Çocugum için önerilerinizi bekliyorum..

Ay hayır ben buldum tavsiyelerden ve olağanüstü kitaplar ben bayıldım hatta isterseniz o seriyi buraya kopyalayayım eminim siz de bayılırsınız.

Bu kitaplar 11 yasindaki cocuklar icin degil. Yetiskinler icin bile agir konseptli kitaplar. Cocuklar niye savas kitaplari, cocuklarin yakildigi kitaplari okuyor? Harry potter, roald dahl'in kitaplari niye okunmasin?

Niye hersey 'verimli' olmak zorunda? Cocuk degil sanki robot. Hep verimli olacak, verimli isler ile ograsacak, kivanc duyulacak,.. O halde nerde kaliyor cocukluk? Bide övünüyorsun cocuk haftada 250 soru cözüyor diye. Cocuk üstün zeka degilse, bu miktar cok fazla. Saatte 150 soru cözmesi nasil oluyor? Bir saat 60 dakika degilmi? Soruyu anlamadan cevapmi veriyor? O halde salt ezber bu.

Bu cocuj kusura bakma ama 13-14 yaslarina gelince okuldanda herseydende nefret edecek. Ergenligini cok agir yasar. Cocuklugunu cok erken elinden alinmis oldu.
 
Bu eğitim sisteminden kaynaklı bir sorun
olabilir. Artı ailelerin fazla ilgili olması.
İlkokulda artık çarpım tablosu yerine ritmik sayma var mesela ve bu bence hesap yapmayı aşırı yavaşlatıyor ve 4. Sınıfta hala çok fazla parmak hesabı yapan öğrenci oluyor, hızlanamıyorlar. Sanki sürekli öğrenme sürecindeler, hiç bitirip pekiştirme ve hızlanmaya geçemiyorlar gibi görünüyor.
Ve veliler ders çalışırken sürekli başlarında olunca çocuklar tek başlarına nasıl çalışılır bilmeyip sürekli onaylanmak istiyorlar.

Okuma kısmına arada kendi seçtiklerinizi katarak devam edebilirsiniz. Kendi istediğini de okusun siz de alın. Yani bu yaşlarda ben kardeşime zibilyon tane saçma şey okutuyordum. 5. Sınıfta gayet romanları okumaya geçirmiştim. Şu an 19 yaşında artık seçici okuyor. Çok endişelenmeyin sçama şeyler okudu diye.
Bir hobi edinmesi süper bir şey. Bunun üzerine gidip çizim için özel şeyler alabilirsiniz bence. Yeteneği var veya yok, bir şeyler için uğraşması, özen göstermesi, olmayınca baştan denemesi, paylaşması güzel şeyler. Bir de dergi gibi bir şey olmaz mı takip etmek istediği? Bilim olur, karikatür olur...
 
Çocuk üstün zekalı ve hiç yönlendirmiyoruz. Kendisi karar veriyor. Haftada kaç saat spor yapacağına ve kaç soru çözeceğine vs.
 
Ve kitaplar 11 yaş için uygun. Türkçe öğretmenimize de danıştım çok beğendi kitapları hatta tüm sınıf grubuna atıp alınmasını tavsiye etti. Kitaplar konuları çok yumuşak şekilde işlemiş, yazım dili yalın ve çok keyifli. Okumanızı tavsiye ederim.
 

kral şakir nedir bilmiyorum. İsimlerine bakarak yargılamadım, çizgili pijamalı çocuğu birkaç sayfa önce konuştuk. Pedagojik olarak çocuklara uygun olduğunu düşündüğüm bir kitap değil.

Jules verne, dickens, elanor porter, mark twain, daniel defoe dururken diğerlerine hiç gerek yok bence. Zamanı gelince öğrenmeli çocuklar her şeyi. Liseye gelmiş bir çocuk dediğiniz 15 yaşında ve eğer ilgisi yoksa hitler almanyasını bilmemesi çok çok normal.
 
Kral şakir hic almadım almam da.
Nefret ettim .
 
Sadece 15 değil ki 18 yaşındakiler de bilmiyor. Çünkü okumuyorlar. Saydığınız klasikleri bitirip yeni kitaplara geçtik biz. Önce onları okudu tabiki.
 
O halde niye konu sahibini 50 sorusu ile elestiriyorsun? Üstün zekali cocuk aynimida?

Nettede baktim, o kitap 12-13 yas itibari öneriliyor.
Ya sabah sabah keyifsizsiniz galiba? Etrafımızda üstün zekalı çocuklardan oluşmuyor. 7. Sınıf konuları sınav açısından önemli. O çocukları ve çalışma şekillerini düşününce yetersiz olduğunu söyledim. Hangi rehberlik uzmanına sorsan bunu söyler zaten. Ne dememi beklerdiniz? Çok güzel soru çözüyor annesi aynen devam mo deseydim?
İnternetteki motivasyon videolarında vs zaten söylüyorlar hedefi olan çocukların kaç soru çözmesi gerektiğini. Yavaş yavaş soru sayısı arttırılmalı dedim yanlış mı bu şimdi?
 
