- 8 Aralık 2007
- 3.074
- 830
Başarılar kuzucuğa.Bizim okul aynı güne 2 yazılı koymamış hafta bir gün boş bir gün sınav koymuşlar.ama 4.sınıfa giden oğlumun geçen pazartesinden bu cumaya kadar her gün sınav var.gerçi bu gün müzik sınavı varmış İstiklal Marşını yazdıracakmış.çocuklarda yoruldular artık.Günaydınlar,
Bugün mat sonucları acıklanacak.
Bugun fen ve din var. Fen baktık dun aksam beraber. Resmen butun kıtabı sordum gayet ıyı duruyordu ama dınde kaldı kendı basına. Umarım kendısı halledebılır
Ay canım benım ya artı 1 cocuk daha dusunemıyorum ne kadar zor. Yanı keske kucugum 2 ye fılan gıtseydı dıyorum elbette. 2 yasında ne dur dıyosun , duruyor ne sus dıyosun susuyor. Bu hafta pazar aksamı anneme bıraktım ufaklıgı. Sırf buyugu ıle ılgılendık. oda aksamda en en maxımum 2.3 saat. bu zamana kadar saysaklamıstık bılıyosunuz o yuzden cok panık oldum. Duzen kurmak sart. Bızım ara donemde ıng odevımız olcak. Ebadan 4.unıte ıle ılgılı odev gondermıs. Ve gecırdıgımız 3 unıte ıcın becerı sınavı yollamıs.günaydın kızlar
tatile az kaldı ben çok yoğun geçirdim iki haftayı.iki çocuğun sınavları denemeleri bittim.her ikisinin de cuma bitiyor sınavı sonra gelsin tatil.ben yine okula gideceğim ama seminer olduğu için 3-4 saat kalıp eve döneceğim.çocukların sınavı okulu dersleri olmayacak eve gelince tembellik yapacağım mümkün olursa tabi ev işleri yemek derken.olsun ödev yok sınav yok deneme yok.6 da kalkmama 8 de kalkarım.
dün deneme olmuş oğlum yeni nesil uzun sorular özellikle matematik ve fen.fenden full(17 soru),matematik 2 yanlış(17 soru),Türkçe 1 yanlış 1 boş(17 soru)sosyal 2 yanlış(15 soru),din full,İngilizce 2 yanlış(12 soru).yani 80 soruda 7 yanlış yapmış.sorular zor ve yeni nesildi.çoğu öğrenci yetiştirememiş.bizimki yine 2 soruyu dikkat ve yanlış okumaktan kaybetmiş ama zamanla düzeleceğini düşünerek çok da dillendirip kaygı oluşturmak istemediğimden çok üstünde durmadım.Sınav Nesibe Aydın yayınlarının kurumsal sınavı.bakalım sonuç nasıl gelecek
kitap okumaya ihtiyaçları var onu anladım.örneğin istila kelimesinin anlamını bilmiyordu.birde okuma hızları artmalı sorular çok uzun ve karmaşık.zaman kalmıyor kitaba.dün 5 buçukta evde oldu.biraz dinlendi yemek yedi kardeşiyle oynadı.derse başladı ödevler saat 10 da bitti.Almanca sınavı vardı bu gün 11 buçuğa kadar çalışıp uyudu.sabah 7.30 da uyanıyor.kitap okusa bile anlamaz pili bitmiş yorulmuş algıları kapanmıştı.okulda her gün biraz okuyorlar iyi ki biraz.bu tatilde kitap okuyalım ailece diyorum.
Aynen bende çok yoruldum bu iki hafta ikisininde sınavları vardı büyük artık çogunlukla kendisi çalışıyor belli bir tenpoya gidi 7 sınıf zaten kız 4 sınıfta ona destek olmak istiyorum bu sene biraz ona ağırlık vermek istiyorum oğlan artık neyi nasıl yapacagını ögrendi gibi ama kıskançlik yapıyor bazen banada gel benle de ilgilen diye yada yeni nesil beğendigi soruları benimle tartışmak istiyor o bu soru güzelmiş bu böyle şu şöyle olaya benide katacak ilaha ben sıyrılmak istedikçe o çekiyor içeri:)zor bir matamatik sorusu bulsa çözmüş oldugu soruyu getirip bana soruyor sen olsan yapabilirmisin diye yapiyorum şaşırıyor falan nasıl yaptın diye illa ha bir şekilde onunla ilğilenmemi istiyor ikisinin odası yan yana bir onunkine bi diğerine giderek geçti bu iki hafta sandalye tepelerinde masa başlarında yoruldum tatil bize yarayacak galibagünaydın kızlar
tatile az kaldı ben çok yoğun geçirdim iki haftayı.iki çocuğun sınavları denemeleri bittim.her ikisinin de cuma bitiyor sınavı sonra gelsin tatil.ben yine okula gideceğim ama seminer olduğu için 3-4 saat kalıp eve döneceğim.çocukların sınavı okulu dersleri olmayacak eve gelince tembellik yapacağım mümkün olursa tabi ev işleri yemek derken.olsun ödev yok sınav yok deneme yok.6 da kalkmama 8 de kalkarım.
