Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Önemli kısma cevap yazmamısım. Bizde kusma olmadı halsizlık ve uyku hali oldu sadece. Şimdi hatırladım sizin kız premature idi sanırım prematurelerde test yapmıyor olabilirler. Çünkü sizinkinin kısa olma sebebi zaten erken doğuma bağlı gelişim geriliği. Bu durumda dr lar test yapmıyor olabilir. Hiç bilgim yok dediğim gibi dr en iyisini bilir sanırım.
Mr çekildi
Önemli kısma cevap yazmamısım. Bizde kusma olmadı halsizlık ve uyku hali oldu sadece. Şimdi hatırladım sizin kız premature idi sanırım prematurelerde test yapmıyor olabilirler. Çünkü sizinkinin kısa olma sebebi zaten erken doğuma bağlı gelişim geriliği. Bu durumda dr lar test yapmıyor olabilir. Hiç bilgim yok dediğim gibi dr en iyisini bilir sanırım.
Evet premature ama 6 ay sonra tedavi yapmayı uygun gördü bugün konuştuk ama ben başlamasını isterdim genetik test yaptırmak istoyoru mr çekildi herhangi bir sorun yok bakalım hayırlısı olur inşallah cevap verdiğiniz için teşekkürler

Mr çekildi

Evet premature ama 6 ay sonra tedavi yapmayı uygun gördü bugün konuştuk ama ben başlamasını isterdim genetik test yaptırmak istoyoru mr çekildi herhangi bir sorun yok bakalım hayırlısı olur inşallah cevap verdiğiniz için teşekkürler

Kız kardeşimin bebeği de premature bizim endokrinciye gittiğimde onu da sormustum "ben genelde tedavi için 4 yaşını bekliyorum" demişti. Ama yeğenim sizin kız kadar erken doğmadı ve kilosu da 1300 gr dı. Şuanda da persentili düzeltişmiş yasına göre 5-10 p . Yani hala kendiliğinden normal çocukları yakalayabilir. Ama Sizin durumunuzda aslında beklemek gereksiz de olabilir. Zaten kızınız 3 yaşındaymıs 4 e de az kalmıs ama bu yaşta cok etkili oluyor ilaç o yüzden beklemek zaman kaybı bence. Dr a yine gidin ısrar edin bence. 6 ay bekleyince ne olacak sanki birden yaşıtlarını yakalayacak değil.

Evet bende bu hafta içi doktoruyla görüşmeye gidicez o testler çok fazla kusturuyor Ayşe onu kaldıramaz direk baslicaz demişti iğneye sizce bu yaklaşım doğrumu sizin çocuğunuzda kusma yaptım uyarı
Benim kızımda kusmustu L-dopa testinde ama sorun olmamıştı. Sonra klonidin yaptılar onda bir sıkıntı olmadı. Bu testler olmadan nasıl belirleyecek bh'nin uretilmedigini. Bizim şimdi 6 ay oldu. 6 ayda 6.5cm uzadı. Eylülde kontrol vardı. Herşey yolunda. Kan testleri yapıldı sorun yok. 3 aylık daha iğne yazdı. Bakalım. Umarım sorunsuz devam ederiz.

Arkadaşlar merhaba oğlum 3.5 yaşında kilomuz 13 persentik değerine baktığımızda %10 nun altında zaten küçüklüğünden beri büyümemiz geridendi ama artık bu fark gözle görülüyor kreşte de en küçük bu boyunuzda %14-15 civarlarında bu durumda ilk çocuk doktoruna mı gitmem lazım

Arkadaşlar merhaba oğlum 3.5 yaşında kilomuz 13 persentik değerine baktığımızda %10 nun altında zaten küçüklüğünden beri büyümemiz geridendi ama artık bu fark gözle görülüyor kreşte de en küçük bu boyunuzda %14-15 civarlarında bu durumda ilk çocuk doktoruna mı gitmem lazım
Merhaba, önce çocuk doktoruna gitmelisiniz. O sizinde bahsettiğiniz gibi percentiline bakıp sizi endokrinoloji yonlendirecektir. Eğer özel bir hastaneye gidecekseniz çocuk doktoruna gitmeden çocuk endokrin uzman doktoru varsa ona gidebilirsiniz. O sizden bazı kan testleri, uygun görürse sol el bileği röntgeni ve bunun gibi tetkikleri isteyecektir. Oğlunuz 3.5 yaşında demiştiniz, bence güzel bir yaş eğer hormon el bor sorun varsa bulup bir tedavi uygulanabilir.
Bizde 8 aydır kullanıyoruz. Size kolay gelsin. İyi günler.

