Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Mrb anneler bizimde yakin zamanda kontrolumuz var.ilk olarak bilekten kemik yasi filmi istedi ileri cikti.bu i bisi dgl tabikide.bide 3yas dolunca gelin cekelim dedi.ona gore az da olsa verices buyume hormonu gibi ama keisn bisi de dyemem dedi..rabbim yar ve yardimcimiz olsun hepimizin...gelisen surec ici n ben de yazicam buraya..[/QUOTE]
Çocuğunuz kaç yaşında acaba,bi de boy kilo kaç,kız mı erkek mi?çok sordum değil mi?Biz de 3 yaşı doldurunca gideceğiz doktora..her gün bunu düşünüyorum ben de.

geçmiş olsun bizim de bilek yaşı kendi yaşından küçük çıkıyordu az bize de üç yaş olmadan başlatmadılar ilaç

Çocuğunuz kaç yaşında acaba,bi de boy kilo kaç,kız mı erkek mi?çok sordum değil mi?Biz de 3 yaşı doldurunca gideceğiz doktora..her gün bunu düşünüyorum ben de.[/QUOTE]
3yasi doldurduk.1hafta gecti ..boyu 88 kilo 12kilo.kilodan ziyade boy ilgilendiriyor endokrincileri.cok sukurki yine caresiz hastalik dgl .halimize sukur olsun.kafaya takip morel bozmak inanin hicbi ise yaramadi gibi hersey darmaga dagan edyor.o yzuden ben daha iyim bus urece kendimi alistirdim.hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin

Çocuğunuz kaç yaşında acaba,bi de boy kilo kaç,kız mı erkek mi?çok sordum değil mi?Biz de 3 yaşı doldurunca gideceğiz doktora..her gün bunu düşünüyorum ben de.
3yasi doldurduk.1hafta gecti ..boyu 88 kilo 12kilo.kilodan ziyade boy ilgilendiriyor endokrincileri.cok sukurki yine caresiz hastalik dgl .halimize sukur olsun.kafaya takip morel bozmak inanin hicbi ise yaramadi gibi hersey darmaga dagan edyor.o yzuden ben daha iyim bus urece kendimi alistirdim.hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin[/QUOTE]

Gerçekten çok doğru söylediğin ben 21 gün turner sendromu sonucunu yemeden içmeden uyumadan bekledim.. Allahım kimseyi evladıyla sınamasın 1 yıl kendime gelemedim. Sonra toparlanıp tedaviye başladık. Önemli olan bizim psikolojimizmiş çocuklar gerçekten bizden daha çabuk adapte oluyorlar.

Gerçekten çok doğru söylediğin ben 21 gün turner sendromu sonucunu yemeden içmeden uyumadan bekledim.. Allahım kimseyi evladıyla sınamasın 1 yıl kendime gelemedim. Sonra toparlanıp tedaviye başladık. Önemli olan bizim psikolojimizmiş çocuklar gerçekten bizden daha çabuk adapte oluyorlar.[/QUOTE]

aynen bizde de hep genetikten süphelendiler aylarca bekledik sonucu o yüzden büyüme hormonu çıkınca sebep belli oldu tedavi olacak diye için rahat etmişti artık siz düşünün

merhaba benim kızım 9 yaşında boyu 118 cm kilosu 27.5 kg. 1. sınıfa başladığında yaşıtlarından biraz kısaydı fakat zaman geçtikçe boy farkı neredeyse bazı çocuklarla 15-20 cm ye ulaştı. geçen hafta dr götürdüm. dr sınırında altında olduğunu kilosununda boyuna göre biraz fazla olduğunu ve göbek bölgesinde yağlanma olduğunu söyledi. tüm tahlilleri yaptırdık bir tek genetik tahlilini mayıs ayında yaptırıcaz. büyüme hormonu tahlili istemedi. sanırım yarın kan idrar ultrason ve film sonuçlarına bakarak isteyecek. anne olarak çok endişeliyim. piskolojisi boyu yüzünden bozulmak üzere. aslında kendi ile çok barışık bir çocuktu bu zamana kadar. fakat şimdi kendisine çok dert etmeye başladı.
birde hormon iğnelerini sgk karşılamadığında aylık ne kadara mal oluyor.
iyi geceler

Öncelikle geçmiş olsun ve tedaviniz hayırlı olsun. Yaşıtlarıyla aralarındaki her türlü fark çocukları etkiliyor maalesef bu konuda siz onun bir yeteneğini geliştirmesine yardımcı olursanız başarısı onu tatmin edecek ve boyunu artık dert etmeyecektir. Yani klasik çocuğun dikkatini dağıtıp başka bir noktaya toplamak soruna çözüm olabilir.
Doktorunuz boy ve kiloyu izlemeye alabilir bu arada tüm tahlil sonuçlarını değerlendirip MR ve büyüme hormonu testine gerek olup olmadığına karar verebilir. Uzun ve sabır gerektiren bir tedaviye başlıyorsunuz bu yüzden çocuktan çok sizin psikolojiniz önemli.. Çocuğunuz içinse bir pedagogdan yardım alabilirsiniz Endokrin doktorları da önerebiliyor.
Hormon iğneleri belirli dozlarla yapıldığı için ayda kaç tüp kullanacağınızı ancak doktorunuzun doz ayarlamasıyla öğrenebilirsiniz. Biz ilk başladığımızda 1 tüp 16 gün gidiyordu ama ara ara artan günlük dozlarla şimdi 10 günde bitiyor.
Sağlıklı günler dilerim..

Merhaba arkadaslar. Biz dün itibariyle hormon igneleeine başladık. Ama aksam bir faciaydı. Once iğneyi istemedi baya ağladı. Sonra mecbur yaptık ama bize küstü. Biz ayda bir de adet olmaması icin iğne olduğumuzdan çok hassasız. Bugün nasıl yaparım bilemiyorum. Konuştum anlattım ama ikna edemedim. Çok üzgünüm. Tabi ki onun adına. Çünkü sorguluyor. Sınıfta kimse igne olmuyor ben neden oluyorum diyor. Sizinkiler ne kadar zamanda alıştılar iğneye. Sizler nasıl bir yol izlediniz. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hangi hastane de bakıyorlar.Ben de kızım için istiyorum.14yasinda.biraz sorun da yapıyor.Kime gitmeli?

allah yardımcınız olsun canım kısa sürede alışacaktır inşallah benimki yaşı küçük o yüzden çabuk kabullendi ama kendini kasmazsa acımıyo diyor ağlamıyo çok şükür en kısa zamanda alışır

Çok teşekkür ederim. Ben de hemen alısmasını umuyorum ama sıkıntılı bi dönem .allah hepimizin yardımcısı olsun.

çocuk endokrine ama varsa şüheniz bence acele edin
Teşekkürlerimle.denemek istiyorum.gerçi bizde kalıtsal da olabilir benim boyunda kısa.Aslında hiç sorun yapmadım ama yinede ailemin bu konuda beni küçükken doktora goturmus olma sini isterdim.o yüzden kızıma görürsem mi diye düşünüyorum.

Yaş itibariyle kemik uçları kapanmış olabilir yinede önce bir çocuk dr.una gitmelisin. Devlette Endokrin bölümünden randevu alamazsın direkt olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…