- 24 Ekim 2019
- 1.386
- 7.588
-
- Konu Sahibi 3gunlukdunya
İleri sacmaliyorsunuz.Terslemedim aslında . Öyle algılanmış olabilir
Yazmamakta da özgürsünüz tabi .
Ama genel olarak burada konuya odaklanmak yerine konudaki “kendilerince eksik” soruyu sorma gayretine düşüyor bazıları . Bu da konunun açılış amacını saptırıyor . Sorulan şey belli , konuyla ilgili bir fikir - bilgi Varsa o yazılır , yoksa konuyu saptırmanın hiç bir faydası olmuyor .
Konu sahibi çocuğun yaşını söylememek için cebelleşiyor
Ben 11 yaşımda regl oldum erken denilebilir
Ama bunu durdurmanın bir yolu yok, bir defa regl olduktan sonra neyi durdurabilirsin ki
Yok durduruluyo iğneyle, zor bi surec ama. Galiba ayda 1 ignesi varKonu sahibi çocuğun yaşını söylememek için cebelleşiyor
Ben 11 yaşımda regl oldum erken denilebilir
Ama bunu durdurmanın bir yolu yok, bir defa regl olduktan sonra neyi durdurabilirsin ki
Kendinize odaklı cevaplar istemeniz gayet normal ama sosyal bir platform burası. Başkaları da aynı yaşlarda benzer olaylar yaşamış olabilirler. Ben mesela erken ergenlik konusu gündemimde. Bilgilenmek için girdim ama en önemli kriter yaş olmayınca ne kendinize ne de başkalarına yardım da bulunabilirsiniz.Terslemedim aslında . Öyle algılanmış olabilir
Yazmamakta da özgürsünüz tabi .
Ama genel olarak burada konuya odaklanmak yerine konudaki “kendilerince eksik” soruyu sorma gayretine düşüyor bazıları . Bu da konunun açılış amacını saptırıyor . Sorulan şey belli , konuyla ilgili bir fikir - bilgi Varsa o yazılır , yoksa konuyu saptırmanın hiç bir faydası olmuyor .
Hahaha dur allah aşkına dur biDoktor bir anne daha
Çocuk 17 yaşında falan galiba
Öyle bir süreç ile uğraşmak istemezdim sanırımYok durduruluyo iğneyle, zor bi surec ama. Galiba ayda 1 ignesi var
Turkiye ortalamasi zaten 11-12 yaşmış öyle yaziyordu. Aslinda erken değil.
Ben 16 yaşimda regl olmuştum. Bizim ailede ortalama regl yaşı 14-15-16 ama yaşitim arkadaslarimin hepsi en geç 13 yaşlarinda regl olmuşlardi bile.
Erken ergenlik değil ama belirti olduğu icin çocuk endokrine götürüyordum. Orada takip ediliyordu.
Çocuğum kız.
Fakat arkadasimin oğlu için ilaç kullanmışlardı.. oda takipli hastaydı ama çocuk cidden farkli bir gelişim gösteriyordu. Şu an çok yakışıklı bir delikanlı oldu
Bunun dışında ben tavuk katkılı gıdadan kaçınıyorum.
Hala tavuk sene de 4 kere yenmez bizim evde.
O tarz yorumlara takilmayin detayli bilgim yok ama komsumuzun kizi igne vuruluyordu simdi saglikli 9 yas diye kalmis aklima
Biz de takipdeyiz ama henüz igneye gerek görülmedi, kemik yasi ölçümü yapildi, kan degerlerine bakiliyo bi kac ayda bir, gerginim ben de bu konu yüzünden
Bacak tüyü degil de koltuk alti, genital bölgede killanma, goguslerde sertlik kontrolu yapiliyo bizde. Bi de ter kokulari degisiyo. Siz gene de doktora gidin. O soylesin sikinti var mi yok mu
Ne testi yapıldığını hatırlamıyorum.Tecrübe paylaşımı yaptığınız için teşekkür ederim
Lhrh yapıldı mı ?
Arkadaşınız oğlu için iğneyi ergenliği geciktirmek için mi yapıyordu
Bu ne garip bir tepki.
Kime göre erken? Belki sadece size göre öyle?
Benim kızım erken ergenliğe girdi ama anlatmaktan vazgeçtim şu an.
merhaba , bi arkadaşımın kızı da erken ergenlik şikayeti ile endokrin bölümüne gitti. yukarda bi arkadaş bahsetniş tavuk ürünü tüketimini yasaklamışlardı . genital bölgede tüylenme . gögüs hassasiyetiydi ilk belirti
Size katkısı olmazsa soran kişiye olur,belki onunda çocuğu belirtiler gösteriyordur, erken mi acaba diye düşünüyordur yaşını görünce bende bir doktora götüreyim der falan...