evet canım işler yap yap bitmez..iş hiç bitmezzz..
yap yap yine aynı.
benim ev bal dök yala oldu..ama yarın gel gör fatmacım
cuma günü benim bakıcımın oğlu rahatsızlanınca yan komşum gelmiş öğlen üstü çocukların yanına
emir okula gidince ediz i alıp kendi evine geçmiş
fakat eve geldim ki ne göreyim
oyuncaklar toplanmış bi halde
koltuğumun örtüleri de düzeltilmişti..düzenli eve girmek de başkaymıx
şimdiki bakıcım oyuncakları toplatmıyor..ya da toplamıyor
çekyat örtüsü kaymışsa kesinlikle ellemiyor
kek yemişlerdi geçen gün çocuklar . çöpe dökeyim derken çöpün yanına kek parçaları dökülmüştü..onlar bile ordaydı..
en iyi anne bakar çocuklara..ya anneanne ya babaanne..başkası yalan.
tabi canım vermeniz uygun olur o zaman..Allah güle güle yedirsin..evet zeytinyağı toplanan zeytinlerden yapıldı ama kayınvalidem bize 5 litre veriyor, üstünün parasını vereceğiz, ister verin-ister vermeyin dedi, eşim de veririz diyor, durumları kötü zaten, 500 tl kadar maaş alıyorlar o kadar
o yüzden parasını veririz yani.
aklımda değil tarifi versene deneyeyim bende..hiç yapmadım o çorbayı..bu arada kızlarr, eşim brokoli çorbasını çok sevdi, Yeşim vermişti tarifi, hiç tahmin etmiyordum, en sevdiği tavuk çorbasından bile güzel olmuş dedi, daha da vardı evde, akşam hemen onu yapacağım.
canım her bakıcının bir özelliği var.evet canım işler yap yap bitmez..
annemle konuşuruz telefonda her gün. ben derim ki şunu yaptım bunu yaptım hiç işim bitmiyor diye yakınırım..
annemde olsun kızım der iş bitmesin iş biterse ömür de biter der.
bakıcınızda bir alem yani.. çöpün yanına döküleni dahi ellememiş..nolacak sanki demi örtüyü düzelmek oyuncakları toplatmak ne kadar zamanını alır ki.
kesinlikle haklısın çocuklara kendi canından kanından olanlar iyi bakar sadece.
afiyet olsun. ben ye yapayım arkadaşım o zaman.bu arada kızlarr, eşim brokoli çorbasını çok sevdi, Yeşim vermişti tarifi, hiç tahmin etmiyordum, en sevdiği tavuk çorbasından bile güzel olmuş dedi, daha da vardı evde, akşam hemen onu yapacağım.
pek güzel tarif ettin kız fadimem..yapacağım ben de..canım ben 250 gr. kadar brokoliyi parçaladım, 1 patates havuç ve soğan bunların hepsini küçük küçük doğradım, üzerine geçecek kadar su koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
sonra 2 kaşık kadar tereyağında, 1 yemek kaşığı unu kavurdum iyice, üzerine 2 bardak süt ilave edip sos kıvamına gelinceye
kadar pişirdim. Sebzelerin içine karıştırdım ve blendırdan geçirdim. tuz ve karabiber attım. Hepsi bu kadar, basit yani aslında.
afiyet olsun canım, hamaratlığın üstündeydi yani dün yine, hafta sonları hiç boş geçirmiyorsun maşallah, ama zaten hafta içi hep standart yiyince, insan değişiklik istiyor illa ki haftasonu değil mi?bende dün ıspanak ve pırasalı tepsi böreği yaptım yazmayı unutmuşum..
oğlanın beslenmesine koydum..kızımada okula götür arkadaşlarınla ye dedim ama götürdü mü bilmiyorum benden sonra çıkıyor çünkü..
küçük ayrıntılar hizmetçilik mi sayılır.canım her bakıcının bir özelliği var.
bunun özelliği ben hizmetçi değilim ..elimi sürmem.
ocak ayı gelsin de inşallah . biraz ben de rahat ederim
kaynanoşum durmaz..evi yalar yutar.yemekleri hazır eder.
onlar burdayken biz de kocamla bi sinema keyfi yapmak istiyorduk.
bi de dışarıda yemek yemek iyi gelir bize . baş başa.
canım ben yapmıştım bir kaç kez de böyle yeşil olmamıştı benim çorbam..açık bir renkti.
