aslında yemedim derken tadımlık akşam almıştım zaten, o yüzden sabah yemedim. işyerinde yapıyorum kahvaltımı, 1,5 dilim tam buğday ekmek-zeytinyağına bandırıyom(kabızlık) 3 yeşil biber-maydanoz ve beyaz peynir.günaydın
afiyet olsun .
ve arkadaşım yememiş pizzadan.
sabah o hakkını biraz kullandım mı .yedin mi biraz pizza.
dün akşam açılar ile ilgili test yaptık.
bugün sınav olacaklarmış açılardan
türkçe hayat bilgisi ödev vardı.
evet hızlı başladı canım bizim öğretmen.aslında yemedim derken tadımlık akşam almıştım zaten, o yüzden sabah yemedim. işyerinde yapıyorum kahvaltımı, 1,5 dilim tam buğday ekmek-zeytinyağına bandırıyom(kabızlık) 3 yeşil biber-maydanoz ve beyaz peynir.
yaaaa çok hızlı girdi sizin öğretmen. sınav ilk haftadan, hadi bakalım iyi notlarla gelsin oğluş.
kilom da sabah önce 66,3 çıktım, 66,6 dım önceki hafta 300 gr. diye sevinirken, gideyim trambolinde accık zıplayım dedim, tekrar tartıya çıktım 66,5 oldu canım sıkıldı ama moral bozmak yoki inşallah haftaya 65 i göreceğim.
sağol canım, biliyorsun ben de sadece hafta içi dikkat edebiliyorum, hafta sonu sal gitsin.evet hızlı başladı canım bizim öğretmen.
oo kahvaltıda işyerinde yapılıyor . menün ise süper ötesi. ben senin kadar sadık kalamam sanıyorum diyetime. maşallah.
pizzadan tadımlık yemişsin bi şeycik olmaz.
pes etmek yok. 65 kilo olmaya ne kaldı.
geçmiş olsun canım oğluşa, iyi bari ödev yokmuş. ne güzel babayla satranç oynuyorlar, biz bilmiyoruz satrancı mesela. kaç kere denedim, bir türlü denk gelmedi öğrenemedim. büyük kız öğrendi de, ben bilmeyince pek anlaşamıyoz.Günaydın kızlarr,
Akşam oğluş hala tam düzelmemişti hafif ateşi vardı, öğretmende ders vermemişti açılarla ilgili test çözdü o kadar, tableti ile oynadı biraz, babasıyla satranç oynadılar sonra,
Yemeği dışardan söyledik akşam karnım ağrıyordu birde karar veremedim ne yapacağıma, reglim başladı hala ağrılarım var.
Toplantım var birazdan bitti mi benim için hafta bitti demektir nedense öyle hissettiriyo her cuma toplantısı. Eski şirkette her gün olurdu aman Allahım tam stres yumağı gibi geziyoduk :)) Neyse görüşürüz kızlar...
canım oğluşun bugün daha iyi olur inşallah .Günaydın kızlarr,
Akşam oğluş hala tam düzelmemişti hafif ateşi vardı, öğretmende ders vermemişti açılarla ilgili test çözdü o kadar, tableti ile oynadı biraz, babasıyla satranç oynadılar sonra,
Yemeği dışardan söyledik akşam karnım ağrıyordu birde karar veremedim ne yapacağıma, reglim başladı hala ağrılarım var.
Toplantım var birazdan bitti mi benim için hafta bitti demektir nedense öyle hissettiriyo her cuma toplantısı. Eski şirkette her gün olurdu aman Allahım tam stres yumağı gibi geziyoduk :)) Neyse görüşürüz kızlar...
geçmiş olsun cnm.Bizimde pazartesi sabhları toplantı ve stresli geçiyor zaten pazartesi sendromu var onunla ikiye katlanıyor.Günaydın kızlarr,
aaa bizde de vardı canım, küçük aynı dediğin gibi oldu, 9,15 demi ne çıktılar.slm kızlar,bugün genel bir öğretmenler toplantısı varmış çocuklar 3 ders yaptı 10 da da çıktılar.otobüste liseli çocuklar konuşuyodu kardeşinede 3 ders demişler demekki genel dedim sizlerdede varmıydı erken çıkma?
bizim ediz erken çııktı bugün. saat 1 de aldım ben ediz i.slm kızlar,bugün genel bir öğretmenler toplantısı varmış çocuklar 3 ders yaptı 10 da da çıktılar.otobüste liseli çocuklar konuşuyodu kardeşinede 3 ders demişler demekki genel dedim sizlerdede varmıydı erken çıkma?
canım geçmiş olsun bebişe, kardeşe hazır desene ediz.günaydın kızlar
cumartesi biz veciha teyzemize bebek görmeye gittik. pek tatlı maşallah.
kalça çıkıklığı olmuş bebekte. çift bez bağlıyor. ama baya düzelmiş.
kucağıma verdi yarım saat uyudu kucağımda. ediz bayıldı bebeğe
ödevler açılar ile ilgiliydi
hayat bilgisi türkçe vardı. ing. öğretmeni ödev vermemiş.
fotokopi yollamış öğretmeni.
