Çocugum için önerilerinizi bekliyorum..

Biliyorum genel olarak böyle.
Peki şuna cevabınız nedir.
Notları gayet iyi.
Lakin okulistik sınavlarında sınıfında sondan 3.
Bu çocuk takdir belgesi alıyor bir de.
Bazı okul yöneticileri ve öğretmenler, özel okullar puanları cooook sisirdiginden bizim ogrencilerimize haksızlık olmasın (!) diye notları bol keseden veriyorlar. Bir öğrenciye sözlü notu 99 verdiğim için veli okula gelmişti, m. yardımcısı beni aradı. Veli neden 100 olmadığını sormaya gelmis, gerisini siz dusunun. Bir de sınıfta kalan olmazsa, hatta notları 45 altında olduğu halde kurul kararıyla geçen öğrenci bile olsa okul bunu başarı kabul edip tutanaga öyle geçiriyor. Karne çok da objektif değil yani
 
Valla çok zor bir şey. Ömrüm gitti ömrüm

Çocuklar sürekli hazır bilgi almaya alıştıkları için bilgiyi arayıp bulmayı, kendi çabalarıyla öğrenmeyi bilmiyorlar maalesef.

Kudra en basitini söyleyeyim, çocuklara sozluk/lugat/yabanci dil sozlugu kullanmayi öğretmek lazim.
Google a yazmasin.
Sözlük karistirmayi tecrube etsin.
Alfabenin sirasini anlasin :)
O kelimeye bakarken altindaki üstündeki diger kelimeleri gorsun.
Evet basit, evet google varken ne gerek var ama fark ediyor iste.
 
Ay yok diyesim geldi nedense.
Aslında yetenegi yok sfhjaFHA
Sadece çiziyor işte :)
Hırs yaptı biraz.

ya onu biz anlamıyoruz aslında. Yeğenim geçen sene sınava girdi. Aynı kızınız gibi bir çocuktu. Resme falan sıfır yetenek diye düşünüyorduk. 7. sınıfı bitirdiği yaz ben güzel sanatlar okumak istiyorum dedi. O yaz kursa başladı. Bir cevher varmış kızın içinde 3. olarak girdi yaşadığı ilin en iyi güzel sanatlar lisesine. Hepimiz şaşkınız

Ben kızdım açıkçası kendini çok kısıtladın diye. İlk girdiğinde yok plastik makyaj artisti olacam yok bilmem ne sanatçısı olacam falan dedi. Şimdi fikirler azıcık oturmuş makine ressamı olacam diyor. Kısmet dedik bakalım.
 
doktor şimdi ki aklım olsa aynen senin gibi 7 de işi ciddiye almaya başlardım.
lgs senesi ders çalışmak , o çalışmayı belli bir disiplin içinde yapmak öğretilmiyor alttan gelen düzen yoksa.
kitap okumak evet önemli ama anlayarak. benim oğlana da ver abuk subuk canavarlı karikatürlü okur.
bak bu sene lgs de kıvanç duymak çıktı yapamadı bilmiyormuş ne demek.
dedim kitap okusaydın bilirdin.
birde çocuklarda bilinç yok sürekli o bilinci ayakta tutmak için sürekli konuşacaksın.
1 haftada eskiye mi döndü yine anlat yine anlat..
7 de mevzuyu kavrarsa 8 de rahat edersin.
 

Öneri çocuk klasikleri içinse evet bence de okutulabilir. Dünya klasiklerini 16-17 yaşından önce önermiyorum ben çocukları kitaptan soğutma ihtimali yüksek.
 
Çok okuyan ama hep çöp okuyan 2 arkadaşım var biri 30 biri 24 yaşında acıyorum onlara. ☹

Çocuklar için verilen bir öneri yetişkinlere uygulanırsa sonuç dediğiniz gibi olur. Çocuklar için kitabı öğretmen olarak değil eğlence aracı, hayal dünyasını geliştirici olarak kullanıyoruz.
 
Hap bilgi diyorum ben internetten bulmaya ya da yanındaki yetişkine sormaya. Hap gibi, yutuyor ve yarım saat sonra unutuyor.
Evlerinizde ansiklopediler de olsun sözlüklerin yanında.
 
Öneri çocuk klasikleri içinse evet bence de okutulabilir. Dünya klasiklerini 16-17 yaşından önce önermiyorum ben çocukları kitaptan soğutma ihtimali yüksek.

az içinden gelecek.
çizgi pijamalı çocuğu okuttu okul bende netflix de denk geldim izledim. akşam dedim ki bak sizin okuduğunuz kitabın filmi de varmış çok beğendim hiç demedin güzel diye falan. dedi ki çok sıkıcı kitaptı güzel değildi ki . muhtemelen ne okuduğunu anlama gereği bile duymadı.
 
Benim dikkatimi çeken, sürekli kizi elestirmen. Yok okudugu kitaplar iyi degil, yok yeterici kadar soru çözmüyor. Yok arkadaslari ile sacma sapan vakit geciriyor..

