evet su çiçeği gibi duruyor dilek,neyseki çok ağır bişey değilmiş ama insan bilmezse çok telaş yaparhttp://tr.wikipedia.org/wiki/El,_ayak_ve_ağız_hastalığı
bakın burda açıklıyor
ama resimlerde ki gibi değil ediz
hatta özelden resimlerini de atarım
hatta tedavi kısmını okuyun
Günaydın, en büyük hediye eve gittiğinde çocuğun ödevlerini yapmış olması bence. Akşamınız da güzel geçmiş.Kayınvaldene de hayırlı yaşlar dilerimGünaydın kızlar,akşam bizdede matematikten 3 er 6 şar ve 7 şer 100 e kadar deftere yazma vardı birde hayat bilgisi varmış babaannesiyle yapmışlar bir tanede matematik fasikül yapmış.Allahtan matematikte eğlenerek yaptığını söylüyor seviyor şimdilik inşallah böyle devam eder.
Akşam birde kayınvalidemin doğum gününü kutladık annemler de geldi,ablam sağolsun benim adımada hediye almış güzel bir kazak.Pasta kestik güzel bir akşam geçirdik.
A a çok geçmiş olsun canım. İnşallah hemen atlatır.canım günaydın
bizim de Ediz dün rahatsızlanmış. daha doğrusu ellerinin içi , ayaklarının altı ve ağzının içi kızarmış.
bakıcı aradı söyledi ama ben olabilir diye çok ciddiye almamıştım .
akşam gittim ki evet baya su çiçeği gibi ama sadece ellerinin içinde ayaklarının altında ,tırnak etrafında
ağzının içide yara
aslında hafta sonu ediz rahatsızdı diye yazmıştım size ya
ateşlenmişti hafif
ağzı acıyordu
ben boğazı şişti sanmıştım
meğer başkaymış durum
el ayak hastalığı diye bi hastalık varmış ve şu an salgınmış
tırnak düşmesine bile sebep olabiliyormuş
işte böyle .
Günaydın, biz de de matematik ödevi vardı.Biraz ben yardım ettim biraz kendisi yaptı.günaydın kızlar..
bölme işlemlerimiz vardı onları yaptık ve 5 sayfa hikaye okuduk..
Biz varız tabi fadime, hakikaten dost olduk burda,inşallah birgün gerçekte de görüşürüz.canım maşallah ne güzel gündüz ödevleriniz yapılmış. Bizde de ritmik saymalar devam ediyor.
Kayınvalidene mutlu yıllar canım, hediye de alınmış ne güzel senin adına, çok şanslısın vesselam.
Ablan da çok düşünceliymiş. Ah şöyleee bir ablam olmadı hiç, daha doğrusu ablam yok ki benim, teyzem de yok, kızkardeşim de yok
neyseki sizler varsınız, canlarım benim
geçmiş olsun Dilek, doktora götürmeyi düşünmüyor musun canım, varsayımlar üzerine mi hareket edeceksin?
günaydın canım,
maşallah öndesiniz, biz daha bölmeye geçmedik.
Zeliş bak emeklerinin karşılığını alıyorsun, okuması düzelmiş oğluşun.Dün akşam oğlanın dersi yoktu kızlar, bir hikaye kitabı okuduk sadece okuldan geldikten sonrada test çözmüş 2 yaprak. Sonra okumasını çok beğendiğim için ona övgüler yağdırdım babasına söyledim çok güzle okudu falan diye bir mutlu oldu ki. Sonra tabletini verdim biraz oynadı bizde eşimle film izledik...
Gerçi akşam akşam tepemi attıran bir şey oldu ama neyse düşünmüyorum...
Günaydın, en büyük hediye eve gittiğinde çocuğun ödevlerini yapmış olması bence. Akşamınız da güzel geçmiş.Kayınvaldene de hayırlı yaşlar dilerim
A a çok geçmiş olsun canım. İnşallah hemen atlatır.
