Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
24 Ekim 2012 Çarşamba Arefe Günü
28 Ekim 2012 Pazar Bayramın son günü
10 günlük tatilden vazgeçilmiş
eee o zaman bizim çocuklar arife günü yarım gün gider, 29 ekimde milli bayram tatili zaten, ee epey bi tatil olcak yine
Anne babalar çocuğunuza bu isimleri verdiyseniz bir kez daha düşünün
Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, Aileler çocuklarına Kurandan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı demektir dedi.
Yrd. Doç. Dr. Öztürk, AA muhabirlerine, çocuğa isim vermenin kültürel, sosyal ve dini açıdan önemli bir konu olduğuna işaret etti.
Pek çok ailenin Kuran-ı Kerimde geçen isimleri çocuklarına vermek istediklerini söyleyen Öztürk, Kuranda geçen her kelimenin ise isim olarak konulamayacağını hatırlattı.
Günümüzde yaygın olan ve Kuranda geçtiği için konulan çok sayıda ismin anlamının yanlış olarak bilindiğini, gerçek anlamlarının ise isim olarak verilemeyeceğini ifade eden Öztürk, çocuklarına Kurandan isim koymak isteyen aileleri seçici davranmaları konusunda uyardı.
-Anlamları bilinmeden isim veriliyor - Kurandan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.
Öztürk, şöyle devam etti: Aileler çocuklarına Kurandan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuranda geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kuran-ı Kerimde geçen her kelime Bu Kuranda geçiyor isim olur mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kuranda geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kuranda geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, yalancı, yalancı diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna üstümüze bela sıkıntı aksın, Bekir, deve yavrusu demektir. Hz. Ebubekirin ismi Abdullahtır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa gözü çapaklı kadın demektir. Hüreyre, kedicik demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde tanrı demektir, Allahtan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde tanrıça demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin ücret anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz. -Mekruh isimler- Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allaha mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsçada dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allahın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır. -İsim her dilden olabilir- Yrd. Doç. Dr. Öztürk, İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın dedi.
Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allaha kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi milliyet
Günaydın arkadaşlar.
Dün veli toplantımız vardı.İki senedir kullandığımız can yayınlarının dergilerini almaya devam edeceğiz.
Birkaç tane yardımcı kitap ismi verdi,isteyen alabilir dedi.
Seneye bizimle olmayacağını söyledi.Okul ortaokul olduğu için seneye tayin isteyecek ve gidecekmiş.
Çok sevinmiştim öğretmenimizle devam ediyoruz diye ama olmadı.
Çocukların bencilliğinden söz etti.Birine kızsam diğerleri bundan büyük bir mutluluk ve haz duyuyor.
Birbirlerine tahammülleri yok,hemen şiddete başvuruyorlar dedi.Gece geç saatlarde smackdown
izleyen,uyanamadığı içinde ilk iki ders uyuyan,uyanıp kendine geldiğinde izlediklerini arkadaşları üzerinde
uygulayan çocuklar var dedi....
Çok mutsuzdu öğretmenimiz.Üzüldüm haline,çok üzüldüm.
ne bir kere babası izledi ne bir kere oğlum izledi, ne anlıyorlar o salak programları seyretmekten bilmiyorum, inşallah veliler gereken mesajları almıştır.
geçmiş olsun mu denir ne denir bilemedim, 4. sınıfta önemli bi sınıf, inşallah yine iyi bir öğretmene düşersiniz
yanlız bunu şimdiden söylemesi büyük incelik, sap gibi ansızın bırakanlarda var, hiç bahsetmeden
Bizim evde de izlenmez hiç.Gereken mesajları aldıklarını hiç sanmıyorum.Çünkü öğretmen bunu söylediği an arkadan bir veli
'hocam biz smackdown değil de recep ivedik izledik dün çok seviyor çocuk'dedi.Ya ne işi var çocuğun recep ivedikle,ama bunu anlatamıyorsunuz insanlara anlamıyorlar.
Öğretmenimizi hep çok taktir ettim.Böyle bir olay olduğunda söyleyebilecek karakterde bir insan olduğunu biliyordum.Beni yanıltmadı.
Umarım aynı özellikte bir öğretmene denk geliriz.
Malesef bu yaş çocukları çok acımasız her hangi bir eksikliklerinde birbirleriyle dalga geçmekten zevk alıyorlar Ayrıca bizim evdede bu zaman kadar o smack down dan hiç izlenmediği halde oğlum isimlerini biliyor ))) birbirlerine anlatmaktan hoşlanıyorlar.Biz öğlenci olduğumuz halde en geç 10,30 da yatırıyoruz bizimkini ama hep arkadaşlarının geç yattığından bahsediyor
inşallah bu öğretmeniniz kadar hassas bir öğretmene denk gelirsinizGünaydın arkadaşlar.
Dün veli toplantımız vardı.İki senedir kullandığımız can yayınlarının dergilerini almaya devam edeceğiz.
Birkaç tane yardımcı kitap ismi verdi,isteyen alabilir dedi.
Seneye bizimle olmayacağını söyledi.Okul ortaokul olduğu için seneye tayin isteyecek ve gidecekmiş.
Çok sevinmiştim öğretmenimizle devam ediyoruz diye ama olmadı.
Çocukların bencilliğinden söz etti.Birine kızsam diğerleri bundan büyük bir mutluluk ve haz duyuyor.
Birbirlerine tahammülleri yok,hemen şiddete başvuruyorlar dedi.Gece geç saatlarde smackdown
izleyen,uyanamadığı içinde ilk iki ders uyuyan,uyanıp kendine geldiğinde izlediklerini arkadaşları üzerinde
uygulayan çocuklar var dedi....
