off ne diyorsun ya.Dilek en son 200 gr. daha vermişim, bu sabah 67,200 gr. çıktım, inşallah 66 yı görürüm cumaya kadar.
günaydın canım..günaydın kızlarr,
akşam 1 sayfa ingilizce sıfatlarla ilgili ödevi varıd(büyük-küçük, hızlı-yavaş) gibi onları kitaptan üzerine yazıp kesip defterine yapıştırdı. Bir de hayat bilgisinden üzerine yapılcak vardı alelacele onu yaptı. Yemeğimizi yiyip, dayımlara çay içmeye gittik, annemler de geldi. güzel bir akşamdı, uzun zamandır gitmiyorduk, iyi geldi.
günaydın canım..canım ne iyi etmişsiniz .
günaydın bu arada
tartıldın mı bu günlerde. eksilerde misin hala
bizim ödev azdı
türkçede karşılaştırma cümlelerini buldu.
matematik de para hesapları vardı
10 tane 25 kuruş ve 20 tane 50 kuruş kaç lira eder.
50 tane 50 kuruş , 40 tane 25 kuruş ve 7 tane 1 lira toplamı kaç lira eder.
vs
20 tane falan böyle soru vardı.
bir de kitap okudu.
şirin ve levent serisi bittiği için başka kitap almış.
avcı kuş mu ne.
45 sayfaydı ama hiç resim yoktu.
yatmadan okudu bitirdi.
ediz akşam 22.30 da uyudu.
sinir etti beni
akşam üstü yarım saat uyukluyormuş bakıcıda. eve gelince yatmıyor tabi . 2 gündür uyuz etti sıpa
bugün uyutma dedim.
tv karşısında çizgi film izlerken uyuyakalıyor dedi.
oyalayın biraz dedim.
hikaye falan okuma işi de yalan oldu.
sordum dün. okumuyoruz artık dedi.
ediz küçük değil birşeyler yapması lazım. tüm günü tembellikle geçiyor çocuğun.
bilemiyorum. bakalım bugün okurlar mı.
bakıcım da hamile ya . yatıyorum sana gelince öğlene kadar . uzanıyorum . bi gözümle de çocukları kolluyorum diyor.
gözümü açamıyorum diyor. söylüyor ki başkasından duymayayım.
önceki bakıcım da hamileydi. gözünü açamıyordu. şimdi bu da.
700 tl veriyoruz amma ortada bi aksiyon yok.
emir in okulunun ana sınıfıyla konuşsam diyorum .
yarım gün gitse diyorum ediz de .
uyum sağlar mı acaba ediz .
yani tembel teneke oldu iyice.
inşallah herşey hayrına olur dilekim, herşey gönlünce olsun. ne güzel Dilek yarım gün çalışıp, tam maaş alacak olmanız çok güzel bir karar olmuş. çocuklar da büyür o zamana hem.canım zaten okula götürmüyor ya emir i.
bi şekilde götürmek zorunda kalacak o zaman .
ya da başka bi bakıcı bulacağım.
komşular arasından .
bilemiyorum .
evet her bulduğum bakıcı hamile şu aralar.
zaten yaz tatiline kadar bakacak.
haziranda okullar kapanınca emir ve ediz i babaannesine götürmeyi düşünüyorum
bırakır geliriz.
1 ay sonra da ben doğum iznine ayrılırım. nasip olursa tabi fadimecim.
o zaman da almaya giderim eşimle yine.
zaten doğumdan sonra 6 ay evdeyim . nasip olursa
sonraki 6 ay da yarım gün çalışma izni geldi memurlara. ama tam maaş alacaklarmış. paket açıklandı geçenlerde.
plan bu şekilde ama nasıl olur. sonuç ne olur tabi bilemiyoruz ki.
yani işler karışırsa olurunu bulacağız mecbur. su akar yolunu bulur fadimem .
canım yaaa, hangi biri yapıyor ki, benimkisi de ödev yapmıyor kesinlikle ama kitap okuduğunu söylüyor. sen de sıkma canını bakalım, inşallah zamanla düzelir. şu okuma işini bir çözeydin, sen de levent veya şirin serisinden bir kitap dene olmazsa canım, bir tane al, gündüz 10 sayfa okursan işte sana küçük bir ödül vercem, böyle böyle ufak ufak bir başlasa arkası gelir diye düşünüyorum.dün o kadar tembih etmeme rağmen ödev ve okuma yapılmamış.
akşam geldim işten sordum ödevini yaptın mı hayır seni bekledim..
okuma yaptın mı yapmadım.
bir bağırdım artık ben seninle her gün konuşmaktan bıktım niye yapmamak için inatlaşıyorsun..neden yapmıyorsun diye..Allahım napıcam ben ya..
inşallah canım yaaa, o kadar bıktım ki artık, kilolardan.off ne diyorsun ya.
yok artık.
