İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

canım hamama git. ama lunaparklar hiç güvenli değil gitme derim .
çocukları ne kadar uzak tutarsak iyidir. bir de anlat nedenini. bilsinler.

haklısın.
işte keşkeler .
sen köye gideceğin zaman yaptır gitmeden önce. bir yolunu bulabilirsin belki.
ama laptop ya da tablet oynamaya zaman bulurlar.
ben ipad öncesi mutlaka ödevlerinin yarısını yaptırırım.
ertesi gün de diğer yarısını.
test çözdürürüm bi de arada.
ama tudem sınavı zaten zordu. yeterince sorulardan bunalmıştır düşüncesiyle . bu hafta sonu test çözdürmedim.
ben katı bi anneyim sanıyorum. ama bunu çocuğa alıştırdım. yani ödev yapmadan ipad vermeyeceğimi. dışarı gezmeye gidilmeyeceğini bilir.
bolu ya ablamlara gideceksek zaten kendisi yapar. kalmasın anne diye. belki oturdu onda bu sorumluluk.
ama anne yarısını da orda yaparım derse yine tamam derim. yani . zaten yapmazsa benim dilim sivridir. laf işiteceğine . yapar. beni kızdırmak istemez sanıyorum bu k onuda.

ahhh ne güzel canım, bir de ben oturtabilsem keşke, zaten cumartesi günü eve gittiğimde, oturmuş bilgisayar başına oyun oynuyordu. inşallah biz de oturturuz canım yaaa. Darısı bizim başımıza.

canım hamama git. ama lunaparklar hiç güvenli değil gitme derim .
çocukları ne kadar uzak tutarsak iyidir. bir de anlat nedenini. bilsinler.
neden kızzz, tehlikeli şeylere binmez zaten benimki ufakya. Allah korusun tabii zaman zaman oluyor kötü şeyler de. biz bir çarpışan araba, bir tırtıl varya ufaklar için ondan, o tür şeylere bineriz.

ay maşallah ya.. bayılıyorum zaten sizin ders çalışmanıza..

günaydın cnm gene her zamanki gibi çok koşuşturma olmuş haftasonu ama keyifli olmuş.valla bir tek pazar eve gelince nasıl yetiştirebiliyosun işleri bravo sana.ödev konusunda kendilerine fazla güvendilermi olmuyor dediğin gibi bizimkide babasına kafa tutuyor bazen öyle olmazmış böyle olurmuş diye babasıda yanlış yapınca çok kızıyor dik kafalı hallerine

neden kızzz, tehlikeli şeylere binmez zaten benimki ufakya. Allah korusun tabii zaman zaman oluyor kötü şeyler de. biz bir çarpışan araba, bir tırtıl varya ufaklar için ondan, o tür şeylere bineriz.
kız soğukta ne işiniz var orda..

canım cumartesi günü kızlar evdeya, kızım evi süpürüyo, işte çöpleri atıyorlar, ufaklık tv ünitemiz var küçük onu siliyor. yani öyle yoksa bir pazar, bir de evde olmayınca mümkün değil yanii.
aynen yaa, dik kafalılık yapıyorlarr, o da sinir bozucu oluyor, hem bilmeyip, hem de ben bilirim havasında oldu mu, işler sarpa sarıyor.

günaydın cnm,ellerine sağlık.Cumartesi bizimki son iki sayfaya hiç gelememiş zaten zamanı yetmemiş.kağıtta 90 dk.zayıyodu ama çocuklar 10 da girdi 11 de çıkmaya başladılar.İngilizcede son sayfadaymış hiç yapmamış dolayısıyla ama kolaymış ingilizce keşke önce hepsine baksaydın soruların dedim tembihledimde oysa ama işte ilk sınav tecrübesi.Zaten sınavdan çıktı bir sus pus hali dağılmıştı yani.Çıkan çocukların hepsinin yüz ifadesi kötüydü.Eve geldik 1-2 saat kafasını topladı sonra derslerimiz yaptık.
Öğretmen bu hafta sonu döşemiş resmen ödevleri hayat bilgisi a4 kağıdında önlü arkalı deftere yazılacak konu vardı içinde sorularda vardı türkçeden hikaye tamamlama ,matematikten 7 sayfa.Neyse biraz benle biraz babayla yaptı.Ben cumartesi yemeklerimi yaptım camlarımı sildim akşamda silivriyi kayınvalidemlere geçtik.Dünde dönüşte ablama uğradık eve gelişimiz 8 di.Banyo faslı ve ütüden sonra yattım bende.

keşke anlatsaydın oğluşa, üzülme sakın bu bir denemeydi diye. zamanın sonuna kadar durmamış mı canım, bilememiştir tabi. yanlış sınıfa girmediyse sorun yok
oluır o kadar.
ne derdi varmış öğretmeninizin o kadar ödev vermiş. 7 sayfa matematik vs. Allah yardımcısı olsun çocukların. hafta sonu diyemi abartıyorlar nedir bilemedim ki? çocuklar biraz da oyun oynasınlar değil mi?

bugün dinleneceğiz artıkın Yeşimcim, dün yorulduk. iyiki ev hanımı değiliz değil mi, çalış çalış hep aynı, hep aynı olacaktı. Allah tan bir gün evdeyiz, hele bir de kocamla tüm gün evde olduğumu hayal bile edemiyom, adam nerdeyse 24 saat bişeyler yiyip içecek, insan hiç mi boş durmaz, tam bulaşıkları kaldırıp mutfağı toplayıp içeri geçiyom, 10 dakka sonra bir elma ya da muz kabuğu, veya bulaşık bir tabak, hiç bitmiyor yani.

