Çocuğu Erken Ergenliğe Girenler

Kızlarda alt sınır 8 mi ben daha gencim ama arkadaşlarımda 8 yaşında ergenliğe giren yoktu.Hormonlu gıdalardan dolayı ergenlik yaşı değişiyor sanırım.

Benim dönemimde kızlar için 10-15 yaş
Erkekler için 12-16 yaş diye söyleniyordu .

Günümüzde mecburen yediğimiz hormonlu gıdalardan dolayı yaş aralığı aşağı düştü .

Buna rağmen o belirlenen yaş aralığından da daha küçük yaşta belirtiler oluyorsa ona da erken ergenlik deniyor . Tabi bir de yalancı ergenlik olayı var . Bunun için de gerekli testler yapılıyor net anlamak için .

Bir de yaşanılan bölgeye göre de ergenlik yaşı hep değişir denirdi. Mesela daha sıcak bölgelerde ( ekvatora yaklaşıldıkça ) daha erken . Daha soğuk bölgelerde ( kutuplara yaklaşıldıkça ) daha geç .

Google da her şeyi bulabiliyorsanız buraya konu açmanız manasız kalıyor. Kaldı ki herkese ters cevaplar yazıyorsunuz.

Google bizzat bu süreci yaşayanların tecrübelerini bulamıyorum

Konuyu açma sebebim bu .

Mesela LHRH yapıldı mı

Ve geciktirmek için iğne tedavisi yapıp memnun olan var mı yoksa hiç faydası olmadı mı gibi

Simdi kac yasinda? Ergenlige girdigi icin mi kisa kaldi? Boyu kac cm simdi biliyo musun? Uf ya bundan cok korkuyorum boyle olucaz diye
Canım bence korkma.
Ben kısayım babamız uzun.
Kızımın vücudunda gelişmeleri farkettigimde yaşıtlarından az biraz kısaydı.
Sonra serpildi 1 sene içinde ve regl oldu.
Regl oldugumuzda boyu 156 civarı idi.
163 oldu 2 sene içinde de.

Biz de hem ben hem baba kisa, bi de boyle bi risk olunca kafam cok takiliyo bu boy isine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…