dongori yöntemine baktım da, açıkçası pek bişey anlamadım, çok yaygın da bişey değilim sanırım.Eğitim sistemimiz ve kitaplarımız o kadar kötü ki, bari bir kısmını aradan kurtarsam diye açıkları kapatmaya çalışıyorum ama ne kadar olur bilemiyorum. Hayır kapasiteleri farketmesem uğraşmam ama çocuklar yapabilecekken de sırtımı dönmek olmuyor. 1-2-3. sınıfta bu okuma- anlama ve problem çözme becerisini yerleştirmezsem ömürleri boyunca sıkıntı yaşayacaklar biliyorum.
Evet yaygın değil xaman alan bir şey olduğundan, kimi özel kolejlerde kullanıldığını biliyorum.dongori yöntemine baktım da, açıkçası pek bişey anlamadım, çok yaygın da bişey değilim sanırım.
Tabi bunu İngilizce öğretmeni daha iyi bilir, bir arkadaşım İngilizce öğretmeni, anasınıfında öğretiyordu; kuklalarla, kendi çizdiği resimlerle ve yapbozlarla gidiyordu hep.ingilizce için ne yapılabilir koalina . bize fikir verir misin?
teşekkür ederim koalinacım.Tabi bunu İngilizce öğretmeni daha iyi bilir, bir arkadaşım İngilizce öğretmeni, anasınıfında öğretiyordu; kuklalarla, kendi çizdiği resimlerle ve yapbozlarla gidiyordu hep.
Bence İngilizceye çok yabancı olduklarından akıllarında her zaman "zorlanırım, yapamam" gibi düşünceler olduğundan kendilerini veremiyorlar. Öncelikle bunu yıkmak lazım, bunu da "bu dil çok kolaymış,en çabuk öğrenilen dillerdenmiş, sen Türkçe gibi zor bir dili bilen çocuksun, bu sana çocuk oyuncağı:)" gibi telkinlerle halledebilirsiniz sanırım.
Bundan sonra kelime sorununu çözmek gerekiyor çünkü bu dil kelime ezberiyle gidiyor. Ben köydeyken kartona öğrendiğimiz kelime listelesini görsellerle veriyordum, kelimeleri öğrendikçe yanına pacman gibi dişli bir canavar çiziyor, güya yemiş oluyordu. Böyle oyunlarla İngilizceye olan hevesleri artırılabilir.
Bir de internette o kadar çok oyun, video var ki...Bunları kullanabilirsiniz.
Ben yine de sizin için arkadaşıma sorayım neler tavsiye edermiş, yazdıklarını aynen iletirim:)
canım hazırdan bişeyler yesen, kaçta evde olup, kaçta çıkacaksınız ki? Zamanına ve elindeki malzemeye göre fikir verelim.Oyy kızlarrr akşam oldu sayılırrrr
bu akşam ne yapsam yemeğe hiç bilmiyorum birde 9 gibi doktora da gideceğizzz
hepimiz için güzel mutlu bir haftasonu olur inşallahhh
canım hazırdan bişeyler yesen, kaçta evde olup, kaçta çıkacaksınız ki? Zamanına ve elindeki malzemeye göre fikir verelim.
öyle yap bari canım, çok da kasma kendini, kettla suyu koy, makarnayı tencereye koy, kısık ateşte iken de, duşunu hallediver.7:30 - 8 gibi evde olurum, duş almam lazım tabi ki. eşim 8:30 - 9 gibi gelecek zaten
hazırda hiç bir şeyim yok yemek için zamanımda yok açıkçası
ama belki bir makarna yapıveririm artık bu akşamlık idare ederiz
öyle yap bari canım, çok da kasma kendini, kettla suyu koy, makarnayı tencereye koy, kısık ateşte iken de, duşunu hallediver.
Ayyy yeni hamilelik, sağlıkla doğsun inşallah :)Oyy kızlarrr akşam oldu sayılırrrr
bu akşam ne yapsam yemeğe hiç bilmiyorum birde 9 gibi doktora da gideceğizzz
hepimiz için güzel mutlu bir haftasonu olur inşallahhh
heeee hem kolay, hem de güzel olur.dimi yani bi akşam makarna yiyelim ölmeyizzz
hatta spagetti yapim ben en iyisi
Ayyy yeni hamilelik, sağlıkla doğsun inşallah :)
heeee hem kolay, hem de güzel olur.
fadimem sen kalmışın bi tek.
benimde işler yoğunlaştı öğleden sonra.
iyi akşamlar canım..
ay boncuk seni de ekliyorum ..kusura bakma..özele gel.
burdayım canım,Selamlar,
Fadime buralarda mısın, nasılsın, neler yapıyorsun?
Benim kız bugün haftasonu diye dün okuldan sonra hiç ödev yapmamıştı. Bugün bıraktık ananeye, söyledik ödevlerini yap diye ama inşallah yapar.