- 1 Aralık 2014
- 2.077
- 2.716
- 128
- 39
sizin dikkatinizi mi çekmek istiyor acaba ?Canim benim kizim isaret parmagini kullanmiyor bizim elimizi kullaniyor o beni korkutmustu doktor normal dedi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sizin dikkatinizi mi çekmek istiyor acaba ?Canim benim kizim isaret parmagini kullanmiyor bizim elimizi kullaniyor o beni korkutmustu doktor normal dedi
Yeğenim neredeyse 4 yaşına kadar konuşmadıMrh kizlar benim 20 aylik bi kizim var 10 dan fazla kelimesi var ama henuz pek anlasilmiyor birde isaret parmagini kullanmiyor bir suru doktora goturdum hepsi normal diyor cocugu boyle olan anneler var mi
Canım beim kuzenimin kızı da tam konusamiyodu dil bağı olduğu çıktı ortaya tesadufen küçük bi islem geçirdi şimdi konuşabiliyo cocuk işaret parmağı için de parmak kuklalar var al onlardan otur kasisina oyun oyna onunla küçük motor becerilerini gelistirmesi için parçalı oyuncaklar al takip cikarmali açıp kapatmali fiziken bir sorun yoksa siz destekleyin parmağını kullanması içinMrh kizlar benim 20 aylik bi kizim var 10 dan fazla kelimesi var ama henuz pek anlasilmiyor birde isaret parmagini kullanmiyor bir suru doktora goturdum hepsi normal diyor cocugu boyle olan anneler var mi
Gece bezlemeyin, bezi birden bırakması daha iyi olur, yatağına su sızdırmaz pedlerden alıp serin, gece kaçırmalarına önlem amaçlı, ilk zamanlar çok yorucu olacaktır ama bir süre geceleri saat başı tuvalete kaldırın, hem siz uykusuz kalacaksınız hemde yavrunuz uykusu bölünüyor diye huysuzluk yapabilir ama vücudu alışınca tuvaleti gelince otomatikman kendi uyanıp sizi kaldıracaktır, kendi kalkmaya başlayınca gece 2 kere kalkar bir müddet, sonra bu sayı 1'e düşüyor.KIZLAR KONU AÇICAKTIM AMAAAA
Konusu burada açılmışken biz bugün wc eğitimine başladık. Sabahtan beri wc ye git gel. Çok zor bigün.
Akşam uyurken bezlemeli miyim yoksa bezlememeli miyim?
Bir diyiverin canlar...
Munecim çok şükür ilk geceyi atlattık. Gece iki kere çiş yaptı wc ye. Sabah kalktık hadi çişe dedim gidene kadar pijamasına yaptı buna da şükür en azından ilk gece iyiydik. Hep ben çişe diyorum, anne çiş diyeceği anı bekliyorum inşallah çabuk olur.Gece bezlemeyin, bezi birden bırakması daha iyi olur, yatağına su sızdırmaz pedlerden alıp serin, gece kaçırmalarına önlem amaçlı, ilk zamanlar çok yorucu olacaktır ama bir süre geceleri saat başı tuvalete kaldırın, hem siz uykusuz kalacaksınız hemde yavrunuz uykusu bölünüyor diye huysuzluk yapabilir ama vücudu alışınca tuvaleti gelince otomatikman kendi uyanıp sizi kaldıracaktır, kendi kalkmaya başlayınca gece 2 kere kalkar bir müddet, sonra bu sayı 1'e düşüyor.
Zaten çok çok 4-5 ay içinde düzene oturuyor.
_______
M masum56 sizde hiç endişe etmeyin, her çocuğun gelişimi farklı oluyor, yaşıtlarıyla kıyaslayıp üzülmenize gerek yok, kızım yürümeye ve konuşmaya başladığında 1 yaşında bile değildi, kızımdan 4 gün sonra doğan komşumun oğluysa 2,5 yaşına kadar konuşmadı, çok endişe ettiler, işitme testine pedagoga götürdüler sağlıklı bir çocuktu ama konuşmuyordu, komşum kızımla kıyaslayıp üzülüyordu ister istemez ama işitme testini geçince içi rahatladı, 2,5 yaşında da oğlan bülbüle döndü.
Komutları yapmadığını yazmışsınız, kısa komutlar verin, yanıma gel, otur, gidelim gibi en fazla 2 kelimelik cümlelerden ibaret olsun komutlar.
Herşeyin adını tek tek öğretin oyunla, yaşına uygun görsel zekasını ve iletişimini geliştiren setler var, mümkünse onlardan alın, çocuğunuza nesneleri öğretirken veya komut verirken onun göz hizasına inin, göz teması 0-6 yaş grubu çocuklarda çok önemlidir.
