Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Merhaba 2cocugumdada büyüme hormonu eksikliği var..sizin tedaviniz nasıl sonuç verdi boyu yaşıtlarına yaklaştı mi

Benim kucuk kiz 4 yas 94cm kurul hirmina baslamasina izin vermedi bazi sartlara gore yuzde 3un ustundeymis biz de beklemedeyiz

Merhaba 2cocugumdada büyüme hormonu eksikliği var..sizin tedaviniz nasıl sonuç verdi boyu yaşıtlarına yaklaştı mi
Merhaba, evet bh tedavisi çok işe yarıyor.
Siz de çocuklarınıza nasıl ve ne zaman teşhis konulduğunu anlatır mısınız? Benim gibi ilk çocugunda bh eksikliği olanlar ikinci çocukta da bir sıkıntı olur mu olacak mı diye endişe ediyoruz.

Arkadaslar merhaba, tedaviye basladiginda ilk 3 ay cocugunun boyu hic uzamayan ya da 1cm uzayan var mi? varsa, sonrasinda dr nasil bir izlendi ve degisme oldu mu?
İlk üç ay boyu hic uzamadıysa bir sıkıntı vardır ve genelde ilk 6 ay boyu hiç uzamayanların tedavisi kesiliyor diye biliyorum. Az uzadıysa da dozu az olabilir dr lar dozu arttıtırıp tekrar gözlemliyorlar. İlk aylar doz miktari cok önemli. Çocuk kaç yasında ve bh kullanma sebebi nedir? Bunlar da etkiler uzamayı.

Herkese merhaba iki kizim buyuk kizima 3 yasinda basladik yuzde ucun altindaydi su an 9 yasina girnek uzere faydasini gorduk kucuk kizim 4 yasinda 93 cm doktorumuz kullanmasi gerektigini soyluyor ama doktorlardan olusan kuruldan gecmedigi icin sgk ilaci vermiyor takipteyiz. Tedavimiz ankarada devam ediyor. Benim korkum ilerisi ile ilgili ilerde ciddi sorunlar cikar mi diye cok korkuyorum cevremde bazi insanlar hata yaptigim konusunda ustume geliyor cok karmasik duygular yasiyorum.
Büyük kızınızın şuanki persentili nasıl acaba? Genetik potansiyeli olan persentiline ulaştı mı? Büyük kızınızda böyle sorun olmasına rağmen ve kücük kızınız da kısa olmasına rağmen kuruldan iğne çıkmaması da üzücü. İki cocuguzda da bh eksikliği doğustan mı acaba? Mr larında hipofizde bir şey görunuyor mu?
Küçük kızınızın boyu ne zaman geriledi acaba? Doğumda boyu kaçtı? Benim de büyük oğluma 3 yaşında başladık şimdi 7 yaşını gecti gayet memnunuz. Ancak bir tane de 1 yaşında bebeğim var doğum boyu ve şuanki boyu ilk oğluma göre çok çok iyi ama yine de ilerde bir gün o da gerilemeye başlar mı diye çekiniyorum.

Herkese merhaba. Benim oğlum da Nisanda tam 4yaşında olcak boyu 93.cm Kilo 14.5 zamanında dogdu ama hep minyon ve zayıftı. Cok yemek seciyor etle sütle işi olmuyor. Daha önce cok fazla doktora götürdük ama hep normal kansızlık var felan dediler. Burda herkes büyüme igneleri hormon tedavileri oluyor ne güzel bunları hangi dr yapıyor ben özellikle endokrin dr una rica ettim büyümesi için hormona bakılsa diye önce kan degerleri bi düzelsin deyip gönderiyorlar. Ankarada bana tavsiye edebileceginiz bir dr var mı cok yıprandım artık :KK43:
Ankara’da ve Dünya’da gidebileceğiniz en iyi dr lardan biri Prof Dr Ayşe Pınar Cemeroğlu. Bizim dr umuz oydu. Ancak şöyle ciddi bir sorun var. Kendisi artık özel yer açtı ve artık iğneyi reçete olarak yazsa bile Sgk hormonu ödemiyor. Yine de bir gidip muayene ettirebilirsiniz. Ona çok güveniyoruz. Artık bize reçete yazamadığı halde yılda 1-2 kez ona da gidiyoruz.

