- 23 Ekim 2012
- 135
- 0
canım diğer arkadaşları bilmiyorum ama ne geçen sene ne bu sene oğlum bu tarz dilbilgisi hiç görmedi, geçen sene kitaplarında da yoktu, bu sene devletin verdiği kitaplara bakmadım ama şimdiye kadar ki kaynak kitaplarında da çıkmadı, 2. dönem çıkarsa bilemem, o zamanda bu tarzda çıkacağını sanmam, sezdirme yoluyla çıkar çıksa çıksa
şuan türkçede özet çıkarma, giriş gelişme sonuç yapma konusunu görüyorlar. dilbilgisnden de eş anlam zıt anlam, eşsesli, kurallı cümle vs gördüler yeni olarakta cümlenin öğelerini sezdirme yoluyla öğreniyorlar sanırım
isimin e hali vs.. tarzı dil bilgisi bizim çocukların yaşlarına uygun değil diye biliyorum
tabii başlıkta öğretmenlerimizde var onlar yazarlar belki işin uzmanı olarak
hoşgeldin
3. Sınıf müfredatını hatırlamıyorum ama bu konuyu 3. Sınıf çocukları yapamaz
çoğu chessin dediği gibi sezdirme amaçlı oluyor
testlerde çıkması zaten derste işlendiği anlamına gelmez
bazen henüz işlenmemiş konulardan da sorular oluyor
3 günlük esaretten çıktım geldim
özledim valla
cıktım cıktım geldim
Siz de çıkın çıkın gelin (evde kalmak yaramıyor bana,zap arası esra erol bile bilinçaltıma işlemiş)
hiç de bişicikler yapmamıştım ama :26:
Valla parkon bilmiyorum ki
önce daha hafifini verdi işe yaramadı
ritalin de yarım verilecek
ama bence benim kıza bu da bana mısın demez
Güldüğüme bakma deliriyoruuuuum
Konular değiştirildi.Anlama ve anlatıma öncelik veriliyor.Dil bilgisi kuralları çok basit şekilde veriliyor.İsim (çoğul ,tekil) abartı ifadeleri ,duygu ifadeleri,hayal ifadeleri,karşılaştırma ve neden sonuç ifadeleri, özel isim, cins isim,topluluk isimleri.yeni kelime türeten ekler(yapım eki denmiyor) sayılabilir.Zaten SBS'de ağırlığı 1-2 soruya düştü.Hev okullarına girip günlük ödev alabilirsiniz.Kolej konularını görebilirsiniz.
hoşgeldin
3. Sınıf müfredatını hatırlamıyorum ama bu konuyu 3. Sınıf çocukları yapamaz
çoğu chessin dediği gibi sezdirme amaçlı oluyor
testlerde çıkması zaten derste işlendiği anlamına gelmez
bazen henüz işlenmemiş konulardan da sorular oluyor
3 günlük esaretten çıktım geldim
özledim valla
cıktım cıktım geldim
Siz de çıkın çıkın gelin (evde kalmak yaramıyor bana,zap arası esra erol bile bilinçaltıma işlemiş)
hiç de bişicikler yapmamıştım ama :26:
Valla parkon bilmiyorum ki
önce daha hafifini verdi işe yaramadı
ritalin de yarım verilecek
ama bence benim kıza bu da bana mısın demez
Güldüğüme bakma deliriyoruuuuum
aynen, meroza ya bunları söylemek istemiştim bende, zaten klasik dil bilgisini 3. sınıfların anlayabileceğini sanmıyorum, anlasalar bile hemen unuturlar herhalde
bu kolej sınavları ne zaman oluyor ki, bildiğim bi kolej zambak deneme sınavını yaptırıyormuş, zambak ne kadar belirleyici olabilir şüpheliyim, sanırım hem sınav hem maddi duruma bakacaklar burs için
hanımlar geçen oğluma çocuklar için programlama diye bi kitap aldım odtü yayıncılığın, d&r dan aldım, çocuğu bilgisayarda oyun dışı şeylerle de ilgilenenlere tavsiye ederim, oğlumun bayağı ilgisini çekti:13:
chess anlatım dili nasıl, akıcı mı . aldığımız bazı kitaplar kısa sürede biterken bazıları sürünüyor..
meroza hoşgeldin topiğe
biz sebep sonuç ilişkisi, eş anlam zıt anlam 5N1 K derken şu an yapım ekleri çekim eklerini öğreniyoruz
chees hafta sonu bahsettiğin kitaba bakarım bizimkinin ne istediği belli değiloğlun nasıl oldu :2::2::2:
benim oğlumda beden eğitimi dersinde şifayı kaptı :2::2::2:ne zaman kendine dikkat etmeyi öğrenecek
seyyahalemi hoşgeldinbahsi geçen ilacın yan etkisi olmuyor mu? yeğenime doktor kesinlikle içmemesini söylemişti .
canım 9+ yazıyo üstünde, ama bu tip kitaplar tamamen ilgi alanıyla alakalı, ilgi alanına giriyosa elinden bırakmaz, ilgi alanına girmiyosa iki sayfa bile okumaz
oğlum 3 gündür elinden bırakmadı, önünde monitör elinde kitap yaptı bişeyler
oyun oynamasından çok daha iyi, kitap baskı kalitesine görede ucuz bence 14 lira
şüphen varsa kitapçıda oğlun iyice bi karıştırsın, beğenirse alsın
ben riske girdim, beğenip beğenmeyeceğini bilmiyorum o okuldayken aldım
kitapçıya gidince gösteriyim ilgisini çekebilir. oğlum yatmadan önce yatakta okumayı sevdiği için bu kitap gün içerisinde de okuması için faydalı olabilir..
chess söylediğin kitabı bulamadım .....
kitabın adı: çocuklar için programlama
yazarı: doç. dr. selçuk özdemir
yayın evi: odtü yayıncılık
d&r dan istetirsen bu bilgilerle getiriyolar canım, almak zorunda da değilsin, sen istet, incelersin beğenirsen alırsın
çocuklar için teknoloji eğitim serisi diye bi seri olcakmış bu serinin 1. kitabı
d.r nin öyle hizmeti varmı canım ? cahilliğimi mazur gör hani telefonla istetip kitap getiriyorlarmı öyleyse kendim içinde kitap sipariş edeyim