- 26 Ağustos 2022
- 61
- 19
- 44
arkadaşlar merhaba uzaktan takip ediyordum aranıza yeni katıldım. biz de omnitrope 1,2mg ile kullanmaya başladık. sürecimi anlatayım. belki yardımcı olurum. kızım boyda %10 un altına düştü ama kg olarak persentili %25 ti. çocuk doktorundan bizi endokrine yonlendirmesini istedim o da değerlere bakarak zaten yönlendirdi. celal bayar üniversite hastanesi pr dr betül ersoy hn a gidiyoruz. kendisi bu konuda çok etkili. bizde çok memnunuz. ilk aşamada boy kilo ölçüldü 6 ay sonrasına randevu verdi. fakat araya pandemi girince ben biraz ihmal ettim durumu. kendimi bu konuda çok suçluyorum çünkü çevrem sürekli iyi vs gibi konuşmalar yapıyordu kendi haline bırak uğraşma çocukla nesi var vs gibi. bende biraz pandemi ile akışına bıraktım. ama sonra tekrar götürdüm. ilk kaydımız olduğundan dr umuz o kaydıyla geçen süredeki büyüme hızını hesapladı büyüme hızı artmış fakat yine de persentil değeri aşağıda dedi. ilk gittiğimizde 9 yaşındaydık boyumuz 128 cm di 11 yaşında boyumuz gittiğimizde 138 cm di. sonrasında test yapmaya karar verdi hocamız ilk L-DOPA testi yapıldı hap içti yarım saatte 1 kan alındı 4 defa ve test sonucunda büyüme hormonu seviyesi az çıktı 2.3 mg gibi. daha sonra ITT (adı yanlış olabilir) testi yapıldı. o da koldan serumla ilaç verildi sonrasında şeker düzeyi ölçülüp 15 dk da 1 kan alındı sanıyorum 5 defa. o sonuçta da hormon düşük çıktı. sonuçta vücutta hormon çok az üretiliyordu. ilaç alabilmek için tüm vücuduna bakıldı. ilk ultrason ile yumurtalıklarına vs. sonrasında ilaçlı emar çekildi hipofiz bezine bakıldı. göz fundusu istendi ve kalp ekg çekildi. hepsi temiz çıkınca nihayet 1.2 mg ile ilacımıza kavuştuk. 3. ayımızı doldurmak üzereyiz şuan boyumuz 143 cm (benim ölçümüm) 1 eylülde nasipse ilk 3 ayın sonucunu öğreneceğiz. ona göre tekrar yazarım. (boy durumunu şöyle açıklayayım ilk martta gittik 138 cm o aşamada testler yapılana kadar vs boy 140 cm oldu haziran ayına kadar. şuan hazirandan ağustos sonuna 143 cm oldu. yani 3 ayda 3 cm uzamış gibi oldu ilaçla ama kızım doğum günü yaklaşırken hep uzuyor tam o döneme denk geldi bu durum. o sebeple uzamaya ilaç mı etki etti nasıl oldu onu bilemiyorum. 11 bitip 12 ye giriyor kızım umarım herşey yolunda gider ve istediğimiz gibi olur. bu forum yardımlaşma ve bilgi bulma açısından çok faydalı. deneyimlerimizi paylaşırsak aklında şüphesi olan bir sürü insana yol göstermiş oluruz. uzun ve zorlu bir süreç. umarım hepsi sağlıklı şekilde geçirir)