10 sayfa toplam.
bir de test de çözdük.
sınıfta en az test çözen çocuk bizim oğlanmış.
o nedenle puanı azalmaya başlamış. 152 soru çözdü hafta sonu.
kısa kısa sorulardı yalnız . soru kısa . cevap kısa.zorlanmasın diye basit bi test kitabından kopardım verdim. sıkılıyor haklı olarak. ödev de çoktu
her gün 100 ve üzeri test çözene test veriliyor. dönem sonunda madalya alıyorlar sonra. geçen dönem almıştı .
beslenmesini bitirirse yine puan var. iyi öğrenci olursa yine puan var. tenefüslerde koşmazsa yine puan var.
davranışlar bile puanlama usulü.
canım geçmiş olsun bebişe, kardeşe hazır desene ediz.
yine ödevler fullmuş, kolay gelsin. puanlama sistemini de beğendim, çocukları gaza getirir. ama çok mu fazla yükleniyorlar Dilekim çocuklara ya, hem normal ödev, hem de ekstra 100 test mi çözecekler?
evde olsak neler neler yaptırcaz da canım, değiliz işte.he ya fadimem .
aslında evde olsam o her gün 100 soru çözülür de. evde değilim.
akşamdan ödevler yapılıyor zaten. kalmıyor sabaha.
sabah da bakıcı teyzemize gidiyor.
ipad öncesi tazen 50 soru kadar çözüyor.
kısa sürüyor test çözme işi. yani 100 tane de çözebilir. hayat bilgisi ve türkçe varsa sorular kısa. fen de öyle. matematik bi uzun süren.
o test çözülmeden ipad yok zaten.
yavaş yavaş soruları arttırmaya başlıyorum.
evet . yani evin kuralı. başka bi alternatif yok bilir .evde olsak neler neler yaptırcaz da canım, değiliz işte.
senin oğluş akıllı maşallah tabii çözer, 50 de 100 de. ama mesele sıkılmadan çözmeleri, isteyerek.
ipad öncesi koşul koyman da iyi olmuş, bari o sayece çözüyor değil mi? bizim de gevşedi dersler, sıkıya almak lazım. çarpım tablosunu bile unutmuş maalesef.
haklısın canım, tabii ki değerlendirmeleri lazım, benim kız da okuldan gelince 13 gibi anneannede oluyor, biz 6-6,30 arası alıyoruz onu, dediğin gibi uzun bir zaman, ben de ödevlerini yap, eve gidince tablet oynayabilirsin diyorum. o sayede bazen yapıyor, çoğu zaman da yapmıyor. tv seyretmek, boş boş durmak işine geliyor.evet . yani evin kuralı. başka bi alternatif yok bilir .
okula saat 13.00 de gidiyor fadimem . tüm gün boş boş durmasın.
saatlerce çizgi film izliyor.
ipad oynuyor 1 saat.
sorular zaten kısa kısa . çabuk bitiyor.
bebekle oynuyor.
5,5 saat çok bi zaman . zaten soru çözme konusunda da itirazları oluyor bazen.
az test kopar koy diyor . teyzeye götürürken.
e diyorum sen şikayet ediyordun. sınıfta en az soru çözen benmişim diye.
taamam tamam diyor
ah ah .haklısın canım, tabii ki değerlendirmeleri lazım, benim kız da okuldan gelince 13 gibi anneannede oluyor, biz 6-6,30 arası alıyoruz onu, dediğin gibi uzun bir zaman, ben de ödevlerini yap, eve gidince tablet oynayabilirsin diyorum. o sayede bazen yapıyor, çoğu zaman da yapmıyor. tv seyretmek, boş boş durmak işine geliyor.
haklısın canım, öyle yapayım olmazsa. dediğin gibi alışkanlık kazansa, hergün düzenli yapsa iyi olur tabii.ah ah .
sen de çek kopar şeklinde soru bankası alıp her gün anneanneye bırakabilirsin .
onları çözersen tablet oynayabilirsin diyebilirsin.
ilk başlarda itiraz eder de . sonraları alışkanlık haline gelir
bizim oğlan şimdi matematikten 1 yanlış yapmış geçen ki testte.
soruyu yanlış okumuş . ve en kolay soruymuş. bizim de problemimiz en kolay sorularda hata yapması.
onu sıkıntı yapmış.
artık arkadaşları ile çok çok iyi anlaşıyor maşallah. kabullendiler iyice. onlar yanlışsız yapınca sıkıntı yapmış bizim oğlan. o arkadaşlarından bir tanesinin adı Abdullah. ve 4 kardeş .
ve en büyükleri Abdullah . düşün artık.