İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

gerekçe olarak ne gösteriyor peki, belki haklı bi sebebi vardır çocuğun

1.sınıftan beri sevmiyor.TUVALET ihtiyacı olduğu zaman izin vermemiş olmaması,düştüğü zaman annemi istiyorum dediğinde hayır gelmeyecek demesi,bize sürekli yaramazlık yaptığını şikayet etmesi,1.sınıfta uyum süreci haftasında tuvalette erkek çocuklarının birbirini ıslaması ve karşılığında bağırıp sınıftan çıkarması ve babannesi almaya gittiğinde bıktım artık diye azarlaması çocuğun sıkıntıdan hasta olması,Ayrıca dün akşamda ateşi çıktı sıkıntıdan

çok üzüldüm canım hiç anlatmamıştın, bence sakın çocuğun için şımarıklık yapıyo, dikkat çekmek için yapıyo gibi şeyler düşünme düşünüyorsan eğer, önce çocuğunun duygularına kulak ver. akıl vermek gibi olmasın ama bence öğretmenini değiştirmelisin, şimdi olmuyosa seneye mutlaka, çünkü seneye notlarda başlıcak, öğretmen gıcık olduğu için notlarını hak ettiğinden düşük verebilir, çocğunun özgüveni sarsılabilir, okula tepki oluşturabilir
burayı okuyan öğretmenler lütfen öğretmenler öyle yapmaz demesin, hepimiz okula gittik iyisi kadar kötüsünüde bolca gördük öğretmenlerin

canım bence çocuğun depresyona falan girmeden sınıfını değiştirmelisin ya da okulunu, en güzeli okul değiştimek bence ama imkanınız varsa

lütfen sizin gibi öğretmen bir hanıma gil eki hiç yakışmıyor Ben saray soyundan gelen biri olarak böyle konuşmalrı hiçççç tasvip etmem
aahhaha
lütfen ama ben de sarayda doğdum
fındık sarayında (fındık tarlasında doğmuşum arkadaşlar annem fındık topluyormuş)
ne mühendis öğretmen doktorGİLler istedim de beni almadılar öhöööööö
ben de böle egomu tatmin ediyorum işte
yalnız ben hep bu atraksiyonlu konuları kaçırıyorum ya bi giriyorum konu kapanmış cık cık cık
kendime yakıştıramadım şimdi
hemi de GİL diye konuşuyorum
aslında bu çocuğun kendi fikirleri olduğunu gösterir ,başkasından etkilenmediğini ,bu güzel bir durum
ama gerginliğe sebep olacağı muhakkak
anlatsaydın keşke oğlunun düşüncelerini
belki öğretmen de empati yapardı
bilmem ki namak lazım

bu çok çözüm olmuyor
sonuçta bunlar öğretmenler odasında konuşuluyor herkes herkesin çocuğunu biliyor
öğretmen de diğerinin arkadaşı olacak doğal olarak
mümkünse okul değiştirmek mantıklı
ama çok düşünceli bir öğretmene denk gelirse belki aşabilir
idare de eğer öğretmen istemezse pek sıcak bakmaz sınıf değişimine

belirtilerle ilgili de ekleyecektim
kızımdaki durum şöyleydi
asla seni duymaz otomatiğe bağlar kendi ne düşünüyorsa ne konuşuyorsa onunla ilgilenir
ayakta olduğu sürece asla susmaz ve oturmaz
az uyur az yer çok konuşur çok hareket eder çok gezer
resimli kitaplar hariç bir kitabın ödevin dersin başında beş dakika dahi oturamaz bakamaz
söylediğini beş dakika sonra unutur yapma dediğini 50 kere yapar sonra da ben çocuğum ama der =))

Son düzenleme:

öğretmeniyle bu durumu konuştun mu?konuştuğunda ne tepki verdi ?
öğretmen ılımlı yaklaşırsa daha sevecen tavır sergilerse bu durumu daha kolay atlatabilirsiniz.düzelmeyecek bir durumsa kesinllikle okulu değiştirmelisin.

öğretmenimizle konuşmaya gittim. bizim geçen yıllardan kaygıları, korkuları olan bir çocuk olduğu için okulda neşe içinde olmasından hoşnuttu.bu yıl kişilik olarak evrim geçirdiğinden bahsetti,dikkat eksikliği için gözlem yapacağından bahsetti,ders açısından hiç bir sıkıntısı yokmuş sadece çok uçlarda cevap veriyormuş .sınıfa koyunun nesinden yararlanırsınız diye soru sorulduğunda bizimki gübresinden cevabını veriyormuş.kabuk ile cümle kurmasını istediğinde selülitlerin portakal kabuğu gibi görünmesi midemi bulandırıyor gibi cümleler kuruyormuş diğer çocuklarla aynı pencereden bakmadığından bahsetti .bu tür çocukların fikirlerine engel olmamak lazım köreltmemek lazım dedi .
öğrtmenin err lafından biri bu tür üstün zekalı çocuk oldu ben nasıl bu çocuktaki üstün zekayı görmedim onu da anlamadım :44::44::44:

öğretmeninizin böyle güzel şeyler söylemesi beni şok etti, şaka bi yanada bence nerde yapılıyosa yaptırın ölçmesini, gerçekten böyle bişey varsa bilmeniz lazım

bizimkilerde almışlar gelişim raporlarını ama e veli bilgilendirmede hiç görünmüyo anlamadım bu işi ben:44:

iyi haftalar hanımlar, oğlumda sezonun ilk gribini oldu, hayırlı olsun

öğretmeninizin böyle güzel şeyler söylemesi beni şok etti, şaka bi yanada bence nerde yapılıyosa yaptırın ölçmesini, gerçekten böyle bişey varsa bilmeniz lazım

