Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Arkadaşlar selam, kızım 14 yaşında ve 4 yıldır büyüme hormonu tedavisi görüyoruz. 116cm den 145cm e ulaştık çok şükür ve her şey yolunda şimdilik. Yalnız tekrar bebek sahibi olmak için araştırmalar yaparken, hipofiz bezinin ürettiği LH, TSH ve prolaktin vb. hormonlarının yumurtalık-testis oluşumundaki etkisini öğrendim. Bizim çocuklarımız da bu hormonlar yeterince salgılanmadığı için ileride anne yada baba olmak istediklerinde bir de böyle bir sorunla karşılaşabileceklerini düşünmek sinirlerimi bozdu. benim kızım henüz regl de olmadı. Acaba yumurta gelişimi ol muyor mu diye düşünmeden edemedim.. Doktorumuz da bize bu konuyla ilgili hiç bilgi vermedi. Sizler bilgi sahibi iseniz paylaşır mısınız?
Bende gittiğim ilk kontrolde mutlaka soracağım.

geçmişte internetten bende araştırmıştım bu konuyu.büyüme hormonu kullanıp çocuk sahibi olanlar var yorumları okumuştum.sanırım dediğiniz büyümeyi etkileyen faktörler olabilir.sizin çocuğunuzun büyüme gelişiminin altında yatan neden acaba neydi?büyüme hormonu eksik çalışınca da,tiroitlerlerle ilgili problem olunca da tedaviye başlanıyor.bende aralık sonunda kontrolümüzde soracağım.önemli bir konu.yalnız siz kendinizde,ailenizde geç adet olan varsa ondan da olabilir daha olmaması.sizde yeni bir bilgi öğrenirseniz tekrar yazarsanız sevinirim.teşekkürler paylaşımınız için.

Onceliklee cok gecmis olsun.adet olup olmamakal alakali olarak bende buyune hormonu tiroit bi sorun yasamadim ama bende 15yasimda adet oldum.belki tedavi gordu icin ergenligi oteliyor olabilirler..hani derler ta adet olduktan boy uzamadi durur dye..bindoktorinuza sorun...bakalim ne dycek yazinizi bende bekliyorum..

Neticeleri sizinle paylaşırım Yarın kadın Doğum Dr. ile randevumuz var.

Merhaba.. Kadın doğuma götürdüm kızımı, hipofizin salgıladığı tüm testleri yaptı. Prolaktinin 41 çıkmasının dışında diğer hormonların salınımında herhangi bir problem olmadığını, kullandığımız büyüme hormonunun etkisiyle prolaktinin yüksek çıkabileceğini ve ultrason kontrolünde ise rahim ve yumurtalıklarının normal düzeylerde olduğunu söyledi. Yumurtalıklar polikistik görünümdeymiş. Ay sonu çocuk endokrinden randevu aldık. Bu tetkiklerle oradaki doktorumuza da danışıp durumu netleştireceğiz inşallah. Kadın doğum doktorunun söylediğine göre adet olmasında herhangi bir mani oluşturacak fizyolojik bir sıkıntı bulunmamaktaymış.
Bu konuyu açmamda ki sebep;
Çocuklarımızın da evlat sahibi olabilmesi için erken bir tedavi süreci varsa bunu kaçırmamak ve bildiklerimizi paylaşmak.
Lütfen sizlerde yaşadıklarınızı ve deneyimlerinizi mutlaka paylaşın ki bizler evlatlarımızın ışığı olmaya devam edelim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve evlatlarımızı bize bağışlasın.
Sağlıklı günler dilerim..

Cok sevindim sevgili anne , sonuclairn iyiymis..insallah hayirlisylaolmasi gerektigi zamanda olur adetini guzel kiziniz ...belkide suan olmamais daha iyi biraz daha boyu uzar.benim boyum.1.70 lise 1 bitiminde oldum insallah seninkide uzayiver ve olur adetini.rabbim.kimseyi evladiyla sinamasin hic kolay dgl..paylasimin icin cok.tesekkurler..bende doktora gidince yaparim paylasimimi.biz suan 3yas dolsun onu bekliyoruz.martta gidices

Allah yardıcımız olsun inşallah.. Benim bu süreçte öğrendiğim en önemli şey anne güçlüyse çocuk da o derece rahat ve kolay adapte olabiliyor tedaviye.. Siz de kendinize çok ama çok dikkat edin, hayırlı haberlerinizi alırım inşallah :)

Geçmiş olsun sizin adınıza sevindim.şüpheci olmak bu konularda iyidir...Dediğiniz gibi çocuğumuzun dayanağı bizleriz.Bu ay kontrolümüzde bu konuyu soracağım.
Tecrübelerimizi,yeni bilgilerimizi paylaşmayı ihmal etmeyelim.Çevremizde benzer sorunları yaşayan yok..
Allah dermansız dert vermesin.
Bizlere de güç,sabır versin.
Sevgiler...

Aminn inşallah.. Bende sizin güzel haberlerinizi bekliyorum. Sağlıklı günler dilerim.

Merhabalar.ben 12 aylikta kizima büyüme hormonu tedavisi görmeye başladik,6 aydir kullaniyoruz.cok şukur ilerleme oldugunu soyledi doktorumuz.şuanda 65cm 70 cm ye kadar ulaştik.ama kizim kilo almiyor.18.aylik ve hala 7 kg dayiz.diyetisyenin verdigi mamalarida yemiyor ne yapmam gerekir onuda bilmiyorum.ilaçlari buzdolabinda 2 _8 arasinda kalmasi soyledi hemşiremiz.elektrik kesildigi zaman neler yapiyorsunuz?tecrubeli annelerden bilgi edinmek isterim.

