İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın iyi haftalar kızlar..
2 sayfa matematikten problemlerimiz vardı.biraz da okuma yaptı.
cumartesi oğlanla anneme gittik...epeydir görmediğim annemin arkadaşı vardı, ablam vardı oturduk beraber..
pazar günü temizlik yaptım,camları sildim hava çok güzeldi.eşimle oğlan pazar gittiler bende kapıları camları açtım havalandırdım evi.kızımda cumartesi pazar babannesinde kaldı. dün akşam üstü geldi eve.

fadimecim. bizim de cuma günü ödevler aynıydı biliyor musun
cuma günü ingilizce sınav vardı
ben ı am , yuo are, they are, lı cümleler çalıştırmıştım.bu konuyu işlediler diye
fakat sınav kolaymış..yukarıda yazdıklarımdan soru sormamış
sıfatlar varmış. eylemler varmış. böyle işte.

cuma günü ingilizce öğretmeni bi küp hazırlatmış.
evde hazırladık daha doğrusu,
craying , cooking, swimming, gibi eylemler vardı içinde.
bunları biraz baktı.
cumartesi günü de yine matematik ödev ritmik sayma vardı sanırım.
türkçe , hayat bilgisi yine hepsinden ödev vardı. ama yeni bi konuya geçmediler.
aynı konuların testleri
bizim oğlan da az test çözdü fadimem.
ben kopardım bir kaç yaprak
dedim bunları çözmeden ipad yok.
sızlandı çözdü
zaten 3 yaprak bi şey ..ama çok söylendi.
pazar günü eşim evdeydi. hep birlikte gezdik..ama önce eşim evi süpürdü sildi
ben de pencere çerçevelerini . pimapen kapıları ..komple sildim..evin kapılarını , buzdolabını, bulaşık makinasını ve çamaşır makinasını sildim.
bir de mutfağın yerlerini ovdum.
günaydın canım,
sanırım aynı konuları işliyorlar ingilizcede, fiileri 5 er kez yazıyordu defterine.
hafta sonu da 2 sayfa ritmik saymalarla ilgili fotokopi vardı, arkalı önlü,
17
28
35
44
55
62
gibi rakamlardan başlayarak, 6 şar ritmik sayma, sonra 7 şer ritmik sayma, 8 er ritmik sayma ve 9 ar ritmik sayma,
yani 1 sayfa 6 şarlı,
1 sayfa 7 şerli o şekilde, anlatabildim mi bilmiyorum.
türkçeden de 2 tane okuma parçası ve soruları vardı, türkçe neden-niçin konularında zorlanıyor bunu anladım, çünkü akşam bana sorup duruyordu, kızım parçada var baksana diyorum, bir türlü anlamak istemedi ya da işine gelmedi bilemiyorum.
haftasonu da köydeydik malum, yedik içtik geldik ama iş yoktu allah tan.:KK53::KK53::KK53:
zaten hiç keyfim de yoktu, güneşte durdum biraz, biraz içeri geçip yattım, ama tabii evdeki kadar rahat olmasa da tamamladık.
bu arada zeytinyağlarımızı da aldık, sağlıklı bir ömür için zeytinyağı için.
alıştık zeytinyağına, ayçiçek yağı kullanmıyoruz artık, sadece kızartmalarda kullanıyorum.
bayağı da temizlik yapmışsınız dilekim ellerinize sağlık canım.

cumartesi oğlanla anneme gittik...epeydir görmediğim annemin arkadaşı vardı, ablam vardı oturduk beraber..
pazar günü temizlik yaptım,camları sildim hava çok güzeldi.eşimle oğlan pazar gittiler bende kapıları camları açtım havalandırdım evi.kızımda cumartesi pazar babannesinde kaldı. dün akşam üstü geldi eve.
günaydın canım,
maşallah temizlikler yapılmış, ellerine sağlık canım.
güzel bir hafta sonu geçirmişsin sen de kafanı da dinlemişindir. evde yalnız olmak da güzel değil mi?

canım günaydın.
ne güzel annene gitmişsin. üstelik ablan da ordaymış. güzel geçmiştir inşallah
kızın babaannesi ile anlaşıyor sanıyorum. 2 gün onda kalmış baksana.

Günaydın kızlarrr, nasılsınız?

