Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2.5 yil uzun gerçekten...Doktor kelimesi duymaktan sıkılıyor çocukbiz geçen yil ugramistik doktora sonrasinda özel sebeplerden ugrayamamistik bir kerelik o muayeneyi bile gosterge saydi bize yillik 5 cm altında uzamıştı..birde göbek kismindaki gamzelenmeler bizim portakal kabuğu dediğimiz görsellik hormon bozukluğu belirtisiymiş...önce bir hormon testi ona göre de uyari testi yapti bize bayağı düşük başlayalim dedi...yan etkiler çok endiselendirdi beni arti ve eksileri düşündürdü...doktorumuz kendi çocugum olsa yapardim dedi..zor karar vesselam...sporcular doping amacli ünlüler de genç gorunum icin kullanıyormuş ama bizde deli düşünceler emanetimiz onlar bizim kiyamiyor insan...
Hipofiz mr cektirdiniz mi?Endişelenmek de haklısın tabii Onlar bizim kuzularimiz ama eksi ve artilarini yanyana koyduğunda sende en doğru kararı vereceksin. Biz herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadık 4 yılda. YalnıZca şekeri etkilediği için dikkat ediyoruz. Üç ve altı aylık kontroller yeterli Oluyor. Umarım hiç gerek kalmadan sağlıklı bir şekilde kocaman olur :)
Hipofiz mr cektirdiniz mi?
AY ALLAH ESİRGESİN!Evet tüm tetkikler yapıldı bizde tümör çıkmadı.
AY ALLAH ESİRGESİN!
Zor oluyor mu onu merak ettim durmazsa anestezi yapilmali dedi doktor tatili bekledik yaptirmak için:)
Tskr ederimCanım tümör dediğim hipofiz bezine baskı yapan lezyonlar oluyor, bu nedenle de hormon yeterince salgılanmayabiliyor. Kötü huylu değil bu bahsettiğim lezyonlar merak etme.. Biz zorlanmadık tüm detayları anlatarak ve kulaklarına tıkaç takarak gelen sesten ürkmesini engelledik sadece. Senin kuzun henüz çok küçük o nedenle hafif bir anestezi verebilirler ki bu iyi olur daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.
Bu iğneyi kullananlar,çocuklarınızın boyu çok mu kısaydı da doktor böyle bi şey önerdi.biliyorum tahliller yapılıyor ona göre karar veriliyor.benim oğluma da doktor iğne önerdi.ama biz korktuk.kafamizda deli sorular.....biraz erteleyelim belki uzar dedik.şimdi 2 yaş 8 aylık ve boyu 86 cm, kilosu 11.5. Bu iğneyi kullananlar nasıl karar verdiniz?bu iğne işe yarıyor mu,aydinlatirsaniz çok sevinicem.artik arastirmaktan okumaktan yoruldum.çok zor bi durum.beni anlayacağınıza eminim.
Canım öncelikle geçmiş olsun. Bu topigi ilk sayfadan itibaren okuduysan biraz bilgi sahibi olmuşsundur ama bende birşeyler ekleyeyim. Bana sorarsan hiç vakit kaybetmeden tedaviye karar verip başlaman. Tahlil sonuçları büyüme hormonu yetersizliği ise bu hormonu dışarıdan vermek zararlı değil. Zaten kolay kolay Dr.lar tedaviye başlamıyor önce bir yıllık gözlem ve tahliller sonucu buna karar veriyor. Erkek çocuk olduğu için şanslısın da kızlarin boyu ergenlikte dururken erkeklerde daha fazla uzuyor. Tedaviniz okul çağına geldiğinde belkide bitmiş olacak. Dediğim gibi bir an önce karar vermen önemli. Bende başlarda senin gibi endiseliydim ama şimdi ne kadar doğru bir karar vermişim diyorum. Kızım liseye başladı ve bu sene yasitlarina yetişti. Çocuklar birbirlerine karşı çok acımasız olabiliyor, arkadaşları zaman zaman boyu ile ilgili çok canını yaktı ama şimdi ozguveni tam bir genç kız oldu :) Bu süreçte sormak istediğin bişey olursa her zaman yardımcı olmaya hazırım canım.
Peki bu iğnelerin ücreti nasıl?pahalı oldugunu öğrenmiştim.Aslinda beni endişelendiren de burasi.Acaba bundan çıkar sağlamak için mi iğne öneriyorlar diyorum.bir de doktorumuz ikinci muayene de hemen uyarı testini yapmak istedi.alti ayda yani.bir yıl bile takip etmeden ve sonucun olumsuz çıkacağından emin konuşuyor.insan artık herşeyden şüphe eder oluyor.
