- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
-
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Muhtelemen dediğiniz gibi ezberci.Biliyorum genel olarak böyle.
Peki şuna cevabınız nedir.
Notları gayet iyi.
Lakin okulistik sınavlarında sınıfında sondan 3.
Bu çocuk takdir belgesi alıyor bir de.
Ya sabah sabah keyifsizsiniz galiba? Etrafımızda üstün zekalı çocuklardan oluşmuyor. 7. Sınıf konuları sınav açısından önemli. O çocukları ve çalışma şekillerini düşününce yetersiz olduğunu söyledim. Hangi rehberlik uzmanına sorsan bunu söyler zaten. Ne dememi beklerdiniz? Çok güzel soru çözüyor annesi aynen devam mo deseydim?
İnternetteki motivasyon videolarında vs zaten söylüyorlar hedefi olan çocukların kaç soru çözmesi gerektiğini. Yavaş yavaş soru sayısı arttırılmalı dedim yanlış mı bu şimdi?
Benim de resimlerimi eleştirirlerdi. İl bazında resim yarışmasında 3. olduğumda herkes şok olmuştu. Ama devamı gelmedi çünkü sayısal bölüm okumamı istedi ailem. Öyle devam ettim ben de.ya onu biz anlamıyoruz aslında. Yeğenim geçen sene sınava girdi. Aynı kızınız gibi bir çocuktu. Resme falan sıfır yetenek diye düşünüyorduk. 7. sınıfı bitirdiği yaz ben güzel sanatlar okumak istiyorum dedi. O yaz kursa başladı. Bir cevher varmış kızın içinde 3. olarak girdi yaşadığı ilin en iyi güzel sanatlar lisesine. Hepimiz şaşkınız
Ben kızdım açıkçası kendini çok kısıtladın diye. İlk girdiğinde yok plastik makyaj artisti olacam yok bilmem ne sanatçısı olacam falan dedi. Şimdi fikirler azıcık oturmuş makine ressamı olacam diyor. Kısmet dedik bakalım.
Hepimizin var öyle yarası. Ben sporcuydum mesela, sınavdı, dersti, okuldu aldılar spordan. Ara ara devam edebildim. Birlikte başladığımız arkadaşım şu an milli sporcu. Onun dersleri eh işte kıvamındaydı ailesi sporu destekledi, benim dersler iyidi illa okul illa sınav dediler.Benim de resimlerimi eleştirirlerdi. İl bazında resim yarışmasında 3. olduğumda herkes şok olmuştu. Ama devamı gelmedi çünkü sayısal bölüm okumamı istedi ailem. Öyle devam ettim ben de.
Çocukları yarış atı yapmanın ne gereği var?Ya sabah sabah keyifsizsiniz galiba? Etrafımızda üstün zekalı çocuklardan oluşmuyor. 7. Sınıf konuları sınav açısından önemli. O çocukları ve çalışma şekillerini düşününce yetersiz olduğunu söyledim. Hangi rehberlik uzmanına sorsan bunu söyler zaten. Ne dememi beklerdiniz? Çok güzel soru çözüyor annesi aynen devam mo deseydim?
İnternetteki motivasyon videolarında vs zaten söylüyorlar hedefi olan çocukların kaç soru çözmesi gerektiğini. Yavaş yavaş soru sayısı arttırılmalı dedim yanlış mı bu şimdi?
Test işte. Bildiğiniz tamamen cevapları ezberlemek odaklı. Ya da atıp tutmada şanslı olma.Rehberlik uzmanlar saatte 150 soru cozulsunmu diyor? Bir anlatsana o nasil oluyor. Bir saatte 60 dakika var. Bir saatte 150 soru cozuyorsa, bu sor basina 30 saniye bile vermiyor. Cocuk ister einstein olsun, kimse 30 saniyede soruyu algilayip cevap veremez. Verse bile bir saat boyunca bu tempoyu tutturumaz.
Ya sen yalan söyluyorsun, ya dershane.
