Çocugum için ingilizce kursu

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.489
86.996
40
Merhaba kk hatunları.
Konuyu kızım için açıyorum.
Mevzumuz ingilizce.
Kendisi 9.5 yasında 4. sınıf ögrencisi ve 2 senedir ingilizce öğretmeninden dogru düzgün neredeyse hiç bir şey öğrenemediler (sınıfça).
Devlet okuluna gidiyor, ama ögretmenimiz gerçekten çok öğretme odaklı degildi, çogu zaman ilgilenmedi verdi notunu geçti diyebilirim.
Bu çocuklar için büyük bir talihsizlik oldu, veliler açısından da öyle tabiki.
İngilizce egitimi veren bir kursa yazdırdım, hafta sonu (c.tesi) 3 saat egitim alıyor.
Öğretmenler sınıfa girer girmez İngilizce konusuyorlar ve kızım odaklanamadı çünkü hiç bir şey bilmiyor.
Sayı saymayı, temel renkleri ve tanışma esnasında ki kurulan cümleler haricinde tek kelime bir şey bilmiyor diyebilirim, yazılışlarını ben gün içerisinde işten geldikçe tekrar ettim anca öyle anlayabildi.
Şuan oturmuş aglıyor ben bir şey anlamıyorum diye.
Nedendir bilmiyorum benim de kafamda deli sorular var, acaba yapabilecek mi cinsinden.
Çünkü küçük yaşta alınan egitimin daha faydalı oldugunu düşünen bir birey olarak ingilizce egitimini açıkçası şimdi aldırmam onun açısından büyük talihsizlik midir ? Yani işin özeti geç mi kaldım hanımlar ?
Aşırı kafaya taktı şimdi, gözleri dolu doldu oldu.
Sürekli anne ben bunu ne yazmasını ne de konuşmasını yapamayacagım deyip duruyor.
Oysaki öz güvensiz bir çocukta degildi ama şuan resmen benim bile ona karşı bu konuda bakış açımı degiştiriyor gibi.
Siz anneler daha dogrusu yabancı dil egitimi ile alakalı ders aldıran anneler ya da çalıştıran anneler izlediginiz metot benim için çok önemli, nasıl başardınız, neler yaptınız ?
Kızımı bu duruma karşı ilgili hale getirip, yerle bir olan moralini nasıl şaha kaldırabilirim ?
Suan telaffuz ettigi kelimeleri yazarken çok fazla zorlanıyoruz.Konuşma ve yazma birbirinden farklı oldugu için ciddi sıkıntı oldu.
Önerilerinize ciddi ciddi ihtiyacım var.

daha farklı ögretım veren kursa gıtse
yanı çocuk anadılı gıbı bılmıyokı sonuçta
bılmedıgı ıcın derse tabıkı katlımı olamaz bu da onu uzuyo kıyamam
bence araştırın okuldakı gıbı egıtım veren kurs olsa daha ıyı olmazmı

nasıl bir öğrenme yöntemi uygulanması konusunda bir fikrim yok ama..

bence zaman olarak geç hiç değil..

bizim zamanımızda Anadolu lisesine ilkokul 5 bittikten sonra gidilirdi ve ilkokulda hiç ingilizce öğretilmezdi..

gayet de güzel İngilizce öğrendiğimi düşünüyorum.

zamanlama açısından içiniz rahat olsun bence ama eğitim yöntemini bir bilene sormak lazım..

Daktır ingilizce için geç değil
Benim kızımda 6.sınıfa kadar devletteydi.Orda aldı temeli
Sonra özele gönderdim baya pekiştirdi.
Birde seviyor ingilizceyi dinlediği şarkılar ,izlediği filmler
Şu an lise 2 de geçen sene sırf ingilizce olan bir sempozyuma katılarak belirledikleri ülkeleri savunmasını yaptılar.
Kurs yetersiz geliyor olabilir.
Alternatif varsa değerlendir derim :KK66:
Heh bir de ingilizce çok nankör sürekli pratik yapsın :)

