Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Çok iyi anliyorum sizi.ben de aynı durumdayım.çevremizde çok fazla aynı yaşta ya da bizden küçük çocuk var.böyle olunca sürekli karşılaştırıyorum.diğer annelerde kaç yaşında diye soruyorlar sürekli.aaaa öyle mi diyorlar 2yaş 8 aylık olduğunu duyunca.sonra anlarsın halimi.fortini mama kullanıyoruz.hiç bi şeye yaramıyor sanki.11.5 kilo boy 86 cm.tam olarak büyüme hormonu eksikliği tanısı konmadı.ıgf1 düşük çıktı.doktorumuz uyarı testi istedi.biz kabul etmedik daha doğrusu erteledik belki o zamana kadar biraz daha büyür gerek olmaz diye düşündük.sürekli araştırıyorum.böyle çocuklarda hafif göbek olur diye yazıyor her yerde.bizde öyle bi şey yok.

benim kızım 3 yaşında 82 ya da 84dü sizinki daha iyi inşallah gerek kalmaz ama cabuk alıştı ağlamıyo çok şükür

Her doktorun izleme alma ve tedaviye başlama süresi farklı.ıgf 1 düşük,boy yaşıtlarından geri fakat 4 yaşta karar vereceğini söyledi.atak dönemlerini takip ediyor.uzama büyüme değerlerini hesaplıyor.ve bize 2 yıldır balık yağı veriyor.a,çinko ve demir 3 ayda ölçülüyor.kemik yaşımızda geri..
Çok şükür tedavisi olan bir durum.Yorucu bir süreç ama buna da şükür.Hepimizin allah yardımcısı olsun.Mutlulukla sağlıkla büyüsün kuzucuklar.

canım merhaba konunu okudum bizde oğluma kullanıyoruz büyüme hormonu yeni başladık sayılır yaşıtlarından kısaydı oğlum okula da başladı bu yıl herkes bana küçük diyor dedi.bizde endokrinde 1 yıl gözetim altındaydık sana sorum şu olacak iğneyi bizde 9 buçuk gibi yapıyoruz ilk başlarda erken kalktığı için iğneden sonra yatıyordu ama bu aralar yatmıyor yani 11 i buluyor uyuması doktor kontrolümüze de var daha sence bu iğneden sonra uyumanın çok etkisi varmıdır uyumasını sağlamalımıyım

Öncelikle geçmiş olsun tedaviniz hayırlı olsun :) Büyüme hormonu normalde gün içerisinde salgılanıyor fakat en yoğun akşam 21:30-23:00 saatleri arasında uyku esnasında pik yapıyor, bu yüzden iğneyi en geç 21:30-22:00 arasında yapıyoruz ki derin uykuya geçip 15-20 dk. içerisinde de ilaç etkisini göstersin. İğneyi yapıp uyumuyorsa çok bir anlamı kalmıyor canım mutlaka uyutmaya çalış. Bunun yanında spor özellikle de yüzme öneriliyor, böyle bir imkanın yoksa bir hedef koyup oraya zıplamasını da sağlayabilirsin

anladım canım öyle yapmaya çalışayım ben en iyisi bizde büyüme hormonu etkisi yok ama persentilde en düşüğün bile altında olduğu için doktorumuzun tavsiyesiyle başladık kendi imkanlarımızla alıyoruz iğneyide rapor çıkmıyor malesef.doktor en azından 25. persentile kadar gelsin o zman bırakırız yedikleriyle ve egzersizlerle desteklenip uzmasını sağlarız demişti öyle uzun yıllar kullanmayacağız inşallah ama işte verdiğimiz emeklere de değsin istiyorum yüzmeye bu yaz istiyorum yazdırmak inşallah faydası olur geçenlerde de kapıya takılan barfikslerden aldık ara ara onda da çalışmasını sağlıyoruz uykunun bu kadar önemini tahmin etmemiştim ilk kullandığımız zamanlarda uyuyordu ama artık geç kalkıyor uyumuyor ama uyutacağım bundan sonra

Tahliller yapıldı anladığım kadarıyla.. Oğlunuz kaç yaşında ve kemik yaşı ne çıktı acaba? 3 persentil altta başladık bizde ama sizin raporun çıkmama nedenini anlayamadım maalesef.. Ciddi bir maliyet gerektiriyor bu tedavi biz 3 ayda 10 kutu alıyoruz günde 1.4 doz kullanıyoruz.