Okul bu arada hersey degildir. Cocuga baski uygulamak iyi degildir. Baski ve disiplin arasinda baya bir fark var. Bu konuda okuduklaril baskidir, disiplin degil.
kızınızın hayatın gerceklerini görmesine yardimcı olun mesela. yaz tatilinde tatile gitmek yerine verin bi kuaföre eti de kemiği de senin hesabı. baksın görsün hayat nasıl kazanılıyor. en azindan birde meslek öğrenmiş olur. herkes ögretmen doktor olacak değil. kuaför sadece bir örnek ama yapabilecegi başka şeylerde olur.Malum bu sene pandemi süreciyle birlikte evlatlarımızın eğitim hayatı sekteye ugradı.
Bizimki tam olarak saldı demeyeyimde, bir türlü önerilerimi ciddiye almıyor.
Güzelce konusuyorum.
İngilizce ağırlıklı 7. sınıfa geçen 12 yasında bir kızım var.
Bu dönem regl de olduk..
Daha asi eskisine göre.
Konuşmalarımın etkisini en fazla 1 hafta görebiliyorum, sonra yine başa sarıyor.
Derslerini tekrar etmesi üzerinde duruyorum.
Maksimum günde temel derslerinden toplam 50 soru çözmesini istiyorum ( Her ders için 50 değil)
Lgs için işi baştan gevşek bırakırsak sonuçlarının güzel olmayacağının farkındayım, malum egitim sistemimiz sürekli yenileniyor diyerekten daha işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Elinde tableti sürekli arkadaşları ile görüntülü konuşma ve photosop benzeri bir programla çizgi karakterleri (daha çok anime) çizip birbirlerine atıyorlar.
Günlük 2 saatlik bir limit koydum. (tablet için)
Kitap okuma saatleri getirdim ama çok sıkılarak okuyor.
Kitaplarını kendisine aldırıyorum, begenip alıyor.
Ama aldıgı kitaplara bakıyorum saçma canavarlı, hayaletli macera diye adlandırılan kitaplardan ibaret.
Bir soruyu okuyup anlaması uzun sürüyor ona bunun sebebinin az kitap okumasından kaynaklı oldugunu desem de ''okuyorum ya anne'' diyor.
E kızım okuyorsun tamam da neyi okuyorsun ?
Bu kitapları okumak çizgi film izlemek ya da korku filmi izlemek gibi bir şey diyorum ama nafile.
Not ortalamamız iyi ama neye göre iyi ?
Bana sorsanız iyi değil.
Okulistik sonuçlarında 28 kişilik sınıfta sondan 3.
Şimdi diyeceksiniz ki çocugunuzun kapasitesi bu kadar lakin kapasitesinin de farkındayım.
Eşim sayısalcı matematik ve fen onda.
Metamatikten sınav sonuçları gayet güzel geldi ama sınavdan güzel almakla mı bitiyor bu iş ?
Eşimin bana dediği hala parmak hesabı yapıyor ve problem çözerken zorlanıyor.
İngilizce için ingilizce filmler, çizgi filmler, şarkılar dinletmeye ve izletmeye gayret ediyorum ama heves yok !
Nasıl aşarım bu durumu.
Bana önerileriniz nedir ?
Neden yalan söyleyeyim ki? Ne gibi bir amacım olabilir yalan söyleyerek. Bir saat özel ders alıyor ve öğretmenle beraber soru çözüyorlar. Kuzumun kendisi gösteriyor çözdükleri soruları, çözemediklerini vs. Bu durum sadece haftada bir saat oluyor ve kızım matematiği çok sevdiği için çok mutlu oluyor.Rehberlik uzmanlar saatte 150 soru cozulsunmu diyor? Bir anlatsana o nasil oluyor. Bir saatte 60 dakika var. Bir saatte 150 soru cozuyorsa, bu sor basina 30 saniye bile vermiyor. Cocuk ister einstein olsun, kimse 30 saniyede soruyu algilayip cevap veremez. Verse bile bir saat boyunca bu tempoyu tutturumaz.
Ya sen yalan söyluyorsun, ya dershane.
Okul bu arada hersey degildir. Cocuga baski uygulamak iyi degildir. Baski ve disiplin arasinda baya bir fark var. Bu konuda okuduklaril baskidir, disiplin degil.
Bingo !
Öğrenmeyi öğretmek.
5. sınıfa kadar sürekli benimle ders çalıştı.