anlattım cnm,benim için ne aldığın önemli değil önemli olan bu sınava girmendi tecrübe olsun dedim ama tabi onlar orda kafa patlattığı için dağılmışlardı ister istemez.Sınıfları karıştırmamışlar çok görevli vardı onlar yerleştirmiş hep önüne gelen cevap anahtarında otomatik ismi yazıyomuş zaten.Birde çıkışı çok güzel yapmışlar izdiham olmasın diye 3 çocuk 3 çocuk çıkartıp ailelere teslim ettiler.Ben komşusuyum diyene bile vermediler çocuğu annesi alsın dediler güzel bir organizasyondu.
Öğretmen 15 tatile girerken coşmuş canım resmen birde hepsini cumartesine sıkıştırdık babaanneye gidice zdiye çok bunaldı ama dün silivride halı sahada babasıyla maç yaptı en azından biraz stresini attı.Dönüştede ablama uğradık oda kedi aldı evine mert in baskısıyla onunlada oynadı,şimdi önümüzdeki hafta kısmetse izne çıkınca bize gelicek kedi 1 hafta.Onunla oyalanınca ne tv seyrediyor nede tablet açıyor.

olsun canları sağolsun..
sınav için tecrübesi oldu.
oh maşallah öğretmene nedir bu kadar ödev yani.. hiç nefes aldırmıcak..

aynen işe gelince dinlendiğimi hissediyorum.Haftasonu resmen bi taraflarımıza motor takıyoruz yani :)

olsun canları sağolsun..
sınav için tecrübesi oldu.
oh maşallah öğretmene nedir bu kadar ödev yani.. hiç nefes aldırmıcak..
öyle cnm,bende onun için gönderdim zaten ama baktım ki psikolojileri değişiyor hakikaten ki defalarca merte söyledim oğlum hiçbir şey yapmasan bile ben seni bu ortamı gör diye getirdim.Arabada dönüşte bir sus pustu çocuk eve gidince derslerini yapalım dedim yok yapamam dedi anladımki kafası bayağa dağınık meğersem çocuğum derdi derslerinde fazla olmasıymış hiç çantayı açası yoktu.

yaaaa, tam dört dörtlük organizasyon desene.
cumartesi o kadar ödevi yine de bitirmenize de hayran kaldım, bravo yani.
pazar da stres atmış iyi kafası dağılmıştır. kız mert istedi diye ablan kendi evine mi kedi aldı, ne kadar anlayışlı bir ablaymış o öyle. Valla bravo, ben de çok severdim kediler çocukken, yatağımızda yatırırdık, varıd kedilerimiz, kayboldu mu ağlardım yani, o derece.
tv bilgisayarla ilgileninceye kadar kediyle ilgilensin tabii, güzel olur bence de.

canım . bizim de öyle oldu. ben de oğlana söyledim. annecim her çıkan çok zordu diye söylüyordu zaten . boş ver dedim. çünkü umduğu gibi olmamıştı. öyle görünüyordu. zordu anne dedi zaten.
sınavdan 11 e kadar çıkmak yasaktı.
saat 11 olduğunda sınıfların %70 i boşaldı. zaten onlar ya kafadan attı ya da çok zekilerdi.
çünkü yetiştirmek o sorulara göre mümkün değildi
benim oğlan sınavın sonunda çıktı.
tam 11.30 da çıktı geldi. zaten o zamana kadar 3-4 kişi çıktı içeriden.
ama 2 tane boşu vardı.
o da daha matematiğe yeni başlamışken son 20 dakika demiş öğretmen.
hayat bilgisi matematik ve ingilizceyi duruyormuş son 20 dk. da
sonra acele etmiş
ama aceleyle yanlışları olmuş.
dediğim gibi matematik 17 ve 18 . sorular yedekliydi.
yani 2 tane 17. soru ve 2 tane 18. soru vardı.
onların yedeklerini de çözmüş..yedekleri nereye işaretlemiş bilmiyor.
kaydırma yapmış olması çok yüksek.
ama kontrollerime göre 2 boş ve 6 yanlışı var.
bi soru da hatalıydı.
tudem soru bankası var bizde.
bazen şıklarda hata oluyor
ama 20 tl verdik. azıcık daha özenselerdi iyiydi.
hani bi soru vardı

209 sayısı verilmiş.hangi şıklar doğrudur diye soruyordu

1- .basamak değerleri aynı olan 2 sayı vardı.
2- en yakın onluğa yuvarlanmış hali kendisinden küçüktür
3-bişey yazıyordu burda. .ama yanlıştı

sıklar arasında yalnız 2 yoktu.
bizim oğlan da 2ve 3 olan şıkkı işaretlemiş.
ben baktım soruya . eşim de baktı. ama soruda şıklar yanlış verilmiş dedik biz.
o soruyu gördün mü.
bi soru daha vardı.
kibrit çöplerinden 3 kibrit çöpü kullanarak kaç adet roma rakamı yazılabilir.
çok ilginç sorular vardı.

valla cnm şöyle bir baktım ama benimki baktığımı görünce çok tedirgin oldu çocuk bir değişti diyorum ya bende kapattım bakmadım kitapçığa sonra ingilizceyi hiç yapmamışya ona bakalım dedim ay annecim kolaymış bunlar dedi üzüldü.Bende dahada etkilenmesin diye üzerinde durmadım açıkçası kitapçık evde şıkları kitapçığa işaretlemiş önce, oralardan bakıcam bende bu akşam çaktırmadan

Bende sınav bitmeden çıkma diye tembihlemiştim tüm çocuklar çıktı bir-iki veli kaldık kampüs önünde tedirdin olmaya başlamıştım artık nerde çocuk diye 11.30 geldi benimkide meğersem sınav devam ediyormuş ama çoğu çocuk 11 de çıktı bende sandım sınav 1 saat geç çıkmasına rağmen yetiştirememiş ama bizimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…