Bunun için ilçelerde ya da illerde bulunan RAM'lara başvurabilirsiniz.Fakat sosyal yönü gelişmiş öğrencilerin matematiksel yönleri iyi olmayabilir.Yapılacak test sonucu okula gelir.Eğer üstün zekalı ise 1. sınıftan itibaren eğitim veren üstün zekalılar okullarına başvurabilirsiniz.Ama 3. sınıfta alıyorlar mı bilmiyorum.

geçmiş olsun canım umarım çabucak atlatır

bende şok oldum beni üzmemek için yapmış olabilir diye düşünüyorum
dikkate alcam ama
bizde gelişim raporlarını aldık. veli bilgilendirmede bizde de bir şey yok :44::44::44:

geçmiş olsun. oğlumun sınıfında da bir sürü hasta çocuk var. okuldan geri kalmasınlar diye o halde anneleri gönderiyor okula.oğluma bulaşacak diye korkuyorum ama yapacak birşeyde yok..

bu sene öğretmen değiştirdik ve yeni öğretmenle ilgili kafamda bir sürü soru işareti var. ben türkçe de çok geride olduğumuzu düşünüyorum. defter tutturmadığı için takip edemiyorum, okulun verdiği kitaptan yapıyorlarmış sınıfta. oda dolaplarında kalıyor zaten. mesela dün ismin halleriyle ilgili bir soru vardı testte unutmuş çocuk. ben hatırlatınca aklına geldi ve hemen yaptı ama demek ki hiç işlememişler bu dönem..geçen seneki dil bilgisi konularını tekrar ettiniz mi siz ?

merhaba, yeni üyeyim. 2004 doğumlu 3.sınıfa giden kuduruk bir oğlum var.

hoşgeldin canım, bize katılmana çok sevindim
:13:

geçmiş olsun. oğlumun sınıfında da bir sürü hasta çocuk var. okuldan geri kalmasınlar diye o halde anneleri gönderiyor okula.oğluma bulaşacak diye korkuyorum ama yapacak birşeyde yok..

teşekkür ederim canım, ama diğer taraftan çocuklar en az 5-6 kere hasta oluyorlar hepsi 5 gün sürse devamsızlıkları aşırı olur, zaten bulaştırdıktarı evre daha da geniş, yani malesef birbirlerine bulaştırmamaları pek mümkün değil

hiç kaynak kullanmıyolar mı, ismin halleri sorusu bizim çocukken okulda gördüğümüz gibimiydi,
çünkü artık o şekilde öğretmiyolar
en azından 3. sınıfta

Son düzenleme:
veliGİLler ben geldim

nasılsınız hanımlar

parkon ritalin kullanıyoruz günde 2 kez dört saat etkili günü kurtaran bir ilaç

ben mesajı görmeden seyyah pasif olmuş,
oda benim gibi rahat duramıyor.

ritalin bayağı ağır olmuş diye düşündüm ama uyum problemlerinizi de düşünürsek heralde uygun gördü doktor.
neyse,sen mapıstan çıkınca konuşuruz.

matematikten matematik gezegenini aldık ama türkçeden aldırmadı. ismin hallerini geçen sene öğrenmişlerdi. dosya kağıtları geliyordu ödev olarak ..ev eve evde evden diye ekliyorlardı.

matematikten matematik gezegenini aldık ama türkçeden aldırmadı. ismin hallerini geçen sene öğrenmişlerdi. dosya kağıtları geliyordu ödev olarak ..ev eve evde evden diye ekliyorlardı.

canım diğer arkadaşları bilmiyorum ama ne geçen sene ne bu sene oğlum bu tarz dilbilgisi hiç görmedi, geçen sene kitaplarında da yoktu, bu sene devletin verdiği kitaplara bakmadım ama şimdiye kadar ki kaynak kitaplarında da çıkmadı, 2. dönem çıkarsa bilemem, o zamanda bu tarzda çıkacağını sanmam, sezdirme yoluyla çıkar çıksa çıksa
şuan türkçede özet çıkarma, giriş gelişme sonuç yapma konusunu görüyorlar. dilbilgisnden de eş anlam zıt anlam, eşsesli, kurallı cümle vs gördüler yeni olarakta cümlenin öğelerini sezdirme yoluyla öğreniyorlar sanırım
isimin e hali vs.. tarzı dil bilgisi bizim çocukların yaşlarına uygun değil diye biliyorum
tabii başlıkta öğretmenlerimizde var onlar yazarlar belki işin uzmanı olarak

Son düzenleme:
hoşgeldin
3. Sınıf müfredatını hatırlamıyorum ama bu konuyu 3. Sınıf çocukları yapamaz
çoğu chessin dediği gibi sezdirme amaçlı oluyor
testlerde çıkması zaten derste işlendiği anlamına gelmez
bazen henüz işlenmemiş konulardan da sorular oluyor

3 günlük esaretten çıktım geldim
özledim valla
cıktım cıktım geldim
Siz de çıkın çıkın gelin (evde kalmak yaramıyor bana,zap arası esra erol bile bilinçaltıma işlemiş)
hiç de bişicikler yapmamıştım ama :26:

Valla parkon bilmiyorum ki
önce daha hafifini verdi işe yaramadı
ritalin de yarım verilecek
ama bence benim kıza bu da bana mısın demez
Güldüğüme bakma deliriyoruuuuum

Dil bilgisi konularına ağırlık vermek anlama ve anlatım faaliyetlerini kaçırmak demek oluyor.Çok basit konular verilebilir.Çalışma kitaplarını takip edin.Amacınız kolej sınavları ya da derece ise o zaman dil bilgisine ağırlık verilebilir.Kelime hazinesini geliştirmek önemlidir.Timaş yayınları Levent ve Şirin dizileri okuma zevkini kazandıracaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…