İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 5. Sınıfa Gidenlerin Paylaşım Alanı

Günaydın, bizde başladık dün, tüm yavrulara Rabbim zihin açıklığı versin, başarılar diliyorum.
Dün türkçe sınavı oldular, kitap okumadığı için anlama ve yorumlamada sıkıntı yaşıyor sınavda da aynı şey olmuş bakalım sonuç ne olacak.
Bugün de sosyal sınavı var, testlerde iyiydi ama sonra defterden sordum biraz karıştırdı, kızdım bağırdım üzüldüm sonra. Sonuç ne olursa olsun o benim canım kıymetlim, sınav notunun hiç önemi yok canı sağ olsun yeter ki.
Bızde stres oluyoruz ıster ıstemez.
Dedıgım gıbı kızlar sız gene sanslısınız , bızım sosyalcı klasık sınav yapacak. Ezber yapmaktan baska caresı yok gecen hafta bır gun sosyal calıstık bız. Sosyalde en son sınav. Bugun bu haftakı son sınav pazarteısiye kadar. Zamana bolup bolup calısıcaz artık.
Buarada turkce sınavlarından zaten ben hep bı korkarım, sonuclarınız ne zaman acıklanacak.Bızım ogrt hemen e okula gırdım dıye duyuru yaptı

Son düzenleme:
Size yazmıştım ama bir karisiklik oldu
Rehber ögretmensiniz sanirim benim oğlum asırı hırsli ve bu durum onun başarisiz ilacagım korkusuna yapılmasına neden oluyor bu yüzden heyecan yapıyor sanirim geçen sene bu kaniya varmıştım en son. Bu sene daha sınavlar yeni başliyor bu heyecan meselesini yeneriz umarım
merhaba.aşırı hırs hep en iyisi olmalıyım hep birinci olmalıyım yanlış yapmamalıyım gibi kaygıları beraberinde getirir.bu hırsın törpülenmesi ve sonucun ne olursa olsun bunun bir sınav olduğu anlatılmalı.sınavla ilgili siz de beklentiniz yüksek olursa siz de de kaygı olursa bu düşünceler de ona geçer.Maalesef hırs çok benimsediğim bir duygu değil.sadece sınavlar değil tüm hayatı boyunca hırslı insanlar olanla yetinmeyip hep en iyisi ben olmalıyım düşüncesi ve hayal kırıklığıyla mutlu olmazlar.çok başarılı çocuklarda görülen bir durum aslında.azı iyidir çalışmayı devamlı kılar ama çok fazlası kaygı hayal kırıklığı ve mutsuzluk getirir.deneme ve sınavlarda yanlış yaptığında bu yanlışların kendisine artı olarak döneceğini, bunun bir sınav olduğunu ve sınavda sadece bilmek değil heyecanla stresle zamanla da mücadele edildiğini öğrenmesi gerekli.bir spor bir sanat bir hobi ile uğraşsın.hayata da karışsın sadece ders çalışmasın.hep sınav odaklı olmasın her zaman sohbetleriniz sınav olmasın.hayatta her zaman her şeyde mükemmel olmak zorunda olmadığımızı hatalar yapabildiğimizi de anlatın.deneme ve sınavlarda yaptığı yanlışlara şok olarak nasıl yapabildin çok dikkatsizsin çok basit bir soru gibi tepkiler vermeyip doğal karşılayın.sizin tepkileriniz onun gözünde önemlidir.

Dedıgım gıbı kızlar sız gene sanslısınız , bızım sosyalcı klasık sınav yapacak. Ezber yapmaktan baska caresı yok gecen hafta bır gun sosyal calıstık bız. Sosyalde en son sınav. Bugun bu haftakı son sınav pazarteısiye kadar. Zamana bolup bolup calısıcaz artık.
Buarada turkce sınavlarından zaten ben hep bı korkarım, sonuclarınız ne zaman acıklanacak.Bızım ogrt hemen e okula gırdım dıye duyuru yaptı
okul sınavları genelde klasik oluyor.Türkçe oldu bizimkiler klasik sınavdı.üstüne kompozisyon istemiş 30 puanlık.Atasözü verip kompozisyon şeklinde açıklayın demiş
dün sosyal ve uygulamalı matematik oldular.her ikisi de klasik sınav.sosyal direk ezber istiyor zaten.
En son ki deneme sınavı yeni nesil sorular ile yapıldı ve hiç aşina olmadığı için ve o gün yaşadığı başka olumsuzluklar yüzünden çok düşük aldı ama alışacak zamanla, evde de benzer testler yapmaya başladı
ne kadar düşük?bu sınavı geçen seneki sınavlar gibi görmeyin.ben bir sınav gördüm 10 yanlışa kadar iyi yapılmış kabul ediyorum.siz de ne kadar düşük