O kitabın yazarı da zaten şaibeli ki ben o kitabı küçükken okuduğum zaman çok rahatsız olmuştum.Küçük prensi 22 yaşımda okuyunca mesajlarını anladım. Mesela alış harikalar diyarındayi akademik çalışma için 30 yaşımdaki tekrar okudum. Meğer içinde bir sürü seksüel sembol varmış, çocuktan ergenliğe geçişe dair imgeler vs
Hayır çocuğum yarış atı değil, Başarılı olsun diye eve kapatılıp zorla test çözdürülen bir çocuk gibi düşündünüz belki. Ama Kızım çok iyi bir sporcudur. 3 senedir haftada beş gün tenis oynar. Çok iyi piyano çalar. Oldukça konuşkan bir çocuktur. Dans etmeyi sever. Sabahları yoga yapar.Çocukları yarış atı yapmanın ne gereği var?
Günde 200-300 soru çözmeye neden mecbur?
Okulda aldığı eğitimi özümseyip başarılı olamayacak mı?
Günde 200-300 test çözmek direkt ezberlemek demek.
Yani öyle çok da verimli bir yöntem değil.
Ben 42 yaşındayım. 2. üniversitemi okuyorum. Üstün zekalı değilim ama üniversite sınavını eski sınav sorularını çözerek kazandım, hiç kitap açmadan. Bu mu eğitim?
Sözlerim size değil genel. Yeri geldi diye yazdım.
Sizi ve kızınızı tanımam. O yüzden genel yazdım. Maalesef çoğu ebeveyn bunu yapıyor bilinçli veya bilinçsiz.Hayır çocuğum yarış atı değil, Başarılı olsun diye eve kapatılıp zorla test çözdürülen bir çocuk gibi düşündünüz belki. Ama Kızım çok iyi bir sporcudur. 3 senedir haftada beş gün tenis oynar. Çok iyi piyano çalar. Oldukça konuşkan bir çocuktur. Dans etmeyi sever. Sabahları yoga yapar.
Tüm bu çözeceği testlere, kaç saat spor yapacağına vs kendisi karar verir. Nerden çıkardınız yarış atını anlamadım. Ayrıca da ergenlikte depresyona girer falan yazmışlar. Gayet mutlu, özgüvenli bir çocuk. Niye depresyona girsin kendi istediklerini yapıyor diye?
Kudra en basitini söyleyeyim, çocuklara sozluk/lugat/yabanci dil sozlugu kullanmayi öğretmek lazim.
Google a yazmasin.
Sözlük karistirmayi tecrube etsin.
Alfabenin sirasini anlasin :)
O kelimeye bakarken altindaki üstündeki diger kelimeleri gorsun.
Evet basit, evet google varken ne gerek var ama fark ediyor iste.
Küçük Prens neden bu kadar övülüyor hala anlamış değilim.O kitabın yazarı da zaten şaibeli ki ben o kitabı küçükken okuduğum zaman çok rahatsız olmuştum.
kızınızın hayatın gerceklerini görmesine yardimcı olun mesela. yaz tatilinde tatile gitmek yerine verin bi kuaföre eti de kemiği de senin hesabı. baksın görsün hayat nasıl kazanılıyor. en azindan birde meslek öğrenmiş olur. herkes ögretmen doktor olacak değil. kuaför sadece bir örnek ama yapabilecegi başka şeylerde olur.
Küçük Prens felsefi bir kitap ve ben de 30 yaşından sonra kavrayabildim ama Alis harikalar diyarındayı hiç sevemedim. Bir şekilde beni rahatsız ediyordu hala da ediyor.Küçük Prens neden bu kadar övülüyor hala anlamış değilim.
2-3 kez okudum ama byok yani.
Bence iyi bir kitap değil.
o kız 2 3 sene sonra liseye gittigi zaman teknik bir bölümse tabi staj yaomayacak mı? ne yapacak aylak aylak gezip, yaşi gelince de elin oğlunun eline bakıp para mı dilenecek. bunu mu istiyorsnuz. 3 gün tatil yapacak diyecek sorumsuz hayatin gerceklerinden uzak bir cocuk mu yetissin istiyorsunuz?Gercekten 11-12 yasindaki cocugu calistirmakmi istiyorsun?
Örnek olsa dahi cok kötü. Cocuklarin hicmi tatile hakki yok yaa? Cocuk olmaya? Zaten hayatlari hep yaris, sinavlar ile gececek. El insaf ya!