İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 5. Sınıfa Gidenlerin Paylaşım Alanı

Başarılar kuzucuğa.Bizim okul aynı güne 2 yazılı koymamış hafta bir gün boş bir gün sınav koymuşlar.ama 4.sınıfa giden oğlumun geçen pazartesinden bu cumaya kadar her gün sınav var.gerçi bu gün müzik sınavı varmış İstiklal Marşını yazdıracakmış.çocuklarda yoruldular artık.

Ne güzel ayarlamıslar. Bende konusmayı dusunuyorum ogretmenle. Bugune ıkı yazılı koyacaklarına cuma gunu bos bır tanesını oraya atsalardı keske.
Bugun mat, turkce, fen ve dın yarın sosyal. Hepside zaman harcanması gereken yazılılar. Artk ne oldu ne kadar, cuma gunu ogrenıcez

Ay canım benım ya artı 1 cocuk daha dusunemıyorum ne kadar zor. Yanı keske kucugum 2 ye fılan gıtseydı dıyorum elbette. 2 yasında ne dur dıyosun , duruyor ne sus dıyosun susuyor. Bu hafta pazar aksamı anneme bıraktım ufaklıgı. Sırf buyugu ıle ılgılendık. oda aksamda en en maxımum 2.3 saat. bu zamana kadar saysaklamıstık bılıyosunuz o yuzden cok panık oldum. Duzen kurmak sart. Bızım ara donemde ıng odevımız olcak. Ebadan 4.unıte ıle ılgılı odev gondermıs. Ve gecırdıgımız 3 unıte ıcın becerı sınavı yollamıs. Tatıl gelmeden odevı geldı. Bende ızın aldım. Her gun gezdırecegım ogullarımı. 26 Kasımda ıs bası yapıcam. 1 haftacık neyımıze yetecek dıyorum.Senın oglunda cok calısmıs dun aksam inşallah emeklerinin karsılıgını alır, benım kı de 12 de uyudu bu sabah 8 de uyandı. Dın sınavına calısacak. Dua yazma var ıhlas. Ama dın hıc ama hıc bakılmadı.Bakalım nolcak

Buarada bizde diğer 5.sınıflar gıbı ırt zırt ders yok. Dıl agırlıklı oldugu ıcın.

Secmelı ıng var 2 saat
Ingılızce 11 saat
Turkce 6 saat
Mat 5 saat
Sosyal 3 saat
Fen 4 saat
Din 2 saat
Bu kadar , bilim ,bilişim vs yok

Aynen bende çok yoruldum bu iki hafta ikisininde sınavları vardı büyük artık çogunlukla kendisi çalışıyor belli bir tenpoya gidi 7 sınıf zaten kız 4 sınıfta ona destek olmak istiyorum bu sene biraz ona ağırlık vermek istiyorum oğlan artık neyi nasıl yapacagını ögrendi gibi ama kıskançlik yapıyor bazen banada gel benle de ilgilen diye yada yeni nesil beğendigi soruları benimle tartışmak istiyor o bu soru güzelmiş bu böyle şu şöyle olaya benide katacak ilaha ben sıyrılmak istedikçe o çekiyor içeri:)zor bir matamatik sorusu bulsa çözmüş oldugu soruyu getirip bana soruyor sen olsan yapabilirmisin diye yapiyorum şaşırıyor falan nasıl yaptın diye illa ha bir şekilde onunla ilğilenmemi istiyor ikisinin odası yan yana bir onunkine bi diğerine giderek geçti bu iki hafta sandalye tepelerinde masa başlarında yoruldum tatil bize yarayacak galibasınavlar bugün itibariyle bitti ikisinin sonuçlarıda gayet iyi elhamdülillah yarın oglanın cuma kızın denemesi var onlara pek çalıştırmam yoruldu çocuklar şimdiye kadarki mevcut çalıştıklarıyla ne yaparlarsa zaten denemeye son gün çalışmak olmaz denemeler önemli sizin sonuç çok iyi maşallah muhtemelen okulda derece yapacaktır Allah kimsenin emegini boşa çıkarmasın evlatlarımızın ve bizim yardımcımız olsun

aynı benim oğlum gibi seninki de.benim oğlumda bana getiriyor matematik sorusunu yapabilir misin "bir şey anlamadın" değil mi diyor.dün yapamadığı soruyu ben de yapamadımhatta bazen küçüğüm ile aralarında "bunu annem bile yapamaz"diyorlar.ben de onlara "matematik öğretmeni değilim her şeyi bilemem" diyorum.keşke bana da tatil olsaydı memlekete gider bir değişiklik yapardım ama biz okuldayız.

biz de
bilişim
akıl ve zeka oyunları
resim
müzik
beden eğitimi
almanca dersleri de var.