Akran öğretimi bence sizin çareniz olacak. Arkadaşlarıyla birlikte çalışabilecekleri plan yapılabilir.aileleriyle görüşüp günlük ders saati ayarlayın . Online da olur bir kütüphaneye giderek de çalışabilirler. Denetim için evde olması daha iyi olur fakat ister misiniz bilmiyorum eve birini almak çocuğu başkasına göndermek çok sağlıklı olmaz. Günlük belli dersleri çalışmaları sonucunda birlikte vakit geçirebilirler bir iki saat yeter. Bir saat test bir saat sohbet. Örneğin matematiği iyi olan diğerine yardım eder, Türkçesi iyi olan diğerine yardım eder. Sonund da başarı sağlanırsa birlikte pizza mizza yemeye çıkarlar.
Kitap okumakta da benzer politika güdülebilir aynı kitabı hepsi okuyabilir aynı anda, üzerine sohbet ederler
 
Sadece 15 değil ki 18 yaşındakiler de bilmiyor. Çünkü okumuyorlar. Saydığınız klasikleri bitirip yeni kitaplara geçtik biz. Önce onları okudu tabiki.

Bilmesin, herkes her şeyi öğrenmek bilmek zorunda değil. Hitler almanyasını bilmez başka bir şey bilir. Benim 2. Dünya savaşına ilgim 30 yaşından sonra oldu mesela, okudum, araştırdım, izledim ne bulduysam. Şimdi tez yazarım. Ya da dinlere ilgim yine 25-30 yaş arası oldu, kocamın alevi olduğunu o zaman öğrendim öncesinde ilgilendiğim bir şey değildi çünkü. bulabildiğim bütün kaynakları okudum, kendime bir bakış açısı oluşturdum. Şimdi de mesela türkiyenin darbe dönemlerine sardım onu araştırıyorum 35 yaşındayım. Her şeyi 20 yaşına kadar öğrenmemiz gerekmiyor. Hayat uzun. 70’imde de bir şey bulurum öğrenecek. Çocuklar (hatta insanlar) öğrenme isteklerini kendileri geliştirmeliler benim bakış açıma göre. Neyi öğrenmek istiyorsa onu öğrenir böylece daha iyi öğrenir. Biz sadece rehber olmalıyız. Bir de daha önce de yazdım, kitaplar öğretmen değildir, bir şey öğretmesi gerekmez.
 
Kitap okuma hızı iyi ama anlayarak okumuyor işte sorun bu.
Okuyup zııııırt geçiyor.
kitapları okuduktan sonra size anlatmasini isteyen sohbet edin okuduğu kitaplarla ilgili . Yazılı notlarını çok baz almayın deneme sınavları daha önemli ve sondan 3. olması sıkıntı. Ders çalışmayı bilmiyor olabilir mi ? Çalışma yöntemlerini değiştirmesi gerekiyor olabilir
 
Valla çok zor bir şey. Ömrüm gitti ömrüm

Çocuklar sürekli hazır bilgi almaya alıştıkları için bilgiyi arayıp bulmayı, kendi çabalarıyla öğrenmeyi bilmiyorlar maalesef.
Bir öğrenciye yaklaşık bir saat nasıl ders çalışılması gerektiğini anlatip , görüşmeyi bitirirken ee hocam bi program verin bana cümlesi ile yerle bir oluyorum asdfgy
 
Müsait zamanlarınızda üniversite kampüslerini dolu dolu gezdirin, olanakları ve yaşayış tarzlarını görsün. Motivasyon çok eskiden beri etkin bir yöntemdir. Sonra da alın hafta sonu herhangi bir fast food zincirinin mutfağına götürün. Kıyas yapacak olgunluğa erişmiş zaten.
 
Maalesef bunların hepsi içten gelen şeyler.
Kardeşimin okumaya gönlü yoktu. Lise biter bitmez işe girdi ve yıllardır çalışıyor. Yaklaşık 20 yıldır çalışıyor ve asla üniversite okumam diyor. Diğer kardeşimi ikna ettik ama o da 2 yıllık gerçekten hiçbir amacı olmayan bir bölümü bitirdi sırf susalım diye. Ben ise kitap/okul okumayı çok sevdiğim için 2. üniversitemi okuyorum.

Özetle özellikle ergenlerde baskı işe yaramaz, ters teper. Oturup konuşun sürekli gelecek hayali ne, ne olmak istiyor, kafasında belirlediği bir yol/meslek var mı? Ona göre bir yol çizin.
 
Ben okumadığım kitapları öğrencilere önermiyorum. Onların elinde gördüğüm kitapları okumaya çalışıyorum. O yüzden bu dediğiniz seriyi merak ettim sipariş edip okumayı düşünüyorum. Fakat "Çizgili Pijamalı Çocuk" kitabını bu yaş grubuna öneren bir öğretmen varsa ben o öğretmenin bu kitabı okuduğundan şüphe ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…