İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın kızlar
cumartesi biz veciha teyzemize bebek görmeye gittik. pek tatlı maşallah.
kalça çıkıklığı olmuş bebekte. çift bez bağlıyor. ama baya düzelmiş.
kucağıma verdi yarım saat uyudu kucağımda. ediz bayıldı bebeğe
ödevler açılar ile ilgiliydi
hayat bilgisi türkçe vardı. ing. öğretmeni ödev vermemiş.
fotokopi yollamış öğretmeni.
10 sayfa toplam.
bir de test de çözdük.
sınıfta en az test çözen çocuk bizim oğlanmış.
o nedenle puanı azalmaya başlamış. 152 soru çözdü hafta sonu.
kısa kısa sorulardı yalnız . soru kısa . cevap kısa.:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53: zorlanmasın diye basit bi test kitabından kopardım verdim. sıkılıyor haklı olarak. ödev de çoktu
her gün 100 ve üzeri test çözene test veriliyor. dönem sonunda madalya alıyorlar sonra. geçen dönem almıştı .
beslenmesini bitirirse yine puan var. iyi öğrenci olursa yine puan var. tenefüslerde koşmazsa yine puan var.
davranışlar bile puanlama usulü.
bebeği Allah analı babalı büyütsün..
maşallah diyorum size..
çok şahane ödev ve test yapıyorsunuz.

haklısın canım, öyle yapayım olmazsa. dediğin gibi alışkanlık kazansa, hergün düzenli yapsa iyi olur tabii.
bak sen arkadaşlarından dolayı problem yapmış kendine, bunu düşünmesi de güzel bişey Dilek, kafaya takmasa daha da zor. en azından biliyor.
4 çocuk ve hiç yanlış yok öyle mi, maşallah çocuğa. bazıları anadan babadan değil de, doğuştan zeki oluyorlar canım, örnek benim görümce ve eltilerin kızları, ikisi de fen lisesine gidiyorlar ki görümcem ilkokul mezunu kesinlikle kızına ders çalıştırmamıştır, çocuk ilkokul-ortaokulda hep okul 1.cisi olurdu, düşün yani.
canım doğrudur. bazıları anadan babadan değil de kendinden.
öğretmen iyi olsun yeter ki.
bu çocuğun ailesi ilgileniyor yalnız .
baba arapça öğretmeni. anne ev hanımı.
çocukları 1 dakikada 1 milyon kelime konuşabilir.
çok çene var çocuklarda.
bu abdullah a 1 soru sor . 10 cevap alırsın.
bence milletvekili ya da siyasetçi olmalı. maşallahı var.:KK53::KK53:

Dilek sizin okulun/öğretmenin tutumunu hep takdir ediyorum çocuklara iyi motivasyon kazandırıyorlar maşallah...

Sadece hayat bilgisi ödevi vardı oğlanın cuma günü babasıyla yapmışlardı görmedim ben hiç. Hafta sonu ara ara test çözdü biraz test biraz tablet şeklinde.

3 tanede hikaye kitabı okudu. Hepsi bu :)
maşallah 3 tane kitap okumuş.
biz hiç bişi yapmadık hastaydı zaten.

günaydınlar herkese,

biz de cumartesi erken çıktık, fazla kimse yoktu şirkette.

köye gittik, çocuklar sıkıldık dediler, kardeşleri olmayınca eşimin, çocuk da yoktu, tablet-telefon oynayıp durdular.
pazar günü neyseki eltimler geldi de, onun çocuklarıyla vakit geçirdiler. öğleden sonra akşamüstü de görümcemlere geçtik, eltimlerle beraber, orda akşamladık. dönüşte zaten geç olmuştu, saat 11 gibi yattık.
iyi gelmiştir köy havası mis gibi..
görümcenlerdemi köyde oturuyor.

Dilek sizin okulun/öğretmenin tutumunu hep takdir ediyorum çocuklara iyi motivasyon kazandırıyorlar maşallah...

Sadece hayat bilgisi ödevi vardı oğlanın cuma günü babasıyla yapmışlardı görmedim ben hiç. Hafta sonu ara ara test çözdü biraz test biraz tablet şeklinde.