Merhaba kk hatunları.
Konuyu kızım için açıyorum.
Mevzumuz ingilizce.
Kendisi 9.5 yasında 4. sınıf ögrencisi ve 2 senedir ingilizce öğretmeninden dogru düzgün neredeyse hiç bir şey öğrenemediler (sınıfça).
Devlet okuluna gidiyor, ama ögretmenimiz gerçekten çok öğretme odaklı degildi, çogu zaman ilgilenmedi verdi notunu geçti diyebilirim.
Bu çocuklar için büyük bir talihsizlik oldu, veliler açısından da öyle tabiki.
İngilizce egitimi veren bir kursa yazdırdım, hafta sonu (c.tesi) 3 saat egitim alıyor.
Öğretmenler sınıfa girer girmez İngilizce konusuyorlar ve kızım odaklanamadı çünkü hiç bir şey bilmiyor.
Sayı saymayı, temel renkleri ve tanışma esnasında ki kurulan cümleler haricinde tek kelime bir şey bilmiyor diyebilirim, yazılışlarını ben gün içerisinde işten geldikçe tekrar ettim anca öyle anlayabildi.
Şuan oturmuş aglıyor ben bir şey anlamıyorum diye.
Nedendir bilmiyorum benim de kafamda deli sorular var, acaba yapabilecek mi cinsinden.
Çünkü küçük yaşta alınan egitimin daha faydalı oldugunu düşünen bir birey olarak ingilizce egitimini açıkçası şimdi aldırmam onun açısından büyük talihsizlik midir ? Yani işin özeti geç mi kaldım hanımlar ?
Aşırı kafaya taktı şimdi, gözleri dolu doldu oldu.
Sürekli anne ben bunu ne yazmasını ne de konuşmasını yapamayacagım deyip duruyor.
Oysaki öz güvensiz bir çocukta degildi ama şuan resmen benim bile ona karşı bu konuda bakış açımı degiştiriyor gibi.
Siz anneler daha dogrusu yabancı dil egitimi ile alakalı ders aldıran anneler ya da çalıştıran anneler izlediginiz metot benim
Cocugunuzun hazirbulunuslugu ile alakalı olabilir.Siniftaki arkadaslarindan geri ise bilgi duzeyi sikinti yaşayabilir.
Ya da Hızlı giriş yapıldıysa derse, birden çok fazla bilgi yüklendiğinde kaldı ki yabanci dil söz konusu sorumluluk sahibi çocuklar başarısız olma kaygısi çok fazla yaşıyorlar.Telaslaniyorlar.Gecici bir durumdur.Yazarak calistirmak doğru olan.Duzenli tekrarla düzelecektir.Genelde İngilizce dersinde bu tarz problemler yaşanıyor.
Bizde de benzer durum var.Oglum 6 yaşında devlet anaokulu nda İngilizce dersi var.Ama sadece pratik.Oglum da ilk iki hafta bocaladi.Yeni yeni seviyor.Alistikca,sorulari bildikce.Her gün düzenli tekrar yapıyoruz.Bir dahaki yıl 4-5 arkadaş özel ders aldırmayı düşünüyoruz.Ben de küçük yaştan itibaren yabancı dil öğretilmesi taraftarıyim.

İngilizcesi iyi olan bir oyun ablası bulsanız. Mesela üni..son sınıf ingiliz dili edebiyatı veya ingilizce öğretmenliği okuyan birini. Ben öyle yapmayı düşünüyorum. Belki oyun oynayarak hem de birebir daha iyi öğrenir diye.

Canım bak çocuk dili severse hiç zorlanmadan zaten öğrenir. Çizgi filmleri İngilizce izlemesini tavsiye ederim. Özellikle avatar the last air Bender çok güzel ben onun sayesinde dilin mantığını çözdüm diyebilirim. Kızının da öğrenme şekli neyse ona uygun etkinlik yapın atıyorum şarkı söylemeyi dinlemeyi seviyorsa bildiği kelimelerle İngilizce şarkı yazın. Oyun seviyorsa İngilizce oyun oynayın gibi.

Sen kizinla güzelce konus de ki nasıl ki bir insan dünyaya geldiğinde hiç birşey bilmiyor ama zamanla dinleye dinleye tekrar ede ede şakır şakır konusuyorsak ikinci bir dil öğrenme süreci de aynen böyledir. İlk başta anlamayacaksin zorlanacaksin ama pes etmezsen öğreneceksin.