merhaba.aşırı hırs hep en iyisi olmalıyım hep birinci olmalıyım yanlış yapmamalıyım gibi kaygıları beraberinde getirir.bu hırsın törpülenmesi ve sonucun ne olursa olsun bunun bir sınav olduğu anlatılmalı.sınavla ilgili siz de beklentiniz yüksek olursa siz de de kaygı olursa bu düşünceler de ona geçer.Maalesef hırs çok benimsediğim bir duygu değil.sadece sınavlar değil tüm hayatı boyunca hırslı insanlar olanla yetinmeyip hep en iyisi ben olmalıyım düşüncesi ve hayal kırıklığıyla mutlu olmazlar.çok başarılı çocuklarda görülen bir durum aslında.azı iyidir çalışmayı devamlı kılar ama çok fazlası kaygı hayal kırıklığı ve mutsuzluk getirir.deneme ve sınavlarda yanlış yaptığında bu yanlışların kendisine artı olarak döneceğini, bunun bir sınav olduğunu ve sınavda sadece bilmek değil heyecanla stresle zamanla da mücadele edildiğini öğrenmesi gerekli.bir spor bir sanat bir hobi ile uğraşsın.hayata da karışsın sadece ders çalışmasın.hep sınav odaklı olmasın her zaman sohbetleriniz sınav olmasın.hayatta her zaman her şeyde mükemmel olmak zorunda olmadığımızı hatalar yapabildiğimizi de anlatın.deneme ve sınavlarda yaptığı yanlışlara şok olarak nasıl yapabildin çok dikkatsizsin çok basit bir soru gibi tepkiler vermeyip doğal karşılayın.sizin tepkileriniz onun gözünde önemlidir.
Teşekkürler tavsiyelerinizi dikkate alacağim vakit ayırıp yazmışsınız ,çoğunu yapiyorum yada yapmaya çalişiyorum zaten ,ama bazen gözümden kaçan noktalar olabilir cocuk yetiştirmek çok zor gerçekten maximum özen gerektiriyor .Hobileri var futbolu seviyor sadece türkiye ligini degil yabanci ligleride takip eder,bide tarihle ilgilenir:)) osmanlı tarihi bide Alman tarihi bunla ilgili videolar falan izliyor ,geçengün hitlerin hayatini araştiriyordu:))

Dedıgım gıbı kızlar sız gene sanslısınız , bızım sosyalcı klasık sınav yapacak. Ezber yapmaktan baska caresı yok gecen hafta bır gun sosyal calıstık bız. Sosyalde en son sınav. Bugun bu haftakı son sınav pazarteısiye kadar. Zamana bolup bolup calısıcaz artık
okul sınavları genelde klasik oluyor.Türkçe oldu bizimkiler klasik sınavdı.üstüne kompozisyon istemiş 30 puanlık.Atasözü verip kompozisyon şeklinde açıklayın demiş
dün sosyal ve uygulamalı matematik oldular.her ikisi de klasik sınav.sosyal direk ezber istiyor zaten.

ne kadar düşük?bu sınavı geçen seneki sınavlar gibi görmeyin.ben bir sınav gördüm 10 yanlışa kadar iyi yapılmış kabul ediyorum.siz de ne kadar düşük
Çok daha fazla yanlışı var ama zaten ben ciddiye almadım, hem aşina olmadığı soru şekli, hem 2 tane dişi düştü, hem başı ağrıyordu hemde aç gitmişti o gün sınava ve soruları doğru okuyup anlayamamış bile. Akşam evde sağlıklı bir şekilde okuyup yapabildiğini ve kolay olduğunu gördü. Sadece ilk bakışta karışık ve zor gelmiş