Siz iğneye kaç yaşında başladınız ve boy kilo ne kadardı o zaman?biz ocak ta izmir de doktora götürdük,şimdi diyarbakirdayiz.Burdada endokrine götürmeyi düşünüyorum.farkli bir doktor ne diyecek.ona göre karar vereceğiz artık.çok zor bi durum.çok üzülüyorum.Iğneye ücret odemiyorsun sgk karşılıyor ayrıca fark ücreti de yok. Yıllık heyet raporu çıkıyor üç ayda bir kontrolü var. Ilaclarda üç aylık yazılıyor zaten. Uzama bu kontrollerde yapılıyor. Bizim Dr umuz altı ayda bir kan tahlili yapıyor.
Siz iğneye kaç yaşında başladınız ve boy kilo ne kadardı o zaman?biz ocak ta izmir de doktora götürdük,şimdi diyarbakirdayiz.Burdada endokrine götürmeyi düşünüyorum.farkli bir doktor ne diyecek.ona göre karar vereceğiz artık.çok zor bi durum.çok üzülüyorum.
Merhaba arkadaslar. Yazdıklarınızı pkudum ve üye olmaya karar verdim. Çünkü benim kızımda yakında büyüme hormonu almaya baslayacak. Çok tedirginim. Beni en iyi sizler anlarsınız. Benim kızıma geçen yaz konjenital adrenalin hiperplazi tanısı konuldu. O zamandan beri kortizon alıyoruz ve ayda bir de adet olmaması için igne oluyor. Kızım su an 10.5 yaşında ve 138cm boyunda. Bu hastalık boy kısalığı yaptıgı için bir de hormon tedavisine başlama kararı alındı. Ayda bir vurulan ignelerde bile müthiş kriz yasıyoruz. Her gün yapılacak bu iğnelere nasıl alışıcaz bilemiyorum. Yan etkisi olmuyor demişsiniz. Umarım öyle olur. Ama çok sıkıntılıyım. İnşallah tedavi faydalı olur. Hepize geçmiş olsun.
Çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ilk basta herşey cok zor geliyor. Ama sanırım bu duruma da alışıcaz,öğrenicez. Bizim hastalıgımızdan dolayı 4 ayda bir tahlillerimiz oluyor. Şekerle ilgili sıkıntı yok çok şükür, diyete de başladık. Umarım sonra da olmaz.Teşekkürler sizede çok geçmiş olsun.. anladığım kadarıyla tedavinize ek olarak önlem amaçlı büyüme hormonu verecekler. Ilacın sağlıklı bir bünyeye yan etkisi yok ama şeker ile ilgili bir rahatsızlığı olup olmaması önemli. Ignelerimiz kalem iğne şeklinde ve çok ince küçük uçlara sahip bu nedenle acı olmuyor ama Tabii çocuğu ikna etme kısmında size çok iş düşecek. Sabırlı olun ve korkusundan dolayı ona kızmayın daha çok cesaretlendirin ki kendi yapmaya başlasın. O zaman size hiç yaptirmayacak bile.. :)
Çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ilk basta herşey cok zor geliyor. Ama sanırım bu duruma da alışıcaz,öğrenicez. Bizim hastalıgımızdan dolayı 4 ayda bir tahlillerimiz oluyor. Şekerle ilgili sıkıntı yok çok şükür, diyete de başladık. Umarım sonra da olmaz.Teşekkürler sizede çok geçmiş olsun.. anladığım kadarıyla tedavinize ek olarak önlem amaçlı büyüme hormonu verecekler. Ilacın sağlıklı bir bünyeye yan etkisi yok ama şeker ile ilgili bir rahatsızlığı olup olmaması önemli. Ignelerimiz kalem iğne şeklinde ve çok ince küçük uçlara sahip bu nedenle acı olmuyor ama Tabii çocuğu ikna etme kısmında size çok iş düşecek. Sabırlı olun ve korkusundan dolayı ona kızmayın daha çok cesaretlendirin ki kendi yapmaya başlasın. O zaman size hiç yaptirmayacak bile.. :)
merhabalar biz de yaklaşık 8 aydır kullanıyoruz üç yaşında 84 cm idi şimdi 92 oldu ilk aylarda hızlı uzadı ama şu anlık iki ayda bir cm ama yaşıtlarına göre baya küçük duruyo şimdilik dün veli toplantısına gittim kızım kreşste herkes yaşı kücük mü bizimkilerden dedi çok üzüldüm açıkcası