merhaba güzel anneler
mesai arkadaşımın kardeşi büyüme hormonu kullanacak, k.ören eğitim ve araştırma hastanesinde bir buçuk ay önce çocuk endokrinolojide buna karar verilmiş. bir rapor yazılmış bu tedavinin başlanabilmesi için,
şimdi şöyle bir durum var, doktor tedaviye başlayamıyor, rapor onayı gelmediği için, biz sağlık bakanlığını aradık onlar ilçe sağlık müdürlüğüne sorun rapor oraya gitmiştir. diyor, k.ören ilçe sağlığı aradık onlar da biz onay vermiyoruz dedler.
çocuğun tedavisi aksayacak aradan geçen 50 gün. bu işin prosedürü nedir neyi kaçırıyoruz. bu rapor nerede acaba...
bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi. şimdiden teşekkürler
Dr a bir daha sorun bence. Rapor çıkacaksa hastanedeki kuruldan çıkıyor zaten. Ama rapor için kurul onay vermediyse kendiniz ücreti karşılayacaksınız demek olabilir. Dr ztn söyler durumu başka yeri aramaya gerek yok ki.
Düzeltme: Ankara’dan Bakanlıktan onay gelmesi gereken olayı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Dozunuzu düşük yazmıstır dr. Az uzadıgını görünce muhtemelen dozu arttıracak ama o zamana kadar da çocugun zamanı kayboluyor. 14 yasından sonra pek uzamıyor erkek cocukları. Zamanınız az kalmış bence hemen aynı dr a yada başka dr a tekrar gidin. Dozu arttırsınlar. Oğlunuzun şuan boyu kaç cm acaba?

Arkadaslar merhaba, aramizda cocugu ergenlikte tedaviye baslayan var mi acaba? benim oglum 13 yasinda ve 2 ay once tam 13 oldugunda tedaviye basladik, ilk ay 1 cm uzadi ama bu ay yani ikinci ayinda uzama olmadi, benzer bir durum yasayan var mi? her ay duzenli uzama oluyor mu?
Dozunuzu düşük yazmıstır dr. Az uzadıgını görünce muhtemelen dozu arttıracak ama o zamana kadar da çocugun zamanı kayboluyor. 14 yasından sonra pek uzamıyor erkek cocukları. Zamanınız az kalmış bence hemen aynı dr a yada başka dr a tekrar gidin. Dozu arttırsınlar. Oğlunuzun şuan boyu kaç cm acaba?

merhaba,
cevabınız için teşekkürler. :)

önemli kısmı atlamışım. oğlum 3 buçuk yaşında yaklaşık, bir buçuk ay geçti üç yaşını. şu an baktığımda dr. neyzi'nin tablosuna göre %1'de boyu. :KK43: 92 cm. gittiğimizde doktor 2 persentil aralığı düşmesini çok önemsemis, yine de bu 6 ay içinde umutsuzca geciken atağı yapmasını beklemişti. ama atak olmadı tabi ki. daha önceki boy değerleri de aynı hastane kayıtlarında var, kendisi de kontrol edebilecektir..

maşallah çocuğunuza. umarım uzamaya devam eder. bu süreçte psikolojik destek aldınız mı? iğne kullanımı iştahının düzelmesine, uyumasına yardımcı oldu mu? sanırım siz doz ile ilgili pek sıkıntı yasamadiniz.

tüm çocuklara sağlık ve huzur diliyorum, inşaallah tüm tedaviler hiç kalıcı iz bırakmadan geçer gider
Psikolojik destek almayı düşündük sonra oğlumun soruları sorgulaması bitince gerek görmedik. Ama belki de gitmeliydik. Ben kendi dr umuzdan kreşdeki psikologdan daha sonra da başka bir psikologdan biraz tavsiyeler almıstım ama cocugu götürmedik. İğne kullanımının iştah ve uykuyla hiç bir ilgisi yok. İğne kullanmaya başlayınca iyi beslenmesi gerekiyor ve erken yatması gerekiyor. Bir faydası olmuyor neyse yine öyle oluyor. Ama ztn benım oğlum püre ve blender sayesinde iyi besleniyordu iğneden sonra yedikleri işe yaramış oldu. Zaten erken yatardı yine erken yattı. Biz dr umuz sayesinde doz konusunda sıkıntı yaşamamıstık ama sonra dr umuz özel yer actıgı için ve artık yazdıgı receteyı devlet ödemediği için artık baska dr a gidiyoruz ve doz sorunu yaşamaya başladık malesef.

herkese merhaba,
bugün bizim çocuğu kontrole götürdük. 5 ayda 2.4 cm uzamış (ben daha az uzamış ölçüyordum), doktor yılda 5.7 cm yapar iyi değil ama kötü de değil diyerek bizi 6 ay sonrasına tekrar kontrole çağırdı. acelemiz yok, takip edelim dedi ama ne kadar erken o kadar iyiyse şu an beklemek bizim için zulüm oldu.
oğlum 1 sene önce 50 persentile yakındı, şu anda 3 persentil (agustos 2018 doğumlu, doktor 93.7 ölçtü boyunu) bugün bunların üzerinde durmadı, artık yıllık uzamaya bakıyoruz diyerek gönderdi. ben mi acele ediyorum ikinci görüşmede doktorun belki test istemesini bekleyerek? yeniden bir doktora götürmeli miyim? eğer öyleyse ankara için bir doktor öneriniz var mı?

