Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım geleyim bana da toplayam olur . :)gel kız sana da toplarık ne olacak. evet güzeldi hafta sonumuz.
kız bunlarr ne misssss gibi olmuşlar, harika, ellerine sağlık canım, süper gözüküyorlar, afiyet şeker olsun. sen pizzayı nasıl yaptın hamurun? kabartma tozuyla mı? kekin de süper gözüküyor, bir de bereketli değil mi, ye ye bitmiyor.
günaydın canım,
ohhh sefan olsun, çaylar da içilmiş.
cam silmişsin, eline sağlık canım, bizim eve de uğrayaydın keşke.
afiyet şeker olsun bişi ve tatlın.
nasıl oldu oğluş, geçti mi kızarıklıkları?
zaten zor olacağını biliyorduk canım, bakalım nasıl gelecek? niye bu kadar zor yapıyorlar ki, anlamıyorum açıkçası?
süpppperrrrrrrrrr, bayıldım, benim ki de böyleydi işte. acaip kabarıyor, tepsiye koyduğunda ortasıda kaldı gibiydi benimki de, pişince bir baktım komple dolmuş tepsi, süper kabarıyor.
canım günaydın. oğluş başlamış okula . son hafta hadii bakalım.günaydın iyi haftalar kızlar..
cumartesi annem,yengem ve kuzenim bize geldiler oturduk beraber çay içtik..
pazar günü eşim pazara gitti. bende sildim süpürdüm evi bir de cam sildim.
hamur mayaladım kızarttım birde nişastalı tatlı yaptım..
oğlumda okula başladı bugün..
sağol canım.gel kız sana da toplarık ne olacak. evet güzeldi hafta sonumuz.
kız bunlarr ne misssss gibi olmuşlar, harika, ellerine sağlık canım, süper gözüküyorlar, afiyet şeker olsun. sen pizzayı nasıl yaptın hamurun? kabartma tozuyla mı? kekin de süper gözüküyor, bir de bereketli değil mi, ye ye bitmiyor.
günaydın canım,
ohhh sefan olsun, çaylar da içilmiş.
cam silmişsin, eline sağlık canım, bizim eve de uğrayaydın keşke.
afiyet şeker olsun bişi ve tatlın.
nasıl oldu oğluş, geçti mi kızarıklıkları?
zaten zor olacağını biliyorduk canım, bakalım nasıl gelecek? niye bu kadar zor yapıyorlar ki, anlamıyorum açıkçası?
süpppperrrrrrrrrr, bayıldım, benim ki de böyleydi işte. acaip kabarıyor, tepsiye koyduğunda ortasıda kaldı gibiydi benimki de, pişince bir baktım komple dolmuş tepsi, süper kabarıyor.
canım yani övmek iyidir ama çok abartmadan. ben 2 oğlana da akıllı oğlum benim diyorum. genelde ayrı yerlerde oldukları zaman . biri d uyup kıskanmasın diye.haftasonu olunca böyle yapıyor, tatil yaklaştığından değil de, hafta sonu oldu mu uzatıyor.
aynen öyle, babasına dedim sakın bir daha deme kızım çalışkan sınıf 1.falan deme hiçbirşeyde diye.
canım benim gel beraber yiyem.ay dilek bunlar ne böyle mis gibi çok güzel görünüyorlar eline sağlık..
her hafta aynı şeyler dimi sil süpür.. sil süpür...canım benim gel beraber yiyem.
ben de cam sildim . her hafta s il erim. eşim süpürdü . çamaşır astı. ben sildim. wc banyo yıkadım. yemek yaptım.az da ütü yaptım
ama geçen gün ben bir yazı okudum Dilek, orda diyor ki çocuklarınızı zeki diye sevmeyin diyor, zeki olduğunu düşünen çocuk ders çalışmayı bırakır ben nasıl olsa zekiyim der, ona göre davranır diyor. çalışkan diye sevin diyordu dilekcim, yani tam tersi oluyor. yazıyı bulsam da koysam buraya , bir bakayım.canım yani övmek iyidir ama çok abartmadan. ben 2 oğlana da akıllı oğlum benim diyorum. genelde ayrı yerlerde oldukları zaman . biri d uyup kıskanmasın diye.
emir için de sana hep güveniyorum oğlum. sen elinden geleni yaparsın diyorum. güvenimi de boşa çıkarmadın aferin diyorum.
ama sen çok çalışkansın demiyorum hiç fadimem. sana da fikir olabilir.
her hafta cam mı siliyorsun, maşallah canım. hafta sonu olunca diyorum ki, iyiki hep evde değilim, ap yap iş bitmiyor anacımcanım benim gel beraber yiyem.
ben de cam sildim . her hafta s il erim. eşim süpürdü . çamaşır astı. ben sildim. wc banyo yıkadım. yemek yaptım.az da ütü yaptım
aynı canım . toz alıyorum her hafta. şimdi kaynanoş gelecek diye. vitrin üstlerini de alıyorumher hafta aynı şeyler dimi sil süpür.. sil süpür...