Günaydın, biz de de matematik ödevi vardı.Biraz ben yardım ettim biraz kendisi yaptı.
Ama bizdeki tek-çift sayılardı, bölmeye geçmedik henüz.
Biz varız tabi fadime, hakikaten dost olduk burda,inşallah birgün gerçekte de görüşürüz.
Zeliş bak emeklerinin karşılığını alıyorsun, okuması düzelmiş oğluşun.
Hayrola neye canın sıkıldı ki yine?
sağol cnm,teşekkür ederim.Ablam iyiki var doğru söylüyorsun Allah başımdan eksik etmesin her türlü desteğini görürüm onun Allah razı olsun ondan.canım maşallah ne güzel gündüz ödevleriniz yapılmış. Bizde de ritmik saymalar devam ediyor.
Kayınvalidene mutlu yıllar canım, hediye de alınmış ne güzel senin adına, çok şanslısın vesselam.
Ablan da çok düşünceliymiş. Ah şöyleee bir ablam olmadı hiç, daha doğrusu ablam yok ki benim, teyzem de yok, kızkardeşim de yok
neyseki sizler varsınız, canlarım benim
geçmiş olsun Dilek, doktora götürmeyi düşünmüyor musun canım, varsayımlar üzerine mi hareket edeceksin?
günaydın canım,
maşallah öndesiniz, biz daha bölmeye geçmedik.
sağol cnm cımGünaydın, en büyük hediye eve gittiğinde çocuğun ödevlerini yapmış olması bence. Akşamınız da güzel geçmiş.Kayınvaldene de hayırlı yaşlar dilerim
A a çok geçmiş olsun canım. İnşallah hemen atlatır.
Günaydın, biz de de matematik ödevi vardı.Biraz ben yardım ettim biraz kendisi yaptı.
Ama bizdeki tek-çift sayılardı, bölmeye geçmedik henüz.
Biz varız tabi fadime, hakikaten dost olduk burda,inşallah birgün gerçekte de görüşürüz.
Zeliş bak emeklerinin karşılığını alıyorsun, okuması düzelmiş oğluşun.
Hayrola neye canın sıkıldı ki yine?
ne güzel zelişcim afferin oğluşada yavaş yavaş olacak yeterki sıkmadan bıktırmadan ve motivasyonla olsunDün akşam oğlanın dersi yoktu kızlar, bir hikaye kitabı okuduk sadece okuldan geldikten sonrada test çözmüş 2 yaprak. Sonra okumasını çok beğendiğim için ona övgüler yağdırdım babasına söyledim çok güzle okudu falan diye bir mutlu oldu ki. Sonra tabletini verdim biraz oynadı bizde eşimle film izledik...
teşekkür ederim cnm,evet haftasonuda aklımdan çıkmıştı hediye işi Allahtan ablam dün avm ye gitmiş de hem kendisi hemde benim için almış hediye.ödevlerde yapılmış yine maşallah.
kayınvalidene de sağlıklı yıllar diliyorum.
hediye arama derdinden kurtarmış ablan seni.çok sinir bozucu olurdu işten çıkıp hediye bakmak.
maşallah canım maşallah oğluşa..ne güzel sen söylemeden test yapmış.Dün akşam oğlanın dersi yoktu kızlar, bir hikaye kitabı okuduk sadece okuldan geldikten sonrada test çözmüş 2 yaprak. Sonra okumasını çok beğendiğim için ona övgüler yağdırdım babasına söyledim çok güzle okudu falan diye bir mutlu oldu ki. Sonra tabletini verdim biraz oynadı bizde eşimle film izledik...
Tamam canım.Boşver canım... canım yazıp yeniden düşünmeyeyim. Velilerden birisi ile görüştüm akşam ondan yani... Hem dileğin durumuna yoğunlaştım şimdi. düşünmüyorum...
Tamam canım.
