İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Biz bu sene seçtik ve yararlı görüyorum. Orta düzeyde ve kenarlarına minik sorular koymuşlar. Kesinlikle boyutları çocuklar için uygun .Hikaye kitapları için de Timaş yayınları Şirin ve Levent serisi harika.Okumayan çocuklarım bile bu serileri bitirdiler.Minik boyları da var.;Bunları okuduktan sonra Çılgın Hademe serisi ile Patates Spor serisi okunabilir.

Buraya dosya yüklenmiyor ama istediğiniz bir şeyler olursa yazıcı ile çıkarılabilecek durumdakilerin adreslerini eklerim

güvender çok hafif kalıyor, tudem ,bilgibaşarı,bahçeşehiri öneririm
genel yetenekte bize de böyle abuk sabuk sorular çıkıyordu

chess bizim sınıfta öğretmenler günü için bir kıpırtı yok bize pahalıya patlayacak gibi

cumartesi günü öğretmenimiz tören için çocukları istedi. siz törene katılacakmısınız?

Bu söylediklerinide araştırayım dediğin gibi çok hafif kaldı güvender çocuk bile dedi anne bunlar çok kolay diye.Bizim sınıftada bir kıpırtı yok henüz büyük ihtimalle 10 tl toplanır bir hediye alınır
Bizim törenle ilgili bir şey söylemediler.Genelde hafta sonu olan törenlere bizi çağırmıyorlar

çocuklara çerez gibi geliyor
bizden para toplandığında 20 tlden aşağı istemiyorlar sınıf mevcudu 43
ben 20 tl ye de razıyım erkek olunca öğretmen hediye seçmekte mesele oluyorr

çocuklara çerez gibi geliyor
bizden para toplandığında 20 tlden aşağı istemiyorlar sınıf mevcudu 43
ben 20 tl ye de razıyım erkek olunca öğretmen hediye seçmekte mesele oluyorr

Geçen sene 10 tl toplamışlardı herhalde bizim sınıf mevcudu 43 bur arada 20 tl toplasalar 860 tl yapar iyi para güzel bir şey alınır herhalde :44:

bizim sınıftan bu sene çok zor para çıkar herhalde çünkü sene başında toplanınlan 100 liraları bile yarısı ödememiş, halbuki tüm çocuklar iki çeşit kaynak kullanıyo şuan, onların parasınıda biz parayı verenler ödemiş olduk, insanlar ne kadar düşüncesiz ya, o zaman toplantıda deyin ki hocam ben bu parayı veremem kaynak almayın desin, yok, toplantıda hepsi süt dökmüş kedi, sonradan sonradan ben onu yapmam bunu etmem şunu vermem
valla çok bozuldum bu konuya, resmen insanı enayi yerine koyuyorlar, çoğunun da maddi bi sorunu yok, sadece bi kaç kişi, onların masrafıda diğerlerine yayılıyo zaten gönüllü olarak

Son düzenleme:
bizim de haftasonu tören var
para toplanmadı henüz toplanır heralde
ama ben ikisinde seramik yaptım onları vericem
toplanırsa da katılırım

kaynak kitap ben de almadım chess
her yıl aldım ama çocuk yapmıyor
belki yüz tane test kitabı var evde
öğretmenin aldıkları benim aldıklarım bana kitap getiren kitapçıların örnekleri
bomboş duruyor hepsi
öğretmene de dedim hocam uyarım ben herşeye ama çocuk yapmıyor gerek var mı almaya
yapmıyorsa alma boşuna dedi
almadım

biz artık akapunktura başladık kızlar
haftada 3 gün gidicez
inşallah bunun bir faydasını görürüz
çocuk deneme tahtası oldu

var mı bu konuda bilgisi fikri olan

akapunktur ne için canım hiperaktivitesi için mi

ilk senden duyuyorum böyle bi tedaviyi,

kabul ettimi peki tuhaf gelmesin, korkmasın çocuk

umarım başarılı olur tedavi

Geçen sene 10 tl toplamışlardı herhalde bizim sınıf mevcudu 43 bur arada 20 tl toplasalar 860 tl yapar iyi para güzel bir şey alınır herhalde :44:
o parayla tatmin edici bir hediye alınır .geçen senelerde şehir efsanesidir dediğim olaya tanık oldum para toplayıp oturma grubu altın set alanları gördüm
böyle böyle zengin olacaklar ya
bizim sınıfta da bu modellerden var malesef

senin hediyen en güzeli olacaktır
akapunktura neden başlayacak canım?lazer akapunktur mu yapacaksın ?

