Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Bu hormonu kullanmaya nasıl karar veriyor doktor , benim oğlum da yaşıtlarına göre kısa ama napmam lazım bilmiyorum

Bu hormonu kullanmaya nasıl karar veriyor doktor , benim oğlum da yaşıtlarına göre kısa ama napmam lazım bilmiyorum

Çocuk endokrin bölümü olan bir hastanede çocuk dr.undan randevu alıp durumu anlatın. El bilek grafisi ile kemik yaşını tespit ederek gerek görürse o bölüme yonlendirecektir. Sağlıklı günler dilerim.

Mrblar oncelikle herkese cevap yazdiniz icin cok tesekkurler..bizleei bilgilendiriyorsunuz..Allah emeklerinizi bosa cikarmasin.bende bi soru sormak isterim......bu igneler kac yasa kadar devlet karsiliyor.

Herkese geçmiş olsun benim kızım da kullandı 3 yıl kadar ama gıdım fark olmadı eskiden ne kadar gelişti ise o kadar gelişti. Kizim da noonans sendromu var. Gelişim geriligi sebebi bu hastalık. Hastalığın tek etkisi gelişim geriligi yoksa maşallah çok sağlıklı. Ama kızıma hiç fayda etmedi çünkü vücutta yeterli gelişim hormonu salgılanıyor. İlacın fayda edebilmesi için normal gelişim hormonu salgılanmaması lazım yoksa hiç denebilecek bir etki oluyor. Üstüne üstlük her akşam vurulan iğne , psk etkisi, acısı , ilacın saklama koşulu falan çok zor. Biz 3 yılın sonunda kestik doktoru ile görüşerek tabi.. Sonra doktor iyiki kestik çünkü faydası yok ve eğer böyle devam etseydik kemik yaşı büyür ve gelişim tamamiyle kesilirdi dedi. Şok oldum. İlacı keselim diye ben direttim yoksa doktor devam diyordu. Size tavsiyem en az 1 yıl deneyin ama eğer fayda etmiyorsa doktoru ile görüşerek bırakın.

Mrblar oncelikle herkese cevap yazdiniz icin cok tesekkurler..bizleei bilgilendiriyorsunuz..Allah emeklerinizi bosa cikarmasin.bende bi soru sormak isterim......bu igneler kac yasa kadar devlet karsiliyor.

Yaş olarak bir sınırı yok canım eğer devlet bu tedaviye onay verdiyse yani raporunuzu aldıysanız anne-baba boy ortalamasına göre dr. çocuğa yaklaşık bir boy çıkartıyor ve kemik uçları kapanana kadar yıllık raporla devam ediyor tedavi..

Çok geçmiş olsun, sağlıklı olsun da en önemlisi bu aslında..

Çok geçmiş olsun, sağlıklı olsun da en önemlisi bu aslında..
Çok sağol aynen dediğin gibi. Ha bir de yüzmeye gönderin çocuklarınızı. Benim kızım 5 yıldır yüzmeye gidiyor. Onun da etkisi oldu. Şuan hala yaşıtlarına göre kısa ama sakat kalır, asla gelişmez, yürüyemez, konuşamaz dedikleri kocaman oldu, sağlığı yerinde daha ne isteyeyim. O da çıtı pıtı bir kız olsun. Herkes uzun, manken gibi olacak değil ya.

Bende öyleyim canım 36 yaşındayım ama bodur tavuk her daim piliç derler

üç yılda ne kadar uzadı acaba benimki ilk aylar uzadı artık az uzuyo ilk yıl 10 diğer yıllar 5 cm deniyor ama 10cm tutturabilecek miyiz süpheliyim

Arada iğneyi yapamadığınız oldu mu. Biz 4 gündür kullanıyoruz ama igne krizlerimiz devam ediyor. İstemiyor, cok ağlıyor. Bizim bir de ayda bir adet görmemesi icin olduğumuz iğne var. Bugün o iğneyi de yaptırdık. Digerini yaptırmak istemiyor. Gercekten cok yıpratıcı. Aynı güne iki igne...