Hafta sonu güzle geçti keyifliydi. Cuma akşamı bitirdi oğlan ödevini sadece hayat bilgisi ödevi vardı zaten. Birde üzerine hikaye kitabı okuyup hikaye haritası yaptık ama bu cumartesi bitti.
Cumartesi malum sabah oğlanın havuzu var sonrasında kursu var. Babamız götürdü yine bende evde temizlik yaptım işlerimi toparladım kv lere yemek yaptım. Akşam dışarı çıktık avm ye gittik gezdik kitapçıya gittik oğlana kitap aldım bu sefer. Yemek yiyip döndük geri. Pazar da yine havuz-kurs telaşı sonrasında oğlan teyzesiyle tiyatroya gitti bizde eşimle dans gösterisine gittik. Dünden onlar kurstayken yaptım yemeklerimi bugün rahatım akşama bir tek ütülerim kaldı yine hafta içine...

günaydın canım,
sanırım aynı konuları işliyorlar ingilizcede, fiileri 5 er kez yazıyordu defterine.
17
28
35
44
55
62
gibi rakamlardan başlayarak, 6 şar ritmik sayma, sonra 7 şer ritmik sayma, 8 er ritmik sayma ve 9 ar ritmik sayma,
yani 1 sayfa 6 şarlı,
türkçeden de 2 tane okuma parçası ve soruları vardı, türkçe neden-niçin konularında zorlanıyor bunu anladım, çünkü akşam bana sorup duruyordu, kızım parçada var baksana diyorum, bir türlü anlamak istemedi ya da işine gelmedi bilemiyorum.
haftasonu da köydeydik malum, yedik içtik geldik ama iş yoktu allah tan.:KK53::KK53::KK53:
zaten hiç keyfim de yoktu, güneşte durdum biraz, biraz içeri geçip yattım, ama tabii evdeki kadar rahat olmasa da tamamladık.
alıştık zeytinyağına, ayçiçek yağı kullanmıyoruz artık, sadece kızartmalarda kullanıyorum.
ritmik saymaları deftere mi yazdı sadece dimi.
neden ve niçinleri anlayamamıştır bence daha küçükler ama.kendisine sorduğumuzda birşey yaptığında neden yaptın niçin yaptın diye cevap veriyorlar ama okuma metinlerinde tam anlayamıyorlar.
zeytinyağınızda afiyet şifa olsun canım. bende yemeklerde hep zeytinyağı kullanırım.kızartma ve pastalarda ayçiçek yağı kullanırım...zeytinyağı topladığınız zeytinlerden mi siz mi yaptırdınız..

günaydın canım,
17
28
35
44
55
62
yani 1 sayfa 6 şarlı,
canım benim ..afiyetle yiyin için zeytin yağınızı.
aynı şekilde bizim de ritmik saymalarımız oldu geçen hafta
ve isyan etti emir..bıktım diye..
ama atlattılar ..bitti.
canım hafta sonu yedin içtin demek ..ne yedin bakem..gözlemeleri götürdün mü yoksa yine.
temizlik yaptım fadimem
pencerenin çerçevesini en güzel nemli toz bezine süreceğiniz katı el sabunu çıkartıyor..çamaşır suyuna , cife son.
bir kere sürünce pencere çercevesi pırıl pırıl

canım bir şey söyliycem
çok bilmiş karıların olduğu bir sitede gördüm
ben de yanlış biliyormuşum
zeytin yağı kızartmalarda kullanılmalıymıx
ben de kızartmalarda ayçiçek yağı kullanıyordum..ama beni topa tuttular.
yanma derecesi zeytin yağında daha yüksekmiş..ay çiçek yağı çabuk yanarmış

Hafta sonu güzle geçti keyifliydi. Cuma akşamı bitirdi oğlan ödevini sadece hayat bilgisi ödevi vardı zaten. Birde üzerine hikaye kitabı okuyup hikaye haritası yaptık ama bu cumartesi bitti.
Cumartesi malum sabah oğlanın havuzu var sonrasında kursu var. Babamız götürdü yine bende evde temizlik yaptım işlerimi toparladım kv lere yemek yaptım. Akşam dışarı çıktık avm ye gittik gezdik kitapçıya gittik oğlana kitap aldım bu sefer. Yemek yiyip döndük geri. Pazar da yine havuz-kurs telaşı sonrasında oğlan teyzesiyle tiyatroya gitti bizde eşimle dans gösterisine gittik. Dünden onlar kurstayken yaptım yemeklerimi bugün rahatım akşama bir tek ütülerim kaldı yine hafta içine...
oh canım ne güzel planlı programlı geçmiş hafta sonunuz
yüzme kursunu sevdi mi oğlan..ingilizce kursunu da sevmiştir inşallah
ne kitabı aldınız kitapçıdan oğluşuna.
yemekler de hazırmış..aferin kız zeliş.
ben de dün kurufasülye pişirdim
hem de senin yönteminle
bim e şeker fasülye gelmişti..cuma günü ondan aldım..süt ile ıslattım
cumartesi pişirdim..harika oldu..bayıldık..ben de sütle ıslıyorum bundan sonra.
yoğurtlu çorba yaptım dün
sabah çocuklara hamur kızarttım.
bol peynirli, süt ve yumurtalı hamuru açtım..yağda kızarttım.
hazır bıraktım bakıcı hatuna

akşam yatmadan da köfte yoğurdum..dedim ki öğlende yedirirsin ..temam dedi.