- Yarım kilo brokoli
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım kutu krema
- Tuz ve karabiber
Brokoli çorbasını hazırlama
Brokoli çorbasını yapmaya başlamadan önce brokolileri bol suda iyice yıkayın ve yarım saat kadar sirkeli suda bekletin. Derin bir tencereye sirkeli suda beklettiğiniz brokoliyi koyun. Ardından 1 adet patatesi,1 adet havucu ve 1 adet kuru soğanı küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Yemeğin üstünü 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Ayrı bir tencerede bir yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı unu ilave edip kavurun. Kavurduktan sonra 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Bu karışıma tencerede pişirdiğiniz brokoliyi ve brokolinin haşlama suyunu ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyerek blenderden geçirin.Brokoli çorbanız koyu bir kıvam aldıysa brokoli suyundan biraz daha ilave edebilirsiniz. Orta ateşte 5 dakika daha karıştırmaya devam edin. Yarım kutu kremayı çorbanızın üzerine dökerek kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Piştikten sonra sıcak servis edin. Brokoli çorbanız hazır. Afiyet olsun.
Brokoli çorbası yapmanın püf noktaları
Tüm sebze çorbalarında olduğu gibi çorbanızı sıcak ve taze bir şeklide servis ediniz. C vitamini ısı ve ışıktan etkilendiğinden dolayı çorbanızı çok uzun süre kaynatmayın ve ışıklı ortamda saklamayın.Brokoli çorbanızın istediğiniz kıvama gelmesi için orta ateşte pişiriniz. Brokolinin taze olmasına özen gösteriniz.
ellerine sağlık..götürür belkimmmbende dün ıspanak ve pırasalı tepsi böreği yaptım yazmayı unutmuşum..
oğlanın beslenmesine koydum..kızımada okula götür arkadaşlarınla ye dedim ama götürdü mü bilmiyorum benden sonra çıkıyor çünkü..
tamam canım yap bakalım, sütlü güzel mi oldu? nasıl yapıyodunuz onu, 1-2 bardak süt ve üstüne suyla mı ıslatıyodunuz, o sütle mi pişiriyodunuz? sen de de bakem bana bi?afiyet olsun. ben ye yapayım arkadaşım o zaman.
1 -2 kez yapmıştım..emir de kocam da yemişti.ne olduğunu anlamadılar bile
hatta dün sütle ıslattığı fasülyeyi de yaladılar yuttular.
söylemedim tabi sütle ıslattım diye..sıkıntı çıkarırlardı.
yapacağım bende tadını çok merak ediyorum..canım ben 250 gr. kadar brokoliyi parçaladım, 1 patates havuç ve soğan bunların hepsini küçük küçük doğradım, üzerine geçecek kadar su koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
sonra 2 kaşık kadar tereyağında, 1 yemek kaşığı unu kavurdum iyice, üzerine 2 bardak süt ilave edip sos kıvamına gelinceye
kadar pişirdim. Sebzelerin içine karıştırdım ve blendırdan geçirdim. tuz ve karabiber attım. Hepsi bu kadar, basit yani aslında.
canımcım..bu bakıcım çok gururlu..burnuşundan kıl aldırmıyor..küçük ayrıntılar hizmetçilik mi sayılır.
bir örtü düzeltmek bu kadar iş mi görünüyor onun gözünde..
afiyet olsun canım, hamaratlığın üstündeydi yani dün yine, hafta sonları hiç boş geçirmiyorsun maşallah, ama zaten hafta içi hep standart yiyince, insan değişiklik istiyor illa ki haftasonu değil mi?
her pazar mutlaka yapmaya çalışırım pasta börek.ellerine sağlık..götürür belkimmm
canım yarım paket kurufasülyeyi bi tencere yoktamam canım yap bakalım, sütlü güzel mi oldu? nasıl yapıyodunuz onu, 1-2 bardak süt ve üstüne suyla mı ıslatıyodunuz, o sütle mi pişiriyodunuz? sen de de bakem bana bi?
ne güzelher pazar mutlaka yapmaya çalışırım pasta börek.
kızımda götürür sanırım..yesinler çocuklar..