Çocuğu Erken Ergenliğe Girenler

Konu sahibi çocuğun yaşını söylememek için cebelleşiyor

Ben 11 yaşımda regl oldum erken denilebilir

Ama bunu durdurmanın bir yolu yok, bir defa regl olduktan sonra neyi durdurabilirsin ki

Erken ergenlik erkekler de geciktirilebiliyor tedaviyle. Kızlarda bilmiyorum . Yorumunuzu görünce Google a erken ergenlik kızlarda durdurulabilir mi yazacaktım ki , yarısını yazarken çıkan önerileri ekleyeyim ..

Şu kısmı nereden uydurdunuz anlamadım

“ cocugum erken ergenlige girdi sanirim diyen biri”

Böyle bir şey hiç yazmadım .
Girenlerin yaşadığı süreci soruyorum gayet açık bir şekilde .
Anlamıyorsanız yorum yazmak için de bir şey yazmayın

Tıppa göre erken ..

Buna da zaten doktor gerekli tahlilleri testleri ölçümleri yaparak doktor karar veriyor .
Bu durumu yaşayan annelere idi sorularım
Çocuğunuz 10 yaşın üzerindeyse ve belli standartları yakalamışsa herhangi bir tedavi uygulanmıyor. Bu konuda çok farklı yaklaşımlar var. Bazı doktorlar hemen iğneye yönlendiriyor bazıları ise bunu kesinlikle tasvip etmiyor. Eğer konuya hakim bir aile varsa karşılarında çoğunlukla da tercih aileye bırakılıyor. Siz iğne tedavisinin etkilerini ve yan etkilerini araştırın. Sanıyorum ki çocuğunuz 10 yaş ya da üzeri. Doktorlara kendi argümanlarınızı sunmanız lazım. Bu konuda tercihi büyük oranda doktora bırakırsanız en az 4 yıl süreyle çocuğunuzu hormon tedavisine başlatacaksınız. Artısı da eksisi de çok fazla. Bu sebeple çocuğunuzun yaşı, fiziksel standartları önemli.
Şimdi ben size çocuğunuzun boyu kaç desem ona da konuyla ilgisi yok diyeceksiniz ama çok ilgili. Bu konuda makaleler okumanızı tavsiye ederim, en doğru bilgilere ulaşırsınız.

İşte bunun için sorduk.
Bu süreci kız evladı olan bir arkadaşım yaşadı.
Fiziki özellikleri ve yaşı itibariyle kendisine yorum yapan da bendim. Kızının boyu 130 ve yaşı 12 idi.
Sonra ikna oldu, doktora götürmeye karar verdi.

Çocuğun yaşı bu kadar sır gibi canhıraş saklandığına göre ortada bir erken ergenlik vakası yok arladaşlar. Dağılabiliriz

Sır gibi sakladığım yok . Kaldı ki buradaki diğer konularda yeri geldiyse söylemişliğim de var .
Bu konuda bence gereksiz olduğu için söyleme gereği duymuyorum

Ne güzel senaryo yazmışsınız . Bravo

Ben çocuğumu doktora götürdüm , bilir bilmeden yazmış olmak için yazmayın

Bu konuyla ilgili tek bir doktora dahi fikir sorulsa çocuğun yaşına ve boyuna bakarlar ilk olarak. Erlen ergenlik dediğimiz şeyde 6 ay bile fark ediyor. Yaşayan anneler diye sormuş ama benimki 9 seninki 9,5 yaşında girdiyse bile büyük fark oluyor arada. Ya da çocuğun psikolojisi de çok önemli. Biz mesela doktorumuzla uzun uzun çocuğun psikolojik durumunu, yaşadığı ve ilerde yaşayacaklarını kaldırıp kaldıramayacağını da konuştuk. Değerlendirilmesi gereken o kadar çok şey var ki bu konuda. Yaş sorduk diye kabahatli çıktık

Sır gibi sakladığım yok . Kaldı ki buradaki diğer konularda yeri geldiyse söylemişliğim de var .
Bu konuda bence gereksiz olduğu için söyleme gereği duymuyorum
Çok saçma ama ya.
Konunuz zaten bu :)
Yaşını yazmak alakasızlıkla ne alaka, alaka kuramadık :)

Arkadaşımın kendisi de eşi de orta boylu insanlar.
Yani kadın 160 civarı kocası da 168 herhalde.
Çocuk 130 ve 12 yaşında olunca haliyle kendisine kırmadan durum acaba anormal olabilir mi diye doktora gitmesini önermiştim.

11 yasi artik erken ergenlik diye degerlendirmiyolar sanirim
Erkekten emin değilim ama kızda kesinlikle erken kabul edilmiyor. 10 yaş sınır. O da regl olma yaşı olarak bakıldığında öyle. Yoksa meme büyümesiymiş, tüylenmeymiş.. Bunları 10 yaş altında da olsa tek başına bir kriter olarak kabul etmiyorlar. Ama tabi dediğim gibi doktordan doktora ve çocuğun özel durumlarına göre de fark ediyor işlemler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…