3 tanede hikaye kitabı okudu. Hepsi bu :)
evet motive ediyor .
öğretmenimiz çok iyi bu konuda.
maşallah senin oğluş da iyiymiş haftasonu.
tablet ve testi bi arada götür zeliş sen de .
tabletten sonra çözerim derse ben kesinlikle izin vermiyorum.
sonra keyifsiz çözüyorlar . isteksiz oluyorlar.

maşallah 3 kitap okumuş . :nazar::nazar::nazar:
bizim oğluş 1 tane kitap okudu haftasonu

günaydınlar herkese,

biz de cumartesi erken çıktık, fazla kimse yoktu şirkette.

köye gittik, çocuklar sıkıldık dediler, kardeşleri olmayınca eşimin, çocuk da yoktu, tablet-telefon oynayıp durdular.
pazar günü neyseki eltimler geldi de, onun çocuklarıyla vakit geçirdiler. öğleden sonra akşamüstü de görümcemlere geçtik, eltimlerle beraber, orda akşamladık. dönüşte zaten geç olmuştu, saat 11 gibi yattık.
köy nasıldı fadimem . hava güzel miydi.
dün gezelim görelim programı vardı. trt de
antalya gazipaşa köyündelerdi. pek hoşuma gitti.
doğal havuzlar oluşmuş deniz kenarında.
dalış kulübü kurulmuş.
tarıma dayalı olduğu için de tatil beldesi olarak geçmiyormuş.

köy nasıldı fadimem . hava güzel miydi.
dün gezelim görelim programı vardı. trt de
antalya gazipaşa köyündelerdi. pek hoşuma gitti.
doğal havuzlar oluşmuş deniz kenarında.
dalış kulübü kurulmuş.
tarıma dayalı olduğu için de tatil beldesi olarak geçmiyormuş.
canım dün köy epey soğuktu, dışarı çıktık ama donduk. sonradan da yapmur başladı, yağmur altında, böyle ekmek yaptıkları üstü kapalı ama etrafı açık alanda mangal yaktık, bir yandan yağmur sesi, bir yandan mangal sesi, epey otantik bir ortamdı. çocukları içeri gönderdik, çünkü çok soğuktu gerçekten, biz artık mangal ateşiyle ısındık, güzeldi yani.
güzeldir ilçelerimiz, ben de gitmedim hiç Gazipaşaya gerçi de, Antalya nın doğusuna düşüyor. gezelim görelim programını bende severim, ama yemekleri sundukları kısmı çok fena oluyor, leziz leziz tatlar, her ne varsa çıkartıp koyuyorlar, insanın canı çekiyor.

canım dün köy epey soğuktu, dışarı çıktık ama donduk. sonradan da yapmur başladı, yağmur altında, böyle ekmek yaptıkları üstü kapalı ama etrafı açık alanda mangal yaktık, bir yandan yağmur sesi, bir yandan mangal sesi, epey otantik bir ortamdı. çocukları içeri gönderdik, çünkü çok soğuktu gerçekten, biz artık mangal ateşiyle ısındık, güzeldi yani.
güzeldir ilçelerimiz, ben de gitmedim hiç Gazipaşaya gerçi de, Antalya nın doğusuna düşüyor. gezelim görelim programını bende severim, ama yemekleri sundukları kısmı çok fena oluyor, leziz leziz tatlar, her ne varsa çıkartıp koyuyorlar, insanın canı çekiyor.
he ya. benim hoşuma gidiyor. belki yaparım diye bakıyorum o yemeklere.

mangalınız her hafta sonu oluyor sizin maşallah. ne güzel . rutin olmuş sizde.

sen Antalya nın neresindeydin fadimecim.

he ya. benim hoşuma gidiyor. belki yaparım diye bakıyorum o yemeklere.

mangalınız her hafta sonu oluyor sizin maşallah. ne güzel . rutin olmuş sizde.

sen Antalya nın neresindeydin fadimecim.
canım ayda 1 muhakkak gitmeye çalışıyoruz köye, e haliyle, yaşlı bir anne-babası var ve yolumuzu gözlüyorlar. Diğer evlatları ilçede 8 km.lik mesafe ama pek gitmezler, giden 1 eltim var bizden hariç. Diğerleri uğramaz, o yüzden biz elimizden geldiğince gitmeye çalışıyoruz. Eşimin köyü Serik ilçesinde canım. ama biz kendimiz Antaya şehir merkezinde oturuyoruz, köye 35-40 km. mesafede.