Biz kaynak kitapları kendimiz kırtasiyeden aldık.Öğretmenimiz yasak olduğu için kitap işine girmedi Eğer sizin gibi olsaydı chess bizimde aynı olurdu.Bende şu an istenilen fotokopi parasını vermiyorum 50 tl bu ya 50 tl lik nasıl bir fotokopi olabilir çözemedim gitti dürütsçe deseler okul için diye amenna

1 sınıfta kolye 2.sınıfta vazo aldılar bEn hiç görmedim hediyeler nasıl diye oğlandan duyduklarım sadece

En güzel senin hediyen bence Bu para toplayıpta alınan hediyeler benim hiç hoşuma gitmiyor açıkcası öğretmene sorulupta ne ihtiyacın var onu alalım demek çok saçma geliyor hediye olmaktan çıkıyor ama çocukların kendi öğretmenleri için bir hediye seçmeleri onların kendi vermesi çok farklı ben o duyguyu yaşasın diye ayrıca kendi istediği bir hediyeyi aldırıyorum iyi oluyor.
Bu arada bizdede aynı şekilde o kadar çok test almışızki geçen sene bom boş duruyor çoğu onları ayırdım 2.sınıfa giden birkız çocuğu var ona vermeyi planlıyorum.Akapunkturu bende merak ettim açıkcası Dikkat et bir yan etkisi olmasın

o da ayrı bi konu, para toplanıyor bi hediye alınıyor ama hediyeyi çocuklar vermiyo ki, sınıf annesi veriyor, çoğu ayrıca hediye almıyor, alanlar verincede almayanlar üzülüyor biz neden almadık diye, çocuk sonuçta, onun için kendi eliyle vermesi çok daha güzel
para toplanmış tek bi hediye alınmış çocuk için hiçbi anlamı yok
zaten öğretmenler günü sadece öğretmenler için değil bence, çocuk içinde, çocuk hediye vercek kendide mutlu olacak
yani en azından ilkokul için böyle bence

valla bizde bi kere takım elbise alındı, diğerinde ne alındı haberim bile olmadı, toplanan parayı verdim sadece

Benim oğlanda görmüyor canım ne alındığını bilmiyorum diyor sınıf annesine rastlarsam ona soruyorum o kadar Bizim zamanımızda sanki daha anlamlıydı öğretmenler günü şimdi çocuk o coşkuyu sevgiyi bile yaşayamıyor sınıfımızı süslerdik herkes çam sakızı çoban armağanı hediyeler getirirdi yerdik içerdik öğretmenimizin masası hediyelerle dolardı eve götürmekte bile zorlanırdı

Meslekte 13. yılım ve bu sene 3. sınıfları okutuyorum, velilerin gözünden farklı bir bakış açısı yakalarım belki diye bu topiğe girmiştim. Evet, 24 Kasım yaklaşıyor ve ben bu sene Öğretmenler Günü'nde doğum izninde olacağım için çok mutluyum. Yeni aldığım sınıflarda her 24 Kasım öncesi bir bahaneyle toplantı yapar ve hediye meselesini açarım, kabul etmeyeceğimi, istemediğimi, o günün bir dersini çocuklarla eğlenerek kutlayacağımı söylerim. Hiç bir öğretmen hangi çocuğun ne aldığını hatırlamaz, ona göre de davranışlarını şekillendirmez ama bunu çocuklara anlatamazsın. Eli boş gelen minicik bir çocuğun gözlerindeki hüznü görmek istemiyorum. Çünkü beni hep germiştir, çocukların aldığı hediyeyi kabul etmek. Velilerimin teklifiyle en son kutlama şeklimizi belirlemiştik; her 24 Kasım'da kocaman bir pasta yaptırıp okula gelirler, evden de bişeyler getirilir ve velilerin de katılımıyla 1 ders parti yapılır. Ama bu sene okul değiştirmek zorunda kaldım ve yeni okulum öncekilere göre daha elit, mutlaka hediye işine girilecekti. Velilerimin çoğu çalışan bayanlar, yani eski velilerim gibi bir organizasyon olamazdı. Pek çok öğretmen için özel ve güzel bir gün olabilir ama benim için inanın bir stres kaynağıydı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…