sana inanamıyorum. başaracaksın galibaaa
Günaydın cnm,tatil üstü değişiklik olmuş iyi olmuş.Ödevde olmaz artık gerçi bizimki bugünde verirde yarına vermez artık.Cuma ders yok 9.30 da karneye gelirsiniz demiş bende yarım gün izin aldımgünaydın kızlarr,
akşam 1 sayfa ingilizce sıfatlarla ilgili ödevi varıd(büyük-küçük, hızlı-yavaş) gibi onları kitaptan üzerine yazıp kesip defterine yapıştırdı. Bir de hayat bilgisinden üzerine yapılcak vardı alelacele onu yaptı. Yemeğimizi yiyip, dayımlara çay içmeye gittik, annemler de geldi. güzel bir akşamdı, uzun zamandır gitmiyorduk, iyi geldi.
canım okurken tam onu düşünmüştümki se yazmışsın anasınıfını.Bencede çocuğu artık okula başlat ufaktan yaşı geldi artık,hem canı sıkılmaz bişeyler öğrenir hemde senin aklın kalmaz.canım ne iyi etmişsiniz .
günaydın bu arada
tartıldın mı bu günlerde. eksilerde misin hala
bizim ödev azdı
türkçede karşılaştırma cümlelerini buldu.
matematik de para hesapları vardı
10 tane 25 kuruş ve 20 tane 50 kuruş kaç lira eder.
50 tane 50 kuruş , 40 tane 25 kuruş ve 7 tane 1 lira toplamı kaç lira eder.
vs
20 tane falan böyle soru vardı.
bir de kitap okudu.
şirin ve levent serisi bittiği için başka kitap almış.
avcı kuş mu ne.
45 sayfaydı ama hiç resim yoktu.
yatmadan okudu bitirdi.
ediz akşam 22.30 da uyudu.
sinir etti beni
akşam üstü yarım saat uyukluyormuş bakıcıda. eve gelince yatmıyor tabi . 2 gündür uyuz etti sıpa
bugün uyutma dedim.
tv karşısında çizgi film izlerken uyuyakalıyor dedi.
oyalayın biraz dedim.
hikaye falan okuma işi de yalan oldu.
sordum dün. okumuyoruz artık dedi.
ediz küçük değil birşeyler yapması lazım. tüm günü tembellikle geçiyor çocuğun.
bilemiyorum. bakalım bugün okurlar mı.
bakıcım da hamile ya . yatıyorum sana gelince öğlene kadar . uzanıyorum . bi gözümle de çocukları kolluyorum diyor.
gözümü açamıyorum diyor. söylüyor ki başkasından duymayayım.
önceki bakıcım da hamileydi. gözünü açamıyordu. şimdi bu da.
700 tl veriyoruz amma ortada bi aksiyon yok.
emir in okulunun ana sınıfıyla konuşsam diyorum .
yarım gün gitse diyorum ediz de .
uyum sağlar mı acaba ediz .
yani tembel teneke oldu iyice.
çok iyi olmuş bu doğum izninde yarım gün olayı,yaptıkları tek iyi bu olmuş bence keşke tüm çalışan kadınlar için olsa ama tabi özele ne kadar müdahale edilebilircanım zaten okula götürmüyor ya emir i.
bi şekilde götürmek zorunda kalacak o zaman .
ya da başka bi bakıcı bulacağım.
komşular arasından .
bilemiyorum .
evet her bulduğum bakıcı hamile şu aralar.
zaten yaz tatiline kadar bakacak.
haziranda okullar kapanınca emir ve ediz i babaannesine götürmeyi düşünüyorum
bırakır geliriz.
1 ay sonra da ben doğum iznine ayrılırım. nasip olursa tabi fadimecim.
o zaman da almaya giderim eşimle yine.
zaten doğumdan sonra 6 ay evdeyim . nasip olursa
sonraki 6 ay da yarım gün çalışma izni geldi memurlara. ama tam maaş alacaklarmış. paket açıklandı geçenlerde.
plan bu şekilde ama nasıl olur. sonuç ne olur tabi bilemiyoruz ki.
yani işler karışırsa olurunu bulacağız mecbur. su akar yolunu bulur fadimem .
bravo cnm,sen bu istikrarla görürsün tabiDilek en son 200 gr. daha vermişim, bu sabah 67,200 gr. çıktım, inşallah 66 yı görürüm cumaya kadar.
sigara konusunda çok haklısın heleki böyle hassas bir durumdayken sana nasıl kötü geldiğini tahmin ediyorum.Dikkat etmesi lazımmerhaba kızlar
geldim eğitimden
yemeğimi yedim
bulgurlu kabar yemeği ama bulguru ve kabağı eşit miktarda
limon sıktım içine
sabah 1 yumurta yedim. 2 galeta yiyebildim. 1 küçük kare çikolata attım ağzıma. bu kadar
işlerime koyulmam lazım.
amirim ile konuştum.
sadece önümüzdeki hafta için izin verebilirim dedi.
tamam artık dedim .aama işlerimi halletmem şart öncçe.
