İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

sana derken bizim kaynak kitaplarda çoğalcak galiba meldam

daha düzenli bi sistem oturmadı ama öbür haftaya ödev bombardımanları bekliyorum 2. sınıftaki gibi

ama belkide öyle olması gerekiyor bu sene
toplantıda öğretmenimiz beni ikna etti açıkcası velilere yaptığı konuşmayla, çocukların ondan çok erken ayrılacağını, ortaokula gitmenin onlatı zorlayacağını, ortaokula hazırlanmaları gerektiğini anlattı, 66 aylık okula başlamakla 72 aylık başlamak arasında nasıl dağlar kadar fark varsa 4 sınıftan ortaokula gitmekle 5 sınıfta gitmekte dağlar kadar farklı diyerek gözümüzü korkuttu, umarım yanılır

siz hangi kaynak kitapları alacaksınız
bizi zorlu sene ve seneler bekliyor durumumuz iç açıcı değil korkmakta haksız değilsin

bizi zorlu sene ve seneler bekliyor durumumuz iç açıcı değil korkmakta haksız değilsin

bizim haftasonuna ödevler geldi..matematik ve türkçeden doldurmalı yaprak, ingilizceden atatürk'ün gençliğe hitabesi yazıldı. Türkçe den olumlu olumsuz eylemleri, matematikten 1000 basamaklı sayıları öğreniyorlar.. ama yapmak için çok isteksiz..başına oturtana kadar 40 kere söylemek gerekiyor..yani kısa sürede yapacağı şeyler uzun sürüyor..ilk ödev olmasına veriyorum, inşallah normale döner..

Merhaba arkadaşlar...
Bugün sabah öğretmenimizle ilk defa karşılıklı konuşup,tanışma imkanı buldum.Oğlumu dersler konusunda istekli ve başarılı bulduğunu ilerleyen günlerde daha iyi gözlemleyebileceğini söyledi.Cuma günü toplantı yapılacak.Toplantıda özellikle erkek çocukların folklora gitmesini ve kaynak kitap alınmasını isteyecekmiş.Ama kaynak kitap tercihini kendiniz belirleyin dedi.
Haftasonu dışarı çıktığımda beyin fırtınası adım adım matematik ve yaprak testler almıştım.Siz hangi yardımcı kitapları aldınız?

biz ata yayınlarının dört kitabını alcakmışız, toplantıda dilbilgisi kitabını inceledim güzeldi, fasikül fasikül... ve bu sene dil bilgisinden sağlam temel atçaklar çok önemli görüyorum o yüzden dilbilgisini

bir kaynak daha alacakmışız ama iki yayın arasından karar verememiş o yayınları söylemedi, alınca yazarım canım

kendi incelediğim kitaplardan da formülmüydü finalmiydi tam hatırlamıyorum o güzeldi konu anlatımlı

bende yaprak test falan alıcam ama ikinci dönem, konularada bi ilerlesinlerde

Son düzenleme:
Merhabalar,yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun.
Biz henüz kaynak kitapları almadık,şimdilik fotokopi ödevler veriyor öğretmenimiz.
Bende bu sene için korkanlardanım,5.sınıfıda öğretmeniyle okumasını çok isterdim.
Öğretmenimiz 5. sınıfında çok önemli olduğunu,bu sene içinde 5. sınıf Türkçe ve Matematik konularını da çocuklara vereceğini,temel oluşturacağını söylüyor.Ama çocuklar bu yüklemeyi kaldırabilirmi onu bilemiyorum.

valla kızlar ben saldım artık çayıra mevlam kayıra
direk güzel sanatlar sınavına sokacam başka yapacak bişey yok çünkü
ama şimdi de ondan korkuyorum malum sanat göreceli bi kavram bakalım bizim kızın sanat anlayışıyla malum kadroların sanat anlayışına uyacak mı

bizim toplantı bu hafta ,artık kaynak maynak neyse öğrenicez
ilk defa erkek öğretmen geldi,evliymiş dua ediyorum inşallah çocuğu da vardır
artık güzel şeyler olsun

ches yatıp kalkıp dua ediyorum sana bacım
şu saftirikler olmasa kitap okuyacağımız falan yoktu
şimdi 10lu 20li alıyoruz kitapları maşallah
kitap okumanın dil bilgisine çok faydası var,kural olarak uyguluyor ama bunu bilgiye dökünce bakalım anlayacak mı

parkişim ne 5. ne 4. sen kimden bahsediyon
senin oğlan ortaokulda değil mi kız da daha güccük sanki
ben yanlış mı hatırlıyorum

Kızım sen bunadın iyice
Oğlan 7 dede, kız 4 te olmasa ne işim var bu başlıkta
Muhabbet olsun diyemi takılıyom buraya sanıyodun
Senin kızı Türkiyede anlayan çıkmazsa Avrupa'dan çıkar anlayan bir okul muhakkak.
Yurtdışı yarışmalarınıda takip et seyyahım, mesela italyanın en iyi tasarım okulu Domus Academy geçen sene araba tasarım yarışması düzenlemişti, dereceye girenleri burslu okutmak için.
Daha küçük ama senin gözün kulağın açık olsun. 8. Sınıftan itibaren sürekli katılın yarışmalara.

hoşgeldin canım görünmüyorsun. bence öğretmeniniz iyi düşünmüş canım, bu sene zorlansalarda seneye rahat ederler, seneye onları yakınen tanıyan, koruyan kollayan bi sınıf öğretmenleri olmayacak malesef

inşallah öğretmeninizle iyi anlaşırsınızda huzurlu bir son sene geçirirsiniz canım.
faydalı olabildimse ne güzel canım, o kadar kitap okuyosa süper valla, bulunmaz bişey benimki geçen seneki özet baskısı yüzünden kitaplardan soğudu, umarım bu senede aynı olayı çıkartmaz öğretmenimiz.