canım doğrudur. bazıları anadan babadan değil de kendinden.
öğretmen iyi olsun yeter ki.
bu çocuğun ailesi ilgileniyor yalnız .
baba arapça öğretmeni. anne ev hanımı.
çocukları 1 dakikada 1 milyon kelime konuşabilir.
çok çene var çocuklarda.
bu abdullah a 1 soru sor . 10 cevap alırsın.
bence milletvekili ya da siyasetçi olmalı. maşallahı var.:KK53::KK53:
maşallah çocuğa da ailesine de o zaman canım.

iyi gelmiştir köy havası mis gibi..
görümcenlerdemi köyde oturuyor.
görümcemler ilçede(Serikte) yani biz hariç tüm diğer çocuklar ilçede oturuyorlar. kayınvalidemlere de ilçenin içinden geçip gidiliyor.

günaydın kızlar.
akşam ödevleri azdı. türkçe vardı. sıfatları bulma
matematik yine açılar ile ilgili.
başka bi ödev daha vardı. sanırım hayat bilgisi. onu kontrol etmedim. konusunu hatırlamıyorum.

dün yine 30 soruluk test olmuş bizimkiler matematikten.
pekiştirme amaçlı test yapıyor öğretmen anladığım kadarıyla. konuyu işliyor . bol bol test ile pekiştiriyor.
sizde ne var ne yok .
maşallah çocuğa da ailesine de o zaman canım.

görümcemler ilçede(Serikte) yani biz hariç tüm diğer çocuklar ilçede oturuyorlar. kayınvalidemlere de ilçenin içinden geçip gidiliyor.
siz merkezdesiniz yani canım .
gelirsem ugrarım. :KK53::KK53::KK53:

Günaydınlarrr,

Bizimkinin dün sadece matematikten açılarla ilgili ödevi vardı ama geçe kaldığı için ödev çook az kitap okuyabildik yatma zamanı geldi ama öncesinde yarım saatçik de olsa tablet istedi kıramadım verdim, Allahtan bırak diyince bırakıyor...

günaydınlar kızlar,
akşam gidince hemen ketıla su koydum, hazır mantım vardı, onu pişirdim, dolapta tavuk suyum vardı onu çorba yaptım, o kadar. akşam yemeğimiz oldu hemen, bugün için de çorba epey kaldı, bir de ot demiştim, onları pişirdim, eşimi tutmasam akşamdan yiyecekti. bugün evde kaldı, akşama kadar yesin artık. akşam kalır mı, kalmaz mı bilmiyorum?
ödev de türkçe kitabından yapılacaklar vardı onları yaptık. başka ödev yok dedi, ben de kitap oku dedim, kitabı açtı, 5 dakika geçmeden kapattı, ne oldu dedim, bitti dedi, okulda okumuş muydu bilemiyorum, karambole geldi sormadım. test kitabını getir dedim, zoraki 1 türkçeden, 1 de hayat bilgisinden test çözdüm, 11 er soru vardı, yani 22 soru çözmüş olduk. bugün için de, yine 1 türkçe-1 hayat bilgisinden test verdim, anneannende yap diye, bakalım yaparsa artık. neyseki akşam tablet istemedi, saat 9 a gelmişti zaten, yattı.
tam ben kendim de oturayım ders bakayım internetten dedim, elektrikler gitti, herşeyi kapatıp yatmaya gidiyordum, elektrikler geldi, ben de kitap aldım elime 10 a kadar kitap okudum.

günaydın kızlar.
akşam ödevleri azdı. türkçe vardı. sıfatları bulma
matematik yine açılar ile ilgili.
başka bi ödev daha vardı. sanırım hayat bilgisi. onu kontrol etmedim. konusunu hatırlamıyorum.

dün yine 30 soruluk test olmuş bizimkiler matematikten.
pekiştirme amaçlı test yapıyor öğretmen anladığım kadarıyla. konuyu işliyor . bol bol test ile pekiştiriyor.
sizde ne var ne yok .

siz merkezdesiniz yani canım .
gelirsem ugrarım. :KK53::KK53::KK53:
günaydın canım,
maşallah 30 soruluk test he, hızlı canım öğretmen, iyi ama konuları pekiştirmeden geçmiyor.
biz merkezdeyiz canım, gel beklerim.:KK37:

Günaydınlarrr,

Bizimkinin dün sadece matematikten açılarla ilgili ödevi vardı ama geçe kaldığı için ödev çook az kitap okuyabildik yatma zamanı geldi ama öncesinde yarım saatçik de olsa tablet istedi kıramadım verdim, Allahtan bırak diyince bırakıyor...
günaydın canım,
okuma bizim de azaldı zeliş, ne yapacağız bilmem, aslında gündüzleri mi versek de okusalar bilmem ki? benimki anneannede duruyor boş boş, test verdim bugün, yapacak mı bakalım?

günaydınlar kızlar,
akşam gidince hemen ketıla su koydum, hazır mantım vardı, onu pişirdim, dolapta tavuk suyum vardı onu çorba yaptım, o kadar. akşam yemeğimiz oldu hemen, bugün için de çorba epey kaldı, bir de ot demiştim, onları pişirdim, eşimi tutmasam akşamdan yiyecekti. bugün evde kaldı, akşama kadar yesin artık. akşam kalır mı, kalmaz mı bilmiyorum?
ödev de türkçe kitabından yapılacaklar vardı onları yaptık. başka ödev yok dedi, ben de kitap oku dedim, kitabı açtı, 5 dakika geçmeden kapattı, ne oldu dedim, bitti dedi, okulda okumuş muydu bilemiyorum, karambole geldi sormadım. test kitabını getir dedim, zoraki 1 türkçeden, 1 de hayat bilgisinden test çözdüm, 11 er soru vardı, yani 22 soru çözmüş olduk. bugün için de, yine 1 türkçe-1 hayat bilgisinden test verdim, anneannende yap diye, bakalım yaparsa artık. neyseki akşam tablet istemedi, saat 9 a gelmişti zaten, yattı.
tam ben kendim de oturayım ders bakayım internetten dedim, elektrikler gitti, herşeyi kapatıp yatmaya gidiyordum, elektrikler geldi, ben de kitap aldım elime 10 a kadar kitap okudum.
canım günaydın.
koşturmuşsun . otları da pişirdin. ne otu bu
şimdi ege de de otlar çıkmaya başlamıştır. arapsaçı hindibağı şevketi bostan zuhu.
oy oy .
sen yemek mi yaptın . salata mı yaptın.
ben akşam çorbanın yanına sucuklu yumurta yaptım. kahvaltı çıkardım . o kadar.

aferin test çözmüş. bu sistemi oturtabilirsin fadimem .
çocuklar kurallara uymayı sever. ilerde rahat edersin.
inşallah anneannede de yapar. yaparsa çok mutlu olduğunu mutlaka belli et. sevin ve sarıl kızına. seni mutlu etmek için daha çok çözer
ben edizi kreşe götürüyorum. görüşürüz

günaydınlar kızlar,

Maşallah baya tempolu geçmiş akşamın canım ya, keşke bugüne de kalsaymış yemeğin iyi olurmuş, ben artık tek günlük yemek yapınca rahatsız oluyorum ertesi güne kalırsa değme keyfime :)))) çok mu tembelleştim nedir... Akşama yayla çorbası ve oğlanın sevdiği patatesli yumurtalı salatadan yapmayı düşünüyorum ama yumurta varmıydı bittimiydi tam hatırlayamıyorum :)))

günaydın canım,
maşallah 30 soruluk test he, hızlı canım öğretmen, iyi ama konuları pekiştirmeden geçmiyor.

günaydın canım,
okuma bizim de azaldı zeliş, ne yapacağız bilmem, aslında gündüzleri mi versek de okusalar bilmem ki? benimki anneannede duruyor boş boş, test verdim bugün, yapacak mı bakalım?