dün deneme olmuş oğlum yeni nesil uzun sorular özellikle matematik ve fen.fenden full(17 soru),matematik 2 yanlış(17 soru),Türkçe 1 yanlış 1 boş(17 soru)sosyal 2 yanlış(15 soru),din full,İngilizce 2 yanlış(12 soru).yani 80 soruda 7 yanlış yapmış.sorular zor ve yeni nesildi.çoğu öğrenci yetiştirememiş.bizimki yine 2 soruyu dikkat ve yanlış okumaktan kaybetmiş ama zamanla düzeleceğini düşünerek çok da dillendirip kaygı oluşturmak istemediğimden çok üstünde durmadım.Sınav Nesibe Aydın yayınlarının kurumsal sınavı.bakalım sonuç nasıl gelecek
kitap okumaya ihtiyaçları var onu anladım.örneğin istila kelimesinin anlamını bilmiyordu.birde okuma hızları artmalı sorular çok uzun ve karmaşık.zaman kalmıyor kitaba.dün 5 buçukta evde oldu.biraz dinlendi yemek yedi kardeşiyle oynadı.derse başladı ödevler saat 10 da bitti.Almanca sınavı vardı bu gün 11 buçuğa kadar çalışıp uyudu.sabah 7.30 da uyanıyor.kitap okusa bile anlamaz pili bitmiş yorulmuş algıları kapanmıştı.okulda her gün biraz okuyorlar iyi ki biraz.bu tatilde kitap okuyalım ailece diyorum.
aynı benim oğlum gibi seninki de.benim oğlumda bana getiriyor matematik sorusunu yapabilir misin "bir şey anlamadın" değil mi diyor.dün yapamadığı soruyu ben de yapamadımAynen bende çok yoruldum bu iki hafta ikisininde sınavları vardı büyük artık çogunlukla kendisi çalışıyor belli bir tenpoya gidi 7 sınıf zaten kız 4 sınıfta ona destek olmak istiyorum bu sene biraz ona ağırlık vermek istiyorum oğlan artık neyi nasıl yapacagını ögrendi gibi ama kıskançlik yapıyor bazen banada gel benle de ilgilen diye yada yeni nesil beğendigi soruları benimle tartışmak istiyor o bu soru güzelmiş bu böyle şu şöyle olaya benide katacak ilaha ben sıyrılmak istedikçe o çekiyor içeri:)zor bir matamatik sorusu bulsa çözmüş oldugu soruyu getirip bana soruyor sen olsan yapabilirmisin diye yapiyorum şaşırıyor falan nasıl yaptın diye illa ha bir şekilde onunla ilğilenmemi istiyor ikisinin odası yan yana bir onunkine bi diğerine giderek geçti bu iki hafta sandalye tepelerinde masa başlarında yoruldum tatil bize yarayacak galibasınavlar bugün itibariyle bitti ikisinin sonuçlarıda gayet iyi elhamdülillah yarın oglanın cuma kızın denemesi var onlara pek çalıştırmam yoruldu çocuklar şimdiye kadarki mevcut çalıştıklarıyla ne yaparlarsa zaten denemeye son gün çalışmak olmaz denemeler önemli sizin sonuç çok iyi maşallah muhtemelen okulda derece yapacaktır Allah kimsenin emegini boşa çıkarmasın evlatlarımızın ve bizim yardımcımız olsun
biz deBuarada bizde diğer 5.sınıflar gıbı ırt zırt ders yok. Dıl agırlıklı oldugu ıcın.
Secmelı ıng var 2 saat
Ingılızce 11 saat
Turkce 6 saat
Mat 5 saat
Sosyal 3 saat
Fen 4 saat
Din 2 saat
Bu kadar , bilim ,bilişim vs yok
Butun bunlara ek degıl mı?biz de
bilişim
akıl ve zeka oyunları
resim
müzik
beden eğitimi
almanca dersleri de var.
bizimkiler belli olmadı e okulu da kullanmıyorlar, sizinkileri öğretmen mi söyledi?Merhabalar benim kuzunun sınavları dün bitti şükür ama çalışmaya devam etmesi lazım özellikle türkçe dersine, en kötü notu türkçeden aldı 75, ingilizce 86, t.dini bilgiler 85, din kültürü 100 ve matematik 100 diğerleri açıklanmadı ama sanırım güzel geçti.