neden ve niçinleri anlayamamıştır bence daha küçükler ama.kendisine sorduğumuzda birşey yaptığında neden yaptın niçin yaptın diye cevap veriyorlar ama okuma metinlerinde tam anlayamıyorlar.
zeytinyağınızda afiyet şifa olsun canım. bende yemeklerde hep zeytinyağı kullanırım.kızartma ve pastalarda ayçiçek yağı kullanırım...zeytinyağı topladığınız zeytinlerden mi siz mi yaptırdınız..
bizim oğlan da kestirmeden yazar hep
mesela paragrafta der ki
Ahmet çok yorulduğu için kitap okuyamadı
soru . Ahmet neden kitap okuyamadı?
emir in cevabı: yorgundu.
bu kadar yani :KK57::KK57::KK57:

oh canım ne güzel planlı programlı geçmiş hafta sonunuz
yüzme kursunu sevdi mi oğlan..ingilizce kursunu da sevmiştir inşallah
ne kitabı aldınız kitapçıdan oğluşuna.
yemekler de hazırmış..aferin kız zeliş.
ben de dün kurufasülye pişirdim
hem de senin yönteminle
bim e şeker fasülye gelmişti..cuma günü ondan aldım..süt ile ıslattım
cumartesi pişirdim..harika oldu..bayıldık..ben de sütle ıslıyorum bundan sonra.
yoğurtlu çorba yaptım dün
sabah çocuklara hamur kızarttım.
bol peynirli, süt ve yumurtalı hamuru açtım..yağda kızarttım.
hazır bıraktım bakıcı hatuna

akşam yatmadan da köfte yoğurdum..dedim ki öğlende yedirirsin ..temam dedi.

evet canım baya severek gidiyor bu yıl yüzmeye bakalım umarım böyle devam eder. Kurs da iyi gidiyor keyifle gidiyor gerçi öğretmen değişmiş orada da bakalım yeni öğretmenle nasıl olacak...

Oğlana tek okumalık hikaye kitapları aldım Dilek 5 tane filan kendisi seçti gerçi okuldan da getirmeye başladı ama olsun arada bunları da okuruz...

Fasulyen ne güzel oldu demi ben buna alıştımya diğer türlü pişirmiyorum artık hiç...

Send emaşallah döktürmüşsün yine afiyet bal şeker olsun...

biz zeytinyağını para ile alıyoruz . şimdi kaynanoş gelecek ya inşallah ocak ayında
getirecek bize yağ
ama yani orda otururken hep elimizin altındaydı.şimdi burda bittiği zaman mecbur marketten alıyoruz yağı.
yemeklerde salatalarda zeytin yağı kullanıyorum
kızartmalarda ayçiçek..ama bundan sonra zeytin ayğı kullanırım kızartmalarda.
5 lt almıştım..o az kaldı..bitince zeytin yağına dönerim tam olarak .

evet ya rahat rahat iş yaptım bende..
iş hiç bitmezzz..
yap yap yine aynı.
benim ev bal dök yala oldu..ama yarın gel gör fatmacım

cuma günü benim bakıcımın oğlu rahatsızlanınca yan komşum gelmiş öğlen üstü çocukların yanına
emir okula gidince ediz i alıp kendi evine geçmiş
fakat eve geldim ki ne göreyim
oyuncaklar toplanmış bi halde
koltuğumun örtüleri de düzeltilmişti..düzenli eve girmek de başkaymıx
şimdiki bakıcım oyuncakları toplatmıyor..ya da toplamıyor
çekyat örtüsü kaymışsa kesinlikle ellemiyor
kek yemişlerdi geçen gün çocuklar . çöpe dökeyim derken çöpün yanına kek parçaları dökülmüştü..onlar bile ordaydı..
en iyi anne bakar çocuklara..ya anneanne ya babaanne..başkası yalan.

