Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Merhaba rabbim acil şifalar versin inşallah devletler yapıyor ozelleri tercih etmenizi tavsiye etmem iyi bir hekim bulun çok sağlığı ve endokrin testlere gerek duyarlarsa başlarlar

Merhabalar 15 yas 4 aylik bir oglum var. Boyu 166cm ve 170 olmasi lazim ortalama icin. Ben 163 ve esim 178cm. Yarin endokrine goturecegim oglumu boyu kisa diye cok uzuluyor. 9.sinifa gidiyor, siniftaki en kisa erkek oldugu icin psikolojisi cok bozuk. Sizce bu yasta igne verirlermi yoksa once hormon testleri yaparlar sorun varsa sonrami igne verirler. Kilosuda 50kg da ve 62 gibi olmasi lazim.

hepinize selamlar, oğlum 17 yaşında büyüme plakları açık 166 boyunda 48 kilo 2 gün önce büyüme hormonu tedavisine başladık. Doktor her gün 1 mg kullanmamızı söyledi. aranızda ergenlikte kullanan veya çocuğuna hormon kullanan var mı ? Boyu ne kadar uzadı ? Ve kaç mg kullanıyorsunuz veya kullandınız.

Merhaba. Kızım 10 yaş 11 aylıkken başladık büyüme hormonuna. Ergenlik başlamış büyüme yüzde 90 tamamlanmıştı doktorların söylediğine göre. 1 mg ile başladık 14 ayda 10 cm gibi bi uzama oldu. Daha uzar mı bilemiyorum. Bir iki ay daha kullanmaya devam edeceğiz.

Merhaba Anadolu yakasında gerçekten ilgili test yapan bir endokrin önerisine ihtiyacım var. Özel devlet farketmez. 3 yaş 9 aylık oğlum 95.5 cm hiç uzama yok kaç aydır. Persentilde çok düşükten seyrediyor.

Merhaba Anadolu yakasında gerçekten ilgili test yapan bir endokrin önerisine ihtiyacım var. Özel devlet farketmez. 3 yaş 9 aylık oğlum 95.5 cm hiç uzama yok kaç aydır. Persentilde çok düşükten seyrediyor.
Merhaba benim kizimda 4 yaşında 100 cm boyunda 😐 bende endişe ediyorum acaba büyüme geriliği var mı? Ben boyunun uzadığını kıyafetlerinden anlıyorum ama yinede yaşıtlarına göre kısa kalıyor gibi. Benim boyum 164 eşim 170 cm. Yani zaten selvi boylu olamaz ama napacagimi bilmiyorum. Bende ARGİVİT diye bir şurup başlayacağım boy uzatma da faydası var diyorlar. Siz araştırıyor musunuz?

Merhaba herkese, ben kısaca yazayım öykümüzü. 30 hafta 800 gr 30 cm dogdu benim kızım. SGA bebekti . doğduğu günden beri takipliyiz. 4 yaş 9 ay da 93 cm ile başladık hormon tedavisine. sga bebek oldugu icin büyüme hormonu testlerde eksik cıkmadı. pandemiye de denk geldigi icin biz cebimizden karsılayarak başladık tedaviye. hormpnu eksik olmadıgı icin tedavi yanıt verecekmi istedigimiz düzeyde emin değildik . 2020 mayıs sonu baslamıstık. 1 senede 9 cm uzadı. suan 6,5 yasında 108-109 cm gibi ölçtüm demin .haftaya kontrolü var. herhangi bir yan etki yaşamadık. biliyorum sorularınız coktur seve seve cevaplarım .
Merhaba bende kızım için şüpheleniyorum. 4 yaşında 100 cm 15.6 kilo. Kreşe gidiyor yaşıtlarına göre kısa kalıyor bu durum beni Üzüyor 😔 persentil olarak boyda 17 , kiloda 30.. ama zor yemek yiyen iştahsız bir çocuk. Benim boyum 164 eşimin boyu 170 yani çok uzun değiliz. Sizce bı problem olabilir mi bizde de çok takıyorum kafama

Merhaba benim kizimda 4 yaşında 100 cm boyunda 😐 bende endişe ediyorum acaba büyüme geriliği var mı? Ben boyunun uzadığını kıyafetlerinden anlıyorum ama yinede yaşıtlarına göre kısa kalıyor gibi. Benim boyum 164 eşim 170 cm. Yani zaten selvi boylu olamaz ama napacagimi bilmiyorum. Bende ARGİVİT diye bir şurup başlayacağım boy uzatma da faydası var diyorlar. Siz araştırıyor musunuz?
Gayet normal boyu çocuğunuzun. Argivit kullandık çok uzun zaman bir fayda gordugumuzu söyleyemem...

