- 23 Ekim 2012
- 135
- 0
canım diğer arkadaşları bilmiyorum ama ne geçen sene ne bu sene oğlum bu tarz dilbilgisi hiç görmedi, geçen sene kitaplarında da yoktu, bu sene devletin verdiği kitaplara bakmadım ama şimdiye kadar ki kaynak kitaplarında da çıkmadı, 2. dönem çıkarsa bilemem, o zamanda bu tarzda çıkacağını sanmam, sezdirme yoluyla çıkar çıksa çıksa
şuan türkçede özet çıkarma, giriş gelişme sonuç yapma konusunu görüyorlar. dilbilgisnden de eş anlam zıt anlam, eşsesli, kurallı cümle vs gördüler yeni olarakta cümlenin öğelerini sezdirme yoluyla öğreniyorlar sanırım
isimin e hali vs.. tarzı dil bilgisi bizim çocukların yaşlarına uygun değil diye biliyorum
tabii başlıkta öğretmenlerimizde var onlar yazarlar belki işin uzmanı olarak
Konular değiştirildi.Anlama ve anlatıma öncelik veriliyor.Dil bilgisi kuralları çok basit şekilde veriliyor.İsim (çoğul ,tekil) abartı ifadeleri ,duygu ifadeleri,hayal ifadeleri,karşılaştırma ve neden sonuç ifadeleri, özel isim, cins isim,topluluk isimleri.yeni kelime türeten ekler(yapım eki denmiyor) sayılabilir.Zaten SBS'de ağırlığı 1-2 soruya düştü.Hev okullarına girip günlük ödev alabilirsiniz.Kolej konularını görebilirsiniz.