Kolay gelsin o şekilde degilde her akşam test çözmek şeklinde çalişmanizi tavsiye derim ari yayinlarini bilmiyorum biz ,çanta ,okyanus,hiz ,açikara,koray varol, gezegen, akordiyon yayinlar ...vb kulandik her akşam 30 ila 50 arasi test çözdürebilirsiniz okulda işlediği konulari test kitabindan takip edip konu işlendik çe testini çözmek şeklinde yani sınava birakmayin çalişmayi test kitaplarinida seçerken zorluk dereceleri oluyor onlarin ,mesela iki yayin varsa elinizde konuya yeni geçtiklerinde kolay yada orta sinif bir test kitabından daha sonrada yeni nesil sorularin agirlikli oldugu test kitabindan çözdürün hemen yeni nesil sorulara geçmek çocugun hevesini kırar iyi bir kirtasiyeden alışveriş yaparsaniz zaten size sorarlar. çocuğun seviyesi nasil zor test kitabım istiyorsunuz kolaymı diye benim hatırladığım daha orta sinif olan test kitaplarinin yayinlari çanta, akordiyon daha zor olanlar koray varol ,okyanus ,bilfen pro yayinlari vb..Valla canım daha once calıstımı derken, Fen 1.unite tamam durumda. quizler ıcın calısmıstı. Sosyalle bır kac kere bakmıstık ama bılgı kontrol etmedık. Dın hıc bakılmadı, matematıkten zaman zmaan test yapmıstı testten zıyade uygulamalar yaptı.Üslü sayılar dair, parantezli ıslemler fılan onlar hıc bakılmadı.Turkce keza oyle. Bu hafta 2 gun yazılı vardı.
2 aksam bıraz turkceye baktık, zaman yettıgı kadar (8 de evde oluyor aksam okuldan) eba dan soru cozduk. Sorular cok uzun cok karmasık bazıları. Ay hıc bılmıyorum cok sıkıstık nasıl uzerınden gecılır bır fıkrım yok. 4 gunde 5 yazılı. Test kıtraplarına gelınce ben ev ıcın arı yayınları almıstım testten zıyade uygulamaları oldugu ıcın ama dusunuyorumda sanırım ıyı bır fıkır degıldı. Pratık olmuyor bılgı otursun derken oyalanılıyor yanı.
Kurs kıtaplarıda var onlar daha cok test agırlıklı. Bırde sınav tarıhlerımız bızım mat turkce ve sosyal cok son anda bellı oldu ama bız o ara ıng sınavına hazırlanıyorduk. Zaman ayıramadık. Mesela dın den her cocuk baska bır sey soyluyor, tam olarak nereye kadar sınav havadaCocuklar uyum saglayamıyor .Haftada 1 kere 2 ders dın var sor et dıyene kadar ıs ısten gecıyo
Uzun uzun yzıcam tatlım sana. Bızım aksam odev yapmak ıcın vaktımız anca kalıyor. hatta cogu zaman sabaha kalıyor 8 de evde oluyor aksam yemek yedı kalktı 8.30 eh hemende odeve oturmuyorKolay gelsin o şekilde degilde her akşam test çözmek şeklinde çalişmanizi tavsiye derim ari yayinlarini bilmiyorum biz ,çanta ,okyanus,hiz ,açikara,koray varol, gezegen, akordiyon yayinlar ...vb kulandik her akşam 30 ila 50 arasi test çözdürebilirsiniz okulda işlediği konulari test kitabindan takip edip konu işlendik çe testini çözmek şeklinde yani sınava birakmayin çalişmayi test kitaplarinida seçerken zorluk dereceleri oluyor onlarin ,mesela iki yayin varsa elinizde konuya yeni geçtiklerinde kolay yada orta sinif bir test kitabından daha sonrada yeni nesil sorularin agirlikli oldugu test kitabindan çözdürün hemen yeni nesil sorulara geçmek çocugun hevesini kırar iyi bir kirtasiyeden alışveriş yaparsaniz zaten size sorarlar. çocuğun seviyesi nasil zor test kitabım istiyorsunuz kolaymı diye benim hatırladığım daha orta sinif olan test kitaplarinin yayinlari çanta, akordiyon daha zor olanlar koray varol ,okyanus ,bilfen pro yayinlari vb..