oturup dinlenmeden akşam oluyor..
canım benim .ama geçen gün ben bir yazı okudum Dilek, orda diyor ki çocuklarınızı zeki diye sevmeyin diyor, zeki olduğunu düşünen çocuk ders çalışmayı bırakır ben nasıl olsa zekiyim der, ona göre davranır diyor. çalışkan diye sevin diyordu dilekcim, yani tam tersi oluyor. yazıyı bulsam da koysam buraya , bir bakayım.
her hafta cam mı siliyorsun, maşallah canım. hafta sonu olunca diyorum ki, iyiki hep evde değilim, ap yap iş bitmiyor anacım
kız maşallah kocişe, hazır yapıyorken, ne güzel valla, benimki kıza sallıyor, kızın var yaptır. ayda yılda bir balkon yıkatabiliyom o kadar, buna da şükür. eskiden hiç yapmazdıya.aynı canım . toz alıyorum her hafta. şimdi kaynanoş gelecek diye. vitrin üstlerini de alıyorum
gelince o bi temizlik yapar . çok pis bulmasın diye. hhhahahahah
ama konsol üstü sehpalar falan benim 2 güne toz yumağı oluyor.
salonda oturuyuroz.
ve çocuklar öyle çok tepişiyor ki. futbol oynuyorlar . ebelemece oynuyorlar. hep koşuyorlar. bu yüzden sürekli bi toz kalkıyor evde. öyle . koltukları da çekiyor eşim süpürürken . her hafta 1 karış toz. oralara da savruluyor tabi bizimkiler koştururken. oyuncaklar , legolar vs. alıştık artık . evimizin temizlikçisi olduk. kakılmış ile itilmiş.
ay nerden geliyor o tozlar...hele o kapıların arkasına bir toplanıyorlar ki..aynı canım . toz alıyorum her hafta. şimdi kaynanoş gelecek diye. vitrin üstlerini de alıyorum
gelince o bi temizlik yapar . çok pis bulmasın diye. hhhahahahah
ama konsol üstü sehpalar falan benim 2 güne toz yumağı oluyor.
salonda oturuyuroz.
ve çocuklar öyle çok tepişiyor ki. futbol oynuyorlar . ebelemece oynuyorlar. hep koşuyorlar. bu yüzden sürekli bi toz kalkıyor evde. öyle . koltukları da çekiyor eşim süpürürken . her hafta 1 karış toz. oralara da savruluyor tabi bizimkiler koştururken. oyuncaklar , legolar vs. alıştık artık . evimizin temizlikçisi olduk. kakılmış ile itilmiş.
hımm anladım canım, deneyelim bakalım, bilmiyorum ki canım, yalnız haftasonu çok sinir etti beni, ödev yapmak istemeyip, yaptırırken de ilgilenmemesi sinir etti. bir de karşılık veriyor, deli oldum yani. bir de sanırım köydeydik ya, belki biraz da ondan oldu, şımardı yani.canım benim .
yani ben çocuğumun akıllı olduğunu düşünmesini istiyorum.zeki olduğunu düşünmesini istiyorum. ben de bi psikologun programında görmüştüm canımcım.
kadının 2 tane oğlu vardı.
proğrama gelmişler.
orda konusu geçti. kadın bu şekilde konuşulması hakkında tiyo verdi.
ya da benim aklımda öyle kaldı.
ben yapıyorum. bi sıkıntı yok . yani salmadı kendini . ya da ne bileyim. annem akıllı olduğumu düşünüyor diye gururlandığını görüyorum. çünkü annesinin gözünde çok yukarılarda olmak istiyor çocuklar. özellikle erkek çocukları. bi şut çeksin. anne bana bak. anne bakar mısın . anne nasıl vurdum gördün mü.
bunu da yine bi yazıda görmüştüm. annelerinin gözünde hep en iyi olmak istediğindenmiş. ben de kızıyordum haa. yeter haaa diye. bak da bak.
akıllı olduğunu düşünürse zaten çalışkan olmayı da başarır diye düşünüyorum.
bir de yaptığı ödevlerin sonucunda övüyorum fadimem .
yani "aferin beee . böyle zor bi soruyu bile doğru yapmışsın oğlum "diyerek. o zaman da hep aynı şaşkınlığı yaşatmak için soruları güzel çözüyor. onu da fark ettim.
canım ya.kız maşallah kocişe, hazır yapıyorken, ne güzel valla, benimki kıza sallıyor, kızın var yaptır. ayda yılda bir balkon yıkatabiliyom o kadar, buna da şükür. eskiden hiç yapmazdıya.
