Çocugum için önerilerinizi bekliyorum..

Biliyorum genel olarak böyle.
Peki şuna cevabınız nedir.
Notları gayet iyi.
Lakin okulistik sınavlarında sınıfında sondan 3.
Bu çocuk takdir belgesi alıyor bir de.
Muhtelemen dediğiniz gibi ezberci.
Yorumlayamıyorsa sınavlarda zorlanır.
 

Rehberlik uzmanlar saatte 150 soru cozulsunmu diyor? Bir anlatsana o nasil oluyor. Bir saatte 60 dakika var. Bir saatte 150 soru cozuyorsa, bu sor basina 30 saniye bile vermiyor. Cocuk ister einstein olsun, kimse 30 saniyede soruyu algilayip cevap veremez. Verse bile bir saat boyunca bu tempoyu tutturumaz.

Ya sen yalan söyluyorsun, ya dershane.

Okul bu arada hersey degildir. Cocuga baski uygulamak iyi degildir. Baski ve disiplin arasinda baya bir fark var. Bu konuda okuduklaril baskidir, disiplin degil.
 
Benim de resimlerimi eleştirirlerdi. İl bazında resim yarışmasında 3. olduğumda herkes şok olmuştu. Ama devamı gelmedi çünkü sayısal bölüm okumamı istedi ailem. Öyle devam ettim ben de.
 
Yıllar önce ortaokukdayken babam bana ders çalış derdi ben inadına kitap kapağı açmazdim ödevlerim olurdu önemsemez okulda yapardım. Liseye geçtim iyi lise kazanamadım. Bu sefer ailem ders çalış demedi ben kendimi motive ettim kişisel gelişim kitabı okumuştum o ara. Kendim oturup ders çalıştım video izledim. Lise sonda test kitabı elimden düşmedi. Sonunda üni kazandım.
Yani sürekli ders çalış demek bende ters tepti. Kendimi motive edip çalışmam daha etkili oldu.
 
Benim de resimlerimi eleştirirlerdi. İl bazında resim yarışmasında 3. olduğumda herkes şok olmuştu. Ama devamı gelmedi çünkü sayısal bölüm okumamı istedi ailem. Öyle devam ettim ben de.
Hepimizin var öyle yarası. Ben sporcuydum mesela, sınavdı, dersti, okuldu aldılar spordan. Ara ara devam edebildim. Birlikte başladığımız arkadaşım şu an milli sporcu. Onun dersleri eh işte kıvamındaydı ailesi sporu destekledi, benim dersler iyidi illa okul illa sınav dediler.
 
Çocuğunu suan 7.sınıfa gecmis ve de yaz tatilinde.Cocukları bu kadar bıktırmamak lazım.İnanın üniversiteye geçene kadar hevesleri kalmıyor.Ben kendimde yaşadım direk.Bırakın arkadaslarıyla konuşsun,anime cizsin,mutlu olsun.Ders dısı kendini geliştirsin.Ayrıca lütfen ama lütfen sakın kitap secimine karısmayın.Bu yasta agır gelen kitaplar okursa hepten okumaktan vazgecer.Ben de o donemde vampir kitapları okurdum,bu yasın gereği bu yani.Sonradan klasikler okumaya basladım Dünya Edebiyatı’ndan ve o tarz kitapları hic okumadım.Vaktinden önce ağır sorumluluklar yüklemeyin.Ne olur kimseyle de karsılaştırmayın.Bir daha 12 yasıma donsem,keske cocuk gibi olsam
 
Çocukları yarış atı yapmanın ne gereği var?
Günde 200-300 soru çözmeye neden mecbur?
Okulda aldığı eğitimi özümseyip başarılı olamayacak mı?
Günde 200-300 test çözmek direkt ezberlemek demek.
Yani öyle çok da verimli bir yöntem değil.
Ben 42 yaşındayım. 2. üniversitemi okuyorum. Üstün zekalı değilim ama üniversite sınavını eski sınav sorularını çözerek kazandım, hiç kitap açmadan. Bu mu eğitim?