üç yılda ne kadar uzadı acaba benimki ilk aylar uzadı artık az uzuyo ilk yıl 10 diğer yıllar 5 cm deniyor ama 10cm tutturabilecek miyiz süpheliyim
Ayyy hiç hatırlamıyorum. Ama çok az. Zaten dediğim gibi hiç faydası olmadı. Eskiden ne kadar uzuyorsa aynı şekilde devam etti gelişmesi öyle bıraktık.

Arkadaşlar merhaba. Bu başlığı görmek beni nasıl mutlu etti anlatamam. Yaklaşık 6 aydır kıvranıyorum acaba kizim yeterli boyda değil mi bi sorun mu var diye. Dr a gittik normal dedi, kan testleri yapıldı bi sorun yok dedi ama büyüme hormonu vs deil normal tam kan testleri. Herşeyi normal ayına gore ama ben rahat değilim. Kızım 18 aylık boyu 76, kilosu 10.5. Bu konuda tecrübeli anneler bana rehberlik yapabilir mi? Tedavi alan çocuklarımızın ilk ay ve yillardaki boy gelişimi nasıldı? Hatırlayabildiniz kadar bilgi verebilir misiniz?

Eklemeyi unuttum, kizim anne sütü alıyor ve neredeyse devamlı memede. Özellikle geceleri. Normal beslenme düzeni iyi değil, iştahı iyi diyemem cani isterse 3 kaşık ancak günde. Memeden kesmeyi bile düşündüm acaba devamlı emdiği icin karni tok o yüzden mi bişey yemiyor o yüzden mi kısa kaldı diye ama boy uzunluğu ile beslenme çok da ilişkili değil diyen yayınlar da okudum. Kafam çorba anlayacağınız. Ailemiz sağlıkçı dolu ama hepsi benim abarttığımı kizimin normal oldugunu düşünüyorlar. Şaştım kaldım arkadaşlar ne dersiniz bu hale??

Kızınız henüz çok küçük, boy kisaliginda yalnızca büyüme hormonu değil genetik faktorlerde önemli. Dr.unuz gelisimsel bir problem gormediyse yani boy/kg normal degerlerde yada alt sınırda ise hormon testlerine gerek duymamistir. Endişe etmeyin ve düzenli olarak üç ayda bir gelişim takibi için doktorunuza gidin.
Ve size önerim gün içerisinde emzirmeyi kesip gıdaya baslamanizdir. Çünkü artık sizi emzik olarak kullanmaya başlamış :)

Cok tsk ederim ilginiz icin. Aynen, emzik oldum

Cok tsk ederim ilginiz icin. Aynen, emzik oldum

benim kızım 46 cm doğdu defterden baktım 18 aylıkken 74 cm imiş anne baba boyu nasıl ilerde süpheniz vars atekrar götürürsünüz zaten böyle bir şey varsa genelde 3 yaşında tedaviye başlıyorlar

Merhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.Aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.
Merhaba.benim de oglum 9 yaş 4 aylik 3 ay arayla kan tahlili yaptirdik ve hormon eksikliginden dolayi igneye baslanacak.Fakat kilo almamiz lazimmis boyumuz 127 cm kilomuz ise 25.400gr
Acaba kac kilo olmamiz lazim doktorumuz belli kilo belirtmiyor nasil kilo alicak bilemiyorum.YEmegini guzel yiyor ama cok su icip cok hareket ediyor.

1.5 sene igne olacak 10cm boy uzayacak ve 5kg artis gerceklesecek dedi.Nasil bu kadar emin konustu bilemiyorum.Burada 2 sene hatta 4 senedir hala dvm eden arkadaslar var.Tum cocuklarimiza saglicakla boy uzamalar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…