Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

1.5 sene igne olacak 10cm boy uzayacak ve 5kg artis gerceklesecek dedi.Nasil bu kadar emin konustu bilemiyorum.Burada 2 sene hatta 4 senedir hala dvm eden arkadaslar var.Tum cocuklarimiza saglicakla boy uzamalar diliyorum.

ilk yıl 10 cm uzama oluyormuş ondan der ama bizimki 10cm olmadı daha bu yüzden biraz endileşiniyorum

1.5 sene igne olacak 10cm boy uzayacak ve 5kg artis gerceklesecek dedi.Nasil bu kadar emin konustu bilemiyorum.Burada 2 sene hatta 4 senedir hala dvm eden arkadaslar var.Tum cocuklarimiza saglicakla boy uzamalar diliyorum.

Merhaba öncelikle bu yolda size sabır ve sağlık diliyorum.
Doktorunuz çocuğun kendi uzama hızıyla iğnenin etkisini hesaba katarak ortalama bir değer vermiş.
İlk sene 10cm diğer yıllar daha az uzama gibi bir durumu biz yaşamadık bu durum çocuğun yaşı, kız yada erkek oluşu, kemik yaşı ile ilgilidir. Yani 9 yaşında ve kemik yaşı 6 olan bir çocuk daha fazla uzarken kemik yaşı 7-8 olan çocuk daha az uzayacaktır.
Verilen doz çocuğun kemik yaşı+büyüme hızı ile orantılı olmalıdır.
Kısaca normal bir çocuk 3 ayda 2-3cm uzar, sizin çocuğunuzun da verileri toplanarak normal büyüme hızını yakalaması için doz ayarlaması yapılır.
Bu tedavi çocuğa özeldir o nedenle diğer çocuklarla kıyaslama yapmamanızı tavsiye ederim. Doktorunuz 1,5 yıl içerisinde yaşıtlarını yakalayabileceğini düşünüyor umarım bu kısa süreli tedavi ile sonuca ulaşırsınız.
Kilo içinse çocuk doktorunuzla konuşarak gıda takviyesine başlayabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Kızıma iğnelerini yapamıyorum. Kıyametler kopuyor. Ben de zorla yapmak istemiyorum. Tedaviyi düzenli alamıyoruz. Doktoruna gittim bize igne ucu gözükmeyen kalemden verdiler ama acıyı hissettiği icin onu da yapamadık . Nasıl bir yol izlemeliyim. Baskıcı mı olayım. Konuşarak halletmeye çalıştım ama olmuyor. İnanın cok bunaldım. Sizler nasıl bi süreçten geçtiniz. Çocuklarınız cabuk mu kabullendi. Nasıl alıştırdınız. Bu arada bu forumu olusturan arkadaşımdan allah razı olsun. Yoksa bu sıkıntılarımızı kiminle paylaşacaktık. Beni sizlerden daha iyi anlayan olamaz.

Geçmiş olsun canım bu zor süreçte Allah yardımcın olsun öncelikle.. Kızın kaç yaşında bilmiyorum ama anladığım kadarıyla henüz küçük.. Kabullenmeleri zaman alıyor, aslında canları yanmıyor ama acının korkusuyla kabullenmek istemiyorlar. Sürekli konuşmak ve iğneleri kendinin yapabileceğine inandırmak zamanla işe yarayacaktır. Bu süreçte kızıp bağırmamaya sesini yükseltmemeye çalış, insan sabır taşı olsa çatlıyor bir zaman sonra ama daha fazla tepkiyle karşılaşırsın ve hiç işe yaramıyor inan. Bize zorlanırsak bir pedagogdan yardım almamızı söylemişti dr.umuz ama çok şükür çabuk atlattık o krizleri. Umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer..

Çok teşekkür ederim. Aslında 11 yaşında, küçük değil. Ama her ay yapılan iğnesi de var. İğne korkusu oluştu iyice. Sanırım bu gidişle yardım alıcaz.

canım doktoruna bi sorsan da derin uykuda denesen benim kızın yazın erken uyuyordu ben saatinde yapıyordum uyanmıyordu ama mutlaka doktoruna danış bnim hemşire olur sorun demişti

Çok teşekkür ederim. Aslında 11 yaşında, küçük değil. Ama her ay yapılan iğnesi de var. İğne korkusu oluştu iyice. Sanırım bu gidişle yardım alıcaz.

evet büyükmüş en kısa zamanda alışırsınız inşallah bizim de yarın doktor kontrolümüz var önceki üç ay çok uzamamıştı bana göre yarını endişe ile bekliyorum

evet büyükmüş en kısa zamanda alışırsınız inşallah bizim de yarın doktor kontrolümüz var önceki üç ay çok uzamamıştı bana göre yarını endişe ile bekliyorum
Amin inşallah alışırız. İkna edemiyorum. Ama derin uykuda hissetmezmi, korkmaz mı.ama iyi fikirmiş. Doktor kontrolünde de İnşallah iyi haberler alırsınız. Emekleriniz boşa gitmez.

