İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

toparlayabildin mi işlerini bari canım, nasıl yaptın? özlettin kendini

iyi akşamlar kızlarr, ben toparlanayım, kendinize iyi bakın, güzel bir akşam bizler olsun inşallah.

günaydın kızlarr,
akşam ödev kontrolü yapayım dedim, iyi ki dedim, hep ödevler yanlış yapılmış. Matematikten çıkarma konusuna geçmişler, ortadaki rakamı hep yanlış yapmış, daha doğrusu anlamamış, ama dinlemek de istemiyor, kafasında ödevi bitirip kaldırdıya, ben anlatmaya çalışıyom, hiççç umru değil, sanki babasına anlatıyom, zorla dinlettirdim yani. neyse matematiği güç bela bitirdik, zaten kitaptan 2 sayfaydı.
sonra hafta sonu fotokopilerini bir kontrol edeyim dedim, aman Allahım bir sürü yanlış, 2 soru boş, 3 tane fotokopi vardı, baştan savma yapılmış belli. Bir sürü kızdım ben de, sen böyle değildin, sana ne oldu, neden böyle yapıyorsun? aklı fikri oyunda, televizyonda, test zaten yapmıyor 4-5 gündür, bilmiyom ne yapcaz. illa ki başında duracaksın, ilgileneceksin, yoksa ipin ucunu kaçırıveriyorlar.
sonrasında da kereviz pişireyim dedim, Allahım bitmedi bir türlü, 11,20 ye kadar mutfak-oda mekik dokudum. hiçbir hazırlığın yoksa kereviz pişirmesi ölüm, kereviz doğrayıp haşladım, sonra buzluktan et çıkardım, 1 saat suda beklettim çözünsün diye, düdüklüye koydum, o ara yemeğin soğan-domates-biber ve salçasını kavurdum. et pişince eti koydum, üzerine haşlanmış kereviz, en son da haşladığım nohutu koydum. bir de onların hepsinin kaynamasını bekledim derken saat 11,20 oluverdi. bu arada bulgur pilavını da aradan çıkardım, yani yemekler hazır akşama.
annemlere de akşam bizde yiyelim dedim, bakarız dediler, muhtemelen gelirler.

Günaydın canım, evet ipin ucunu bırakınca onlarda bırakıveriyorlar işte elimizin hep üzerlerinde olması lazım ama nasıl yetişeceğiz birde o var.

Dün akşam Türkçe'den ödevi vardı son bir sayfası kalmıştı yaptı kendi sonra kontrol ettim baktım saçmalamış resmen geri sildirip düzelttirdim. Sonra hikaye kitabı okudu biraz ama bitiremedik birazda oynasın dedim bıraktırdım kitabı. Bu akşamda ingilizce çalıştıracağım zaman olursa.

Akşam dün yaptığım yemeğim vardı yanına sadece makarna yaptım yedik, sonra oğluşa kitabı bıraktırıp tablet verdik az biraz oynasın diye bizde eşimle filme başladık ama ben bitiremedim yarıda bırakıp yattım bu akşam izlerim devamını herhalde.

aynen öyle nereye kadar.
bizim de bu akşam ingilizce çalışmamız lazım,yarın sınav olacaklar, geçen hafta ertelenmiş, o kadar çalışmıştık oysa.
ne filmiydi canım, ben aralarda osese baktım, elemeler başladıya, biraz da trt de dizi var şimdi onlar düşünsün diye, biraz ona, biraz oses eşim değiştirdiği yerlere baktım yani. siz filmi tvden bilgisayara bağlantıyla mı açıyorsunuz? ben de birara bilgisayar açmayı düşündüm de, üşendim sonra.
iyi yapmışın oğluşu fazla zorlamamakla, sıkılıyorlar çünkü. ama bizim de fazla vaktimiz yok ki, beraberken derslerini bitirsinler kontrol edelim istiyoruz.

Desene bu akşam sizde de İngilizce çalışılacak...

Evet canım pc yi televizyona bağlayıp izliyoruz bizde, dünkü film bir astronom hakkında başta biyografi sandım ama değil. Uzay yıldızlar vs, ama güzel film devamını izleyeceğim bu akşam kısmet olursa.

Ben izlediğim filmeleri http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-ettiginiz-filmler-ve-yorumlari.7830/page-639 burada paylaşıyorum, diğer arkadaşların paylaştıklarından fikir alıyorum. Güzel bir topic takibe al istersen hem sende izlediğin filmler hakkında düşüncelerini paylaşırsın.

günaydın kızlar..
2,3,4,5 ve 6 şar ritmik sayarak 100'e kadar deftere yazmış ben gelene kadar.
ben geçen sene bilgisayardan hazırlamıştım 100 e kadar ritmik saymaları.
baka baka yazmış onları. ezberden sadece 1,5 ve 10'ar ritmik saymayı biliyor o da basit olduğu için.
fen fasikülünden çevre konusu ve sorularını yaptık.
Türkçe kitabından Kelaynak metnini okuduk bugün sınıfta anlattıracakmış öğretmen.

evet canım ya sen birkaç gündür kontrol etmiyordun baştan savma yapmış demek ki.
illaki başında durmak gerekiyor dimi.
gecenin o saatinde yemek yapmakta çok sinir bozucu ya.

hep aynı şeylerden dert yanıyoruz dikkatsizliklerinden..iyi okuyup anlamadıklarından.
bazen çok sıkılıyorum ben ya ders yaparken patlıcak gibi oluyorum..

hep aynı şeylerden dert yanıyoruz dikkatsizliklerinden..iyi okuyup anlamadıklarından.

