Çocuğu saat 8-9 da yatanlar, senelerce hiç mi misafirliğe gitmiyor yada dışarı çıkmıyor. Özellikle yaz dönemimde işten gel, yemek ye, saat 8. Bu çocukla ne zaman anne baba vakit geçiriyor. Ya da sahile inip dondurma ısmarlamıyor mu?
Heleki bebeklik döneminde uyku saati geçsin cok huysuz oluyorlar. Ee insan rahatsız olduğu ortamda duramaz ki? Cocuk durmazsa zaten rahat edemezsın
Cocuk ağlıyorsa benim o ortamda durmam
Beni gerer zaten .
Yaz tatillerinde bir yerlere gittiğim zaman tabii ki zamanda esneklik yapiyorum.
Ama bebeklik dönemiyse esnekliğe yer yok.
Yaşına gore degısıyor durumlar.
Bebekken nereye gidersen gideyim saatinde yatırıyordum . Rahat olmayacağım ortamlara girmedim. Biraz daha büyüdüğü zaman
Gittiğim yerde cocuk varsa saatinin geçmesine izin verdım. Sonuçta oynuyorlar ve uyku vakti diyemezsin.
Kısacası her şeyi zamanına ve yerine gore ayarlamak önemli.
Arada çocuğa nasıl vakit ayrılabilir demissiniz. Uyku saatini 21.30 yaparsınız vakit kalmıyorsa, hergün 1 saat ilgilenirsiniz.
Ve cumartesi ya da pazarı çocuğa ayırabilirsiniz.cıkar gezersiniz. Hem bu sayede cocuk icin de kıymetli olur bu zamanlar. Ama bunu haftada 1 muhakak yapmanız gerek. Cocuk her cumartesi ya da pazar gezeceğini bilmeli.
Yani biz de şu yok " hadi çıkalım dondurma yıyelım"
o dediginiz şey bizde gündüz olabilir akşam zor. Cunku çocuklar öyle akıllı ki, bir kere yap düzeni boz
Hemen yüz bulup uyku saati geldıgınde problrm çıkarabiliyor.
Ama tatildeysek esneklik var tabii ki.