- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.988
-
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Ay hayır ben buldum tavsiyelerden ve olağanüstü kitaplar ben bayıldım hatta isterseniz o seriyi buraya kopyalayayım eminim siz de bayılırsınız.
Of onları okuyup tiktok saç savurmalı videolarını yüklüyolar instaya. Çok üzülüyorum çocuklara. Ama dediğin gibi yasaklanması da doğru değil kontrol de edilemez isterse okur bi şekilde.Tutamazsın ki. Onları okumak isterse gizli gizli okur. Yasaklamak yerine kontrol etmek...
Çocuk üstün zekalı ve hiç yönlendirmiyoruz. Kendisi karar veriyor. Haftada kaç saat spor yapacağına ve kaç soru çözeceğine vs.Bu kitaplar 11 yasindaki cocuklar icin degil. Yetiskinler icin bile agir konseptli kitaplar. Cocuklar niye savas kitaplari, cocuklarin yakildigi kitaplari okuyor? Harry potter, roald dahl'in kitaplari niye okunmasin?
Niye hersey 'verimli' olmak zorunda? Cocuk degil sanki robot. Hep verimli olacak, verimli isler ile ograsacak, kivanc duyulacak,.. O halde nerde kaliyor cocukluk? Bide övünüyorsun cocuk haftada 250 soru cözüyor diye. Cocuk üstün zeka degilse, bu miktar cok fazla. Saatte 150 soru cözmesi nasil oluyor? Bir saat 60 dakika degilmi? Soruyu anlamadan cevapmi veriyor? O halde salt ezber bu.
Bu cocuj kusura bakma ama 13-14 yaslarina gelince okuldanda herseydende nefret edecek. Ergenligini cok agir yasar. Cocuklugunu cok erken elinden alinmis oldu.
Ve kitaplar 11 yaş için uygun. Türkçe öğretmenimize de danıştım çok beğendi kitapları hatta tüm sınıf grubuna atıp alınmasını tavsiye etti. Kitaplar konuları çok yumuşak şekilde işlemiş, yazım dili yalın ve çok keyifli. Okumanızı tavsiye ederim.Bu kitaplar 11 yasindaki cocuklar icin degil. Yetiskinler icin bile agir konseptli kitaplar. Cocuklar niye savas kitaplari, cocuklarin yakildigi kitaplari okuyor? Harry potter, roald dahl'in kitaplari niye okunmasin?
Niye hersey 'verimli' olmak zorunda? Cocuk degil sanki robot. Hep verimli olacak, verimli isler ile ograsacak, kivanc duyulacak,.. O halde nerde kaliyor cocukluk? Bide övünüyorsun cocuk haftada 250 soru cözüyor diye. Cocuk üstün zeka degilse, bu miktar cok fazla. Saatte 150 soru cözmesi nasil oluyor? Bir saat 60 dakika degilmi? Soruyu anlamadan cevapmi veriyor? O halde salt ezber bu.
Bu cocuj kusura bakma ama 13-14 yaslarina gelince okuldanda herseydende nefret edecek. Ergenligini cok agir yasar. Cocuklugunu cok erken elinden alinmis oldu.
Bu yaştaki çocuklar 2. Dünya savaşı, ırk- cinsiyet ayrımı, gelir adaletsizliği, ötekileştirme vs gibi konuları anlamak için uygun yaştalar. Öğretmenim ve liseye gelmiş çocukların hala Hitler Almanya’sını bilmemesi içler acısı. İsimlerine göre kitap yargılamayı uygun bulmuyorum. Allahtan kime önerdiysem kitapları çok beğendiler. Hatta 4. Sınıfa geçmiş ama kitap kurdu bir arkadaşına hediye ettik kitapları çocuk iki günde okuyup bitirmiş. Kral Şakir okumasından iyidir herhalde.
