ay o hep söylenir zaten, küçükken derlerya biz nerdeydik? deseydin oğlum seni komşuya bıraktıydıktamam fadimem anladım .
canım benim ya.
çok büyük konuşmuşsun . büyük konuşma diye bilerek söylemiş eskiler demek ki.
kızın da tabi artık bazı şeyleri merak ediyor.
kıyamam.
koca tarafında pek bi akıllıymış maşallah. kaçırıp hallediyor masrafsız.
olsun . bak eviniz de var arabanız da. şükür .
benim de düğün olmadı . ben istemedim. çalgı çengi. güzel bir nikah yaptık. davetiyeli nikah şekerli . yemekli . o kadar .
benim oğlanlar da hep der ki gelinlikli fotoğraflarımı gördüklerinde ben niye burda değilim . emir küçükken sorardı. sen sonradan doğdun deyince çok sinirlenirdi.
şimdi ediz aynısını yapıyor.
beni niye götürmediniz . beni evde mi bıraktınız .
bi de kafasını öte tarafa çevirir hıııhhh diye. aynı babaannesi. hahahahah
evet hep yapıyor bunları, maşallah ilgili, meraklı bir çocuk, inşallah hep öyle gider.aaa kızına bak sen neler söylemiş, bazen yetişkin gibi konuşuyorlar insan böyle bakıp kalıyor değil mi?
Anammmmmm. pek bi küçükmüşsün. çocuk yaşta. o zaman büyük konuşmuş olmazsın bence.ay o hep söylenir zaten, küçükken derlerya biz nerdeydik? deseydin oğlum seni komşuya bıraktıydık
küçüktüm kız o sözü söylediğimde 13 yaşlarında falandım.
ben hiç yemedim bilemiyeceğim, yiyenler yorum yapsın.hee. kızçem. ben de gelecek bayanlara yapayım mı bunun salatasını , yerler mi ki bu gacılar bunu. ne dersin.
20 canımAnammmmmm. pek bi küçükmüşsün. çocuk yaşta. o zaman büyük konuşmuş olmazsın bence.
kaç yaşında evlendin fadimem peki.
olsun be.20 canımhayatımın baharında, okul bitti, accık sefa süremeden
öğlen ne yiyceeeniz.
ben yemek getirmedim. galetam bitti. markete gitmeye üşeniyorum. peynirim var aşağıda dolapta.
yemekhanede ezogelin çorba, tavuk döner, salata , kola , fanta pilav varmış.
nohuttan başka bi şey yokmudur ki. salata ya da sebze yemeği falan. tek nohut mu var.bizde de nohut varmış nasılda denk geldi bilmiyorum evde nohut işte nohut ama yemeyebilirim, dışarı gitsem ayar kaçıyor bilmiyorum şuan ne yiyeceğimi açıkçası :)
olabilir canım hepimiz insanımız hatalar olur tabi..akşam benim ufak kız da bana ne dedi biliyor musun, anne neden sizin düğününüz olmadı diye sordu. Biz kaçarak evlenmiştik biliyor musunuz, sonradan gelinlikli foto çekindik ama düğünümüz olmadı yani, bir mevlüt okuttular o kadar. bir de eşyamız falan dört dörtlük olmadı haliyle.
diyor ki, anne siz neden kaçtınız, annenler vermedi mi? evlenseydiniz 2 dedemler de aynı masraf yapıp evimizi herşeyinizi alsalardı bunun gibi cümleler, bir görsen sanırsın biri öğretti.
ben de babana sor kızım dedim, onlarda meşhurdur bilir misiniz kız kaçırmak, masrafsız hallediyorlar, ben salak da kandım işte, bu da büyük konuşmamdan kaynaklı, kızken birgün köyde komşu kızı kaçmış da, demiştim ki hiç unutmam
''BU kaçan kızları da hiç anlamıyom''
demiştim, kendi başıma geldi, 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi yani. neyse kızlar işte bu da benim kaderimmiş Allah bugünümüzü aratmasın, çok şükür bugünlere geldik, eşyamız da evimiz de oldu neyseki.