Barfiksi biz de kullanmıştık bayaa işe yarıyor ama yazın yüzmeye gittiğinde neredeyse 3-4 cm farkediyor uzaması.

yüzme gerçekten etkili o zaman aklıma yazdım canım bunu.barfiksi de daha yeni aldık bakalım az az çalışıyoruz etki edecek mi?maliyet gerçekten çok canım bizim büyüme hormonu eksik çıkmadı canım ama persentilde 3. persentilin de altında olunca 1 yıl takip ettikten sonra doktor dedi kendi imkanlarınızla alabilirsiniz, eksiklik olmadığı için rapor çıkmıyor dedi kullanırsanız işe yarar dedi en azından yaşıtlarını yakalar dedi iyice araştırdık yan etkilerini falan birşey olmasından çok korktum doktorumuz yan etkileri yok dedi zaten olası durum için 6 ayda bir kan değerlerine bakılıyor kemik yaşını 3 kez ölçtürdüm başka doktorlar istemişti.hepsi farklı yorumladı endokrin doktorumuz 1 buçuk yaş geride demişti.okula başladı bu yıl arkadaşlarım hepsi bana küçük diyor diye üzüldü durdu bizde anne baba olarak her ne kadar bizi zorlasa da üstümüze düşeni yapmaya karar verdik sana birde birşey soracağım biz özel laboratuvarda ıgf 1 ve ıgf-b3 e bakıldı sen değerleri hatırlıyor musun kaç çıkmıştı birde yaptırdığında kaç yaşındaydı çocuk

Hayır canım maalesef hatırlamıyorum değerleri

tamma canım yinede çok sağol yardımların için dediklerini uygulayacağım Rabbim evlatlarımıza dermansız dert vermesin
Yanlış anlamazsanız bi şey soru cam.büyüme hormonu eksikliği yoksa dışarıdan verilen hormon büyüme sağlıyormuymuş.benim oğlumda ıgf1 düşük çıktı.doktoru uyarı testlerini istedi.biz cesaret edemedik yaptırmaya.çünkü sonra hemen iğneye başlıcaz dedi.persentilde ise % 3 te.yaşıtlarına göre kısa ve zayıf.kemik yaşı bir yaş geri.şu an 2 yaş 9 aylık.şimdi sizi duyunca biraz cesaretlendim iğne için.

Testlerini yaptırmanızı öneririm erken yaşta teşhis ve tedavi gayet başarılı sonuçlar veriyor. Korkmayın çocuklar önce yadırgıyor ama bizlerden daha çabuk adapte oluyorlar bu sürece.. Geçmiş olsun şimdiden..

Çok teşekkür ederim.sizin gibi bu konuda tecrübeli insanlardan bilgi almak insanı biraz da olsa rahatlatiyor

canım bende çok araştırdım bize iki test yapıldı ama uyarı testi değil biri ıgf 1 biri ıgfbp3 ikisine de normla dendi ben kendi isteğim için başladım oğlumun psikolojisi için.doktoruma da güvendim bana işe yarayacağını söyledi ki yarıyorda uzamaya başladı.bence ihmal etmeyin sonra çok pişman olursunuz.alışma sürecimiz bizimde oldu ama alıştık baya.siz kendiniz desteği verin çocuğunuza.hem eksiklik varsa bu zaten tedavi edilmesi gereken birşey.ve şükür ki tedavisi de var.bize raporda çıkmıyor ve maddi olarak baya pahalı bir ilaç ama hiç düşünmeden iyice araştırarak başladım ben çocuğumdan önemli hiçbirşey yok diye.bence elinizden geleni yapın.birde değerleriniz kaç çıkmıştı hatırlıyor musunuz?

Igf1 değerine eve gidince bakıp yazarım.neden tereddüt ettim test için hemen onu anlatayım.okuduğum bi çok yerde böyle çocukların göbeğinde yağlanma olur yazıyor ama bizimkinin göbek zayıflıktan kopacak,ıgf1 in düşük çıkma sebebi beslenme kaynaklı olabilir yazıyor,bizim beslenmede de sorun var,doktorumuzsa daha test yapilmadan çok emin konuşuyor bu da bizi endişelendirdi.malum ilaç sektöründeki ticari olaylar ve bu ilacın fiyatının da fazla oluşu,türkiye de sadece beş firmada oluşu,biraz da konduramadığımızdan galiba.

çocuk doktoru kiloda düşüklük gördüyse gıda takviyesine başlar genelde bizim de ilk ayağımız bu şekilde olmuştu.. Onu da raporla alabiliyorsunuz. Çocuk doktoru ile görüşün öncelikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…