Teşekkürler tavsiyelerinizi dikkate alacağim vakit ayırıp yazmışsınız ,çoğunu yapiyorum yada yapmaya çalişiyorum zaten ,ama bazen gözümden kaçan noktalar olabilir cocuk yetiştirmek çok zor gerçekten maximum özen gerektiriyor .Hobileri var futbolu seviyor sadece türkiye ligini degil yabanci ligleride takip eder,bide tarihle ilgilenir:)) osmanlı tarihi bide Alman tarihi bunla ilgili videolar falan izliyor ,geçengün hitlerin hayatini araştiriyordu:))
maşallah.Anladığım kadarıyla meraklı,araştırmacı,başarılı,ilgili bir oğlunuz var.zamanla su akıp yolunu bulacaktır.Bir arkadaşımın oğlu bu yıl LGS de bir matematik sorusunu işlemin son aşamasında çok basit bir toplama hatası yapınca hayalleri olan Galatasaray lisesine yerleşemedi.potansiyeli olan bir çocuku.galatasaray olmayınca başka hiç bir devlet okulunu istemedi.bir özel okulda tam burslu okuyor.hala çok başarılı babası eninde sonunda istediği üniversiteye yerleşebilecek diyor.Başka bir kızı da bir fen hatası yaptı.oda Galatasaray diyordu İzmir Fen Lisesi'ne gitti.günlerce ağladı şimdi ise okul şehir çok güzel diyormuş.haklarında hayırlısı olsun.ben gerçek sınavların denemeden daha iyi olacağına inanıyorum her zaman.Olmazsa da dünyanın sonu değil hepsi hepsi bir lise.iyi çalışırsa güzel bir altyapı ile liseye geçmiş olacak.haklarında hayırlısı olsun.
Çocuk yetiştirmek başka bir şeyiRehber öğretmenim ama kendi söküğümü dikemediğim zamanlar var.Oğlum da da heyecan dikkatsizlik aşırı öz güvenden basit hatalar yapma var.haklarında hayırlısı olsun

Çok daha fazla yanlışı var ama zaten ben ciddiye almadım, hem aşina olmadığı soru şekli, hem 2 tane dişi düştü, hem başı ağrıyordu hemde aç gitmişti o gün sınava ve soruları doğru okuyup anlayamamış bile. Akşam evde sağlıklı bir şekilde okuyup yapabildiğini ve kolay olduğunu gördü. Sadece ilk bakışta karışık ve zor gelmiş
canları sağ olsun.zamanla alışacaklar henüz çok yeniler bu tarz sorularda.

sınıfta 2 eksi alanların velilerini arayacakmış öğretmeni bizimkinden de numara almışlar lakin arayan olmadı henüz.. ikisinde de yaptığı ödevi götürmemiş.. hayır amaç ne unutan kendi, acaba hani velinize söyleyecem deyip gözdağı verme mi, yoksa eksikleriyle ilgilen mi der ne der bilemedim..
ingilizceden 85 almış..

sınıfta 2 eksi alanların velilerini arayacakmış öğretmeni bizimkinden de numara almışlar lakin arayan olmadı henüz.. ikisinde de yaptığı ödevi götürmemiş.. hayır amaç ne unutan kendi, acaba hani velinize söyleyecem deyip gözdağı verme mi, yoksa eksikleriyle ilgilen mi der ne der bilemedim..
ingilizceden 85 almış..
İlgilenin demek içindir büyük ihtimal,
dün oğlum çantasını çarşambaya göre hazırlamış kafa ne kadar karıştıysa, öğlende eve gitmedik, öğretmenler eksi vermiş durumunu anlatmasına rağmen, ben görüştüğümde izah edicem birşey değişmez ama olsun