ödevler türkçe . matematik . hayat bilgisi vs . vardı .
babası kontrol etti
ben ediz ile ilgilendim
eşime kızdım.
sigara içiyor diye. az az tartışırken küçük bi tokat attım.
bulaşmak değil mi benim ki.
o da öyle çok bozuldu ki. anlatamam
senin izninde vardır fadime,niçin alamıyorsunuz ki?sadece yazın mı kullandırıyorlar?hoşgeldin canım,
ayy çok sevindim kız, keşke biz de alabilsek ne güzel 1 hafta da çok iyi.
sigarayı evde mi içiyor canım, benimki de çok içer ama balkonda.
ilahi kız adama tokat mı attın, iyi bari seslenmiyor, benimkinin damarı bir tutarsa, hiç bulaşmayım dersin
günaydın cnm,herkeste aynı dert merak etme,ne zaman sorumluluklarını bilecekler merak ediyorum bende.Birazda sıkıldılar artık ve tatil moduna girdiler sankidün o kadar tembih etmeme rağmen ödev ve okuma yapılmamış.
akşam geldim işten sordum ödevini yaptın mı hayır seni bekledim..
okuma yaptın mı yapmadım.
bir bağırdım artık ben seninle her gün konuşmaktan bıktım niye yapmamak için inatlaşıyorsun..neden yapmıyorsun diye..Allahım napıcam ben ya..
iyi yapmışsın canım, yanında ol oğluşun.Günaydın cnm,tatil üstü değişiklik olmuş iyi olmuş.Ödevde olmaz artık gerçi bizimki bugünde verirde yarına vermez artık.Cuma ders yok 9.30 da karneye gelirsiniz demiş bende yarım gün izin aldım
inşallah canım.bravo cnm,sen bu istikrarla görürsün tabi
canım var da, tam olarak vermiyorlar ki, 10 gün, onu da böldün mü hiçbirişe yaramıyor. geçen yıl işte 1 hafta ramazanda, 1 hafta ramazan dışında alın isterseniz dediler, ya da 10 gün veriyor. şimdi 1 hafta izin desem gözleri büyür, yazın vermezler bu sefer. maalesef böyle bir durum var, keşke tam izinlerimizi verseler.senin izninde vardır fadime,niçin alamıyorsunuz ki?sadece yazın mı kullandırıyorlar?
böylede bölük pörçük kötü oluyor haikaten.Gerçi bende yazın 1 hafta kullandım.Önümüzdeki hafta 1 hafta kullanıcam daha 1 haftam kalıyo onuda oğlanın okul gezisi vs .alırım diyorum.Nisanda bir 3 haftam daha gelicek çünkü.Bende öyle 15 gün alamıyorum yaniiyi yapmışsın canım, yanında ol oğluşun.
inşallah canım.
canım var da, tam olarak vermiyorlar ki, 10 gün, onu da böldün mü hiçbirişe yaramıyor. geçen yıl işte 1 hafta ramazanda, 1 hafta ramazan dışında alın isterseniz dediler, ya da 10 gün veriyor. şimdi 1 hafta izin desem gözleri büyür, yazın vermezler bu sefer. maalesef böyle bir durum var, keşke tam izinlerimizi verseler.
ödül de işe yaramadı bu sıpada beni bekliyor hep.inşallah herşey hayrına olur dilekim, herşey gönlünce olsun. ne güzel Dilek yarım gün çalışıp, tam maaş alacak olmanız çok güzel bir karar olmuş. çocuklar da büyür o zamana hem.
canım yaaa, hangi biri yapıyor ki, benimkisi de ödev yapmıyor kesinlikle ama kitap okuduğunu söylüyor. sen de sıkma canını bakalım, inşallah zamanla düzelir. şu okuma işini bir çözeydin, sen de levent veya şirin serisinden bir kitap dene olmazsa canım, bir tane al, gündüz 10 sayfa okursan işte sana küçük bir ödül vercem, böyle böyle ufak ufak bir başlasa arkası gelir diye düşünüyorum.
3 hafta bari olsa, biz de alırdık 1 hafta, güzel olurdu, ne yapalım, inşallah merhamet gelsin de patronların vicdanına, tam iznimiz çıksın.böylede bölük pörçük kötü oluyor haikaten.Gerçi bende yazın 1 hafta kullandım.Önümüzdeki hafta 1 hafta kullanıcam daha 1 haftam kalıyo onuda oğlanın okul gezisi vs .alırım diyorum.Nisanda bir 3 haftam daha gelicek çünkü.Bende öyle 15 gün alamıyorum yani
o zaman ceza mı versen Fatmacım, ne yapsak? şu kitap okumayı bir sevse, aslında devamı gelir diye düşünüyom ama, vakti var demek ki.ödül de işe yaramadı bu sıpada beni bekliyor hep.
canım yaa. bunlar çalışmaya alışkın insanlar değil ki.günaydın canım..
maşallah oğluşa ne güzel 45 sayfa okumuş..
kız ne senin bu bakıcılardan çektiğin hep de hamile denk geliyor.
bir iki gün uğraşıyorlar sonra ipin ucunu bırakıyorlar.
fırsat olsa da karne almaya gitsem ama izin alamam şu anda..Günaydın cnm,tatil üstü değişiklik olmuş iyi olmuş.Ödevde olmaz artık gerçi bizimki bugünde verirde yarına vermez artık.Cuma ders yok 9.30 da karneye gelirsiniz demiş bende yarım gün izin aldım