Benim Arap ogrencilerim var mesela bir kelime Türkçe bilmiyorlardı şimdi ana dili gibi Türkçe konuşuyorlar. Denize düşünce mecbur hayatta kalmak için yüzmeyi öğreniyorsun
demek ki :)

Son düzenleme:
Kurstaki yontem en dogru yontem inan, bir cocuga ya da yetişkine yabanci dil ogretirken en kolay gorunen yontem siyah=black gibi ogretmektir ama ayni zamanda en basarisiz yontemdir de.
Benim kiz 5.5 yasinda, ingilizce dersinde ogretmen tek kelime turkce konusmuyormus, ben 6. Siniftan itibaren anadolu lisesi cikisliyim bizim de hazirlik sınıfında ogretmenimiz hic turkce karsilik ogretmemisti ve sinifta hayatinda tek kelime ingilizce duymamis cocuklar vardi, 1 yilin sonunda catir catir konusup ingiliz mektup arkadaslarimizla yazisiyorduk.
Sadece biraz zaman.
Bi de cizgi film izliyorsa ve uydudan izliyorsaniz orjinal dilinde izleyin, ben dil öğrenirken hep bu yontemi uyguladim (daha önce izledigim filmleri orjinal dilinde izledim) simdi kizima aynisini yapiyorum (minika cocuktaki topsy ve tim dizisinin ingilizcesi cok acik, anlasilir, kuralli tam bir british ingilizcesi siddetle tavsiye ederim) anlamasa da izlesin duysun kulak dolgunlugu olsun. Ayni sekilde ingilizce alt yazili cocuk sarkilari dinleyin, onlar da yine cok anlasilir ve basitler.
Aklima geldikce yazarim cok uzattim :)

ben anasınıfında ingilizce öğrenmeye başladım (okumayı da o yıl öğrenmiştim. okumaya geçtikten sonra.)

hocam yabancıydı. 1 kelime bile türkçe konuşmadı. İngilizce günleri hep karnım ağrırdı. :) sonra alıştım. yazdı,anladık. anneme babama sordum.

hiç unutmam mesela alfabe için bir video izletmişti köstebekler vs hala bir yerde ingilizce spell yapacak olsam aklıma o köstebekler gelir :)

ailenin etkisi çok büyük mesela babamla küçükken de film izlerdik asla dublaj izletmezdi. gerekirse her sahnede filmi durdurur alt yazıyı okuturdu. kulağım alışsın diye.

Ünlü türk filmlerin ingilizce altyazılılarını izlemiştik mesela. durdurur "yani demekki birisi bize bir şey verince thank you diyorsak thank you ne demekmiş?" diye sorardı. sabırlı bi adamdır babam :KK70:

sizin kızınız daha büyük,beraber daha kolay yapabilirsiniz bu tarz şeyleri.

ben iyi ki anasınıfında başlamışım diyorum. ortaokul,lise,üniversite hep ingilizce devam ediyorum ve o kadar yararı var ki. ailem eğer "zorlanıyor bu çocuk ya yaşıtlarıyla öğrensin" dese belki böyle olmazdım. kızınız pes etmek istese de destek olun.

sınıfta çok ileride değillerdir sanırım,siz yetiştirin onları arkalarından ingilizce biliyorsanız. Diğer çocuklara göre çok avantajlı,kurs imkanı var. 12 yıl lise okuyup yardımcı fiil nedir bilmeyen,adını sorunca fine thanks and you diyen var bu ülkede.

kızınızın abisi,ablası,ya da üniversitede okuyan kuzeni yok mu? onunla konuşup onu örnek verebilirsiniz. üniversitede ingilizce bilmeyince hiçbir şey olmuyor çok şanslısın sen daha önünde yıllar var vs vs çok küçük değil bunları anlayabilecek yaşta.

başarılar kızınıza. :KK200:

Ben de doğrusu nedir bilmiyorum.
Ama benim oğlum da yurtdışına taşınınca aynı kızınız gibi hissetti, davrandı. Hatta anlayamadıkça çığlık atmaya vs başladı.
Kırılım noktası ne oldu bilmiyorum ama zamanla azaldı. Aynen okula gidiyor ve birden kendisini uzaylı gibi hissedecek şekilde farklı bir dünyaya adım atıyor.

