- 20 Temmuz 2015
- 1.391
- 2.013
- 46
Kolay gelsin o şekilde degilde her akşam test çözmek şeklinde çalişmanizi tavsiye derim ari yayinlarini bilmiyorum biz ,çanta ,okyanus,hiz ,açikara,koray varol, gezegen, akordiyon yayinlar ...vb kulandik her akşam 30 ila 50 arasi test çözdürebilirsiniz okulda işlediği konulari test kitabindan takip edip konu işlendik çe testini çözmek şeklinde yani sınava birakmayin çalişmayi test kitaplarinida seçerken zorluk dereceleri oluyor onlarin ,mesela iki yayin varsa elinizde konuya yeni geçtiklerinde kolay yada orta sinif bir test kitabından daha sonrada yeni nesil sorularin agirlikli oldugu test kitabindan çözdürün hemen yeni nesil sorulara geçmek çocugun hevesini kırar iyi bir kirtasiyeden alışveriş yaparsaniz zaten size sorarlar. çocuğun seviyesi nasil zor test kitabım istiyorsunuz kolaymı diye benim hatırladığım daha orta sinif olan test kitaplarinin yayinlari çanta, akordiyon daha zor olanlar koray varol ,okyanus ,bilfen pro yayinlari vb..Valla canım daha once calıstımı derken, Fen 1.unite tamam durumda. quizler ıcın calısmıstı. Sosyalle bır kac kere bakmıstık ama bılgı kontrol etmedık. Dın hıc bakılmadı, matematıkten zaman zmaan test yapmıstı testten zıyade uygulamalar yaptı.Üslü sayılar dair, parantezli ıslemler fılan onlar hıc bakılmadı.Turkce keza oyle. Bu hafta 2 gun yazılı vardı.
2 aksam bıraz turkceye baktık, zaman yettıgı kadar (8 de evde oluyor aksam okuldan) eba dan soru cozduk. Sorular cok uzun cok karmasık bazıları. Ay hıc bılmıyorum cok sıkıstık nasıl uzerınden gecılır bır fıkrım yok. 4 gunde 5 yazılı. Test kıtraplarına gelınce ben ev ıcın arı yayınları almıstım testten zıyade uygulamaları oldugu ıcın ama dusunuyorumda sanırım ıyı bır fıkır degıldı. Pratık olmuyor bılgı otursun derken oyalanılıyor yanı.
Kurs kıtaplarıda var onlar daha cok test agırlıklı. Bırde sınav tarıhlerımız bızım mat turkce ve sosyal cok son anda bellı oldu ama bız o ara ıng sınavına hazırlanıyorduk. Zaman ayıramadık. Mesela dın den her cocuk baska bır sey soyluyor, tam olarak nereye kadar sınav havada Cocuklar uyum saglayamıyor .Haftada 1 kere 2 ders dın var sor et dıyene kadar ıs ısten gecıyo
Eger hem konu anlatimi hem test olsun derseniz akordiyon yayinlarini tavsiye ederim biz 5 sinifta kulanmiştik onu oglum için yada iyi ilgili bir çok yayin satabilen bir kirtasiyeye gidip sorabilirsiniz size fikir verirler ama sadece bir yayin satiyorsa elindekini veriyor zaten geçen gün arkadaşimin oglunu çalistirdim bir tane matamatik testi almış şu anki yayinlanan en zor yayindir çocuk ondan çözmeye çalışıyor motivasyonu düşüyor zaten matamatigi ćok iyi degil dedim bunu niye aldin kırtasiyeci verdi diyor ,dedim bu dursun sonea çözdürelim önce orta sinif yada kolay bir test.kitabi al konuyu pekiştirsin sonra yeni nesil sorulara geçersin .test kitabi alırken ya biz yada kırtasiyecenin bilinçli olması gerek geçen sene ben bir kırtasiyeye gittim test kitaplarina bakiyordum adam geldi dedi çocugunuzun ortalamasi kaç zormu test istiyorsunuz kolaymi çok hoşuma gitti adsm işini ehlince yapiyor dedim
Son düzenleme: