- 13 Ocak 2020
- 44.947
- 170.972
- 33
-
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Çok okuyan ama hep çöp okuyan 2 arkadaşım var biri 30 biri 24 yaşında acıyorum onlara.Okumanın alışkanlık olabilmesi için sevilen ilgi fuyulan kitaplar okunmalı diye düşünüyorum ben. Zaten kazanıldıktan sonra okumadan duramaz.
Bazı okul yöneticileri ve öğretmenler, özel okullar puanları cooook sisirdiginden bizim ogrencilerimize haksızlık olmasın (!) diye notları bol keseden veriyorlar. Bir öğrenciye sözlü notu 99 verdiğim için veli okula gelmişti, m. yardımcısı beni aradı. Veli neden 100 olmadığını sormaya gelmis, gerisini siz dusunun. Bir de sınıfta kalan olmazsa, hatta notları 45 altında olduğu halde kurul kararıyla geçen öğrenci bile olsa okul bunu başarı kabul edip tutanaga öyle geçiriyor. Karne çok da objektif değil yaniBiliyorum genel olarak böyle.
Peki şuna cevabınız nedir.
Notları gayet iyi.
Lakin okulistik sınavlarında sınıfında sondan 3.
Bu çocuk takdir belgesi alıyor bir de.
Valla çok zor bir şey. Ömrüm gitti ömrüm
Çocuklar sürekli hazır bilgi almaya alıştıkları için bilgiyi arayıp bulmayı, kendi çabalarıyla öğrenmeyi bilmiyorlar maalesef.
Ay yok diyesim geldi nedense.
Aslında yetenegi yok sfhjaFHA
Sadece çiziyor işte :)
Hırs yaptı biraz.
Evet öncelikle dediginiz gibi içinden gelmeli..Fakat bu sınavda başarılı olup nitelikli bir okulda eğitim görmek istiyorsa sizin kızınız için yazıyorum şimdiden her ders için günde en az 30 soru çözmeye başlayabilir.
Belli dersler için Matematik ,Fen,Türkçe için özel derslere başlayabilirsiniz.Bire bir anlatım çocuğunuz için daha iyi olacaktır.
Kitap okuma için sevdiği kitapları okuyabir sakıncası yok fakat siz de minik minik klasiklerden de okuması için öneride bulunabilirsiniz. Tabi siz de sevdiğiniz kitabı onun yanında okuyarak onu bu konuda heveslendirebilirsiniz.
Ben her zaman şuna inanmışımdır başarı zeka ile değil düzenli çalışma ve çabayla gelir.
Kızınıza şimdiden başarılar diliyorum .
Zorlu bir sınav, fakat düzenli çalışma ile aşılamayacak bir sınav değil .
Yeter ki istesin üstesinden gelir.
Çok okuyan ama hep çöp okuyan 2 arkadaşım var biri 30 biri 24 yaşında acıyorum onlara. ☹
Hap bilgi diyorum ben internetten bulmaya ya da yanındaki yetişkine sormaya. Hap gibi, yutuyor ve yarım saat sonra unutuyor.Kudra en basitini söyleyeyim, çocuklara sozluk/lugat/yabanci dil sozlugu kullanmayi öğretmek lazim.
Google a yazmasin.
Sözlük karistirmayi tecrube etsin.
Alfabenin sirasini anlasin :)
O kelimeye bakarken altindaki üstündeki diger kelimeleri gorsun.
Evet basit, evet google varken ne gerek var ama fark ediyor iste.
Öneri çocuk klasikleri içinse evet bence de okutulabilir. Dünya klasiklerini 16-17 yaşından önce önermiyorum ben çocukları kitaptan soğutma ihtimali yüksek.
İhtiyacı olan şeyi nerede bulacagini ve ona nasıl ulaşacağını öğretmek demek. Yani birey ve toplumun gelişmesi için gerekli olan şey. Ezberciligin tersiÖğrenmeyi öğretmek nasıl birşey?
az içinden gelecek.
çizgi pijamalı çocuğu okuttu okul bende netflix de denk geldim izledim. akşam dedim ki bak sizin okuduğunuz kitabın filmi de varmış çok beğendim hiç demedin güzel diye falan. dedi ki çok sıkıcı kitaptı güzel değildi ki . muhtemelen ne okuduğunu anlama gereği bile duymadı.
Klasiklerden, çağdaşlara pek çok nitelikli kitabı çok severek okuyan bir insanım. Ama bu alışkanlığı çocukluğumda okuduğum Gülten Dayıoğlu, İpek Ongun, macera kitapları okumama borçluyum. Hatta bizim zamanımızda dört kafadarlar serisine bayılırdım. Okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır ki başka? Direkt el kadar çocuğa Gülün adı yada Sefilleri okutamayacağımıza göre??Çok okuyan ama hep çöp okuyan 2 arkadaşım var biri 30 biri 24 yaşında acıyorum onlara. ☹
Çizgili pijamalı çocuğu ben 25-30 arası bir yerlerde okudum onda bile tam oturmamıştı kafamda. İkinci dünya savaşı hakkında iyice derine inince tekrar okudum o zaman oturdu. Yani sırf içinde çocuk var diye çocuğa uygun bir kitap gibi okutulması yanlış bence. Olmamış o.
Tama işte keşke bizim gibi İpek Ongun filan okunsa. Ama şu an çok satanlar inanılmaz mide bulandırıcı. Böyle simli mimli kapaklar çiçekli böcekli. Ben bunlardan kaçılsın diyorum.Klasiklerden, çağdaşlara pek çok nitelikli kitabı çok severek okuyan bir insanım. Ama bu alışkanlığı çocukluğumda okuduğum Gülten Dayıoğlu, İpek Ongun, macera kitapları okumama borçluyum. Hatta bizim zamanımızda dört kafadarlar serisine bayılırdım. Okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır ki başka? Direkt el kadar çocuğa Gülün adı yada Sefilleri okutamayacağımıza göre??
öyle mi diyorsun. ya ben kendimle kıyasladım onun yaşındayken ciddi okurdum. o yüzden belki de şikayetleniyorum doktor gibi okumuyor diye:)
öyle öyle. Ben de çok okurdum. 11 yaşında nutuk okudum. Ama doğru değildi işte. Bizim dikkatimizi dağıtan başka şeyler yoktu. Tek eğlencemiz sokakta oynamak ve kitap okumaktı. Bizim evde de çok kitap okunurdu o yüzden çok erken geçtim yetişkin kitaplarına. Ama hataymış, sonra anladık.
Aynısı dedi bana.az içinden gelecek.
çizgi pijamalı çocuğu okuttu okul bende netflix de denk geldim izledim. akşam dedim ki bak sizin okuduğunuz kitabın filmi de varmış çok beğendim hiç demedin güzel diye falan. dedi ki çok sıkıcı kitaptı güzel değildi ki . muhtemelen ne okuduğunu anlama gereği bile duymadı.
öyle öyle. Ben de çok okurdum. 11 yaşında nutuk okudum. Ama doğru değildi işte. Bizim dikkatimizi dağıtan başka şeyler yoktu. Tek eğlencemiz sokakta oynamak ve kitap okumaktı. Bizim evde de çok kitap okunurdu o yüzden çok erken geçtim yetişkin kitaplarına. Ama hataymış, sonra anladık.