Sözlerim size değil genel. Yeri geldi diye yazdım.
 
Test işte. Bildiğiniz tamamen cevapları ezberlemek odaklı. Ya da atıp tutmada şanslı olma.
Ben üniversite sınav sorularının en az % 10 unu konuları bilmediğim halde şıklardan restgele cevapları atarak tutturabiliyorum :))
Yani özel ve devlet eğitiminin farkı yok ikisi de ezber odaklı. Kim daha çok soru çözerse o kadar mükemmel öğrenci sanıyorlar. Ama çocuklara yazık oluyor.

Kızım 7 yaşında ve pandemi döneminden dolayı eğitim aksadı. Yaz tatili olduğu için sadece arada kitap okuyoruz. Bilim Teknik vb dergiler ilgisini çektiği için bu dergilere abone olduk onları okuyor. Fakat diğer veliler yaz tatili olmasına rağmen şimdiden çarpım tablosunu ezberletmeye başlamışlar. Her gün sanki öğretmenmiş gibi ödev veriyorlar çocuklarına. Bir ara ben de gaza gelmiştim. Kızım "sen annesin öğretmen değil" deyince normale döndüm.
 
kızınızın hayatın gerceklerini görmesine yardimcı olun mesela. yaz tatilinde tatile gitmek yerine verin bi kuaföre eti de kemiği de senin hesabı. baksın görsün hayat nasıl kazanılıyor. en azindan birde meslek öğrenmiş olur. herkes ögretmen doktor olacak değil. kuaför sadece bir örnek ama yapabilecegi başka şeylerde olur.
 
Neden yalan söyleyeyim ki? Ne gibi bir amacım olabilir yalan söyleyerek. Bir saat özel ders alıyor ve öğretmenle beraber soru çözüyorlar. Kuzumun kendisi gösteriyor çözdükleri soruları, çözemediklerini vs. Bu durum sadece haftada bir saat oluyor ve kızım matematiği çok sevdiği için çok mutlu oluyor.

Ben öğretmenin, kuzuma baskı yapmayacak kadar da bu konunun bilincindeyim. Çok uzun süre odasında kalmışsa gider çıkarırım hadi gel tv izleyelim diye.
Üstün zeka çoğu zaman avantaj değildir ve genelde çalışkan çocuklar zekilerden daha başarılıdır. Çok soru çözen ve tekniği öğrenen çocuklar da çok hızlı soru çözerler. Bu kızıma has bir durum değildir eminim.
Asla küçücük bir çocuğun saatlerde ders çalışmasını onaylamam. Çocuk onlar, eğlenip oynamalılar. Onu dans ederken görmek beni daha çok mutlu eder.
Konu eğitim ve sınav sistemimizde bu konuda olumsuz görüşlere katılıyorum. Ama benim gibi küçük bir ilçede yaşayıp sadece tek bir nitelikli lise seçeceğiniz varsa yavrum ders çalışmayı bırak artık deme seçeceğiniz olmuyor. Ya da bir arkadaşı var ailesi diyor ki çalışmasına gerek yok biz onu yurt dışında okutup gelince de iş yeri açacağız. Maalesef böyle bir imkanımız da yok. Kızımızın abartmasına engel oluyoruz ama makul düzeyde çalışmasına da engel olmuyoruz.
 
Bingo !
Öğrenmeyi öğretmek.
5. sınıfa kadar sürekli benimle ders çalıştı.