Bu havayi cocuga verirsen, tabiki birsey yapmaz. Ve sistemin icinde oldugunuz icin, size normal geliyor fakat hicbir 12 yasindaki cocuk bu baskinin altinda olmamaliydi. Cok agir. Hele anne babada hep pesindeyse, birseyi begenmiyorsa...

Sinav ne zaman bilmiyorum ama mümkün oldukca 1-2 hafta kiz birsey yapmasin. Tatil yasasin ve kizin ile elistirmeden ilgilen. Okudugu kitaplari oku, o photoshop programi ile beraber birseyler yapin, disarda beraber bir kahve birsey icin ve konus kizin ile. Dünyasi nasil? Sikintilari gercekten nedir?

Biraz nefes alsin. Sende evet kizinin iyiligi icin yapiyorsun fakat her cocuk ayni degil. Her baskiya karsi gelemiyorlar. Bazen anne baba o kadar cok cocugun iyiligini istiyorlar ki, cocugun kendisini unutuyorlar. O 1-2 hafta sonrada beraber bir program yapin. O kitap okudugunda sende oku. Haftada 1 defa beraber plan yapin zaman gecirin. Film gecesi olabilir, disarda yürüyüs olabilir.

Bilmiyorum benim yazdiklarim sacma gelebilir, sistemin icinde olmayan biri olarak, ama gercekten üzülüyorum o cocuklara ya
 

Çizgili pijamalı çocuğu ben 25-30 arası bir yerlerde okudum onda bile tam oturmamıştı kafamda. İkinci dünya savaşı hakkında iyice derine inince tekrar okudum o zaman oturdu. Yani sırf içinde çocuk var diye çocuğa uygun bir kitap gibi okutulması yanlış bence. Olmamış o.
 
Ben anne baba değilim ama hala bir öğrenciyim
Çocuk 12 yaşında bu yaşa o kitaplar çok normal bunu eleştirmeyin bu yaşlarda insanlar taktir görmek ister görmeseler bile en azından kitap seçimi konusunda eleştirilmemek ister

ayrıca çocuk 7. Sınıfta bizle ders çalışıyor demişsiniz o kadar hatalı Ki sonra lisede bocaladıklarını görüyorum

Bu donemde siz çalışmasını isteyeceksınız o taraftae olmayacak ama bence bir koç hoca ödev verirse guzel olur hem sizden biraz bagımsız olur hem de yapar ama hocasını severse

Özel ders düşünülebilir
Ama en buyuk hata yaşından fazla şeyler beklemek bir çocuktan bırakın ders çalışma konusunda hata yapsın

Yoksa ilerde sıkıntı buyuk olacak
 
Çok okuyan ama hep çöp okuyan 2 arkadaşım var biri 30 biri 24 yaşında acıyorum onlara. ☹
Klasiklerden, çağdaşlara pek çok nitelikli kitabı çok severek okuyan bir insanım. Ama bu alışkanlığı çocukluğumda okuduğum Gülten Dayıoğlu, İpek Ongun, macera kitapları okumama borçluyum. Hatta bizim zamanımızda dört kafadarlar serisine bayılırdım. Okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır ki başka? Direkt el kadar çocuğa Gülün adı yada Sefilleri okutamayacağımıza göre??
 

öyle mi diyorsun. ya ben kendimle kıyasladım onun yaşındayken ciddi okurdum. o yüzden belki de şikayetleniyorum doktor gibi okumuyor diye:)
 
Tama işte keşke bizim gibi İpek Ongun filan okunsa. Ama şu an çok satanlar inanılmaz mide bulandırıcı. Böyle simli mimli kapaklar çiçekli böcekli. Ben bunlardan kaçılsın diyorum.
 
öyle mi diyorsun. ya ben kendimle kıyasladım onun yaşındayken ciddi okurdum. o yüzden belki de şikayetleniyorum doktor gibi okumuyor diye:)

öyle öyle. Ben de çok okurdum. 11 yaşında nutuk okudum. Ama doğru değildi işte. Bizim dikkatimizi dağıtan başka şeyler yoktu. Tek eğlencemiz sokakta oynamak ve kitap okumaktı. Bizim evde de çok kitap okunurdu o yüzden çok erken geçtim yetişkin kitaplarına. Ama hataymış, sonra anladık.
 

sal çocuğu diyon:))
ama kıvanç duymak ne demek onu da bilsinler ama ya.. alamadım hırsımı:))
 
Aynısı dedi bana.
Kitabını aldım oflaya puflaya okudu.
Küçük prensi de öyle
 

bizim de kitap almaya ayri ayirdigimiz bir butce olmadigindan ben de okul ve sehir kutuphanesinden alirdim kitaplarimi,
oralarda da genelde fi tarihinden kalma kitaplar oldugu icin cok erken yasta klasikleri okudum.
Bir yandan iyi olsa da bir yandan size katiliyorum.
Bazi klasikleri suan gormeye bile dayanamiyorum, artik okudugum donemde nasil sikici geldi ise.
Halbuki klasik okumayi suan cok severim, okumamis oldugum nadir kitaplari okuyorum arada, cok doyurucu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…