Sanırım başka çocuğunuz yok, yani kızınıza ayırabileceğiniz zaman konusunda bir kısıtlama söz konusu değil, kitap okuyormuşsunuz, kitabın yanısıra çocuk şarkıları da öğrenin ve çocuğunuza da öğretmeye çalışın, çocuklar bazı komutları, nesne isimlerini, renkleri şarkıyla öğrenmeyi daha eğlenceli buluyor.
Birde birşey istediğinde diyelim su istiyor hemen anladığınızı belli etmeyin, onu sıkıp ağlatmadan biraz üsteleyin anlamamış gibi yaparak, istediği şeyi verirkende göz hizasına inerek benim kızım su istemiş, su içecekmiş, istediği şeyin adını vurgulayarak konuşun.
Kreşe başlamadan önce bu gibi taktikler epey ilerlemesini sağlayacaktır.
Peki canim o zaman baska ne gibi ozellikleri var di bende cok supelendim ama doktor kesinlikle degil dedi hatta bu alanda uzman bi doktor kesinlikle otizm degil dedi ama bilinmez tabi allah sifa versin size canim ne zaman anlasildi otizm olduguKorkutmak istemem ama oglum da 20 aylikken oyleydi su an otizmli.
Belkide canim yaptigi bircok guzel var bide isaret parmagini kullansa iyi olcaktisizin dikkatinizi mi çekmek istiyor acaba ?
Haklisin canim biraz zamana birakmak gerek galibaBenimki de 27 aylık erkek, tek kelime kelime söylüyor ama yanyana söylüyor, gidicez baba araba, diyor mesela dura dura, tek tek söylüyor saç, iş, çiş, bıcı bıcı gibi..
Bazen yazık konuşuyor konuşuyor sonra yüzümüze bakıyor olmadı tekrarlıyor ama dedikleri sadece hebehübü gıbı şeyler hiç anlaşılmıyor ama gülmek de istemiyoruz, dediklerini anlamamızı bekliyor.
bıdık bıdık cümleler kursa güzel olucak da
Haklisin canim biraz zamana birakmak gerek galiba
İsaret parmagini kullanmiyordu. Anne baba diyebiliyordu ama bizi diger odadan cagirmak icin kullanmiyordu mesela.Peki canim o zaman baska ne gibi ozellikleri var di bende cok supelendim ama doktor kesinlikle degil dedi hatta bu alanda uzman bi doktor kesinlikle otizm degil dedi ama bilinmez tabi allah sifa versin size canim ne zaman anlasildi otizm oldugu
Canim bizimki de komutlari yapmiyo hunuz ama tabelaye otur diyince oturuyo doktor cok kucuk daha dedi birde taklit yetenegi cok kuvvetli birde hayali oyun oynuya biliyo doktor bunlar cok onemli dedi birde goz temasimiz cok iyi ismine her turlu bakiyo baska bir oda da olsa bile hemen geliyo bilmiyorum canim ins bisey yokturİsaret parmagini kullanmiyordu. Anne baba diyebiliyordu ama bizi diger odadan cagirmak icin kullanmiyordu mesela.
İsaret parmagimla gosterdigim seye bakmiyordu elime bakiyordu.
Sunu getir bunu gotur dedigimde gorunur yerdeyse getirirdi ama baska odadaysa aramazdi bile.
Mesela otur dedigimde oturur yat dedigimde yatardi ama sandalyeye otur yatagina yat gibi iki kelimeli cumleleri anlamazdi
2.5 yasinda suphelenmeye basladim 3.5 yasinda da kesinlesti.
Canim bizde isaret parmagimizi ornegin kedi yi gordugumuzde kedi diye kullana biliyoruz bide bi kac seyde ama bisey istediginde beni ceke ceke istedigi yere goturuyo insallah bizimkide duzelirBir de mesela su de diyorum nüş diyor, yani ağzından çıkan kelimenin duyduğu kelime olduğunu sanıyor o kötü, tam bilebilse ne dediğini daha rahat olucak galiba.
Bir arkadaşın çocuğu da bir anda konuşmaya başladı bizle bir gidiyor kelime kelime konuşuyordu, şimdi durmaksızın bu ne bu ne deyip duruyor her lafına bir soru soruyor.. Başka çocuklarla birlikte olmak da olumlu etkiliyor.
O işaret parmağı da bizimkinin hep bir yeri işaret eder gibi dururdu diğerlernden önde, ama sonra normale döndü. Sizinkinde de doktor sorun yok dediyse düzelir.