Eger hem konu anlatimi hem test olsun derseniz akordiyon yayinlarini tavsiye ederim biz 5 sinifta kulanmiştik onu oglum için yada iyi ilgili bir çok yayin satabilen bir kirtasiyeye gidip sorabilirsiniz size fikir verirler ama sadece bir yayin satiyorsa elindekini veriyor zaten geçen gün arkadaşimin oglunu çalistirdim bir tane matamatik testi almış şu anki yayinlanan en zor yayindir çocuk ondan çözmeye çalışıyor motivasyonu düşüyor zaten matamatigi ćok iyi degil dedim bunu niye aldin kırtasiyeci verdi diyor ,dedim bu dursun sonea çözdürelim önce orta sinif yada kolay bir test.kitabi al konuyu pekiştirsin sonra yeni nesil sorulara geçersin .test kitabi alırken ya biz yada kırtasiyecenin bilinçli olması gerek geçen sene ben bir kırtasiyeye gittim test kitaplarina bakiyordum adam geldi dedi çocugunuzun ortalamasi kaç zormu test istiyorsunuz kolaymi çok hoşuma gitti adsm işini ehlince yapiyor dedim
Akşam 8 demi eve geliyor çok geç bir saat gerçekten neden o kadar geç özel okul sanirim sizinki ne yapıyorlar o saate kadarUzun uzun yzıcam tatlım sana. Bızım aksam odev yapmak ıcın vaktımız anca kalıyor. hatta cogu zaman sabaha kalıyor 8 de evde oluyor aksam yemek yedı kalktı 8.30 eh hemende odeve oturmuyor
Devlet okulu tatlım ve oglencı. Oglen 1 de ders baslıyor sabah anca 10 da odeve oturuyorAkşam 8 demi eve geliyor çok geç bir saat gerçekten neden o kadar geç özel okul sanirim sizinki ne yapıyorlar o saate kadar
Bu yorumun dogruluguna o kadar cok ınandım kı. Dun matematık sınavı ıcın konuları gozden gecırırken en son konu verılmeyen carpma ıslemınde asırı zrlandıgını fark ettım. Neyı nasıl yapacagını bılıyor ama basamaklar artınca ısler karısmıs.Kolay gelsin o şekilde degilde her akşam test çözmek şeklinde çalişmanizi tavsiye derim ari yayinlarini bilmiyorum biz ,çanta ,okyanus,hiz ,açikara,koray varol, gezegen, akordiyon yayinlar ...vb kulandik her akşam 30 ila 50 arasi test çözdürebilirsiniz okulda işlediği konulari test kitabindan takip edip konu işlendik çe testini çözmek şeklinde yani sınava birakmayin çalişmayi test kitaplarinida seçerken zorluk dereceleri oluyor onlarin ,mesela iki yayin varsa elinizde konuya yeni geçtiklerinde kolay yada orta sinif bir test kitabından daha sonrada yeni nesil sorularin agirlikli oldugu test kitabindan çözdürün hemen yeni nesil sorulara geçmek çocugun hevesini kırar iyi bir kirtasiyeden alışveriş yaparsaniz zaten size sorarlar. çocuğun seviyesi nasil zor test kitabım istiyorsunuz kolaymı diye benim hatırladığım daha orta sinif olan test kitaplarinin yayinlari çanta, akordiyon daha zor olanlar koray varol ,okyanus ,bilfen pro yayinlari vb..