Amin inşallah alışırız. İkna edemiyorum. Ama derin uykuda hissetmezmi, korkmaz mı.ama iyi fikirmiş. Doktor kontrolünde de İnşallah iyi haberler alırsınız. Emekleriniz boşa gitmez.

doktor iyi dedi sonuçlar iğneniyi araştırınca ilk yıl 10 diğer yıllar 5 cm yazıyo ama aklıma takılan ilk yıl 10 cm uzadı diğer yıllar 5 cm uzayınca hep yüzde 3 persantilin altında kalıyo bu da beni çok düşündürüyo var mı sizin bildiğiniz bir şey

İyi olmasına sevindim. Ama bildigim kadarıyla hee çocuk için aynı sonucu vermiyor. Büyüme hormonu eksikliği varsa sonuç daha başarılı. Kızınız kaç yasında.

Bizde büyüme hormonu salgılanıyor ama benim kızımda KAH var. Bu da büyümeyi baskılıyor. Bu yuzden başlandı. Ama iğneleri yapamıyoruz o başka bi mesele. Bende çok endişeliyim. Belki bu ignelerin bile faydası olmayacak.

her şey düzelir inşaşşah. bir ay sonra 4 yaşında olacak 13.5 kilo 93.5 cm ölçtüler dün

Kizlar mrbb bizde 2gun once doktor gttik.suan icin beklemeye aldi.uzama hizi guzel boyle cocukalrda bi bekleriz dedi ne zmaan gelelim dedim.6ay sonra dedi.kilosundusuk bi cocuk doktoruna gdin dedin.ek kilo adttirici seyler verebilir deddedi ama bize verilmsiti zamaninda bi faydasini gormedik.yine kemik filmi istedi pazartesi sonuc yorumlancak

Merhaba kızlar oğluma yapılan onlarca testten sonra büyüme hormonu eksikliği teşhisi konuldu ve tedaviye başlamalıyız denildi zaten oldu olası büyümeyen bir çocuktu 3 yaşına kadar beklemeli dedi drlar sonrasında bişey değişmeyince inceleme başladı şimdi 43 aylık ve kafamızda dolaşan korkularla imzaladık kağıtları bir iki gün oldu başlayalı ve hiç iyi gitmiyor zorla yapıyoruz iğneyi kaçıyor ağlıyor çok üzülüyorum ne yapacağımı bilmiyorum hala yeme ve uyuma problemi var deneyimli anneler nolur yardım ne yapsak iğneleri sever? İştahı artacak mı ilacın etkilerini ne kadar sürede farkederiz?

Öncelikle tedaviniz hayırlı olsun. Hepimiz yaşadık bu süreci çocukların iğneye bakış açıları malum, ki bende hiç sevmiyorum o ince acıyı. Sabırlı olun ve bol bol konuşup anlatmaya çalışın. Küçük ödüller koyabilirsiniz iğne sonralarına.. Sizin kararlılığınızı anladığında vazgeçecektir inat etmekten. Size en çok gereken şey sabır ve sakin olmaya çalışmak. Tehditlerden sakının, özellikle de Dr. a söylerim yada çok kızar gibi söylemlerden uzak durun. Ona daha gerçekçi yaklaşın, anlamaz diye düşünmeyin her söylediğinizi kaydediyorlar.
Umarım kısa sürede bu krizi atlatırsınız.

İlacın iştahla bir ilgisi yok. Bunun için çocuk doktorunuz ek gıda takviyesi yazacaktır uygun gördüğünde. Mutlaka danışın.

Uyku probleminiz her iğne sonrasında yatağa geçtiğinde bir haftaya kadar düzene girecektir. Onunla birlikte uzanıp masal okuyabilirsiniz. Hem sakinleşir hem güvende olduğunu hisseder.

Oğlunuz daha çok küçük olduğu için tedavi başlama sürecini büyüdüğünde hatırlamayacak, bu yönden şanslısınız fakat onu ikna etmek yönünden ise biraz zorlanabilirsiniz.

Sağlıklı, sabırlı ve mutlu günler dilerim.

Umarım gittikçe kolaylaşır alışır oğlum da diğer çocuklar gibi Her gece kendi uydurduğum büyüme iğnesi olmuş güçlenmiş çocuk hikayeleri anlatıyorum o zaman mutlu oluyor bende öyle olacağım diyor hiç kaçmayacağım güçlü olacağım diyor ama maalesef her gün ayrı bir kriz minicik daha ben bile onun yerinde olsam istemez kaçardım belkide o yüzden hiç bişey demiyorum
Boy kilo oranı düşük değil diye gıda takviyesi gerek duymadı Dr sağlıklı beslensin dedi umarım iki yöndende faydalı olur iğneleri bütün çocukların çektikleri acılara değer

öncelikle geçmış olsun.boy kilo oranı düşük değil demişsiniz.peki hangi sebepten tahliller yapıldı.biz de haftaya gidicez doktora.büyük ihtimal bize de o testlerden yapılacak.şubat ayında gittiğimizde doktorumuz testleri yapmayı ve tedaviye başlamayı söylemişti.ama biz erteledik daha çok küçük diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…