Psikolojik destek almayı düşündük sonra oğlumun soruları sorgulaması bitince gerek görmedik. Ama belki de gitmeliydik. Ben kendi dr umuzdan kreşdeki psikologdan daha sonra da başka bir psikologdan biraz tavsiyeler almıstım ama cocugu götürmedik. İğne kullanımının iştah ve uykuyla hiç bir ilgisi yok. İğne kullanmaya başlayınca iyi beslenmesi gerekiyor ve erken yatması gerekiyor. Bir faydası olmuyor neyse yine öyle oluyor. Ama ztn benım oğlum püre ve blender sayesinde iyi besleniyordu iğneden sonra yedikleri işe yaramış oldu. Zaten erken yatardı yine erken yattı. Biz dr umuz sayesinde doz konusunda sıkıntı yaşamamıstık ama sonra dr umuz özel yer actıgı için ve artık yazdıgı receteyı devlet ödemediği için artık baska dr a gidiyoruz ve doz sorunu yaşamaya başladık malesef.
anladim, neyse ki geçip gitmiş.
yazdıklarınızı okudum. galiba önceden Liv hospitala gidiyormussunuz, şu anda yine oraya mı devam ediyorsunuz? eski doktorunuza gitmeye devam etmenizin bir faydası oluyor mu? galiba doz konusunda veya tedavi şekliyle ilgili hocanın bir etkisi olmuyor

Canım kim dedi 14 yaşından sonra uzamıo 🙄Erkekler kızlara göre 18,19 yaşa kadar uzuyorlar çevremdeki tüm erkek cocuklar böyle hatta kaynım kısaydı 15 yaşına kadar 18 de birden boy attı herkesin dilinde şuan hatta doktorlar 20 yaşa kadarerkeklerin gelişimi tamamlanıyor diyorlar

merhaba kizim yuzde elli persantili gecti su an ve anne 152 baba 157 olmasina ragmen. Kucuk kiza da bugun ilaci yazdilar bi sekilde sgk ilaci odemesini sagladilar

Merhabalar her kese. Benim kızım 12.5 yaşında henuz adet görmedi amma boyu 1.40 sınıf arkadaşlarından küçük. Henuz adet görmedi. Doktor 1.50 cıvarı olacaq boyu dedi.ve küçük dozda büyüme hormonu başlatmamızı önerdi. 1 ayda 3 iyne yapılmasını söyledi. Lütfen bana da yardımcı olurmusunuz. Bu dozla boyu uzayan oldumu?

merhaba kizim yuzde elli persantili gecti su an ve anne 152 baba 157 olmasina ragmen. Kucuk kiza da bugun ilaci yazdilar bi sekilde sgk ilaci odemesini sagladilar
merhaba, hangi sehirdesiniz? doktorunuzun ismi nedir?

Teşekkür ediyorum evet ilk 3 aylık kontrolümüzde 3 cm uzamis Rabbime bin şükür 4 yasinda iğnenin dozunu biraz artırdılar kullanan tüm çocuklara şifa olur inşallah her ay uzamalari devam eder
merhaba,

Allah sıfasını versın ınsallah,
benımde yegenıme doktoru hormonlarına baktırmasını soylemıs, adana da oturyorlar acaba bu testlerı devlet hastanesı yapıyo mu? özeller mı yapıyor.
yegenımde 2 yasında .

Büyüme hormonu öyle hemen verilen bır şey değil ki. Özel şartları ve izinleri var. Kızımı şehir Hastanesi'nde çocuk gastroendokronoli ve endokrinoloji takip ediyor, önce raporlu süt kullanıyor.
merhaba,

Allah sıfasını versın ınsallah,
benımde yegenıme doktoru hormonlarına baktırmasını soylemıs, adana da oturyorlar acaba bu testlerı devlet hastanesı yapıyo mu? özeller mı yapıyor.
yegenımde 2 yasında .

X