- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
-
- Konu Sahibi 3gunlukdunya
Konu sahibi çocuğun yaşını söylememek için cebelleşiyor
Ben 11 yaşımda regl oldum erken denilebilir
Ama bunu durdurmanın bir yolu yok, bir defa regl olduktan sonra neyi durdurabilirsin ki
LRHR nedir bilmiyorum, hormon takibi yapiliyo bizde, kana bakiliyo, kemik yasi normal ciktiSize LHRH yapıldı mı
Kemik yaşı normal mi çıktı fazla mı
Komiksiniz. Böyle insanları tersleyen üslupla soru soranlara kimse cevap verip yardım etmemeli aslında.
Kiz evet, gogus kontrolu elle yapiliyo evet, sertlesme, tomurcuklanma var mi diye bakiliyoKız mı ?
Göğüs sertliği kontrolü el muayenesiyle mi , farklı bir şekilde mi oluyor
İleri sacmaliyorsunuz.
Insanlar size kocanizin maasini sormuyor, cocugum erken ergenlige girdi sanirim diyen birine ilk sorulacak sey cocugun yasidir heralde, konudan sapmak ne alaka, aksine konuyla bu kadar alakali baska bir soru olamaz.
Bu sekilde saglikli iletisim kuramazsiniz, boyle tepkiler verecekseniz hic konu acip milleti de ugrastirmayin bence.
Çocuğunuz 10 yaşın üzerindeyse ve belli standartları yakalamışsa herhangi bir tedavi uygulanmıyor. Bu konuda çok farklı yaklaşımlar var. Bazı doktorlar hemen iğneye yönlendiriyor bazıları ise bunu kesinlikle tasvip etmiyor. Eğer konuya hakim bir aile varsa karşılarında çoğunlukla da tercih aileye bırakılıyor. Siz iğne tedavisinin etkilerini ve yan etkilerini araştırın. Sanıyorum ki çocuğunuz 10 yaş ya da üzeri. Doktorlara kendi argümanlarınızı sunmanız lazım. Bu konuda tercihi büyük oranda doktora bırakırsanız en az 4 yıl süreyle çocuğunuzu hormon tedavisine başlatacaksınız. Artısı da eksisi de çok fazla. Bu sebeple çocuğunuzun yaşı, fiziksel standartları önemli.Tıppa göre erken ..
Buna da zaten doktor gerekli tahlilleri testleri ölçümleri yaparak doktor karar veriyor .
Bu durumu yaşayan annelere idi sorularım
İşte bunun için sorduk.Çocuğunuz 10 yaşın üzerindeyse ve belli standartları yakalamışsa herhangi bir tedavi uygulanmıyor. Bu konuda çok farklı yaklaşımlar var. Bazı doktorlar hemen iğneye yönlendiriyor bazıları ise bunu kesinlikle tasvip etmiyor. Eğer konuya hakim bir aile varsa karşılarında çoğunlukla da tercih aileye bırakılıyor. Siz iğne tedavisinin etkilerini ve yan etkilerini araştırın. Sanıyorum ki çocuğunuz 10 yaş ya da üzeri. Doktorlara kendi argümanlarınızı sunmanız lazım. Bu konuda tercihi büyük oranda doktora bırakırsanız en az 4 yıl süreyle çocuğunuzu hormon tedavisine başlatacaksınız. Artısı da eksisi de çok fazla. Bu sebeple çocuğunuzun yaşı, fiziksel standartları önemli.
Şimdi ben size çocuğunuzun boyu kaç desem ona da konuyla ilgisi yok diyeceksiniz ama çok ilgili. Bu konuda makaleler okumanızı tavsiye ederim, en doğru bilgilere ulaşırsınız.
Çocuğun yaşı bu kadar sır gibi canhıraş saklandığına göre ortada bir erken ergenlik vakası yok arladaşlar. Dağılabiliriz
Yaş söylenmediğine göre kesin erken değil ama anne bir türlü çocuğun ergenlik yaşının geldiğini kabul edemiyor kendi kendine trip yaşıyor. Burada mesela 15 dese aaaa erken değil denecek diye saklama ihtiyacı hissediyor
erken deyince sayısal olarak sorulur en gerekli olan soru bu olur hattaSır gibi sakladığım yok . Kaldı ki buradaki diğer konularda yeri geldiyse söylemişliğim de var .
Bu konuda bence gereksiz olduğu için söyleme gereği duymuyorum
Bu konuyla ilgili tek bir doktora dahi fikir sorulsa çocuğun yaşına ve boyuna bakarlar ilk olarak. Erlen ergenlik dediğimiz şeyde 6 ay bile fark ediyor. Yaşayan anneler diye sormuş ama benimki 9 seninki 9,5 yaşında girdiyse bile büyük fark oluyor arada. Ya da çocuğun psikolojisi de çok önemli. Biz mesela doktorumuzla uzun uzun çocuğun psikolojik durumunu, yaşadığı ve ilerde yaşayacaklarını kaldırıp kaldıramayacağını da konuştuk. Değerlendirilmesi gereken o kadar çok şey var ki bu konuda. Yaş sorduk diye kabahatli çıktıkİşte bunun için sorduk.
Bu süreci kız evladı olan bir arkadaşım yaşadı.
Fiziki özellikleri ve yaşı itibariyle kendisine yorum yapan da bendim. Kızının boyu 130 ve yaşı 12 idi.
Sonra ikna oldu, doktora götürmeye karar verdi.
Çok saçma ama ya.Sır gibi sakladığım yok . Kaldı ki buradaki diğer konularda yeri geldiyse söylemişliğim de var .
Bu konuda bence gereksiz olduğu için söyleme gereği duymuyorum
10 yaşında çocuk. Değilse 11.Çok saçma ama ya.
Konunuz zaten bu :)
Yaşını yazmak alakasızlıkla ne alaka, alaka kuramadık :)
Arkadaşımın kendisi de eşi de orta boylu insanlar.Bu konuyla ilgili tek bir doktora dahi fikir sorulsa çocuğun yaşına ve boyuna bakarlar ilk olarak. Erlen ergenlik dediğimiz şeyde 6 ay bile fark ediyor. Yaşayan anneler diye sormuş ama benimki 9 seninki 9,5 yaşında girdiyse bile büyük fark oluyor arada. Ya da çocuğun psikolojisi de çok önemli. Biz mesela doktorumuzla uzun uzun çocuğun psikolojik durumunu, yaşadığı ve ilerde yaşayacaklarını kaldırıp kaldıramayacağını da konuştuk. Değerlendirilmesi gereken o kadar çok şey var ki bu konuda. Yaş sorduk diye kabahatli çıktık
11 yasi artik erken ergenlik diye degerlendirmiyolar sanirim10 yaşında çocuk. Değilse 11.
Öyleyse bile normal.10 yaşında çocuk. Değilse 11.
Erkekten emin değilim ama kızda kesinlikle erken kabul edilmiyor. 10 yaş sınır. O da regl olma yaşı olarak bakıldığında öyle. Yoksa meme büyümesiymiş, tüylenmeymiş.. Bunları 10 yaş altında da olsa tek başına bir kriter olarak kabul etmiyorlar. Ama tabi dediğim gibi doktordan doktora ve çocuğun özel durumlarına göre de fark ediyor işlemler.11 yasi artik erken ergenlik diye degerlendirmiyolar sanirim