- 30 Aralık 2009
- 22.743
- 88.535
- 40
-
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Olmaz mı var.Sürekli bıdı bıdı yaparak. Sık sık Çocuğummm ders çalış uyarıları bir işe yaramaz malesef. Kitap mı oku diyorsunuz? Sizde okuyun var mı öyle bi alışkanlığınız bilemem.
Evet başarısı iyi bir sınıf.Başarısı yüksek bir sınıftadır muhtemelen.
Öğrenmeyi öğretmek nasıl birşey?Yaklaşık kızınız yaşında çocuklarla çalışıyorum.
Kitaplar yaşı için normal. Bu yaşlarda çocuklar öyle şeyler okuyorlar bu aralar. Biz de ipek ongun okurduk. Bir şey katmadılar bize ama okuma alışkanlığı kazandırdılar. Zamanla kitap konusunda tercihleri değişecek, şimdi zorlamayın. Yeter ki alışkanlık edinsin. Bir de kitap oku demeyin, kitap okuyun ailece. Çocuklar söylediklerinizi umursamaz, sizi rol model alır. Okuduğu kitaplar hakkında konuşun, ilgi gösterin okuduklarına. Hatta önce siz okuyun, o okuyup bitirince kritiğini yapın. Çocukların çoğu okuyor ama anlamıyor.
Eğer imkan varsa bir üniversite öğrencisi falan bulun ders çalıştırması için. Şimdilik birlikte konu tekrarı yapsalar, test çözseler yeter. Yeni nesil ders çalışmayı bilmiyor maalesef. Benim çocuklarla en çok zorlandığım konu öğrenmeyi öğretmek.
Başka bir şey var mıydı konuda hatırlayamadım, eksik kaldıysa editlerim artık.
O para bizde yoktu.Ben başarısız olunan dersler için eve öğretmen alma taraftarıyım. Özel dersle notlari yükselen çocukların akademik olarak kendilerine daha çok guvendiklerini düşünüyorum.
Valla çok zor bir şey. Ömrüm gitti ömrümÖğrenmeyi öğretmek nasıl birşey?
cizim yapmayi seviyorsa geometri o sekilde anlatilabilir, alin bir mangala kitabi, cocuk tum acilari hesaplamayi ogrenir bir haftada :)
Of ya keşke
Babamız sayılsalda çok iyi.
Matematik ve fen onda.
Ayrıca o yaşlar için dikkat geliştirici setler var, odaklanmayı da artıriyor. Üstelik eğlenceli. Bir bakın isterseniz, ezberci yapının yanı sıra analitik düşünmeyi ve çözüm odaklı olmayı da sağlar. Ayrıca süre sinirlamasi olduğundan çocuğu hızlı olmaya ve merkezi sinavlara da hazırlar.Notları güzel.
Ama sorun ne biliyor musunuz.
Kızım ezberci !
Ay yok diyesim geldi nedense.Ne güzel iş bölümü gibi bir şey olmuş.
Bir de çizime hevesli demişsiniz. Anne babalar bu öneriden nefret eder ama ders çalışmaya hevesli değilse biraz o tarafa mı yönelseniz acaba? Belki güzel sanatlar okumak ister.
Yok ya okumasınlar. Yok bi şeyler kokulu hikayeler bilmem neler ıyy yani. Çocuk "Sadece şeyma"yı mı okusun mesela.Bnm oğlum da lgs ye gireceği yıl konsantrasyon eksikliği olmuştu. O sene okulu 15 günlük kamp yaptı başka bir ilde bir onun faydası oldu. Bir de sa....com da dereceyle üniversiteye girmiş bir genç buldum. Haftada 2 saat onunla soru çözdüler. Dereceye girmenin olağanüstü birşey olmadığını gördü. Özgüveni yerine geldi.
Çocuklar istediğini okusun. Zaten bizim istediklerimizi alsak bırakırlar. Önemli olan okumayı sevmesi.
Ek olarak bilgisayarla olan ilişkisinin kendisine bağlı olduğunu ders notlarında ve sınav sonuçlarında düşüş olursa bu toleransı göstermeyeceğimi belirttim. Bilgisayarda geçirfiğin xaman kadar kirap okuyacaksın diyebilirsiniz. Sadece Türkçe sorularını değil diğer dersleri de okuma alışkanlığı olmayan bir çocuk anlayamaz.
Malum bu sene pandemi süreciyle birlikte evlatlarımızın eğitim hayatı sekteye ugradı.
Bizimki tam olarak saldı demeyeyimde, bir türlü önerilerimi ciddiye almıyor.
Güzelce konusuyorum.
İngilizce ağırlıklı 7. sınıfa geçen 12 yasında bir kızım var.
Bu dönem regl de olduk..
Daha asi eskisine göre.
Konuşmalarımın etkisini en fazla 1 hafta görebiliyorum, sonra yine başa sarıyor.
Derslerini tekrar etmesi üzerinde duruyorum.
Maksimum günde temel derslerinden toplam 50 soru çözmesini istiyorum ( Her ders için 50 değil)
Lgs için işi baştan gevşek bırakırsak sonuçlarının güzel olmayacağının farkındayım, malum egitim sistemimiz sürekli yenileniyor diyerekten daha işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Elinde tableti sürekli arkadaşları ile görüntülü konuşma ve photosop benzeri bir programla çizgi karakterleri (daha çok anime) çizip birbirlerine atıyorlar.
