- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.810
- 548
- 31
- Konu Sahibi kackaloribu
-
aslında haklısınız çokk erken ama o kadar tedirginim ki geleceğinden.. şimdiden kafayı yicem sanırımşu an durumunuz yoksa kasmayın 4 yaşında daha.okumaya teşvik edin, ders çalışmaya teşvik edin.iyi bir lise kazanınca orda iyi bir temel alacak zaten , o sırada kurs bakarsınız , iyi bir üniversite kazanınca hazırlık sınıfında okur 1 sene ilerletir, o sırada kursa gider.daha çoook yolu var.şu an buna paniklemen gereksiz.
Okuma yazma bilmeyi bilmeyen bi çocuğa İngilizce eğitimi daha zor olur canım . Çocuğuna bu yaşta öğrettiğin renkler ve meyvelerin ileride öğreneceği akademik düzey İngilizceye katkısı olmaz .Dil öğrenme alanında sağ lobu geliştirir.Bu da akademik başarısına etki eder .Ama bence gereksiz bu yaşta .Onun yerine satrancı öğretip zekasını geliştirsen 20 yaşındayken bile alacağı 6 aylık kursla şakır şakır İngilizce konuşabilir . Tabi karar sizinKızlar kafama kaç gündür takılıyor. ben lise mezunuyum sekreterim. üniversitei 2 yıllık açıktan okuyordum ama maddiyattan dolayı 2. sınıfta dondurdum. ingilizcem nerdeyse yok. oğlumla birlikte evde ingilizce öğrenmek istiyorum, oğlum 4 yaşında. durumumuz iyi olmadığı için herhangi bir kursa vs. gönderemiyorum. evde ona dil öğretmek ve bende onunla öğrenmek istiyorum. setler var baktım ama o kadar param yokki alamıyorum. tavsiyeniz nedir?
oğlumun bişeyleri başarmış olmasını istiyorum, benim gibi kendi başına yarım yamalak çabalayarak bişeyler yapsın istemiyorum. çalıştığım firmada herkes lisans yada yüksek lisans mezunu, en az 1 yabancı dil bilen, iyi eğitim almış, çok kültürlü insanlar. ve ben onların yanından bile geçemem. konuşurlarken sohbet ortamımızda onlara bakmakla yetiniyorum.
derdim şu ki oğlum ilerde benim gibi cahil kalmasın iyi eğitimli olsun istiyorum..
ne uzun yazmışım şimdi farkettim.
Arkadaşım anasınıfını özel bi okulda baya pahalı bir fiyata okumuştu.Ona anasınıfına gitmediğini söyledim ,şaşırdı .Ben anasınıfındayken İngilizcem çok iyidi falan dedi .Ben de dedim ki; o zamanki İngilizcenin şimdi yararı ne ??Sustu. Senin de çocuğu bi yerde sustururlar.Satranç falan öğret muhakkak verecek cevapları olurOkuma yazma bilmeyi bilmeyen bi çocuğa İngilizce eğitimi daha zor olur canım . Çocuğuna bu yaşta öğrettiğin renkler ve meyvelerin ileride öğreneceği akademik düzey İngilizceye katkısı olmaz .Dil öğrenme alanında sağ lobu geliştirir.Bu da akademik başarısına etki eder .Ama bence gereksiz bu yaşta .Onun yerine satrancı öğretip zekasını geliştirsen 20 yaşındayken bile alacağı 6 aylık kursla şakır şakır İngilizce konuşabilir . Tabi karar sizin
Okuma yazma bilmeyi bilmeyen bi çocuğa İngilizce eğitimi daha zor olur canım . Çocuğuna bu yaşta öğrettiğin renkler ve meyvelerin ileride öğreneceği akademik düzey İngilizceye katkısı olmaz .Dil öğrenme alanında sağ lobu geliştirir.Bu da akademik başarısına etki eder .Ama bence gereksiz bu yaşta .Onun yerine satrancı öğretip zekasını geliştirsen 20 yaşındayken bile alacağı 6 aylık kursla şakır şakır İngilizce konuşabilir . Tabi karar sizin
Anasınıfında İngilizce öğrenip sonra geliştirmezse tabi ki faydası olmaz ama eğitime ne kadar erken başlansa kar kardır.Arkadaşım anasınıfını özel bi okulda baya pahalı bir fiyata okumuştu.Ona anasınıfına gitmediğini söyledim ,şaşırdı .Ben anasınıfındayken İngilizcem çok iyidi falan dedi .Ben de dedim ki; o zamanki İngilizcenin şimdi yararı ne ??Sustu. Senin de çocuğu bi yerde sustururlar.Satranç falan öğret muhakkak verecek cevapları olur
Yurdışındaki eğitim programlarından bahsediyorum.İnanın şakır şakır İngilizce konuşuluyor 4 yaşındaki çocuğa verilecek İngilizce 2. Sınıfta okulda aldığı ingilizceyi geliştirmez bile .Eğitime erken başlanmalı ancak 4 yaşında öğrendiği renklerden sayılardan pek de bi şey beklenmezAnasınıfında İngilizce öğrenip sonra geliştirmezse tabi ki faydası olmaz ama eğitime ne kadar erken başlansa kar kardır.
Sonra 6 aylık eğitimle şakır şakır İngilizce konuşulmuyor.
Size katılamıyorum. Uzun süre İngilizce eğitim aldım. Kızım da 3 yaşından beri İngilizce eğitim veren bir anaokulunda. Bu sene mezun olurken öğretmeninin her dediğini anlıyordu, telaffuzu çok iyi, cümle kurabiliyor.Yurdışındaki eğitim programlarından bahsediyorum.İnanın şakır şakır İngilizce konuşuluyor 4 yaşındaki çocuğa verilecek İngilizce 2. Sınıfta okulda aldığı ingilizceyi geliştirmez bile .Eğitime erken başlanmalı ancak 4 yaşında öğrendiği renklerden sayılardan pek de bi şey beklenmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?