Kral şakir hic almadım almam da.Bu yaştaki çocuklar 2. Dünya savaşı, ırk- cinsiyet ayrımı, gelir adaletsizliği, ötekileştirme vs gibi konuları anlamak için uygun yaştalar. Öğretmenim ve liseye gelmiş çocukların hala Hitler Almanya’sını bilmemesi içler acısı. İsimlerine göre kitap yargılamayı uygun bulmuyorum. Allahtan kime önerdiysem kitapları çok beğendiler. Hatta 4. Sınıfa geçmiş ama kitap kurdu bir arkadaşına hediye ettik kitapları çocuk iki günde okuyup bitirmiş. Kral Şakir okumasından iyidir herhalde.
Çocuk üstün zekalı ve hiç yönlendirmiyoruz. Kendisi karar veriyor. Haftada kaç saat spor yapacağına ve kaç soru çözeceğine vs.
kral şakir nedir bilmiyorum. İsimlerine bakarak yargılamadım, çizgili pijamalı çocuğu birkaç sayfa önce konuştuk. Pedagojik olarak çocuklara uygun olduğunu düşündüğüm bir kitap değil.
Jules verne, dickens, elanor porter, mark twain, daniel defoe dururken diğerlerine hiç gerek yok bence. Zamanı gelince öğrenmeli çocuklar her şeyi. Liseye gelmiş bir çocuk dediğiniz 15 yaşında ve eğer ilgisi yoksa hitler almanyasını bilmemesi çok çok normal.
Sadece 15 değil ki 18 yaşındakiler de bilmiyor. Çünkü okumuyorlar. Saydığınız klasikleri bitirip yeni kitaplara geçtik biz. Önce onları okudu tabiki.kral şakir nedir bilmiyorum. İsimlerine bakarak yargılamadım, çizgili pijamalı çocuğu birkaç sayfa önce konuştuk. Pedagojik olarak çocuklara uygun olduğunu düşündüğüm bir kitap değil.
Jules verne, dickens, elanor porter, mark twain, daniel defoe dururken diğerlerine hiç gerek yok bence. Zamanı gelince öğrenmeli çocuklar her şeyi. Liseye gelmiş bir çocuk dediğiniz 15 yaşında ve eğer ilgisi yoksa hitler almanyasını bilmemesi çok çok normal.
Ya sabah sabah keyifsizsiniz galiba? Etrafımızda üstün zekalı çocuklardan oluşmuyor. 7. Sınıf konuları sınav açısından önemli. O çocukları ve çalışma şekillerini düşününce yetersiz olduğunu söyledim. Hangi rehberlik uzmanına sorsan bunu söyler zaten. Ne dememi beklerdiniz? Çok güzel soru çözüyor annesi aynen devam mo deseydim?O halde niye konu sahibini 50 sorusu ile elestiriyorsun? Üstün zekali cocuk aynimida?
Nettede baktim, o kitap 12-13 yas itibari öneriliyor.
Sadece 15 değil ki 18 yaşındakiler de bilmiyor. Çünkü okumuyorlar. Saydığınız klasikleri bitirip yeni kitaplara geçtik biz. Önce onları okudu tabiki.
kitapları okuduktan sonra size anlatmasini isteyen sohbet edin okuduğu kitaplarla ilgili . Yazılı notlarını çok baz almayın deneme sınavları daha önemli ve sondan 3. olması sıkıntı. Ders çalışmayı bilmiyor olabilir mi ? Çalışma yöntemlerini değiştirmesi gerekiyor olabilirKitap okuma hızı iyi ama anlayarak okumuyor işte sorun bu.
Okuyup zııııırt geçiyor.
Konuş nasıl çalışır? özetleme, notlar nasıl çıkarılır, test nasıl çözülür, çözdükten sonra neler yapılır gibi?Öğrenmeyi öğretmek nasıl birşey?