Çok mutsuzdu öğretmenimiz.Üzüldüm haline,çok üzüldüm.
malesef öyle oluyorlar bizim anasınıfı döneminde smack down furyası vardı.şükür geçti.ufacık çocuklar değişik stillerle birbirini boğazlıyorduMalesef bu yaş çocukları çok acımasız her hangi bir eksikliklerinde birbirleriyle dalga geçmekten zevk alıyorlar Ayrıca bizim evdede bu zaman kadar o smack down dan hiç izlenmediği halde oğlum isimlerini biliyor ))) birbirlerine anlatmaktan hoşlanıyorlar.Biz öğlenci olduğumuz halde en geç 10,30 da yatırıyoruz bizimkini ama hep arkadaşlarının geç yattığından bahsediyor
ne bir kere babası izledi ne bir kere oğlum izledi, ne anlıyorlar o salak programları seyretmekten bilmiyorum, inşallah veliler gereken mesajları almıştır.
geçmiş olsun mu denir ne denir bilemedim, 4. sınıfta önemli bi sınıf, inşallah yine iyi bir öğretmene düşersiniz
yanlız bunu şimdiden söylemesi büyük incelik, sap gibi ansızın bırakanlarda var, hiç bahsetmeden
Uyku sorunu çoğu çocukta var ama gelişimi için malesef erken yatmaları şart.Birde bizim toplantıda çocukların dışardan kimseyle konuşmamaları gerektiği anlatıldı sınıfta bir çocuk var biraz problemli malesef dışardan büyük çocuklarla muhatap olup kavga çıkartıyormuş annesi inkar etti ama bir kaç kişi biz ayırdık deyince susmak zorunda kaldı Yavaş yavaş büyüyor çocuklarımz ve bunlar beni endişelendiriyor
inşallah bu öğretmeniniz kadar hassas bir öğretmene denk gelirsiniz
malesef öyle oluyorlar bizim anasınıfı döneminde smack down furyası vardı.şükür geçti.ufacık çocuklar değişik stillerle birbirini boğazlıyordu
duyarlı ilgili olan veli çocuğunu o saatlere kadar bırakıp o tür programları izletmez.gereken mj almış olsa bile işine geldiği gibi davranacaktır.
dün oğlum bir arkadaşının para karşılığı iyilik yaptığından bahsetti .bir çok çocuktan bu şekilde para aldığını anlattı . annesini uyarmamı istedi. annesine söylesem itiraz edecek beni dinlemeyecek
büyüdükçe dertlerde büyüyor itiraz eden velileri hiç anlamıyorum bir dinle ,gözlemle öyle konuş.Uyku sorunu çoğu çocukta var ama gelişimi için malesef erken yatmaları şart.Birde bizim toplantıda çocukların dışardan kimseyle konuşmamaları gerektiği anlatıldı sınıfta bir çocuk var biraz problemli malesef dışardan büyük çocuklarla muhatap olup kavga çıkartıyormuş annesi inkar etti ama bir kaç kişi biz ayırdık deyince susmak zorunda kaldı Yavaş yavaş büyüyor çocuklarımz ve bunlar beni endişelendiriyor
evet canım kanıtlanmış bişey artık büyüme hormonu en çok on la oniki arasında salgılanıyormuş, onikiden sonra düşüşe geçiyormuş, bende onbir gibi yatırabiliyorum
hatta bizim içn bile geçerli ama büyüme hormonu kırışıklık düşmanıymış bizimde onda yatmamız lazım, ee artık minik minik de fark ettiyolar kendilerini kırışıklıklar
bende yabancılarla konuşma mevzuu söylenmeli ama çok abartılmamalı o zamanda çocuklar gereksiz korkuyo
üst sınıf konusunda benim en rahat senem, öğleciler sadece 1,2,3 bizde en büyük bizimkiler yani rahatım o konuda
ama seneye 7 ve 8 lerle gidecek malesef, şimdiden beni düşündürüyor
hatta arkadaşlar buda kanıtlanmış bilimsel olarak, ergenlik çağındaki çocuklarda sosyopat eğilimler oluyomuş yani ergenliğe özel, sonra bunun sürdüğü insanlarda var tabii, o yüzden büyük çocuklardan korkuyorum
Chess kırışıklık konusuna hiç girmeyelim bu aralar bunalımdayım kendimi çok yaşlanmış hissediyorum )))
topiğin sınıf başkanısın chessmerhaba hanımlar, ben yazmasam kimsenin seni çıkmıyo hee
bu kış için hangi kurslara yollamayı düşünüyorsunuz çocuklarınızı bi planınız var mı:26:
Hastalık mevsimi açıldı chess belkıde ondan kendi adıma söyleyeyim pek yazasım yok malesef nezle grip bizim eve uğradı ailecek hastayız.Biz satranca gidiyoruz bu sene bakalım şimdilik çok memnun bu sene ingilizceye gönderecektim fakat senin ve parkonun söyledikleri biraz düşünmeme yol açtı o konuda beklemedeyim.
Kızlar sizin çocuklar planlı programlımıdır yada siz bir plan program yapıyormusunuz? Biz evde verilen ödevleri yapıp birazda kitap okuyup işi bitiriyoruz bazen bu bana eksikmiş gibi geliyor yani eski konulara bakıp o gün öğrendiklerini tekrar etmiyoruz mesala Böyle oluncada acaba bu çocuk seneye ne yapacak diye düşünüyorum açıkcası seneye dahada zorlaşacak sınavlar başlayacak ipin ucunu kaçırırsam tutamam gibi geliyor ama her şeyide ben biliyorum havalarında