; o zamanki İngilizcenin şimdi yararı ne ??Sustu. Senin de çocuğu bi yerde sustururlar.Satranç falan öğret muhakkak verecek cevapları olur

Daha çok küçük İngilizce öğrenmek veya öğrenmeye başlamak için. Biraz daha büyüdüğünde internetteki videolardan yaş grubuna göre bazı basit kelimeleri öğrenebilir sayılar, renkler vb. Dil eğitiminin yolu paradan geçiyor. Ancak maddi imkan sağlayabilirseniz ilkokul yıllarında güzel bir okula giderse o zaman ingiliceyi küçük yaşta öğrenebilir ve aldığı sağlam temel sayesinde öğrenmede sıkıntı yaşamaz.

Şu hep bilindik 2 źincir markete aktüel ürünü olarak ing.aktivite dergileri,kitapları,kartları,eşleştirme oyunları falan geliyor fiyatlarıda gayet piyasaya göre makul oluyor.Bayramdan sonra okulların açılması yaklaştığı için aktuel' ürünü olarak gelemeye baslar takip edip oradan bikac parca birşey alabilirsiniz.Enazindan renkleri,şekilleri,hayvanları v.s öğretebilirsiniz görsel ve duysal olarak aklının bir köşesine yer eder.
Ingilizce oyun indirebilirsiniz telefonunuza oradan da eşleştirme hayvanlar renkler v.s öğrenir.
Bu arada oğlunuzun geleceğini şimdiden düşünüp ona birşeyler katmak için arayışa geçtiğiniz için tebrik ederim.
Siz boyle desteklemeye devam ettiginiz surece zaten en iyi yerlere gelecektir.

4 yaşındaki bir çocuğa ne kadar ıngılızce oğretılırkı vıdeo ızleyın mesela benzer yaşlarda çocuğum var sayılar renkler dışında pek işi oğrenmedı...

o kadar sefalet çektim ki çocukken , şimdide borç harç içinde krizden etkilendik yine aynıyız. sanki ona ne öğretsem o ilerde çok iyi bir konuma gelecek kendini kurtaracakmış gibi hissediyorum.. satrancı bende bilmiyorum tavsiye edenler olmuş. onu araştırayım bi iyi fiikir

Tamamen şarkıyla :)
Minikken öğrendiğim ingilizce şarkı şu an tak diye aklıma geldi.
Müzikle öğretin.

Siz hiç İngilizce bilmezken çocuğa pek bir şey öğretemezsiniz. Eğer İngilizce ağırlıklı bir kreşe veremeyecekseniz şarkı, video gibi basit aktiviteler açarak kulak dolgunluğu sağlayabilirsiniz. İlerisi için de yine kurs gibi şeylerle takviye olur.
Siz kendinizi geliştirebilirsiniz ama . İnternet derya deniz. Bir sürü uygulama, web sitesi veya sosyal medya hesabı var. Açıköğretime yazılabilirsiniz. Siz gelişin ki çocuğunuz sizden örnek alsın.

Anasınıfında İngilizce öğrenip sonra geliştirmezse tabi ki faydası olmaz ama eğitime ne kadar erken başlansa kar kardır.
Sonra 6 aylık eğitimle şakır şakır İngilizce konuşulmuyor.

Bence yabancı dil yetenek işi.
Bizde de ingilizce bilen yok. Ben fransızca biliyorum, eşim tarzanca ingilizcesi, oğlum ise lise ingilizcesi.
Ama kızım hiç birimizin zerre desteğini almadan şakır şakır ingizilce konuşuyor, yazıyor.
Lise giriş sınavlarında (eski TEOG) iki sınavda da ful çekmişti. İngilizce dersini ise 4. sınıfta görmeye başladı.

O yüzden bu kadar kasmayın kendinizi.

Anasınıfında İngilizce öğrenip sonra geliştirmezse tabi ki faydası olmaz ama eğitime ne kadar erken başlansa kar kardır.
Sonra 6 aylık eğitimle şakır şakır İngilizce konuşulmuyor.
Yurdışındaki eğitim programlarından bahsediyorum.İnanın şakır şakır İngilizce konuşuluyor 4 yaşındaki çocuğa verilecek İngilizce 2. Sınıfta okulda aldığı ingilizceyi geliştirmez bile .Eğitime erken başlanmalı ancak 4 yaşında öğrendiği renklerden sayılardan pek de bi şey beklenmez

İnternetten videolar izleyerek başlayabilirsiniz bence .erken de değil tam zamanı ingilizce şarkılar dinleyin bol bol kulağınız açılsın. Bol şans hersey gönlünüzce olsun :))

Size katılamıyorum. Uzun süre İngilizce eğitim aldım. Kızım da 3 yaşından beri İngilizce eğitim veren bir anaokulunda. Bu sene mezun olurken öğretmeninin her dediğini anlıyordu, telaffuzu çok iyi, cümle kurabiliyor.
Hiç İngilizce bilmeden 6 ayda yurtdışında bile olsa süper ingilizce öğrenemez, örneğini çok gördüm.
3-6 yaş arasında çocuklar çok rahat dil öğrenebiliyor, aşina olması bile bir adım öne çıkarır çocuğu.
Konu sahibinin telaş yapmasına gerek yok dediğim gibi ama kulak aşinalığı yaratabilir.

Dünyaya gelen her çocuk, biz yetişkinlerden daha zeki oluyor, çünkü beyinleri henüz kural görmemiş, sınırlandırılmamış, öğrenip kalıplaşmamış... Sünger gibi, ne versen emiyorlar; sadece çocuğunuz için, öğrenirken eğleneceği yolları keşfetmeniz ve planlı gitmeniz, aralığını sık tutmanız gerekiyor.

Öğrenmenin en güzel yolu "Oyun içinde olanı"dır elbette, bir çocuk için.
Yabancı dili, çocuğunuzun sevdiği oyunlar içine çeşitli yöntemlerle yedirerek öğretebilirsiniz bir miktar; elbette kulak aşinalığı ile başlayacak, okuma-yazma öğrendikten sonrası daha çabuk gelecek.

Kendi oğlum için izlediğim yolu anlatayım size;
Renkler ve sayılar, oyunlar içinde bitti; bu 2 yaşlarında tamamlanmıştı.
Videolardan yardım aldım, birlikte oturup sohbet ederek, bunları öğrendi.

İkinci olarak "Ünlem"leri ve kısa cevapları öğrendi,
Yoğun duygularla verilen tepkileri,
"Awesome" dedik çok beğenince
"Oh no" dedik beklediğimiz olmayınca
"Yes, of course" dedik katıldığımızda vb.
"Run" dedik, izledik kaç/koş dedik çünkü kovalayan vardı. (Bazı fiilleri de böyle öğrendik, videolardan)

Evimize gelene "Hello" dedik, gidene "Good bye" dedik.
Vocabulary için çalışılır zaten çocuklukta bir miktar, car, icecream vb. sevdiği şeylerin İngilizcesini de öğrenmesi çok daha kolay oldu.

Şimdilik bu kadar, 3 yaşında yeter yani.
Zaten şu aralar "İstemiyorum" filan deyip, kendi alanına-hayatına sahip çıktığı yaşta, hiç zorlamıyorum, biraz da kalıversin böyle. :)

İçiniz rahat olsun, bunu "Dİl öğrendi, öğrenemedi, öğretemedim" olarak görmeyin; çocuğunuza beyin jimnastiği yaptırmak gibi düşünün, sıkmayın, üzülmeyin; yaşamınıza yayın-yedirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…