Bir öğrenciye yaklaşık bir saat nasıl ders çalışılması gerektiğini anlatip , görüşmeyi bitirirken ee hocam bi program verin bana cümlesi ile yerle bir oluyorum asdfgyValla çok zor bir şey. Ömrüm gitti ömrüm
Çocuklar sürekli hazır bilgi almaya alıştıkları için bilgiyi arayıp bulmayı, kendi çabalarıyla öğrenmeyi bilmiyorlar maalesef.
demek ki cocuklan hic kivanc duymamissin, hatayi kendinde arican
Maalesef bunların hepsi içten gelen şeyler.Malum bu sene pandemi süreciyle birlikte evlatlarımızın eğitim hayatı sekteye ugradı.
Bizimki tam olarak saldı demeyeyimde, bir türlü önerilerimi ciddiye almıyor.
Güzelce konusuyorum.
İngilizce ağırlıklı 7. sınıfa geçen 12 yasında bir kızım var.
Bu dönem regl de olduk..
Daha asi eskisine göre.
Konuşmalarımın etkisini en fazla 1 hafta görebiliyorum, sonra yine başa sarıyor.
Derslerini tekrar etmesi üzerinde duruyorum.
Maksimum günde temel derslerinden toplam 50 soru çözmesini istiyorum ( Her ders için 50 değil)
Lgs için işi baştan gevşek bırakırsak sonuçlarının güzel olmayacağının farkındayım, malum egitim sistemimiz sürekli yenileniyor diyerekten daha işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Elinde tableti sürekli arkadaşları ile görüntülü konuşma ve photosop benzeri bir programla çizgi karakterleri (daha çok anime) çizip birbirlerine atıyorlar.
Günlük 2 saatlik bir limit koydum. (tablet için)
Kitap okuma saatleri getirdim ama çok sıkılarak okuyor.
Kitaplarını kendisine aldırıyorum, begenip alıyor.
Ama aldıgı kitaplara bakıyorum saçma canavarlı, hayaletli macera diye adlandırılan kitaplardan ibaret.
Bir soruyu okuyup anlaması uzun sürüyor ona bunun sebebinin az kitap okumasından kaynaklı oldugunu desem de ''okuyorum ya anne'' diyor.
E kızım okuyorsun tamam da neyi okuyorsun ?
Bu kitapları okumak çizgi film izlemek ya da korku filmi izlemek gibi bir şey diyorum ama nafile.
Not ortalamamız iyi ama neye göre iyi ?
Bana sorsanız iyi değil.
Okulistik sonuçlarında 28 kişilik sınıfta sondan 3.
Şimdi diyeceksiniz ki çocugunuzun kapasitesi bu kadar lakin kapasitesinin de farkındayım.
Eşim sayısalcı matematik ve fen onda.
Metamatikten sınav sonuçları gayet güzel geldi ama sınavdan güzel almakla mı bitiyor bu iş ?
Eşimin bana dediği hala parmak hesabı yapıyor ve problem çözerken zorlanıyor.
İngilizce için ingilizce filmler, çizgi filmler, şarkılar dinletmeye ve izletmeye gayret ediyorum ama heves yok !
Nasıl aşarım bu durumu.
Bana önerileriniz nedir ?
Ben okumadığım kitapları öğrencilere önermiyorum. Onların elinde gördüğüm kitapları okumaya çalışıyorum. O yüzden bu dediğiniz seriyi merak ettim sipariş edip okumayı düşünüyorum. Fakat "Çizgili Pijamalı Çocuk" kitabını bu yaş grubuna öneren bir öğretmen varsa ben o öğretmenin bu kitabı okuduğundan şüphe ederim.Ve kitaplar 11 yaş için uygun. Türkçe öğretmenimize de danıştım çok beğendi kitapları hatta tüm sınıf grubuna atıp alınmasını tavsiye etti. Kitaplar konuları çok yumuşak şekilde işlemiş, yazım dili yalın ve çok keyifli. Okumanızı tavsiye ederim.