Günlük 2 saatlik bir limit koydum. (tablet için)
Kitap okuma saatleri getirdim ama çok sıkılarak okuyor.
Kitaplarını kendisine aldırıyorum, begenip alıyor.
Ama aldıgı kitaplara bakıyorum saçma canavarlı, hayaletli macera diye adlandırılan kitaplardan ibaret.
Bir soruyu okuyup anlaması uzun sürüyor ona bunun sebebinin az kitap okumasından kaynaklı oldugunu desem de ''okuyorum ya anne'' diyor.
E kızım okuyorsun tamam da neyi okuyorsun ?
Bu kitapları okumak çizgi film izlemek ya da korku filmi izlemek gibi bir şey diyorum ama nafile.
Not ortalamamız iyi ama neye göre iyi ?
Bana sorsanız iyi değil.
Okulistik sonuçlarında 28 kişilik sınıfta sondan 3.
Şimdi diyeceksiniz ki çocugunuzun kapasitesi bu kadar lakin kapasitesinin de farkındayım.
Eşim sayısalcı matematik ve fen onda.
Metamatikten sınav sonuçları gayet güzel geldi ama sınavdan güzel almakla mı bitiyor bu iş ?
Eşimin bana dediği hala parmak hesabı yapıyor ve problem çözerken zorlanıyor.
İngilizce için ingilizce filmler, çizgi filmler, şarkılar dinletmeye ve izletmeye gayret ediyorum ama heves yok !
Nasıl aşarım bu durumu.
Bana önerileriniz nedir ?
Notları güzel.
Ama sorun ne biliyor musunuz.
Kızım ezberci !
Evet başarısı iyi bir sınıf.
Ama yinede sondan 3. ya :)
Malum bu sene pandemi süreciyle birlikte evlatlarımızın eğitim hayatı sekteye ugradı.
Bizimki tam olarak saldı demeyeyimde, bir türlü önerilerimi ciddiye almıyor.
Güzelce konusuyorum.
İngilizce ağırlıklı 7. sınıfa geçen 12 yasında bir kızım var.
Bu dönem regl de olduk..
Daha asi eskisine göre.
Konuşmalarımın etkisini en fazla 1 hafta görebiliyorum, sonra yine başa sarıyor.
Derslerini tekrar etmesi üzerinde duruyorum.
Maksimum günde temel derslerinden toplam 50 soru çözmesini istiyorum ( Her ders için 50 değil)
Lgs için işi baştan gevşek bırakırsak sonuçlarının güzel olmayacağının farkındayım, malum egitim sistemimiz sürekli yenileniyor diyerekten daha işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Elinde tableti sürekli arkadaşları ile görüntülü konuşma ve photosop benzeri bir programla çizgi karakterleri (daha çok anime) çizip birbirlerine atıyorlar.
Günlük 2 saatlik bir limit koydum. (tablet için)
Kitap okuma saatleri getirdim ama çok sıkılarak okuyor.
Kitaplarını kendisine aldırıyorum, begenip alıyor.
Ama aldıgı kitaplara bakıyorum saçma canavarlı, hayaletli macera diye adlandırılan kitaplardan ibaret.
Bir soruyu okuyup anlaması uzun sürüyor ona bunun sebebinin az kitap okumasından kaynaklı oldugunu desem de ''okuyorum ya anne'' diyor.
E kızım okuyorsun tamam da neyi okuyorsun ?
Bu kitapları okumak çizgi film izlemek ya da korku filmi izlemek gibi bir şey diyorum ama nafile.
Not ortalamamız iyi ama neye göre iyi ?
Bana sorsanız iyi değil.
Okulistik sonuçlarında 28 kişilik sınıfta sondan 3.
Şimdi diyeceksiniz ki çocugunuzun kapasitesi bu kadar lakin kapasitesinin de farkındayım.
Eşim sayısalcı matematik ve fen onda.
Metamatikten sınav sonuçları gayet güzel geldi ama sınavdan güzel almakla mı bitiyor bu iş ?
Eşimin bana dediği hala parmak hesabı yapıyor ve problem çözerken zorlanıyor.
İngilizce için ingilizce filmler, çizgi filmler, şarkılar dinletmeye ve izletmeye gayret ediyorum ama heves yok !
Nasıl aşarım bu durumu.
Bana önerileriniz nedir ?
Okumanın alışkanlık olabilmesi için sevilen ilgi fuyulan kitaplar okunmalı diye düşünüyorum ben. Zaten kazanıldıktan sonra okumadan duramaz.Yok ya okumasınlar. Yok bi şeyler kokulu hikayeler bilmem neler ıyy yani. Çocuk "Sadece şeyma"yı mı okusun mesela.
Evet öncelikle dediginiz gibi içinden gelmeli..Fakat bu sınavda başarılı olup nitelikli bir okulda eğitim görmek istiyorsa sizin kızınız için yazıyorum şimdiden her ders için günde en az 30 soru çözmeye başlayabilir.Biliyorum genel olarak böyle.
Peki şuna cevabınız nedir.
Notları gayet iyi.
Lakin okulistik sınavlarında sınıfında sondan 3.
Bu çocuk takdir belgesi alıyor bir de.