hehee l benden de o kadar daha çok baba yaptırıyor bizde ama yeterli olmuyor işte aslında birimiz ödev kısmını halledip birimizin de tekrar yaptırması gerekiyor bizde ha birde okuma var tabi ama zaman yetmiyor sinirler dayanmıyor... Geçecek bu günlerde inşallah...

tamam canım takibe aldım.

biz çıkarma işlemine geçtik.
sizin de varmış epey ödev canım.
bizimki de ezberledi, 6 ları , 8 leri vs. ama hemen unutuyor, tekrar ettirmiyo.
evet canım ya sen birkaç gündür kontrol etmiyordun baştan savma yapmış demek ki.
illaki başında durmak gerekiyor dimi.
gecenin o saatinde yemek yapmakta çok sinir bozucu ya.
aynen canım baştan savmış sıpa.
haklısın ama ne yapacaksın, işte 3 gün rahat yeter o eşime. çocuklara da bişeyler ayarlarım artık.

aynen canım, ben de sıkılıyorum ama ne yapacaksın, bakmayınca da boşluyorlar, Allah güç kuvvet bollll sabırlar versin bize.

günaydın kızlar ödevler yine sorunlu olmuş,aslında bizim vakitsizliğimizden kaynaklanan sorunlar bunlar çocuk hata yapabilir tabiki bizim düzelttirmemiz lazım.Bende matematiğe hiççç el atmıyorum direk babasına paslıyorum o buluyor yanlışlarını düzelttiriyor,diğerlerinide bazen beraber yapıyoruz kontrole gerek kalmıyor bazen gündüz kendi yapıyor babası bakıyor yine.Ödev işinde çektim kendimi yeter.Şimdi evin krokisi çizilecekmiş çizgisiz dosya kağıdına işimiz var yani,birde evin içi de değil dışı sokağı falan çizicez heralde.
Dün ingilizceden başladı kursa pek beğenmiş kadını çok tatlıydı anne çok güzel anlattı dedi.Kadın atanamamış öğretmen adayı ikizleri varmış küçük 2 yaşında şu andada çalışmak istemiyormuş evden ders veriyor o yüzden kendi yeğenide bizim sınıfta ingilizceden ne gördüklerini o sayede takip ediyor ama sizin öğretmen çok hızlı gdiyor demiş.Konular tam kavranılmadan cümle kurdumalar falan,ben ağır gidicem demiş sindire sindire çokda okuldakinden geri kalmadan çalışıcaz demiş.Okuldaki öğretmenlerinden çok daha verimli olacağı kesin.İngilizcecinin verdiği dersleride dün yaptırmış anlatarak,memnunlardı hallerinden :)

valla iyi oldu bak burası ,bende cumartesi chef diye bir filme başladım 2 parttı ilk partını seyrettim 2.partta internetten açmadı sorun çıkardı sinirlendi yattım.Bu arada ablama bir film tavsiye etmişler hangover 1-2 -3 ü de varmış onuda açmadı sinirden öldüm.

günaydın kızlar
akşam eve geçtim . nohut yemeğimi pişirdim , pilav pişirdim.
yedik içtik .saat 7 de salona geçtim. ben kalın sabahlığımı giydim salona 3 lü koltuğa yattım.görev mars diye bir film vardı . onu izlemeye başladım . çok beğendim.
film bitmek üzereyken ben uyuklamaya başladım.
dün burda çok üşüdüm . biraz boğazım acıyordu eve gittiğimde
ediz i babası yatırdı.
emir ödevleri yaptı
3 basamaklı çıkarma işlemi vermiş 1 dolu sayfa. gözlerimi araladığım zaman gördüm..tam açamadım .o derece uykum vardı.
sonra yönlerle ilgili 4 sayfa fotokopi vardı. söyleniyordu yaparken onu duydum
çalışma kitaplarından ödevlerini yaptı. ama çok söylendi ..
neyse herkes yatmıştı eşim geldi . hadi yatalım geç oldu dedi.
burda yatcam koltuk beni sarıyor sarmalıyor dedim.
salonda uyudum..bi yorgan aldım üstüme.
öylelikle sabahı ettim
ama boğazım hala acıyor biraz .
ve üşüyorum hala.yakın olan yükseltilerde kar var .
soğuğu bize geliyor.

canım en iyisi, ama benimki işin kolayını bulmuş gözüm görmüyor deyip çıkıyor
ingilizce öğretmeniniz iyi çıktı desene, çok güzel oldu bu bak. zaten ne acelesi varsa okuldaki öğretmenin de, müfredat belli işte, sindire sindire git. neyse kursta güzel pekiştirecekler desene.

Günaydın canım hoş geldin, hayırlı olsun kursunuz mutlaka fayda sağlarsınız. Dersleri eşlere devretmek iyi oluyor değil mi, her gün aslında kendimize nefes alacak zaman ayırmamız lazım netice de bir daha gelmeyeceğiz bu dünyaya değil mi :)

hımm cheff duymuştum bakayım bende yazdıklarına, evet bazen açmadığı oluyor, paylaşımı yapan site de önemli genelde eğer bir yerde açmazsa başka bir yerde açıyor.

canım yaaa, kıyamam, şu ısıtıcını biran önce al artık.
maşallah ödevlerini kendi yaptı mı sıpa? yapsın yapsın da, takibi bırakmamak lazım.
senin şimdi hamişlikten de mayışıklık vardır. Dikkat et kendine canım. inşallah hasta olmazsın.

bu söylediğiniz filmleri ben de takibe alayım .
haribu hayırlı olsun yeni ingilizce öğretmeniniz .
çok sevindim .
ödevlerini uzun zamandır kendisi yapıyor biz kontrol ediyoru z
bazen yanımda otur illa birlikte yapalım da diyor fadimecim. hiç belli olmuyor.

hoş geldin canım güzel dinlenceli bir akşam olmuş artık zaten fazla yorma kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…