Merhabalar benim kuzunun sınavları dün bitti şükür ama çalışmaya devam etmesi lazım özellikle türkçe dersine, en kötü notu türkçeden aldı 75, ingilizce 86, t.dini bilgiler 85, din kültürü 100 ve matematik 100 diğerleri açıklanmadı ama sanırım güzel geçti.
Bizde de ek dersler var maalesef bilişim, temel dini bilgiler, beden, resim

Birde şu yeni nesil soru olayımız var, matematik öğretmenimiz ek ders yaptı sırf bunları anlatmak için ama biraz zaman alacak kavraması sanırım,

bizimkiler belli olmadı e okulu da kullanmıyorlar, sizinkileri öğretmen mi söyledi?

tebrik ederim Türkçe az düşük diğerlerine göre evet mat.100 süper esinde de yanlış okuma var, daha benim yanımda kaç defa yanlış okudu, kuzum diyorum iyi oku heee yanlış okumuşum diyor bide :)

Son durum paylasıyorum
2 saatlik secmeli ing 100
11 saatlik ing 78 (herşeyi batıran bu oldu )
5 saatlik mat 84 ( )
6 saatlik türkçe
4 saatlik fen
2 saatlik din kaldı acıklanmayan. Bugunde son olarak sosyal sınavı var oda 3 saat.
Umarım turkceden fılan 90 altı almazda, kurtarabılır bır duruma gelır. Cunku bızım ırt zırt ders yok dedıgım gıbı hepsı 11 saat ıng ıcınde sayılmıs, kurtarabılecek cerez corba derslerde yok.
Mat sonucundan uzgun degılım , problem cozmede sıkıntısı var egenın zaten. Bugun okula gıdıp kagıdı gorucem , ona gore calısırız bundan sonra

Yenı nesıl sorulara hıc el atamıyorum gercekten. Gecen sene de ılk donem mat 84-83 almıstı . Ikıncı donem ben sadece problem cozdurdum sınav oncelerınde. cok sukur 94-92 seklınde kurtarmıstı. Mat sevmıyor ege kendıne guvenmıyor halbukı o kadar da kotu degıl ama napalım. Yanı normal problemı anlayıp cozemeyen cocuk yenı nesıl nasıl cozecek onuda anlamıyorum

bizim de Türkçe 98
seçmeli matematik 100
sosyal 100
ama 14 saatlik İngilizceden 60-70 bekliyorum diyor
ben de olabilir İngilizceye zaman vermeliyiz dedim.zamanla düzelecektir dedim.Bizim okul İngilizcesi çok ağır müfredattan farklı.

oğlumun deneme sorularına baktım bir çok fen sorusu abartmıyorum tam 1 sayfa dolusu.hele o matematiklerin uzunluğu.soruyu okumadan çocuğun gözü korkar.çocukların çoğu yetiştirememiş sınavı
oğlumun hızı iyi tabi hız dikkat sorunu yaratıyor bazen ama düzelecektir diyorum.ama küçük oğlum çok ağır nasıl yetiştirir bilemiyorum ödevlerini yaparken bile saatler aır bitmez o ödev sinir harbi yaşatır.biri aşırı hızlı biri çok yavaş ben de ortası yok

Bızımkı de. Sınav tamamen neredeyse grammer agırlıklı olmus. Bırde dınleme metnı verılmıs ona gore metın yazmaya calısmıslar calısmıslar dıyorum cunku sınıf ortalaması 65.
Normalde ege ye sınavdan once 3 ders özel ders aldırdım . Gıttıgı dıl okulundan. Ama sanırım yararlı olmadı. Bu defa ıngılız dılı okuyan bır ogrencı buldum. Sınav oncesı onunla calıstırmayı dusunuyorum . 2. yazılı ıcın. Nottan zıyade ben zaten ıng onem verdıgım ıcın ege zaten ılkokul 2. ssınıftan berı dıl kursuna gıdıyor ama okul mufredatı degıl orasıda . Tamamen ogretme ve konusturma agırlıklı , ogretmenlerı amerıkalı. Bu senede olabıldıgının en maxımum sevıyesınde faydalanmasını ıstıyorum ingilizceden

Teşekkürler canım sağol, e okul kullanıyorlar, bir kısmını girmişler bazılarını da söylemişler derste, fen bilgisinden 95 almış dün belli olmuş,
Bizde de yanlış okuma var maalesef denemede bu sebepten epey soru gidiyor

esinin de fen 90 beden 95 resim 85 :) diğerleri daha belli değil bakalım.. yarın da mat.ile kapanışı yapacaklar. dün okuma becerileri vardı ama olmamışlar karar almışlar tatilden sonra yapacaklarmış..
yavaş yavaş öğrenecekler inşallah düzgün okumayı..:)

İngilizce çok iyi geçti dedi 86 aldı nerede yanlış yaptı bilmiyor
Kağıtlarını görme şansımız olurmu acaba, dilekçe ile istesek mi acaba bende merak ediyorum, geçen sene görüyorduk iyi oluyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…