İlgilenin demek içindir büyük ihtimal,
dün oğlum çantasını çarşambaya göre hazırlamış kafa ne kadar karıştıysa, öğlende eve gitmedik, öğretmenler eksi vermiş durumunu anlatmasına rağmen, ben görüştüğümde izah edicem birşey değişmez ama olsun
hoş gelmedi bu durum ilkokul 1de değil ki artık kendinin halletmesi gerekir bir çok şeyi, ben ne dicem ödevini unutma aramadığına göre gözdağıydı galiba:)

dün ingilizce ve fen baktık
mat.sözlüsünden de 100 almış bu eksi aldığı ders. onu da göz önünde bulundursun yani:)

olabilir unutulabilir karıştırılabilir. bak kaç yaşındayım biz de unutuyoruz:)

ingilizceden 85 almış..
Canım eksıler sozlu notu yerıne sayılıyor bılgın olsun. O yuzden odev takıp etmeye canta kontrol etmeye calısın.
Bızımkı de turkceden 2 eksı aldı sımdıye kadar baska bı dersten eksısı yok. Dun odev yapmamıstı sınavı var dıye, bırde sozluk goturmemıs bır gun ondan oturu . Bızımde secmelı ıng 100 ıdı ama dun yaptıgı o detaylı ıng 78 aldı. SInıf ortalaması 65 . Yıkıldık desem yerıdır. Bakalım bundan sonrakı derslere cok abanmamız lazım sımdı

hoş gelmedi bu durum ilkokul 1de değil ki artık kendinin halletmesi gerekir bir çok şeyi, ben ne dicem ödevini unutma aramadığına göre gözdağıydı galiba:)

dün ingilizce ve fen baktık
mat.sözlüsünden de 100 almış bu eksi aldığı ders. onu da göz önünde bulundursun yani:)

olabilir unutulabilir karıştırılabilir. bak kaç yaşındayım biz de unutuyoruz:)
Valla canım bıze dıyorlar kı sız ne kadar ılgılenırsenız cocukta o kadar sahıplenır. Sınıf ogrt soyluyor onlar yapsın sız arkadan kontrol edın , mumkunse grupta odev paylasın velılerde kontrol etsın dıyor. Bunu yapmmıyoruz ama ben sahsen yaptımı yapmadımı odevımı var mı yok mu soruyorum.
Sozlu notlarına hıc acımıyorlar 90 bıle olsa sozlulerı 70 verırlermıs. Kı bız ılkokuldan alıskınız 95 olan yazılı ortalamasına 80 vermıs bır ogretmenımız vardı bızım

Valla canım bıze dıyorlar kı sız ne kadar ılgılenırsenız cocukta o kadar sahıplenır. Sınıf ogrt soyluyor onlar yapsın sız arkadan kontrol edın , mumkunse grupta odev paylasın velılerde kontrol etsın dıyor. Bunu yapmmıyoruz ama ben sahsen yaptımı yapmadımı odevımı var mı yok mu soruyorum.
Sozlu notlarına hıc acımıyorlar 90 bıle olsa sozlulerı 70 verırlermıs. Kı bız ılkokuldan alıskınız 95 olan yazılı ortalamasına 80 vermıs bır ogretmenımız vardı bızım
canım sölüyoruz tabi babası da ben de neyse bu bi uyarı olmuş işte dikkat eder umarım.

2 gündür türkçe calısmaya calısıyoruz.
Kazanım soruları bır haylı karısık ama dogru yolda mı ılerlıyoruz emın olamadım. Dırek defterı okutup test kıtabından test verecegım elıne gıbı duruyor.
Pazartesı matematık gercı ama hafta sonu ona calısacagız. Salı Turkce . Daha hıc bakılmamıs, fen , din ve sosyal var elımızde hemen arkadan gelıyorlar :KK57:

Kolay gelsin CuteMom CuteMom daha önceden çalıstımı sadece yazili haftasi çalişmasi yeterli olmaz hemde çok sıkışırsınız
Hangi testleri kulaniyorsunuz benim kiz şimdi dörtte seneye beş olacak her ders için iki yada üç test kitabından takip etmeyi düşünüyorum yedinci sinifa giden oglum var test kitaplarini ondan tecrübe ettim bence 5 sinif için iki yada üçer kitap yeterli olur altıncı sınıfta 4,5 çikar oglum yedide o türçe ,fen ,matamatik için 6 yada 7 test kitabından gidiyor diger dersler için 2,3 test kitabindan takip ediyor işlenen konuları siz nasıl yapiyorsunuz ve hangi yayinlari kulaniyorsunuz hanımlar