Son düzenleme:
ne bilim belki atraksiyon arıyorsundur
hani eğitim topiğinde falan bile kendimizi banlatabiliyoz
geyik var burda demişindir falan aahahahha
öğretmen çemkirmesi veli çekişmesi pek bi komikçi oluyo yahu

sen onun çizimlerini görmüş müydün bebeeem ya facede
picasso albümünde
bi göz at bazen abartıyor muyum diyorum kuzguna yavrusu misali
şeytan diyor zaten defol git buralardan

okuyo valla canım ya saolasın
aslında türkçesi çok iyi sosyali de iyi de
sınavlarda iyi değil
dikkatini verip okumuyor heralde
ama eğer yaparsa ödevlerde ya da derste iyi yani
sınavlar dertli

bırak kitaptan soğumaması daha iyi
sıkılıyorsa özet de yapmayıversin

Günaydın ches
Hafta sonu ata yayınları almak için çıktım ama bulamadım.Siz kırtasiyeylemi anlaştınız hani toptan filan mı getirecekler?

Dante merhaba
Eğer saftirikle kitap okumayı sevdi ise ,dersimiz şamata ve bizim okul bir acayip diye hatta devamında iki kitabı daha var adını hatırlayamadım.Özellikle tavsiye ederim çok sevecektir.Oğlum geçen sene okuyup çok beğenmişti.

benim oğlum okuduğu kitapları birdaha birdaha okumayı çok seviyor..iki yıl okul tatili diye bir kitabı yarısına kadar okudu, yarım bıraktı..şimdi eski kitaplarını okuyup duruyor. ben de kitabını bitir diyorum, çok sıkıcıymış hiç macera yokmuş :) haftasonu kitap bakıcam, çocuklarınızın sevdiği bir seri varsa tavsiye edermisiniz ..saftirik dışında tabi çünkü onun zaten hastası..levent serisini çok seviyor, geçen seneden beri kimbilir kaç sefer baştan okudu :) sizinkilerin karikatür kitapları var, ezberledi artık espirileri..ajanlı bir seri vardı onu da çok sevmişti..

onların hepsi var canım hepsini okudu
çılgın hademe haylaz kedi falan hepsi bitti
yeni arayışlar içindeyiz

leventin serilerini de okuduk
şirin de var o yayınevinde o da güzel
chesin bahsettiği bi seri daha vardı hani olymposda falan geçiyodu o biraz ağır geldi daha onu sevmedi o da güzel olabilir

Günaydın ches
Hafta sonu ata yayınları almak için çıktım ama bulamadım.Siz kırtasiyeylemi anlaştınız hani toptan filan mı getirecekler?

canım öğretmenimiz kırtasiyeden toplu getirtecek, ata yayıncılığın sitesinden bayiilerine bak istersen

valla arkadaşlar, komik kitaplarında sonu var malesef, bence biraz pre ergen ya da ergen kitaplarına geçmekte fayda var ben açıklık oyunlarını önereceğim, şimşek hırsızı serisi olabilir(dante artık sever belki büyüdü) ağır gelir derseniz yamuk okul serisi olabilir, Louis Sachar ın kitapları yani, çukurlar kitabı olabilir dünyada hala çok popüler oğlum 2 günde okudu

bunlar içinize sinmezse daha hafif ve komedi olanlar: roald dahl kitapları ya da david walliams kitapları olabilir bay kokuşuk falan, andrew clements kitapları olabilir, bunun adı findel, konuşmak yok, karne oyunu vb.. gibi

biliyorum hep yabancı yazar, ama türk yazarları sevmedi napıyım

Son düzenleme:

hele o kemalettin tuğcu nasıl çocuk yazarı kabul ediliyor hiç anlamadım
resmen insanı bunalıma sürüklüyor yahu
çok güzel tavsiyeler canım hemen bakayım

biliyorsunuzdur saftiriğin geçen sene çıkan son kitabı, ah kalbim di, bu sene de yeni bi kitap çıkcak haberiniz olsun

bu arada ben oğlumun okuma kitaplarını, pandora, d&r (internet sitesi) ve hepsiburadadan alıyıyorum, hangisinde indiirmdeyse, kargo bedavası varsa ona göre seçiyorum

ben sürekli aynı kitapçıdan ve toplu alıyorum netten uygun oluyor
tabi ben öğrencilere de aynı yerden aldığımdan tanıdık adam müşteri kaybetmek istemiyor

ata yayınlarını biz geçen sene kullandık ben matematiğini beğenmemiştim
türkçe gayet başarılıydıkırtesiye ile anlaşmalı geliyor bizlerede
ben formül, bilfen ve gazi yayınlarını bu yıl çok beğendim
konu yine aynı yere gelecek okulistik bu yıl birçok kaynak kitaba göre konu anlatımı açısından çok daha güzel

kitaplardan bu yıl daha ağır kitaplar okumaya başlıcazz sever mi sevmez mi bilmiyorum en son dan gutman bizim okul bi acayip serisini severek bitirdi
kitap tavsiyeleri için ayrıca teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…