selam kızlar
geçen perşembe Türkçe yazılısı oldu.sonucu bilmiyoruz bu gün de sosyal bilgiler 5.sınıf oğlumun,türkçe de 4.sınıf oğlumun yazılıları var.
her ikisinin de deneme sınavı oldu.
önce 5.sınıf oğlumdan başlayayım.sorular uzun ve zor yeni nesil.İngilizceyi işe koymuyorum çünkü ingilizceye yeni yeni alışıyor anlıyor.17 matematik 17 türkçe 12 sosyal ve 5 din.
kızlar matematikten 3 yanlış yapmış ama kitapçığa baktığımda şok oldum.çünkü doğru cevabı bulup yanlış şıkkı işaretlemiş.yoksa yapamadığı 1 matematik var.1 türkçe iki şık arasında kalmış yanlışı işaretlemiş(kitapçıkta da bu iki şık ama demiş).1 sosyal yanlışı.fen ve din full yapmış.aslında sorular yeni nesil özellikle matematik zor uzun.doğru işaretlese sadece 1 yanlış 17 soruda çok iyi çünkü çocuklar dökülmüşler.insan nasıl doğru cevabı bulup yanlış şık işaretler o kadar çöz mantığını anla ama yanlış işaretle.2 iki matematik sorusu olmasa çok çok iyi bir sonuç olacakmış.
küçüğümde aynı.1 yanlış düşünürken 3 yanlışı çıktı hep dikkatsizlik ve kodlama hatası.ben çocuklarımdaki bu durumu nasıl düzelteceğim rehber öğretmenim ama terzi söküğünü dikemezmiş önerilerimi dikkate almıyorlar.matematik öğretmeniyle görüşeyim diyorum matematikte çok iyi olmasına rağmen en çok matematikte dikkatsiz davranıyor
bu gün 5.sınıf sosyal sınavı,4.sınıf türkçe var ama sonucu hatta kağıdı görmedikçe bilemiyorum dikkat hatası mı bilgi eksikliği mi.şimdiye kadar çoğunluk bizde dikkatsizlik o yüzden sınava hazırlığın anlamı yok çünkü bilgi eksikliği yok.
üzüldüm çünkü bu sorunu çözemiyorum.geçen sene bir çok bursluluk sınavında 2 bulup 4 işaretlemiş neden diyorum"2 B şıkkında olmalıydı sıraya göre ama D şıkkına koymuşlar" diyor.o yüzden hak ettiği bursluluğu bile alamıyor çok kolaydı sınav diyor ama hep dikkat hatası.Arkadaşımın kızı Galatasaray lisesine yerleşecek kapasitede iken dikkat hatası ile 1 soru kaçırdı izmir fen lisesine gitti.kız günlerce ağladı nasıl yanlış okudum diye.hayırlısı diyorum öğrenecekler diye umut ediyorum