İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

evet canım işler yap yap bitmez..
annemle konuşuruz telefonda her gün. ben derim ki şunu yaptım bunu yaptım hiç işim bitmiyor diye yakınırım..
annemde olsun kızım der iş bitmesin iş biterse ömür de biter der.
bakıcınızda bir alem yani.. çöpün yanına döküleni dahi ellememiş..nolacak sanki demi örtüyü düzelmek oyuncakları toplatmak ne kadar zamanını alır ki.
kesinlikle haklısın çocuklara kendi canından kanından olanlar iyi bakar sadece.

bu arada kızlarr, eşim brokoli çorbasını çok sevdi, Yeşim vermişti tarifi, hiç tahmin etmiyordum, en sevdiği tavuk çorbasından bile güzel olmuş dedi, daha da vardı evde, akşam hemen onu yapacağım.

tabi canım vermeniz uygun olur o zaman..Allah güle güle yedirsin..

bu arada kızlarr, eşim brokoli çorbasını çok sevdi, Yeşim vermişti tarifi, hiç tahmin etmiyordum, en sevdiği tavuk çorbasından bile güzel olmuş dedi, daha da vardı evde, akşam hemen onu yapacağım.
aklımda değil tarifi versene deneyeyim bende..hiç yapmadım o çorbayı..

canım ben 250 gr. kadar brokoliyi parçaladım, 1 patates havuç ve soğan bunların hepsini küçük küçük doğradım, üzerine geçecek kadar su koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
sonra 2 kaşık kadar tereyağında, 1 yemek kaşığı unu kavurdum iyice, üzerine 2 bardak süt ilave edip sos kıvamına gelinceye
kadar pişirdim. Sebzelerin içine karıştırdım ve blendırdan geçirdim. tuz ve karabiber attım. Hepsi bu kadar, basit yani aslında.

canım her bakıcının bir özelliği var.
bunun özelliği ben hizmetçi değilim ..elimi sürmem.
ocak ayı gelsin de inşallah . biraz ben de rahat ederim
kaynanoşum durmaz..evi yalar yutar.yemekleri hazır eder.
onlar burdayken biz de kocamla bi sinema keyfi yapmak istiyorduk.
bi de dışarıda yemek yemek iyi gelir bize . baş başa.

bende dün ıspanak ve pırasalı tepsi böreği yaptım yazmayı unutmuşum..
oğlanın beslenmesine koydum..kızımada okula götür arkadaşlarınla ye dedim ama götürdü mü bilmiyorum benden sonra çıkıyor çünkü..

afiyet olsun. ben ye yapayım arkadaşım o zaman.
1 -2 kez yapmıştım..emir de kocam da yemişti.ne olduğunu anlamadılar bile
hatta dün sütle ıslattığı fasülyeyi de yaladılar yuttular.
söylemedim tabi sütle ıslattım diye..sıkıntı çıkarırlardı.

• Yarım kilo brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım kutu krema
  • Tuz ve karabiber

Brokoli çorbasını hazırlama

Brokoli çorbasını yapmaya başlamadan önce brokolileri bol suda iyice yıkayın ve yarım saat kadar sirkeli suda bekletin. Derin bir tencereye sirkeli suda beklettiğiniz brokoliyi koyun. Ardından 1 adet patatesi,1 adet havucu ve 1 adet kuru soğanı küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Yemeğin üstünü 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Ayrı bir tencerede bir yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı unu ilave edip kavurun. Kavurduktan sonra 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Bu karışıma tencerede pişirdiğiniz brokoliyi ve brokolinin haşlama suyunu ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyerek blenderden geçirin.Brokoli çorbanız koyu bir kıvam aldıysa brokoli suyundan biraz daha ilave edebilirsiniz. Orta ateşte 5 dakika daha karıştırmaya devam edin. Yarım kutu kremayı çorbanızın üzerine dökerek kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Piştikten sonra sıcak servis edin. Brokoli çorbanız hazır. Afiyet olsun.

Brokoli çorbası yapmanın püf noktaları

Tüm sebze çorbalarında olduğu gibi çorbanızı sıcak ve taze bir şeklide servis ediniz. C vitamini ısı ve ışıktan etkilendiğinden dolayı çorbanızı çok uzun süre kaynatmayın ve ışıklı ortamda saklamayın.Brokoli çorbanızın istediğiniz kıvama gelmesi için orta ateşte pişiriniz. Brokolinin taze olmasına özen gösteriniz.

pek güzel tarif ettin kız fadimem..yapacağım ben de..

afiyet olsun canım, hamaratlığın üstündeydi yani dün yine, hafta sonları hiç boş geçirmiyorsun maşallah, ama zaten hafta içi hep standart yiyince, insan değişiklik istiyor illa ki haftasonu değil mi?

küçük ayrıntılar hizmetçilik mi sayılır.
bir örtü düzeltmek bu kadar iş mi görünüyor onun gözünde..

canım ben yapmıştım bir kaç kez de böyle yeşil olmamıştı benim çorbam..açık bir renkti.

ellerine sağlık..götürür belkimmm

tamam canım yap bakalım, sütlü güzel mi oldu? nasıl yapıyodunuz onu, 1-2 bardak süt ve üstüne suyla mı ıslatıyodunuz, o sütle mi pişiriyodunuz? sen de de bakem bana bi?

yapacağım bende tadını çok merak ediyorum..

afiyet olsun canım, hamaratlığın üstündeydi yani dün yine, hafta sonları hiç boş geçirmiyorsun maşallah, ama zaten hafta içi hep standart yiyince, insan değişiklik istiyor illa ki haftasonu değil mi?
ellerine sağlık..götürür belkimmm
her pazar mutlaka yapmaya çalışırım pasta börek.
kızımda götürür sanırım..yesinler çocuklar..

tamam canım yap bakalım, sütlü güzel mi oldu? nasıl yapıyodunuz onu, 1-2 bardak süt ve üstüne suyla mı ıslatıyodunuz, o sütle mi pişiriyodunuz? sen de de bakem bana bi?
canım yarım paket kurufasülyeyi bi tencere yok
tamamını kapatacak şekilde süt koy
tuzunu at .
bu şekilde beklesin
ertesi gün fasülyeler şişer
sütü çeker
haşlamak için su ilave et..
ve haşla
haşladığın suyu süz
soğan salça kavur
kaynar su hazırla biraz, fasülyeye ilave et bunları
bi taşım daha pişir..hazır
böyle tarif etmişti zelix

her pazar mutlaka yapmaya çalışırım pasta börek.
kızımda götürür sanırım..yesinler çocuklar..
ne güzel
ben de kek yaptım dün
pek güzel oldu
malum beslenme oluyor ya ondan
bu kez kararmış bi muz vardı
keke onu ilave ettim
az kakao
taze zencefil rendeledim..
harika oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…