dün ben haldır haldır, çocukları yıkayacağım, çamaşır atcam, gelen sebzzeleri yerleştircem diye kıçıma motor takmış uğraşıyom, içeri geldim oturdum, demesin mi bana bişey yemeyecek miyiz, ay bir bağırmışım, mutfak bende mi diye, git ye ne yiceksen halimi görmüyon mu dedim? sordum sadece diyo, umarsız umarsız. sanki bi tek çalışan sen varsın der, bişey oldu mu, böyle şikayet ettim mi? kendi kıçını devirir yatar, ohhhh.
bizimde matematikte sorun yok.doğru yapınca bende matematik uzmanısın diyorum çok hoşuna gidiyor.canım benim .
yani ben çocuğumun akıllı olduğunu düşünmesini istiyorum.zeki olduğunu düşünmesini istiyorum. ben de bi psikologun programında görmüştüm canımcım.
kadının 2 tane oğlu vardı.
proğrama gelmişler.
orda konusu geçti. kadın bu şekilde konuşulması hakkında tiyo verdi.
ya da benim aklımda öyle kaldı.
ben yapıyorum. bi sıkıntı yok . yani salmadı kendini .
. annem akıllı olduğumu düşünüyor diye gururlandığını görüyorum. çünkü annesinin gözünde çok yukarılarda olmak istiyor çocuklar. özellikle erkek çocukları. bi şut çeksin. anne bana bak. anne bakar mısın . anne nasıl vurdum gördün mü.
bunu da yine bi yazıda görmüştüm. annelerinin gözünde hep en iyi olmak istediğindenmiş. ben de kızıyordum haa. yeter haaa diye. bak da bak.
akıllı olduğunu düşünürse zaten çalışkan olmayı da başarır diye düşünüyorum.
bir de yaptığı ödevlerin sonucunda övüyorum fadimem .
yani "aferin beee . böyle zor bi soruyu bile doğru yapmışsın oğlum "diyerek. o zaman da hep aynı şaşkınlığı yaşatmak için soruları güzel çözüyor. onu da fark ettim.
yani benim oğlanın da oluyor. ödev yapmak istemediği zamanlar.hımm anladım canım, deneyelim bakalım, bilmiyorum ki canım, yalnız haftasonu çok sinir etti beni, ödev yapmak istemeyip, yaptırırken de ilgilenmemesi sinir etti. bir de karşılık veriyor, deli oldum yani. bir de sanırım köydeydik ya, belki biraz da ondan oldu, şımardı yani.
geneli böyle bu erkeklerin kadir kıymet bilmez..kız maşallah kocişe, hazır yapıyorken, ne güzel valla, benimki kıza sallıyor, kızın var yaptır. ayda yılda bir balkon yıkatabiliyom o kadar, buna da şükür. eskiden hiç yapmazdıya.
dün ben haldır haldır, çocukları yıkayacağım, çamaşır atcam, gelen sebzzeleri yerleştircem diye kıçıma motor takmış uğraşıyom, içeri geldim oturdum, demesin mi bana bişey yemeyecek miyiz, ay bir bağırmışım, mutfak bende mi diye, git ye ne yiceksen halimi görmüyon mu dedim? sordum sadece diyo, umarsız umarsız. sanki bi tek çalışan sen varsın der, bişey oldu mu, böyle şikayet ettim mi? kendi kıçını devirir yatar, ohhhh.
evet canım, o yüzden canımız ne istiyorsa yapmak lazım. hafta sonu hamama gitmeyi düşünüyom kızlar, çocukları da alıp atcam kendimi hamama, nasp olursa.geneli böyle bu erkeklerin kadir kıymet bilmez..
evet fatmacım. özellikle matematikte full oluyor bizim oğlan da . matematiği çok seviyor .bizimde matematikte sorun yok.doğru yapınca bende matematik uzmanısın diyorum çok hoşuna gidiyor.
ama okuma işine çözüm bulamadım..
ay yapmıyor işte, köyde yaparım diyor, köye gidiyoz, yarın yaparım diyor, pazar oluyo akşam yaparım diyor. zaten genelde akşama doğru dönüyoruz, haliyle yorulmuş oluyor zaten, bir de banyo olayları akşama kalıyor, o yüzden ben de istiyorum ki bitirsin ama yok, illa süründürecek. en güzeli aslında cuma akşamından bitirmesi ama, istemiyo, haftasonunun geldiğini bildi mi sallama moduna giriyor.yani benim oğlanın da oluyor. ödev yapmak istemediği zamanlar.
eğer hafta sonu evdeysek . problem etmiyorum.
yapmak istediği zaman yapar diyorum. ertesi güne bırakıyorum
ama eğer köye gidilecekse ya da bir program varsa ödevlerini yap . peşimizden ödev sıkıntısı gelmesin. yap kaldır çantana diye yaptırıyorum. yoksa köye falan gidemem diyorum mesela.
ödevleri yaptıktan sonra bi program varsa uyguluyoruz. yoksa peşimden ödev götürürsem yapmaz orlarda. açık hava ve güzel bir ortam varsa ödevin başına oturmak istememesi normaldir.