Eger hem konu anlatimi hem test olsun derseniz akordiyon yayinlarini tavsiye ederim biz 5 sinifta kulanmiştik onu oglum için yada iyi ilgili bir çok yayin satabilen bir kirtasiyeye gidip sorabilirsiniz size fikir verirler ama sadece bir yayin satiyorsa elindekini veriyor zaten geçen gün arkadaşimin oglunu çalistirdim bir tane matamatik testi almış şu anki yayinlanan en zor yayindir çocuk ondan çözmeye çalışıyor motivasyonu düşüyor zaten matamatigi ćok iyi degil dedim bunu niye aldin kırtasiyeci verdi diyor ,dedim bu dursun sonea çözdürelim önce orta sinif yada kolay bir test.kitabi al konuyu pekiştirsin sonra yeni nesil sorulara geçersin .test kitabi alırken ya biz yada kırtasiyecenin bilinçli olması gerek geçen sene ben bir kırtasiyeye gittim test kitaplarina bakiyordum adam geldi dedi çocugunuzun ortalamasi kaç zormu test istiyorsunuz kolaymi çok hoşuma gitti adsm işini ehlince yapiyor dedim
Öğlen 2 de ders baslıyor pardonDevlet okulu tatlım ve oglencı. Oglen 1 de ders baslıyor sabah anca 10 da odeve oturuyor
Muba da çok basit degil hatta oda zor test kitaplarından merak etmeyin geç kalmadınız daha 5 sinif peşini bırakmadıgınız sürece rahatlikla düzene oturtursunuzBu yorumun dogruluguna o kadar cok ınandım kı. Dun matematık sınavı ıcın konuları gozden gecırırken en son konu verılmeyen carpma ıslemınde asırı zrlandıgını fark ettım. Neyı nasıl yapacagını bılıyor ama basamaklar artınca ısler karısmıs.
Aksam sonra abıme gıttık bı hısımla hanı gostersın fılan dıye. Benım cocugumun maalesef tekrar etmesı gerekıyor konuyu pekıstırmesı ıcın okulumuzda kolay bır okul degıl. Suana kadar olan oldu sanırım ama yazılılardan sonra ısı sıkı tutacagım.
Bızdekı kıtapları yazmam ıcın bakmam lazım eve aldıgım sadece arı bırde kurs kıtapları var mesela turbo, ınanılmaz karısık bır kıtap. Her dersın bır yayınını daha almak ıstıyorum bırınden konuyu ogrensın , eh ogrenene kadar kıtaptakı sorular bıtıyor ama pekısmıyor dıger kıtaptan da aynı konuyu ıslemesı gerekıyor. Bu ıse el atacagım bakalım. Ama acaba neyı alsam bılemıyorum basıt bısey almak ıstıyorum muba fılan mı alsam acaba.
Abım de dıyor bız hep test kıtabı aldık onun oglu 8. sınıf ama malesef dogru degılmıs bu yontem dıyor. Mıllet her dersten 3-4 kıtap alıyormus meger dıyor. Bızımkıler daha kucuk ıkı kıtap olsa kafı olur dıye dusunuyorum.
Umarım cok dusuk almaz yapamadıgı seyı de yerıne koyabıldık mı emın degılım gercekten.Olan oldu dıyorum artık. Bana test kıtabı onerebılır mısın? Ne yapayım sence ben
Ne onerırsın pekı canta veya hız mı alsam. Atlamısım vıdeo cozumlu bır kıtap almak ıstıyorum dıyelım cocuk problemı cozemedı karekodu okutup hemen cozumunu dınlesınMuba da çok basit degil hatta oda zor test kitaplarından merak etmeyin geç kalmadınız daha 5 sinif peşini bırakmadıgınız sürece rahatlikla düzene oturtursunuz
sistem sıkıntılı biraz bizimkiler 8 de ders başı öglen arasi veriyorlar ve tekrar 3.30 çıkıyorlar akşam hepberaber çalışiyoruz .Orta okulda sabahçi öglenci çok sıkıntı çünki ders fazla sabahçı olsa bu seferde çok erken mi gitmesi gerekecek.Dedim gibi sistem sıkıntılı ama yapcak birşey yok bunun degişme ihtimali varmi peki hep böylemi gidecek okul yönetimi ne diyor,sınıf mevcudu kaç?.Siztem size uymadigina göre siz ona uyacaksınız o zaman çalışiyormusunuz eger çalışmiyorsanız sabah okula gitmeden rahatlıkla ders calışabilirsinizÖğlen 2 de ders baslıyor pardon