canım günaydın.
ne güzel annene gitmişsin. üstelik ablan da ordaymış. güzel geçmiştir inşallah
kızın babaannesi ile anlaşıyor sanıyorum. 2 gün onda kalmış baksana.
evet güzeldi canım.
kızımda babannesiyle iyi anlaşır yakında oturuyoruz zaten birde kız arkadaşı gelecekti ikisi babannede yattılar cumartesi..bizde babası olunca rahat edemezlerdi..dedesi vefat ettiği için babannesi kızıyla kalıyor. o yüzden arkadaşı kalacak olduğu zaman orada kalıyor.cumartesi aradık babanneyi bizim kızlar ne yapıyor diye kıkır kıkır gülüp konuşuyorlarmış..

evet güzeldi canım.
kızımda babannesiyle iyi anlaşır yakında oturuyoruz zaten birde kız arkadaşı gelecekti ikisi babannede yattılar cumartesi..bizde babası olunca rahat edemezlerdi..dedesi vefat ettiği için babannesi kızıyla kalıyor. o yüzden arkadaşı kalacak olduğu zaman orada kalıyor.cumartesi aradık babanneyi bizim kızlar ne yapıyor diye kıkır kıkır gülüp konuşuyorlarmış..
yaaa ne güzel..
şimdi onların kıkırdama zamanları..
:KK53::KK53::KK53::KK53:
tadını çıkarsınlar bol bol

zeliş maşallah hiç boş vaktin olmamış seninde.
her hafta yemek yapıyormusun kayınvalidenlere.

oh ne güzel dolu dizgin bir hafta sonu, iyi etmişsiniz boşver hayat geçip gidiyor zaten.

yok canım fotokopi kağıdına yazdı, satır başlarında rakamlar vardı, onu üzerine ilerletti yani.
aynen öyle anlayamıyor.
canım benim ..afiyetle yiyin için zeytin yağınızı.
aynı şekilde bizim de ritmik saymalarımız oldu geçen hafta
ve isyan etti emir..bıktım diye..
ama atlattılar ..bitti.
canım hafta sonu yedin içtin demek ..ne yedin bakem..gözlemeleri götürdün mü yoksa yine.
temizlik yaptım fadimem
pencerenin çerçevesini en güzel nemli toz bezine süreceğiniz katı el sabunu çıkartıyor..çamaşır suyuna , cife son.
bir kere sürünce pencere çercevesi pırıl pırıl

canım bir şey söyliycem
çok bilmiş karıların olduğu bir sitede gördüm
ben de yanlış biliyormuşum
zeytin yağı kızartmalarda kullanılmalıymıx
ben de kızartmalarda ayçiçek yağı kullanıyordum..ama beni topa tuttular.
yanma derecesi zeytin yağında daha yüksekmiş..ay çiçek yağı çabuk yanarmış
canım bilemiyorum zeytinyağı mı ayçiçek yağı kullanılmalı mı, bir yerde de yemekleri kavurmadan pişirin diyorduya, yani yağı kavurma şeklinde yapmak zararlı diye, bu şekilde düşününce zeytinyağı kızartmada olmazmış gibi, araştıralım bunu bir Dilek.
bizim oğlan da kestirmeden yazar hep
mesela paragrafta der ki
Ahmet çok yorulduğu için kitap okuyamadı
soru . Ahmet neden kitap okuyamadı?
emir in cevabı: yorgundu.
bu kadar yani :KK57::KK57::KK57:
aynen aynen.

evet zeytinyağı toplanan zeytinlerden yapıldı ama kayınvalidem bize 5 litre veriyor, üstünün parasını vereceğiz, ister verin-ister vermeyin dedi, eşim de veririz diyor, durumları kötü zaten, 500 tl kadar maaş alıyorlar o kadar
o yüzden parasını veririz yani.

zeliş maşallah hiç boş vaktin olmamış seninde.
her hafta yemek yapıyormusun kayınvalidenlere.

evet canım haftada bir defa yapıyorum ama yetiyor onlara..

oh ne güzel dolu dizgin bir hafta sonu, iyi etmişsiniz boşver hayat geçip gidiyor zaten.

yok canım fotokopi kağıdına yazdı, satır başlarında rakamlar vardı, onu üzerine ilerletti yani.
aynen öyle anlayamıyor.

canım bilemiyorum zeytinyağı mı ayçiçek yağı kullanılmalı mı, bir yerde de yemekleri kavurmadan pişirin diyorduya, yani yağı kavurma şeklinde yapmak zararlı diye, bu şekilde düşününce zeytinyağı kızartmada olmazmış gibi, araştıralım bunu bir Dilek.
aynen aynen.

Değil mi hazır gençken, içimizden geliyorken anın tadını çıkarmak lazım, ne kadar olabiliyorsa...

X