- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
-
- Konu Sahibi 3gunlukdunya
Kızlarda alt sınır 8 mi ben daha gencim ama arkadaşlarımda 8 yaşında ergenliğe giren yoktu.Hormonlu gıdalardan dolayı ergenlik yaşı değişiyor sanırım.
İşte bunun için sorduk.
Bu süreci kız evladı olan bir arkadaşım yaşadı.
Fiziki özellikleri ve yaşı itibariyle kendisine yorum yapan da bendim. Kızının boyu 130 ve yaşı 12 idi.
Sonra ikna oldu, doktora götürmeye karar verdi.
Kızı yaş grubuna göre kısa geldi bana.Doktora götürme sebebi neydi yaş 12 deyince anlayamadım
Boyu kisa galibaDoktora götürme sebebi neydi yaş 12 deyince anlayamadım
Google da her şeyi bulabiliyorsanız buraya konu açmanız manasız kalıyor. Kaldı ki herkese ters cevaplar yazıyorsunuz.
Kızı yaş grubuna göre kısa geldi bana.
Ergenlik belirtileri de vardı.
10 yaşında meme gelişimi başlamış ve çocugun boyu fazla uzamamıştı.
Dikkatimi çekti ben de arkadaşımı uyardım.
Evet kısa kaldı maalesef.Boyu kisa galiba
Hayır aksine kemikler arası boşlukları dolmuştu çocugun.Kemik yaşı küçük mü çıktı
Simdi kac yasinda? Ergenlige girdigi icin mi kisa kaldi? Boyu kac cm simdi biliyo musun? Uf ya bundan cok korkuyorum boyle olucaz diyeEvet kısa kaldı maalesef.
Kızımdan 1 yaş büyüktü arkadaşın kızı.
135 oldu suan ama regl görmeye başladı.
Canım suan 15 yaşında liseye gidiyor.Simdi kac yasinda? Ergenlige girdigi icin mi kisa kaldi? Boyu kac cm simdi biliyo musun? Uf ya bundan cok korkuyorum boyle olucaz diye
sizin çocuk 9 yaşından küçük mü ?Teşekkür ederim cevabınız için .
Ne tür bir tedavi uyguladıklarını biliyor musunuz
Canım bence korkma.Simdi kac yasinda? Ergenlige girdigi icin mi kisa kaldi? Boyu kac cm simdi biliyo musun? Uf ya bundan cok korkuyorum boyle olucaz diye
Ay yavrum yaCanım suan 15 yaşında liseye gidiyor.
Boyu 135
tam da aradığım konuydu ama ergenliğin yaşı belirtileri sırmış madem ben de kızımın bilgilerini vermeyeyimmm bariiiialtı üstü bir yaş söyleyeceksiniz, sanki büyük bir sır saklıyorsunuz
Biz de hem ben hem baba kisa, bi de boyle bi risk olunca kafam cok takiliyo bu boy isineCanım bence korkma.
Ben kısayım babamız uzun.
Kızımın vücudunda gelişmeleri farkettigimde yaşıtlarından az biraz kısaydı.
Sonra serpildi 1 sene içinde ve regl oldu.
Regl oldugumuzda boyu 156 civarı idi.
163 oldu 2 sene içinde de.
Ver kiz bana vertam da aradığım konuydu ama ergenliğin yaşı belirtileri sırmış madem ben de kızımın bilgilerini vermeyeyimmm bariiii