Ben calısıyorum canım . Gunduz evde bası bos kalıyor 9 da kalksa 2 ye kadar . Ben aksam 5.30 da evde oluyorum aksam 7.35 te onu okuldan almaya cıkıyorum. Okul bısey demıyor meb yaptıgı bısey bu saat duzenlemesı 49 kısıler sınıfta.sistem sıkıntılı biraz bizimkiler 8 de ders başı öglen arasi veriyorlar ve tekrar 3.30 çıkıyorlar akşam hepberaber çalışiyoruz .Orta okulda sabahçi öglenci çok sıkıntı çünki ders fazla sabahçı olsa bu seferde çok erken mi gitmesi gerekecek.Dedim gibi sistem sıkıntılı ama yapcak birşey yok bunun degişme ihtimali varmi peki hep böylemi gidecek okul yönetimi ne diyor,sınıf mevcudu kaç?.Siztem size uymadigina göre siz ona uyacaksınız o zaman çalışiyormusunuz eger çalışmiyorsanız sabah okula gitmeden rahatlıkla ders calışabilirsiniz
O konuşanların çocugu olsun yada çocugu olupta okula başlamayanlarda var başlasın ben görürüm onları nitekim gördüm de :) bana ilk okuldaki çocugun ödevlerinin hepsini yaptirmasan da olur diyen ögretmen arkadaşim ki o zaman onunki bebekti şimdi ilk okul ikideki oglunu deli gibi ders çalıştırıyor:)),Tabiki insanlara göre hareket etmemek lazım çocuğa ne kadar destek verilmesi gerektiği görece degişen bir kavram sizin oglunuz daha 5 sinifta bence destege ihtiyacı olur ama ne kadar ve ne nitelikte bir destek olacağına dair fikir yürütmek egitim uzmanlarının işi...Ben calısıyorum canım . Gunduz evde bası bos kalıyor 9 da kalksa 2 ye kadar . Ben aksam 5.30 da evde oluyorum aksam 7.35 te onu okuldan almaya cıkıyorum. Okul bısey demıyor meb yaptıgı bısey bu saat duzenlemesı 49 kısıler sınıfta.
Cocugu bu kadar desteklememız anormal mı acaba dıye de dsuunuyorum. cocugu olmayan arkadaslarım sımdı konusuyor , yok ıste kuzenım cocugun sınavı var dıe bızı kabul etmedı ne alaka sankı kendı sınavı oturup ders calıstırıyorlar deyınce, ortamdan sessızce sıvıstım
türkçe,seçmeli matematik,ingilizce,fen,sosyal,matematik sınavını oldular.sınavın yanında bir de bir sürü ödev oluyor her dersten.sınava çok çalışamadık ki.aslında günlük tekrarlar yapılıp test çözüldüğünde sınava hazır oluyorsun.bizim kuzu da dün Türkçe oldu bugün de Sosyal bilgiler var, bakalım kaç gelicek sınavlar..
mat. sınavı cuma, ben sınav mınav dinlemem demiş ödev vermiş bol bol. Türkçe fotokopi vermiş ödev bi de onlarla uğraştı, sosyale az biraz baktık..
çok doğru kitap okumaya dahi zamanları kalmıyor.. çok kötü bir sistem...türkçe,seçmeli matematik,ingilizce,fen,sosyal,matematik sınavını oldular.sınavın yanında bir de bir sürü ödev oluyor her dersten.sınava çok çalışamadık ki.aslında günlük tekrarlar yapılıp test çözüldüğünde sınava hazır oluyorsun.
bu gün deneme sınavı var kurumsal türkiye geneli.bakalım nasıl geçecek.yarın Almanca var.bir sürü de ödev var yarına teslim edilmesi gereken.cuma da din sınavı var.
ben test kitabı aldım.geçen sene etkinlik kitapları da çok çözmüştü aslında onlar da çok işe yarıyor bilgiler kalıcı oluyor daha eğlenceli oluyor.bu sene test kitabı aldım ama ödevlerden zaman kalmıyor
ben en çok ingilizce sınavını merak ediyorum çünkü zor geçmiş ve ingilizcesi okulun çok ağır.kitapları da çok ağır enerjimizin ve zamanımızın çoğunu ingilizce alıyor
yeni nesil sorulara alışacaklardır zamanla.bu tarz sorular görüp bol bol çözmeleri mantığını kavramaları gerekiyor.test kitabı alırken bunu da göz önünde bulundurmak lazım ve çok kitap okumalarını sağlamak lazım ama biz de ona da çok vakit kalmıyor.neyseki okulda kitap okuma zamanları var her gün.orada okuyor