Gayet normal boyu çocuğunuzun. Argivit kullandık çok uzun zaman bir fayda gordugumuzu söyleyemem...
Bana kullananların çoğu olumlu donut olduğunu söyledi bende umutlandim 😐 birde palamut kefal gibi balıkların sirtindaki siyah kısımlarında çok faydalı olduğunu duydum. Bakalım bir süre daha deneyeceğim. Sizin deneyip memnun kaldığınız herhangi bir çözüm var mi

Bana kullananların çoğu olumlu donut olduğunu söyledi bende umutlandim 😐 birde palamut kefal gibi balıkların sirtindaki siyah kısımlarında çok faydalı olduğunu duydum. Bakalım bir süre daha deneyeceğim. Sizin deneyip memnun kaldığınız herhangi bir çözüm var mi
Bizimki genetik olduğu için çok fazla etki etmedi. Balık çok tüketiyoruz zaten kışın üç günde bir 15 tane hamsi yiyordu oğlum. Büyük balık sevmiyor..

Yani inanın hiç.bilmiyorum bizim alerjimizde var süt ürünü vs hiç.tuketmedi.bu yaşına kadar. Yumurta sarısını bir yildir tüketiyor. Ama her şeyin yerine ikamesini koyuyorum. Eksik kalmıyor vitaminden vs. Genetik olduğunu dusunuyroum artık. Ben 150 baba 168

Merhaba bebim oglum da 32 aylik ve 11.5 kilo 88 cm boyunda. Doktor cok kucuk oldugunu soyledi, elim ayagima dolandi esasen. Beslenmeyi seven bir cocuk degil ekstra caba gosteriyorum su an. Eger beslenmeyle cozemezsek buyume hormonu alacak.

48 cm 2650 gr dogdu. Bana gelissimi normal gelse de su durumda korkmus durumdayim. Onerileriniz var mi?

Ben 170 eskm 183 cm. Genetik oldugunu dusunmuyoruz.

Merhaba buyume hormonuyla ilgili istanbul anadolu yakasinda iyi bir cocuk endokrinci ariyorum.Memnun oldugunuz tavsiye edebileceginiz birileri varmi.

Merhaba arkadaşlar benim oğlum da 13 yaşında bizde buyume hormon tedavisi aliyoruz.Biz yuzde 3 persentil bile degiliz. Birde kizim var 8 yasinda ama onda bu sekilde bir durum yok cok şükür Ankara da A life hospital a gidiyoruz. 22 Nisan da başladık ilk 3 ay kontrolumuze 5 gün önce gittik boyumuz 136 cm idi 2.4 cm uzamisiz kilo olarak 2.2 kg almışız biz aynı zaman da mama da kullanıyoruz 28.5 idi kilomuz doktorumuz gayet iyi olduğunu söyledi ve mg artırmadi tekrar aynı dozda ignemize ve mamalara devam etmemizi soyledi. Uyku ve aktive çok öneriyor basketbola başladık her aksam da 10 da uyuyoruz yumurta yogurt ve d vitaminine özellikle dikkat ediyoruz. Evde de barfiks demiri var orda da spor yapıyor aynı zamanda bir sonraki 3 ay kontrolumuzde daha iyi oluruz ins hepinize tekrar geçmiş olsun🧿

merhaba bizde bezmialem endokrine gittik kızım12 yasında yaşıtlarına göre çok kısa 1,43cm bütün testleri yapıldı hepsi normal değerlerde çıktı anne ve babaya göre kısa dedi yaşıtları içinde sınırda dedi en fazla olabileceği 1,56 cm dedi oda spor sağlıklı beslenme vs hormon iğnesini devlet test sonuçlarında 1.50 geçemeyecek olan çocuklara veriyormuş. şimdi benim merak ettiğim özel bir dr gitsek herhangi bir tedavi uygularmı en azından bi 10 cm daha koyabilseydik ustune

X