Bizde de ek dersler var maalesef bilişim, temel dini bilgiler, beden, resim
Evet canım.Ek olarak bir de bu dersler varButun bunlara ek degıl mı?
Zor valla cocukların ıslerı gercekten.
bizim de Türkçe 98Son durum paylasıyorum
2 saatlik secmeli ing 100
11 saatlik ing 78 (herşeyi batıran bu oldu )
5 saatlik mat 84 ()
6 saatlik türkçe
4 saatlik fen
2 saatlik din kaldı acıklanmayan. Bugunde son olarak sosyal sınavı var oda 3 saat.
Umarım turkceden fılan 90 altı almazda, kurtarabılır bır duruma gelır. Cunku bızım ırt zırt ders yok dedıgım gıbı hepsı 11 saat ıng ıcınde sayılmıs, kurtarabılecek cerez corba derslerde yok.
Mat sonucundan uzgun degılım , problem cozmede sıkıntısı var egenın zaten. Bugun okula gıdıp kagıdı gorucem , ona gore calısırız bundan sonra
oğlumun deneme sorularına baktım bir çok fen sorusu abartmıyorum tam 1 sayfa dolusu.Yenı nesıl sorulara hıc el atamıyorum gercekten. Gecen sene de ılk donem mat 84-83 almıstı . Ikıncı donem ben sadece problem cozdurdum sınav oncelerınde. cok sukur 94-92 seklınde kurtarmıstı. Mat sevmıyor ege kendıne guvenmıyor halbukı o kadar da kotu degıl ama napalım. Yanı normal problemı anlayıp cozemeyen cocuk yenı nesıl nasıl cozecek onuda anlamıyorum
Bızımkı de. Sınav tamamen neredeyse grammer agırlıklı olmus. Bırde dınleme metnı verılmıs ona gore metın yazmaya calısmıslar calısmıslar dıyorum cunku sınıf ortalaması 65.bizim de Türkçe 98
seçmeli matematik 100
sosyal 100
ama 14 saatlik İngilizceden 60-70 bekliyorum diyor
ben de olabilir İngilizceye zaman vermeliyiz dedim.zamanla düzelecektir dedim.Bizim okul İngilizcesi çok ağır müfredattan farklı.
Teşekkürler canım sağol, e okul kullanıyorlar, bir kısmını girmişler bazılarını da söylemişler derste, fen bilgisinden 95 almış dün belli olmuş,bizimkiler belli olmadı e okulu da kullanmıyorlar, sizinkileri öğretmen mi söyledi?
tebrik ederim Türkçe az düşük diğerlerine göre evet mat.100 süper esinde de yanlış okuma var, daha benim yanımda kaç defa yanlış okudu, kuzum diyorum iyi oku heee yanlış okumuşum diyor bide :)
esinin de fen 90 beden 95 resim 85 :) diğerleri daha belli değil bakalım.. yarın da mat.ile kapanışı yapacaklar. dün okuma becerileri vardı ama olmamışlar karar almışlar tatilden sonra yapacaklarmış..Teşekkürler canım sağol, e okul kullanıyorlar, bir kısmını girmişler bazılarını da söylemişler derste, fen bilgisinden 95 almış dün belli olmuş,
Bizde de yanlış okuma var maalesef denemede bu sebepten epey soru gidiyor
İngilizce çok iyi geçti dedi 86 aldı nerede yanlış yaptı bilmiyorSon durum paylasıyorum
2 saatlik secmeli ing 100
11 saatlik ing 78 (herşeyi batıran bu oldu )
5 saatlik mat 84 ()
6 saatlik türkçe
4 saatlik fen
2 saatlik din kaldı acıklanmayan. Bugunde son olarak sosyal sınavı var oda 3 saat.
Umarım turkceden fılan 90 altı almazda, kurtarabılır bır duruma gelır. Cunku bızım ırt zırt ders yok dedıgım gıbı hepsı 11 saat ıng ıcınde sayılmıs, kurtarabılecek cerez corba derslerde yok.
Mat sonucundan uzgun degılım , problem cozmede sıkıntısı var egenın zaten. Bugun okula gıdıp kagıdı gorucem , ona gore calısırız bundan sonra