ama zaten soru ve cevap burada

hep birisi ile çalışmış

baba matematik fen çalıştırmış

o bunu çalıştırmış vs vs

yani bana yaz tatilinde günde 50 soru fazla geldi

benimki daha 5 e başlamadı ama diyor ki Ağustos ta okul açılacak bari temmuz da uzak durayım

haklı dedim

örneğin sizinle çalışırken anlamadığı soruyu anlattınız mı bırakın kendi anlamaya çalışsın yani kendi alternatif düşünmeli en fazla yapamadığında neyi yanlış anladığına bakarsınız

arkadaşları ile görüşmesi vs de yaşı gereği olağan

online arkadaşla takılma yaşı ilkokula kadar düştü bırakın sınıf arkadaşları, tanıdıkları ile görüşsün yabancılar ile muhatap olmaz en azından

evet okumak, okuduğunu anlamak çokkk önemli

hep kısa şeyler yazmak hep kısa şeyler okumak üzerine bir yaşam var bu sadece sizin kızda değil herkeste olan bir şey

mesela ben kendimi az kelime ile ifade edemiyorum zira milattan önceden kalmayım

bence bir süre sorumluluklarını ona bırakın soru çözmek de ders çalışmak da onun sorumluluğu olsun babasının anasının değil
 
O kitabın yazarı da zaten şaibeli ki ben o kitabı küçükken okuduğum zaman çok rahatsız olmuştum.
 
Hayır çocuğum yarış atı değil, Başarılı olsun diye eve kapatılıp zorla test çözdürülen bir çocuk gibi düşündünüz belki. Ama Kızım çok iyi bir sporcudur. 3 senedir haftada beş gün tenis oynar. Çok iyi piyano çalar. Oldukça konuşkan bir çocuktur. Dans etmeyi sever. Sabahları yoga yapar.
Tüm bu çözeceği testlere, kaç saat spor yapacağına vs kendisi karar verir. Nerden çıkardınız yarış atını anlamadım. Ayrıca da ergenlikte depresyona girer falan yazmışlar. Gayet mutlu, özgüvenli bir çocuk. Niye depresyona girsin kendi istediklerini yapıyor diye?
Ekleme: Bir de okul varken test çözmez. Sadece 40 dk ödev yapar. Bu 200-300 soru pandomim sürecinde 2-3 hafta boyunca sürdü. Beni dinlemediği için öğretmeni yaptığının doğru birşey olmadığını söyleyince yavaş yavaş azalttı. Şu an haftada 100-150 belki. Çünkü bu aralat yüzme ve tenis oynamaya odaklandı daha çok.
 
Sizi ve kızınızı tanımam. O yüzden genel yazdım. Maalesef çoğu ebeveyn bunu yapıyor bilinçli veya bilinçsiz.
 

bunu yaptığım için oğlum bana manyak anne diye ad taktı

o google bile kullanmıyor

"anne, şu ne demek" deyip ingilizce anlam soruyor

anne de "sözlük masandaaaa" diye bağırıyor :)))

mesela ben ders çalışırken odada bilgisayar telefon tablet bulunmamasından yanayım

online izlemeli, dinlemeli ödev yoksa da odada bulunmuyor
 

Gercekten 11-12 yasindaki cocugu calistirmakmi istiyorsun?

Örnek olsa dahi cok kötü. Cocuklarin hicmi tatile hakki yok yaa? Cocuk olmaya? Zaten hayatlari hep yaris, sinavlar ile gececek. El insaf ya!
 
Küçük Prens neden bu kadar övülüyor hala anlamış değilim.
2-3 kez okudum ama byok yani.
Bence iyi bir kitap değil.
Küçük Prens felsefi bir kitap ve ben de 30 yaşından sonra kavrayabildim ama Alis harikalar diyarındayı hiç sevemedim. Bir şekilde beni rahatsız ediyordu hala da ediyor.
 
Gercekten 11-12 yasindaki cocugu calistirmakmi istiyorsun?

Örnek olsa dahi cok kötü. Cocuklarin hicmi tatile hakki yok yaa? Cocuk olmaya? Zaten hayatlari hep yaris, sinavlar ile gececek. El insaf ya!
o kız 2 3 sene sonra liseye gittigi zaman teknik bir bölümse tabi staj yaomayacak mı? ne yapacak aylak aylak gezip, yaşi gelince de elin oğlunun eline bakıp para mı dilenecek. bunu mu istiyorsnuz. 3 gün tatil yapacak diyecek sorumsuz hayatin gerceklerinden uzak bir cocuk mu yetissin istiyorsunuz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…