Son düzenleme:
Kolay gelsin CuteMom CuteMom daha önceden çalıstımı sadece yazili haftasi çalişmasi yeterli olmaz hemde çok sıkışırsınız
Hangi testleri kulaniyorsunuz benim kiz şimdi dörtte seneye beş olacak her ders için iki yada üç test kitabından takip etmeyi düşünüyorum yedinci sinifa giden oglum var test kitaplarini ondan tecrübe ettim bence 5 sinif için iki yada üçer kitap yeterli olur altıncı sınıfta 4,5 çikar oglum yedide o türçe ,fen ,matamatik için 6 yada 7 test kitabından gidiyor diger dersler için 2,3 test kitabindan takip ediyor işlenen konuları siz nasıl yapiyorsunuz ve hangi yayinlari kulaniyorsunuz hanımlar
Valla canım daha once calıstımı derken, Fen 1.unite tamam durumda. quizler ıcın calısmıstı. Sosyalle bır kac kere bakmıstık ama bılgı kontrol etmedık. Dın hıc bakılmadı, matematıkten zaman zmaan test yapmıstı testten zıyade uygulamalar yaptı.Üslü sayılar dair, parantezli ıslemler fılan onlar hıc bakılmadı.Turkce keza oyle. Bu hafta 2 gun yazılı vardı.

2 aksam bıraz turkceye baktık, zaman yettıgı kadar (8 de evde oluyor aksam okuldan) eba dan soru cozduk. Sorular cok uzun cok karmasık bazıları. Ay hıc bılmıyorum cok sıkıstık nasıl uzerınden gecılır bır fıkrım yok. 4 gunde 5 yazılı. Test kıtraplarına gelınce ben ev ıcın arı yayınları almıstım testten zıyade uygulamaları oldugu ıcın ama dusunuyorumda sanırım ıyı bır fıkır degıldı. Pratık olmuyor bılgı otursun derken oyalanılıyor yanı.
Kurs kıtaplarıda var onlar daha cok test agırlıklı. Bırde sınav tarıhlerımız bızım mat turkce ve sosyal cok son anda bellı oldu ama bız o ara ıng sınavına hazırlanıyorduk. Zaman ayıramadık. Mesela dın den her cocuk baska bır sey soyluyor, tam olarak nereye kadar sınav havada :KK43: Cocuklar uyum saglayamıyor .Haftada 1 kere 2 ders dın var sor et dıyene kadar ıs ısten gecıyo

aynen bizimkilerde din bugünmüş 2 gündür var yok tartışması var hayret yani.

Günaydınlar. Bizim de ilk sınavımız bugün Türkçe’den. Her hafta deneme sınavı var diye kızıyordum ama güzel oldu böyle. Sınava çalışmadan gitti her hafta genel tekrar yapıyordu deneme sınavları için. Diğer derslere de hazır. Bir tek İngilizce’ye bakarız haftasonu. Gerisine bakmaya gerek yok.

Kızlar biz yayın olarak tudem, nar (şimdi ismi değişmiş gama olmuş) ve Sadık uygun kullanıyoruz. Matematikten özel derse başlamıştık yazın. Bebekten dolayı ilgilenemem diye sadece matematikten destek alalım dedik zaten matematik en iyi olduğu dersti. Şimdi okul müfredatından iki hafta önden gidiyorlar. Öğretmenimiz kaynakları kendisi veriyor. 4 kaynaktan gidiyorlar. Sadık uygun, berkay, tonguç ve nar’dan soru çözüyor. Sene sonuna kadar 8 kitap bitireceğiz demişti öğretmen. Derste de soru çözüyorlar bol bol. Valla üzerimden yük kalktı. Bir sözelci olarak matematik anlatmaya kıvranıyordum. Şimdi hocamız bize soru sormasını yasakladı :)

X