Yok bıraksam da okumaz ki :) Birde ben yüksek sesle okutuyorum, şimdilerde yeni yeni bir sayfa yüksek sesle bir sayfa içinden okutmaya başladım.

canım günaydın.
koşturmuşsun . otları da pişirdin. ne otu bu
şimdi ege de de otlar çıkmaya başlamıştır. arapsaçı hindibağı şevketi bostan zuhu.
oy oy .
sen yemek mi yaptın . salata mı yaptın.
ben akşam çorbanın yanına sucuklu yumurta yaptım. kahvaltı çıkardım . o kadar.

aferin test çözmüş. bu sistemi oturtabilirsin fadimem .
çocuklar kurallara uymayı sever. ilerde rahat edersin.
inşallah anneannede de yapar. yaparsa çok mutlu olduğunu mutlaka belli et. sevin ve sarıl kızına. seni mutlu etmek için daha çok çözer
ben edizi kreşe götürüyorum. görüşürüz
canım otların adını bilmiyorum, kayınvalidem toplamış, 3 çeşit falan vardı, bir tanesine kokulu ot dediler ama. ıspanak yemeği gibi pişirdim, içine az bulgur attım, soğan-domates-biber-ot-salça-toz biber, hepsini tencereye koydum kavurdum, üstüne de az su koydum bulgurla birlikte öyle pişirdim.
evet çözdürdüm az da olsa, inşallah oturtabilirim, bakalım yapmış olursa, dediğini yaparım canım.
tamam canım götür oğluşunu, nasıl alıştı mı?
sucuklu yumurta da güzel olur canım, çorba brokoli çorbası mı?

Maşallah baya tempolu geçmiş akşamın canım ya, keşke bugüne de kalsaymış yemeğin iyi olurmuş, ben artık tek günlük yemek yapınca rahatsız oluyorum ertesi güne kalırsa değme keyfime :)))) çok mu tembelleştim nedir... Akşama yayla çorbası ve oğlanın sevdiği patatesli yumurtalı salatadan yapmayı düşünüyorum ama yumurta varmıydı bittimiydi tam hatırlayamıyorum :)))

Yok bıraksam da okumaz ki :) Birde ben yüksek sesle okutuyorum, şimdilerde yeni yeni bir sayfa yüksek sesle bir sayfa içinden okutmaya başladım.
canım bugün yiyecek zaten, akşam yedirmedim de, 1 tabak da olsa kalır herhalde,çorba da kalır, idare ederiz.
tembellikten değil canım sen çok geç gidiyorsun eve, haklısın tek günlük yemek yapmamakta, ben de tek günlük yapmıyorum zaten, yapınca yetiyor 2-3 gün.
hımmm anladım canım, o zaman kendin okutmaya devam canım.

canım otların adını bilmiyorum, kayınvalidem toplamış, 3 çeşit falan vardı, bir tanesine kokulu ot dediler ama. ıspanak yemeği gibi pişirdim, içine az bulgur attım, soğan-domates-biber-ot-salça-toz biber, hepsini tencereye koydum kavurdum, üstüne de az su koydum bulgurla birlikte öyle pişirdim.
evet çözdürdüm az da olsa, inşallah oturtabilirim, bakalım yapmış olursa, dediğini yaparım canım.
tamam canım götür oğluşunu, nasıl alıştı mı?
sucuklu yumurta da güzel olur canım, çorba brokoli çorbası mı?

canım bugün yiyecek zaten, akşam yedirmedim de, 1 tabak da olsa kalır herhalde,çorba da kalır, idare ederiz.
tembellikten değil canım sen çok geç gidiyorsun eve, haklısın tek günlük yemek yapmamakta, ben de tek günlük yapmıyorum zaten, yapınca yetiyor 2-3 gün.
hımmm anladım canım, o zaman kendin okutmaya devam canım.
canım ediz alıştı. hiç sıkıntı çıkarmıyor artık.
yoğurtlu çorba yapmıştım dün akşam.
brokoli çorbasını geçen cuma yapmıştım galiba içtik . çocuklar da içti.
bu sabah da bol kuru tarhanayı yağ ile kavurdum . suyunu koydum kaynattım.
bi kasede yoğurtlu çorba yapar gibi 500 gr yoğudu 1 yumurta sarısı ve 2 kaşık un ile karıştırdım .kaynayan karışıma döktüm. sürekli karıştırdım. pişirdim. üstüne nane attım kapağını kapattım.
tarhana çorbasını bi de böyle deneyin kızlar . bayılacaksınız.

yok canım ya. sen de çok yoğun çalışıyorsun . tembellik değil ki.
yetiştiğimiz kadar
bu akşam çorbanın yanına patatesli yumurta yaparım.

günaydın canım,

günaydın canım,
canım antalya ya hiç gitmedim . ama çok merak ediyorum

X