Pazar günü kızımın anasınıfından bir bayanla karşılaştım. Dedim kızı kursa bıraktım dönüyorum diye. Kadın ne dedi biliyor musun. Kızı sınıf birincisiymiş ve ben bir harf bile göstermedim diyor, gündüz evde kendi kendine çarpım tablosunu ezberledi diyor ve ben işten döndüğümde (bazen akşam 9-9,30 gibi dönüyormuş) çoğu zaman uyumuş bile oluyor dedi.
Biz de yok santrancı yok dersanesi dolaştırıyoruz ama aynı tas aynı hamam.
yani her çocuk bir değil ki canımTamam canım.
Pazar günü kızımın anasınıfından bir bayanla karşılaştım. Dedim kızı kursa bıraktım dönüyorum diye. Kadın ne dedi biliyor musun. Kızı sınıf birincisiymiş ve ben bir harf bile göstermedim diyor, gündüz evde kendi kendine çarpım tablosunu ezberledi diyor ve ben işten döndüğümde (bazen akşam 9-9,30 gibi dönüyormuş) çoğu zaman uyumuş bile oluyor dedi.
Ya işte ne kadar uğraşırsak uğraşalım her çocuğun karakteri farklı. Düşünsene içinde istek arzu olmayan birine zorla azim takviyesi yapılabilir mi? Ama yine de insan üzerine düşeni yapmak istiyor... Bide sağ olsun bu annelik duygusallığı yüzünden sanırım her konuda kendimizi suçlamayı görev edindiriyor bize.
Canları sağ olsun da canım benim gerisi hallolacak inşallah...
Haklısınız kızlar ama insan böyle örnekleri de duyunca ister istemez etkileniyor işte. Yoksa ne olursa olsun evladımızın bir tırnağını bile hiç birşeye değişmeyiz.yani her çocuk bir değil ki canım
bir de onun çocuğu da mutlaka arada problem çıkarıyordur..bakma şimdi daha çok olumlu yönlerini anlatacak .
bazı çocuklar vardır kendisi yapar ödevlerini.
derslerini.
sorumluluklarını bilir. ama bu çocukların sayısı az ve onların da arada mutkala boş vermişliği olur..çocuk bu sonuçta..
her çocuk farklı canım işte.Tamam canım.
Evet canım haklısın kesinlikle her çocuk farklı gerçekten.boncuğum
her çocuk farklı canım işte.
ben geçen sene yazmıştım buraya işten ayrılmak isteyen bir bayan kızıyla gelmişti işyerine 2.snıftı o da.
çocuğa birşeyler okuttum çat diye okudu.toplama gösterdim hemen yaptı.
annesine nasıl çalıştırıyorsun dedim ben ilgilenemiyorum dedi çünkü vardiyalı çalışıyordu. hep kendisi yapar dedi.
biz elimizden geleni yapalım kızlarrr da, ilerde kendimizi suçlamayalım, neyse bunda da vardır bir hayır deriz. Ben de çok düşünürüm Hatice canım bunu, benim eltim okumamış, kızı fen lisesini kazandı, 1-2 yanlışla, görümcem okumadı derken ilkokul mezunu, onun kız da fen lisesinde, e ben 2 yıllık yüksekokul mezunuyum, ayrıyeten 4 yıl stajımı bitirip hem serbest muhasebecilik hem de mali müşavirlik sınavlarına girerek başarıyla geçmişim, ama benim kız ne yaptı, en düşüğe yakın bir puan aldı, en düşük okullardan birine yerleşti.
her şerde ve herşeyde bir hayır vardır diyerek sabrediyoruz, katlanıyoruz ama böyle düşününce insan ................ göreceli işte, Allah a dua edeceğiz gücümüzün yetmediği yerlerde,
vardır elbette Rabbimin bildiği birşey.
Diyorya olmuyorsa üzülme, ya daha iyisi olacağı içindir, ya da istediğin şeyde hayır yoktur diye, gerçekten doğru yani.
Ah fadimem öyle şeyler yazmışsın ki can evimden vurdun beni.
yani fadime kendi üstüme alınmayayım diyorum ama ..