güzel olur canım.içine dövülmüş ceviz değilde kırıklanmış ceviz de koyuyorlar süper bişi..hee. kızçem. ben de gelecek bayanlara yapayım mı bunun salatasını , yerler mi ki bu gacılar bunu. ne dersin.
kuru patlıcan dolması,çorba, yoğurt ve puding var.öğlen ne yiyceeeniz.
ben yemek getirmedim. galetam bitti. markete gitmeye üşeniyorum. peynirim var aşağıda dolapta.
yemekhanede ezogelin çorba, tavuk döner, salata , kola , fanta pilav varmış.
bakalım bunları nasıl ödeyecekler öbür dünyada.eşim hala iş bakınıyor.
eski iş yeri tazminatını verecek fakat , sigortasını geç başlatmışlar.
sözleşmeyi de geç yapmışlar.
aslında eşimin yılı dolmuştu burda. 2 şubatta yılı doldu.
ama 28 şubatta sözleşme yapılmış.
8 martta da sigorta girişi gösterilmiş.
bu yüzden yıllık izin parası ve diğer tazminatlardan yararlanamayacak anladığım kadarıyla . şu patronlar ne akıllı demi.
yeni iş 1 tane var düzce de .
onunla görüşmeye gidecek.
aslında adamın veterineri varmış fakat askerdeymiş . mayısta gelecekmiş . belki de asker dönüşü gelmeyecekmiş . o da net değil. işte o adam ile görüşmeye gidecek.
il sınırları içinde olursa bizim için de iyi olacak.
hayırlısı olsun inşallah
nohuttan başka bi şey yokmudur ki. salata ya da sebze yemeği falan. tek nohut mu var.
dışarı çıkınca ayar kaçıyor. keşke sen de arada evden getirsen zeliş.
eşim hala iş bakınıyor.
eski iş yeri tazminatını verecek fakat , sigortasını geç başlatmışlar.
sözleşmeyi de geç yapmışlar.
aslında eşimin yılı dolmuştu burda. 2 şubatta yılı doldu.
ama 28 şubatta sözleşme yapılmış.
8 martta da sigorta girişi gösterilmiş.
bu yüzden yıllık izin parası ve diğer tazminatlardan yararlanamayacak anladığım kadarıyla . şu patronlar ne akıllı demi.
yeni iş 1 tane var düzce de .
onunla görüşmeye gidecek.
aslında adamın veterineri varmış fakat askerdeymiş . mayısta gelecekmiş . belki de asker dönüşü gelmeyecekmiş . o da net değil. işte o adam ile görüşmeye gidecek.
il sınırları içinde olursa bizim için de iyi olacak.
hayırlısı olsun inşallah
puding i güzel yapıyorlar mı bari canım.kuru patlıcan dolması,çorba, yoğurt ve puding var.
heeegüzel olur canım.içine dövülmüş ceviz değilde kırıklanmış ceviz de koyuyorlar süper bişi..
amin canım . onlar akıllı ya.bakalım bunları nasıl ödeyecekler öbür dünyada.
hayırlısıyla olur inşallah yeni iş.
yani dün iş yerinin finans müdürü ile konuşmuş.çorba, pilav, nohut, turşu birde meyve yada tatlı vardır, kız ben çok üşenciyim sabah sabah sütü zor taşıdım evden yemek getirmek hiç bana göre değil gerçi mecburiyet olsa getiririmde ne bileyim işte zor geliyor...
olmadı azar azar alıp yerim artık zaten az yemem lazım öyle değil mi?
Canım daha yeniymiş eşin işyerinde ben daha eski olduğunu düşünmüştüm, bir kaç yılı olsaydı her türlü uğraşsın alsın hakkını derdim ama yazık 1 yıl için değmez. eğer resmi olarak 1 yılı doldurmadıysa kıdem tazminatına da hak kazanamıyor, sadece ihbar verir buda 1 aylık brüt maaşı kadar olur, ama doldurdu senesini diyorsun resmi olmasa da doldurmuş yani kıdem verirler heralde
güzel oluyor.puding i güzel yapıyorlar mı bari canım.
ben pudingi piştiği gibi sıcak severim mesela.