Bence kursa devam etsin, ama siz de dil öğrenmenin zorluğundan, herkesin aynı çileyi çektiğinden, sizin de öğrenirken ne kadar zorlandığınızdan(hatta abartarak, biraz hikayeleştirerek) falan bahsederseniz o kırılım noktasına kadar motive ederseniz açılacaktır.
Geç olduğunu ben de düşünmüyorum, ana dili gibi konuşması değil önemli olan anlaması ve derdini anlatması.

Ogretmen degilim ama 9 yasinda bir veledin annesi olarak gozlemlerimi paylasabilirim :)
Oglum 1.siniftan beri haftada 16 saat ingilizce ders aliyor ve yazmaya daha bu sene yani 4.sinifta gectiler
Bu seneyr kadar yazma olayina hic girmediler cunku turkce yazmayi bile 3 sene once ogrendikleri dusunulurse ing gercekten cok zor
Esas olarak cocukla hic turkce konusulmuyor , cocuk anlamasa bile ing konusuyor ogretmenler cunku kulak asinaligi cok onemli
Biz de mesela evde surekli yabanci dizi ve film izliyoruz hepsini ing seyrediyoruz yani sipa evde de surekli ingilizceye maruz kaliyor , tavsiye ederim oldukca faydali
Bu yas cocugu dinleyerek ogreniyor o yuzden cok onemli ing duymasi
Bunun fisinda globed diye bi app var tabletinde , her sene basinda satin aliyoruz
Cok cok faydalu oyunla ogretiyor ingyi , evde tablete yukleyip beraber oyun oynayabilirsiniz
Kiziniz mutlaka ogrenecektir hevesiniz kirilmasin , sadece biraz tesvige ihtiyaci var bence :)

çok çok çok ama çok dinleyecek.. youtube da "baby finger" tarzı şarkılar bile olur, aç dinlesin.. ingilizce şarkılar, ingilizce minik hikayeler ve tabi ki evde konuşulan standart konuşmalar.. evde temel şeyleri ingilizce söyle kontes, evde kendine bir liste çıkart eğer karıştırırım diyorsan.. günlük konuşma 20-30 kelimeyi cümle içinde kullanın.. ardından her gün bilmediği bir kelimeyi öğrenip cümle içinde kullanın.. ver eline 1. seviye bir hikaye kitabı sesli sesli okusun, takıldığı kelimlerin okunuşuna google dan bakın.. okul, kurs bir yere kadar, ne kadar çok emek verirse o kadar karşılık alır.. şu an özele mi gidiyor? eğer öyleyse cambridge kursları var ona gönder istersen.. yıl sonu sınava girip sertifika alıyorlar..

Teşekkür ederim kızlar tavsiyeler için hepinize tek tek.
office office devlete gidiyor canım, yolladığım kurs baya iyi bir kurs denildi inşallah faydasını görürüm.
O dediğin de aklımda olsun yaz tatilinde de devam ettirmeyi düşünüyorum.

Başta zor olacak ama sürekli İngilizce konuşulması çok yararlı. Kızım 1 yıldır kreşte İngilizce eğitimi alıyor. Sınıfta iki öğretmen var, biri sadece İngilizce konuşuyor. Başta tepki verdi anlamıyorum hiç bir şey diye. Şimdi hayatın doğal akışı gibi hayatında. Öğretmeninin komutlarına uyuyor.
Kursunuzu belki değiştirebilirsiniz, başta yazma okumadan ziyade algısını, aşinalığını geliştirecek sadece sohbet ve oyun odaklı bir kurs olabilir. Var mı emin değilim.
Ben liseye kadar devlet okulunun verdiği az İngilizceye sahiptim. Sonra hazırlıktı, üniversitede yüzde yüz İngilizce eğitimi derken en iyi seviyeye geldim.
Geç kalmadınız, endişelenmeyin. Çocuk da haliyle birden bocalamıştır.

X