İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Saol meldacım bende bakayım okulistiğe.Geçen sene benimki morpa kampüsü istemişti zaten elimizde çok test kitabı var diye almamıştım bu sene baştan morpa ve okulistiğe bakayım ama sorun şu biz bilgisayardan ne kadar çok uzak tutmaya çalışsakda bir şekilde bilgisayara yaklaştırıyoruz kaçarı yok gibi

geçmiş olsun canım, valla benimki plan proogramı hayat bilgisi dersinden biliyo o kadar
seneye nolacak bende çok merak ediyorum, sınav olmayınca elle tutulur bişey olmuyo, sınıf geneliyle kıyaslayamıyosun falan, seneye herşey ortaya çıkacak bakalım ama dediğin gibi planlı programlı öğrenciler kazancak bence, benimki matematiği herhakülarda götürür ama diğer derslerden şüpheliyim ders çalışma kültürü yok çünkü
evde okuduğu kitapları sen mi seçiyosun canım, yoksa öğretmenmi aldırıyo

haftasonları napıyosunuz canım

bende istiyorum müzik aleti ama hiç bi kursa ya da öğretmene denk gelmedim bu konuda, araştırmak lazım

ben oyuna sadece haftasonları ödev bittikten sonra izin verdim bakalım devam ettirebilirsek ama hergün bi pazarlık bu konuda... henüz yılmadım ama pazarlığa karnım tok

ben bu dediklerinizin demolarına baktımda çok yavaş ve sıkıcı geldi bana ya, uyudum izlerken, oğlum ne düşünürdü bilmem ama bana öyle his verdiğinden hiç bulaşmadım

bende istiyorum müzik aleti ama hiç bi kursa ya da öğretmene denk gelmedim bu konuda, araştırmak lazım

Biz bu sene flüt aldık.Öğretmenimiz haftada iki gün olan müzik dersinin birinde flüt çalmayı öğretecekmiş.

Kırışıklıkları sormayın ben zaten 70 yaşındayım
kurs murs hak getire burdan olmuyor bu iş anladım çok uzak merkeze
sınıf yüzmeye gidiyor ama servis yok herkes kendi götürecek o da çok zor
ben okulistiği de morpayı da beğenmiyorum
bu karışıklıkta tek çare özel ders gibi geliyor bana
düzen müzen yok bizde ne plan ne program çocukta da yok ben de işin ilginci
en sabit bizim okul diyorduk öğretmen gidiyor
2 öğretmen gidiyor 5 birinci sınıf birleşiyor ordan artan öğretmenler bizim sınıflara girecek yeni öğretmen gelmiyor
tam 7 sınıf etkileniyor
okul açılmış konular ilerlemişken bu nasıl iş anlamadım
bu devenin neresi doğru herşey baştan yanlış
öğretmen ve çocuklar için üzüldüm
kızım için hayırlısı olsun diyorum belki biz taşınmak zorunda kalacaktık
bakalım neler olacak

2 öğretmen gidiyor 5 birinci sınıf birleşiyor ordan artan öğretmenler bizim sınıflara girecek yeni öğretmen gelmiyor
tam 7 sınıf etkileniyor
bakalım neler olacak

tam 7 sınıf etkileniyor
bakalım neler olacak

veysel yıldız bilgi bulmacayı da tavsiye ederim .konuları eğlenerek tekrar etmiş oluyorlar fiyatıda çok uygun
ödev içinde olsa bir şekilde bilgisayara yaklaşıyorlar

cnm hafta sonları bize yakın illeri gezmeye gidiyoruz köy kahvaltısı olan çiftlikler var oraya gidiyoruz hafta sonları ata binilmesi yasak oluyor ama enerjiyi atıyor açık alanda ,yada sahil olana yerlere gidiyor vakit geçiriyoruz.babası evin önünde futbol oynatsa yetecek ama tahamülü yok
okulistik geçen yıllara göre iyi özellikle hayatbilgisi beni kurtarıyor
Biz bu sene flüt aldık.Öğretmenimiz haftada iki gün olan müzik dersinin birinde flüt çalmayı öğretecekmiş.
bizimde bu yıl müzik öğretmenimiz var notaları öğreniyoruz
flütler rafa kalktı diye biliyordum melodikalara geçmediniz mi :44::44::44:

chess biz sınıfça para toplayıp öğretmene veriyoruz. bir kaç veliyle birlikte gidip kitap alıyorlar . okuma saatlerinde çocuklar kitap okumak ,takas etmek için birbirleriyle yarışıyorlar.bu sayede sınıfımızda okuma alışkanlığı olmayan çocuk bulunmuyor .

seyyahalemi durumunuz karışık nasıl bir sistem çözemedim,sınavlar başlıyor devlet kitabını almamış bir çok okul varr
hakkınızda hayırlısı olsuncnm

Son düzenleme:

ya üzüldüm, dönem ortasında olcak iş mi bu, en azından seneye kadar düzeni bozmasalardı, hakkınızda hayırlısı

Biz daha flüt çalmadık melodika hiç olmaz bizde diye düşünüyorum

flüte geçilmeden melodika istiyorlar.flütten daha pratik aslında

geçen sene bizimkiler çalışyodu, bi kaç türkü flütle
bu senede çalcaklarmış
melodika her okulda yok bence ya, öğretmen isteği ile alakalı sanırım
ben bizim okulda hiç görmedim

aslında kurduğunuz sistem çok güzel ama bizim öğretmenin seçeceği kitaplardan ciddi şüphelerim olurdu, o yüzden iyi ki bizde yok

bizim okulda okul kursları başlıcak yarın, gitar basket, ingilizce ne ararsan var ama yollamıcam istemiyo, napıyım bu senede evde otursun

ERDAL ATABEK'TEN.....
ÇOCUKLARIMIZI HAYATIMIZIN ORTAĞI YAPALIM............
ŞAHASER BİR YAZI.
Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli olan ''ergen kültürü'' nü anlamaya çalışıyoruz. Çünkü bu yeni oluşumu anlayamazsak ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır.