Öncelikle sizi çok tebrik etmek istiyorum bu kadar iyi bir gözlem yaparak, kendini bu zorlu sürece adapte ederek erken tedaviye başladığınız için :) Kızınız gerçekten çok şanslı, sağlıklı uzunn bir ömrü olsun inşallah.. Kızım 14 yaşında fakat iştahsızlık benimde hala zorlandığım konulardan bir tanesi. O kadar zor ve ağır yemek yiyor ki içim bayılıyor inanın. 8-9 yaşlarındayken oldukça zayıftı ve çok kolay hastalanıyordu, çocuk doktorumuz bağışıklığını yükseltmek adına bir gıda takviyesi başlamıştı. Çikolatalı, muzlu, çilekli çeşitleri olan bir tür süt. Günde 3 tane içiriyordum. Sabah kahvaltıda, öğlen beslenmesinde birde yatmadan önce. Nestle'nindi yanılmıyorsam ve heyet raporuyla 3 aylık olarak ücretsiz alıyorduk eczaneden. Çok faydasını gördüm araştırmanızı öneririm. Kızınızın yaşı henüz çok küçük olduğundan başka ilaç vs. öneremeyeceğim üzgünüm. Doktorunuz ve diyetisyeninizin görüşlerini de yabana atmayın, bazen biz anneler en çok da çevrenin etkisiyle çocuklarımızın boyu-kilosu yüzünden sıkıntıya giriyoruz. Ben böyle zamanlarda hep sağlığı için şükrettim. Çok şükür ki dermanı olan bir dert verdi bize Rabbim, evlatlarımız sağlıklı ve çook akıllı :)
Gelelim ilacın saklama koşullarına, elektrik kesintiniz günlerce sürmüyorsa sorun teşkil etmez. Elektrik kesildiğinde buzdolabınızın kapısını çokca açıp kapatmak ısınmasına neden olacağından bundan kaçının. 24 saate kadar bu şekilde idare edebilirsiniz. Buz kasetleriniz sürekli buzluğunuz da hatta yedek de mutlaka olsun.
Umarım yararlı olabilmişimdir. :)

Benim kizimda 11 yasinda biz baslayali 2 gun oldu henüz...burada tecrubesini paylasan herkese teşekkürler ışık oluyorsunuz...iğne fobisi var benim kiziminda bunu aşmak zor olucak gibi..İnşallah faydasinj görürüz...okudugum kadari ile istah sorunu var bir cogunda biz de bu da yoktu beslenmesi düzenli olmasina ragmen çıktı eksiklik ... psikolojik olarak gerginlik yapti mi cocuklarinizda acaba?? gözlem ve takip çok önemli.. çocuklarimiza şifa dilerim...

Biz kullanmaya genüz başlamadık daha takipteyiz. 2.5 yıl oldu sürekli kontroldeyiz.çok yavaş büyümesi sürekli test,kan..izah etsenizde çocuk için büyük bir anlamsızlık...
Oğlum kullanmadan daha yıprandı.
Sonrasını düşünemiyorum.
Allah hepimize güç sabır versin.
Bir çok şifa bekleyen yavrucukları gördükçe şükür desem de,bir yanım üzgün.
Umarım tüm yavrucuklar istenilen boy gelişimini yakalar.
Yaşıtlarıyla denk olur.

Merhaba, bizimde her çocuk gibi iğneyle aramız hiç iyi değildi ama çok kısa bir sürede kızım iğnelerini kendi yapmaya başladı. Biraz yüreklendirmek üzerine gitmemek ve sürekli konuşmak işe yarıyor. Doktorumuz pedagog eşliğinde bu tedaviye başlamamızı önermişti fakat hiç gerek kalmadan hallettik. Öncelikle sizin kararlı ve güçlü olmanız gerekiyor. Kızınız da izinizden gelecektir emin olun :)

Bu tedavide gözlemin 1 yıl olduğunu biliyorum bu nedenle 2,5 yıl bir hayli uzun geldi bana.. oğlunuz kaç yaşında ve yaşıtlarından kaç persentil altta acaba?

Oğlum 3 yaşını geçti.
Biz 7 aylıktı endokrine başladığımızda.
Doktorumuz sabırla büyümeyi yakalacağını düşünüyor.Biraz daha izlemek istediğini söyledi.
Persentilde şuan yüzde 10 da.atak dönemi olduğunu söyledi 3 yaşın.Atak dönemlerinde oran artarsa kullanmayacağını söyledi.Sürekli takviye a ve demir almasına rağmen 3 ay sonra düşüyor.özellikle a vitamini büyümeyi etkileyen bir vitaminmiş.
Geri değeri düştüğü için Şimdi birde bağırsak emilim için farklı bölüme gönderdi
O yüzden takipteyiz.

2.5 yil uzun gerçekten...Doktor kelimesi duymaktan sıkılıyor çocukbiz geçen yil ugramistik doktora sonrasinda özel sebeplerden ugrayamamistik bir kerelik o muayeneyi bile gosterge saydi bize yillik 5 cm altında uzamıştı..birde göbek kismindaki gamzelenmeler bizim portakal kabuğu dediğimiz görsellik hormon bozukluğu belirtisiymiş...önce bir hormon testi ona göre de uyari testi yapti bize bayağı düşük başlayalim dedi...yan etkiler çok endiselendirdi beni arti ve eksileri düşündürdü...doktorumuz kendi çocugum olsa yapardim dedi..zor karar vesselam...sporcular doping amacli ünlüler de genç gorunum icin kullanıyormuş ama bizde deli düşünceler emanetimiz onlar bizim kiyamiyor insan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…