Merhaba, önce çocuk doktoruna gitmelisiniz. O sizinde bahsettiğiniz gibi percentiline bakıp sizi endokrinoloji yonlendirecektir. Eğer özel bir hastaneye gidecekseniz çocuk doktoruna gitmeden çocuk endokrin uzman doktoru varsa ona gidebilirsiniz. O sizden bazı kan testleri, uygun görürse sol el bileği röntgeni ve bunun gibi tetkikleri isteyecektir. Oğlunuz 3.5 yaşında demiştiniz, bence güzel bir yaş eğer hormon el bor sorun varsa bulup bir tedavi uygulanabilir.
Bizde 8 aydır kullanıyoruz. Size kolay gelsin. İyi günler.
Teşekkür ederim şehirdeki devlet hastanesinde yok maalesef endokrin uzmanı üniversitesi hastanesinde var durumu öğrenip gideceğim inşallah sizin çocuğunuz kaç yaşında ? Faydasını gördünüz mü ? Bir de be kadar kullanacaksınız iğneleri

Teşekkür ederim şehirdeki devlet hastanesinde yok maalesef endokrin uzmanı üniversitesi hastanesinde var durumu öğrenip gideceğim inşallah sizin çocuğunuz kaç yaşında ? Faydasını gördünüz mü ? Bir de be kadar kullanacaksınız iğneleri
Oglunuzun boyu kac cm?

Merhaba oglum 26.5 aylik ayakta 85 cm geliyor su an icin.. persentilde 10 da sanirim.. Ama cocuk doktoru bizi endokrine yonlendirdi. Endokrin ne gibi tahliller yapar.. Bu arada anne baba boyu da kisa 150 benim 170 de esim.. Ne der sizce ?

Merhaba hangi hastaneye gittiniz doktorun adını da öğrenebilir miyim

merhabalar.oglum 49 cm dogdu biz de normol boylu insanlariz.ben 158 esim 175cm.5.ayda persantili dusmeye basladi sut alerjisi cikti 9aylik olana kadar ne ben ne oglum hic sut urunu kullanamadik.anne sutune devam etti mama vermedim.persantil degeri o aylarda 1e 2 ye dustu.endokrin takip edelim toparlayacak mi diye dedi.1 yasinda 72 cmdi.hep artti persantili simdi 19aylik ve 81 cm.%20ye yakin cikiyor igf1 sonucu 80.70.igfbg3 daha aciklanmadi.buyume hormonunda sikinti olsa boy persantili artar miydi?tecrubeli anneler yardimci olursa cok sevinirim.

Boyumuz % 10 persentil biraz geçiyor kilomuz 10 persentil altında bugün endokrin gittik kan tahlili ve el röntgeni çektirdik her şeyi normal dedi. Zinko verdi 3 ay içir dedi. 6 ay sonra kontrole geldi dedi. Hormonlara bakılmamış acaba 6 ay sonra mı bakılacak.

Sizce geç mi kalırız yoksa gidip hormonlara bakılmasını istesem mi?

Boyumuz % 10 persentil biraz geçiyor kilomuz 10 persentil altında bugün endokrin gittik kan tahlili ve el röntgeni çektirdik her şeyi normal dedi. Zinko verdi 3 ay içir dedi. 6 ay sonra kontrole geldi dedi. Hormonlara bakılmamış acaba 6 ay sonra mı bakılacak.

bence de takip edilmeli.sonucta kilosu da az oldugundan doktorlar once kilo almasi gerektigini dusunuyor.biz kilo aldikca 2lerde olan persentil degerimiz de yavas yavas artti su an 19persentil diyor ve ben inanin beslenme ile ilgisi oldugunu dusunuyorum.4aydir yemek yiyir dogru duzgun oncesinde cok istahsizdi.
bir de kilo almasi icin istahsiz oldugundan doktorumuz 4 ay ince fortini mamalardan verdi onun da etkisi var.

bence de takip edilmeli.sonucta kilosu da az oldugundan doktorlar once kilo almasi gerektigini dusunuyor.biz kilo aldikca 2lerde olan persentil degerimiz de yavas yavas artti su an 19persentil diyor ve ben inanin beslenme ile ilgisi oldugunu dusunuyorum.4aydir yemek yiyir dogru duzgun oncesinde cok istahsizdi.
bir de kilo almasi icin istahsiz oldugundan doktorumuz 4 ay ince fortini mamalardan verdi onun da etkisi var.
Kaç yaşında çocuğunuz benim ki 3.5 yaşında tam. Benim oğlanda çok iştahsiz ya her öğün kavga gürültü bende bıktım ne yapacağım diye düşünmekten. O mama kaç yaşına kadar veriliyor acaba

Kaç yaşında çocuğunuz benim ki 3.5 yaşında tam. Benim oğlanda çok iştahsiz ya her öğün kavga gürültü bende bıktım ne yapacağım diye düşünmekten. O mama kaç yaşına kadar veriliyor acaba
6yasina kadar diye biliyorum.balik yagi ve fortini mamadan sonra istahi acildi cok sukur oglumun su an 19 aylik.3.5 yas gec degil birakin takip edilsin bi sure bence.
fortini mamayi sıringaya cekip agzina sikiyorum azar azar.pesinden kosturarak veriyorum. siz de deneyin isterseniz.

Merhaba bizim boyumuz 85 cm 27 aylik oglum endokrin bizi basindan savdi. Doktorunuz kim sizin acaba ?

X