Yeni ''ergen kültürü'' nün özellikleri içindeki; '' hedef seçememe'',

*''Geleceğini planlayamama"
*''Sorumluluk almak istememe'',
*''Kendini hiçbir şeye zorunlu saymadan çevresini her şeye zorunlu sayma'',
*''Çaba harcamadan elde etmek isteme'' gibi özellikleri nasıl açıklamalıyız?

En önemli etkenler arasında ''sahip olma, elde etme ve kullanma'' ile bunları yapabilmek için''çalışmak ve kazanmak gereği" arasındaki bağı kopartan ''tüketim toplumu ideolojisi'' dir.

Bu ideoloji, henüz çalışmayan ve kazanmayan gençlere:
* ''Kredi kartı'' vermekte,
* ''Cep telefonları” olmasının normal olduğunu söylemekte,
* ''Otomobil kullanarak özgürleşme''yi önermektedir.

Gençler de bütün bunlar için yıllarca beklemek yerine, bütün bunları sağlamanın anne babalarının görevi olduğunu düşünmekte, bunların ''Kendi hakları olduğunu" öne sürmektedirler.

Bizim yaşam kültürümüzün iki özelliği de ''tüketim toplumunun ideolojisi'' ile buluşmaktadır.
''Çocukların aşırı korunmasının, ailenin görevi olduğu''na ilişkin yaygın tutum ile çocuklarla gurur duyma isteği.
Bu iki özellik de çocukların ''yaşam standartları”na ailelerin- kimi zaman- ekonomilerinin üstüne de çıksa destek vermelerini sağlayan bir tutum yaratmaktadır.

Anne babaların şu sözlerini çok sık duyuyoruz:
* Biz (ya da ben) çocuklarımız için yaşıyoruz.
* Ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz.
* Biz çok sıkıntı çektik, onlar bu sıkıntıları çekmesin istiyoruz.
* İlerde hayatın birçok haliyle karşılaşacaklar, bari şimdi mutlu olsunlar.
* Mutlu bir çocukluk dönemleri olsun.
* Biz gençliğimizi yaşamadık, onlar doya doya yaşasınlar.

* Bizim yapamadıklarımızı onların yapması bizi memnun ediyor.
* Her şeyleri var, neden çalışmadıklarını anlayamıyorum.
* Hiç sıkıntıya gelemiyorlar, istedikleri hemen olsun istiyorlar.
* Her istediğini yapıyoruz ama o bizim ne istediğimize aldırmıyor bile.
* Çok iyi çocuktur, ama arkadaşlarına uyuyor.
* Aklına hiç kötülük getirmez, ne söylense inanır.
* Böyle giderse nasıl yapacak bilmiyorum.

Bu sözlerin hepsi de birbiriyle bağlantılıdır. Bu sözlerin oluşturduğu merdiven basamak basamak çıkılmaktadır. Sonuçta erişilen yer de hiç kimsenin düşünmediği,hiç kimsenin istemediği bir yer olmaktadır.

*Çocuklarımızı hayatımızın ortağı değil, refahımızın ortağı yapıyoruz da ondan.

* Neden ''hayatlarınızı çocuklarınıza adıyorsunuz?”
* Neden ''çocuklarınız için yaşıyorsunuz?”
* Neden çocuklarınıza ''istemedikleri şeyleri vermek için bunca çaba harcıyorsunuz? "
* Neden çocuklarınıza ''hak etmedikleri şeyleri elde etmeleri'' için yükümlülük duyuyorsunuz?
* Neden çocuklarınıza ''sorumluluk vermiyorsunuz?

''Şimdi almıyorlar," çünkü sorumluluk vermekte çok geç kaldınız.
Neden çocuklarınızı, “yaptıkları yanlışlıkların sonuçlarıyla karşılaştırmıyorsunuz? ''

Bu durumda, çocuklar ve gençler ''ailelerin onları her koşulda koruyacağını'' biliyor.
Çocuklar ve gençler, kendileri hiçbir şey yapmasa da, ailelerin onlar için her şeyi yapacaklarını öğreniyor.

Çocuklar ve gençler, geleceklerinin aileleri tarafından hazırlanacağına güveniyor.
Onun için de kendine güvenmiyor, sorumluluk almıyor, kendisini hiçbir şey için zorlama gereğini duymuyor.

Yapılması gerekenler yapılmaz, yapılmaması gerekenler yapılırsa sonuçlara neden şaşmalı? Lütfen, biraz düşünür müsünüz?

Çocuklarımızı, refahımızın ortağı değil,
HAYATIMIZIN ORTAĞI YAPALIM.

güzel yazıda gelde uygulayabil, arada sırada markete yolluyorum o kadar

Tamamiyle katılıyorum.Koruyup kollarken sorumsuz her istediğini hemen elde eden bireyler yetiştiriyoruz.

aslında kurduğunuz sistem çok güzel ama bizim öğretmenin seçeceği kitaplardan ciddi şüphelerim olurdu, o yüzden iyi ki bizde yok
çocukların seveceği tarzda ,seviyelerine uygun kitapları seçebilecek velilerle gidilebilir

seyyahalemi yazılanlar çok doğruda bunları ne kadar uyguluyabiliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…